- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
d_runk
csendes tag
A sportfotósok nem 50mm gyujt. távot használnak, hanem 2-3-4-5-600 mm-t, 2.8-4-e. 200mm-n 2.8on jóval kissebb mélységélességet kapsz mint kétszer akkora rekeszen de negyed akkora gyujt. távnál.
Természetesen 1 misi körül senki nem fog magáncéllal objektívet venni, marad a Brenizer módszer, guglizz rá. Ehhez is ajánlott legalább 85-135-ös tele.
-
m3ss
veterán
pippo mio
ez gondolom szokszaz mm...
amugy en ugyanebben a cipoben jarok amiben te, ezert inkabb csak arcportrekat lovok 50 1.8-al. dof mindenekfelett
gondolom ilyesmire gondolsz, ez Peethy kepe, ha jol emlexem 85 1.8-al lotte, de majd megmondja...engem is erdekelne obi/rekesz. -
*Ropi*
félisten
Ezt a Sigma 50/1.4-emmel lőttem, amikor még frontfókuszos volt (azóta kalibráltattam). EXIF: ISO 160, F4.5, 1/100. Így esett ki a vázból, csak vágtam a teljes alakosból (kapáslövés volt és kb. 8-9 méterre voltam tőlük) meg leméreteztem. F2-őn már csak a szemük lenne éles, a kobakjuk hátulsó része már nem.
A fotón KTTech fórumtárs és párja látható, még a Veszprémi fotóstalálkozón készítettem a képet.
-
m3ss
veterán
hatja, 50 1.8-al felejtsd el az egesz alakos kepnel a hattermosast, tul messze van a tema
max arcportre, emiatt kell sajnos egyszer venni nekem is vmi 85 1.8-at, vagy 50 1.4-et. bar en inkabb a tamron 90 / sigma 105 2.8 fele tendalok, ezekkel legalabb bogarazni is tudok majd
-
Zozzer888
addikt
EF 70-200 L F4, használtan 100-110K körül van és a képe zseniális
szerk.:"kéne bele képstabilizátor is, mert állítólag anélkül nem érek vele semmit."
Ez netto baromság.Attól függ mire kell.Ha mozgó "célpontot" fotózol, úgyse mész záridőben 1/200 fölé, ennél csak rövidebbet fogsz használni, szóval az IS okafogyottá is vált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest