- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekid
addikt
Hát nem nagyon tudod, hogy mit akarsz pontosan.
Objektívet nem nagyon szeretnél csereberélgetni, de fényerő is legyen és nem árt a stabi sem. Na meg persze a háttérmosás is kell.
Szerintem akkor jársz a legjobban illetve a legkevesebb kompromisszummal ha eladod a kitobit és veszel egy 17-50-es 2.8-ast (vagy Sigmát vagy Tamront.) A hosszabb végével még a fél/teljes alakos portré is beleférhet. -
aleister
veterán
Ugye azt tudod, hogy nem csak az 50-es obi lesz ekv 75 mm az esetedben, hanem a 35 is ekv 52.5?
Szerintem teljesen feleslegesek ezek a zoomok a fix 35 és a kitobi közé. Én anno azért váltam meg a 35 1.8G-től, mert ott volt mellette a Tamron 17-50 f2.8. Azonos gyutávon az emberek nagy része nem látott különbséget a készülő fotók között, így maradt a zoom.
Szvsz vagy ezek a fix fényerős zumok, vagy a már meglévő kitobid+Nikkor 35.Továbbá a 35-ös nem portréobi, hanem DX-en egy általános látószöget adó optika.
-
Én most 2 hét nyaralást nyomtam egy 17-50 es tamronnal. Tegnap és ma felcsattintottam az 50-es nifty- fiftyt. És haaat.... Rohadtul tetszik a bokah effekt rajta, de egyébként az 50 mm baromira szűk. Nem tudom mire fogod használni, de a 35-ös jobban hasznalhatonak tűnik nekem így utólag. 👍
-
aleister
veterán
A Zeiss-ek nagyon szépen karcolnak, de az AF hiánya eléggé behatárolja a felhasználási körüket. Ha 50-est akarsz, akkor a Sigma 1.4 art a legjobb választás manapság szerintem. Látható a különbség egy 50k-s Nikkor 1.8G-hez képest, de leginkább csak nyitva. Szóval csak kis dof-os fotók esetén van értelme beruháznod egy ilyenre.
35 mm-en nekem a Tamron szimpatikusabb. Már 1.8-on is nagyon éles, és egy modern érzékelővel és a remek stabijával kézből tudsz éjszakai városfotókat lőni. Ez azért nem semmi! FX-en egy kellemes VA látószöget ad. Nagyon szerettem használni.
A véleményem meg, hogy csak akkor adjon ki bárki is ennyi pénzt obira, ha ebből él, vagy ha nem számítanak az anyagiak. Aki hónapról-hónapra gazdálkodik, annak egyáltalán nem éri meg összekuporgatni 200 k-t egy 1.8-ról 1.4-re váltás miatt.
-
JohnyBlue
addikt
Miért lenne kényelmetlen? Van akinek a ekv. 85 valakinek meg az ekv 135 körüli gyutávok jönnek be. A múltkor jobbam megfigyeltem egy adott melónál, hogy a 70-200 as tartományból a 70 körülivel meg a 130 körülivel lőttem a képek igen nagy részét. (szintén ekv.)
Nem véletlenül vannak ezek a gyutávú obik gyártva
-
bigsee
addikt
Nikor 50 mm f1.8 G DX? Árban nagyon jó, képe is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest