Hirdetés
- Március 17-én debütál az Oppo Find N6, fotókon a színváltozatok
- Poszteren a OnePlus 15T, zöld és barna színben jön a kompakt mobil
- MWC 2026: Meglepetések nem voltak, de azért volt miről beszélni
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- MWC 2026: Úgy kell ide az aktív hűtés, mint kígyónak a sportcipő
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Március 17-én debütál az Oppo Find N6, fotókon a színváltozatok
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Ha már begépeltem ilyen hosszú szöveget, akkor nem hagyom kárbaveszni. A topic, amibe szántam, be lett zárva, úgyhogy - jobb híján - ide írom.
Válasz a Bővebben: link topicban levő #263-as hozzászólásra:
''Ugyanúgy használsz valamit, aminek van egy bizonyos értéke, amit te nem fizetsz ki.''
Nem veszed észre, hogy amit te kiemelsz hasonlóságként (egyébként jogosan, mert a hasonlóság tényleg létezik), az csak egy szelete a valóságnak. Különbségek is vannak egy autó és egy szoftver jogosulatlan használata között, amely különbségek nem kevésbé lényegesek, mint a hasonlóságok.
Ha valakitől elveszek egy fizikai objektumot (pl. autót), akkor az nála már nem lesz meg, míg ha lemásolom a könyvét, akkor az nála is megmarad, és nekem is lesz egy példányom.
Nem azt mondom, hogy az információnak nincs értéke (nagyonis van), és azt sem, hogy nem kell érte adott esetben fizetni, de semmiképpen nem lenne szabad, nem ésszerű, úgy kezelni, mintha fizikai objektum lenne, mert nem az. Mások a tulajdonságai.
És ez az egész nem elsősorban arról szól, hogy akkor most a ''lopás'' szót használjuk-e ilyen esetben, vagy valamilyen más kifejezést, mert az (a befolyásoló hatásától eltekintve) kb. tökmindegy. Egyrészt - rövid távon - arról szól, hogy milyen legyen a társadalmi megítélése és szabályozása - egyebek mellett - a jogosulatlan szoftverhasználatnak. Hosszabb távon pedig arról, hogy milyen stratégiát érdemes kialakítani a szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatban. Tekintve, hogy egyszerű párhuzam nem vonható a fizikai objektumok és az információ között, és ha hasonlóan kezeljük őket, az korábban nem látott problémákat és ellentmondásokat vet fel (ilyen paradoxon pl.:. miért ne másolhatnék le valamit, ha attól nem lesz kevesebb az eredeti tulajdonosnak), érdemes újragondolni a dolgokat.
No persze biztos eltart egy darabig, mire az évezredek alatt kialakult gondolkodásmód, amely nem számol az információval, mint külön kategóriával, eltűnik a begyepesedett fejekből, és alkalmazkodik az új helyzethez.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- XPS 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- BONTATLAN PNY 5070 12G OC
- Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16 GB RAM 2256X1504 érintőkijelző Garancia
- Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16 GB 2256 1504 Touch Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SK Hynix 16GB és 32GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- szinteÚJ Dell 15 i7 1355U 16GB 512GB FHD 120Hz!!!!
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest