- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vihartigris
őstag
-
torzo
őstag
válasz
Sage83 #23099 üzenetére
Bajtárs!
Ezzel a Sigmával még nem volt dolgom. Viszont Tamron 70-200/2.8 VC-vel már igen. Szóval a Sigmát nem ismerem, a tami viszont fojtogatja a Nikon azonos paraméterű optikáját, amelyik 230 k-val többe kerül.
A sigma és a tami között az árkülönbség nem olyan durva. A helyedben még egy kicsit spórolnék!!! -
Chapel
addikt
válasz
Sage83 #23076 üzenetére
Nem tudom újat vagy használtat szeretnél, így én most használtban gondolkodom; illetve nem tudom hogy canon/nikon/sony stb, így a saját tapasztalatot, canont írom le.
"Természetfotó,rally versenyek,néhe egy kis portré"
Ebből a rally verseny ami combos, mert oda kell a gyors és pontos af. A természetfotó alatt nem tudom mit értesz, de ha madár/vad fotózásra gondolsz akkor minimum 300mm és felette.
200e ft-val az a gond hogy az pont köztes összeg. Már jóval kevesebbért is van jól használható kis tele (canon 70-200 f4 L), de ha meg tényleg komolyabb vasat akarsz, akkor kevés.
Ha elég a 200mm vég, akkor én simán néznék egy említett canont, vagy hozzáraksz és jöhet egy IS-es verzió. Tamron és sigma 70-200-ből lehetőleg minnél újabb verziót, mert minnél régebbi, annál lassúbb az af, hidd el az első (de némelyikből még a 2. generációs is) bosszantóan lassú tud lenni.
A lényeg hogy próbálj ki lehetőleg egy canont, látni fogod a lényeget; lehet hogy nem 2.8, de a gyors fókusz megment majd.
Ettől még lehetnek tökéletesen jók számodra évekig az említett régebbiek is, de puding próbája az evés alapon tesztelj ha van lehetőség.
-
Throme
veterán
válasz
Sage83 #20641 üzenetére
Kíváncsi vagyok milyen válaszokat kapsz, mert nálam is szóba jött ez az obi.
Többek közt eddig ezt néztem és ezt olvasgattam róla.
Tág rekeszen a képszélek minősége kicsit zavar. Cserébe fényerős és 70 mm-en kapunk egy kvázi makrót...
De még nem vetettem el teljesen... -
Colonel993
senior tag
válasz
Sage83 #20414 üzenetére
70-200mm 2.8 portré üveg... fényerős, de nincs stabi...
DC motoros (vagy vázmotoros) meghajtás ami lassabb, zajosabb
70-300... amolyan Néptele tartomány, van stabi, Piezomotoros meghajtás, szép éles képe van gyútávhoz mért legtágabb blendén is, kontrasztja, színei kenterbe verik a Nikon 70-300 VR-jét... hát még ha az árcédulákat is megnézedNemigen lehet ezeket így döntőbe tenni... másra lett kitalálva mindkettő.
Ellenben mindkét üveg remek optikai tulajdonságokkal rendelkezik és árcédulái is roppant barátiak.
Jó volna tudni, mire akarod használni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen széket vegyek?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kutya topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Opel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óra topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest