Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Microsoft Rewards
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
üzenetére
Csak arra gondolok, ami oda van írva. Ha másra gondoltam volna, akkor nem azt írtam volna

Az a feladat jól ment, hogy találjunk olyan objektíveket, ahol úgy tűnik, mintha nem hogy semmilyen, de teljesen szoros és pontos összefüggés lenne a kettő között. Most az legyen a feladat, hogy találj olyan objektíveket, ahol az látszik, hogy nincs.
Vagy azt mondod, hogy azonos fényerejű objektívek azonos gyújtótávval csak azonos frontlencse-méretben léteznek?

Ha nem, akkor nyílván nincs túl sok köze a kettőnek egymáshoz. Márpedig van ellenpélda. Itt jól látszik mire is gondolok: [link]
Mind F/1,4-es 50mm-es. Adatlappal együtt: [link]Most nem keresgéltem többet, de alighanem jópár példát lehetne hozni, de szerintem ennyiből is jól látszik, hogy nagyobb frontlencse nem jelent nagyobb fényerőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- BestBuy topik
- Új IP, erős rajt: a Pragmata hétvégére már 1 milliónál járt
- Háztartási gépek
- Tesla topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest