- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Santiagain
őstag
válasz
total90 #13030 üzenetére
Sigma 10-20 f/4-5.6 tech demónak talán megteszi EZ a kép. Jobboldalt látszik, hogy a szélek felé lágyul. A baloldal azért nem mérvadó, mert onnan vágva lett. A képen nincs torzítás korrekció, hogy ne kenődjön tovább. Original méretben látszik igazán a dolog. Az előtte és az utána lévő kép is azzal az obival készült.
-
kiskornel
addikt
válasz
total90 #12093 üzenetére
Én is néztem annak idején, és egyáltalán nem olcsó mulatság. Mert igaz, hogy korántsem kerül annyiba, mint a márkatársai, de teljes mértékben hiányzik belőle az elektronika. EOS = electro optical system... elektronika nélkül sok dolgot bukik az ember. Pont annyi dolog lesz hátrányos, mint az m42 esetében, csak ez most a többszöröséért.
Amúgy a Walimex és a Samyang egy és ugyan az.
Én anno ezt nézegettem: [link]... ha nem lenne a Tokina 11-16-om, ezt vettem volna. Jóval kevesebb szinhibával rendelkezik a tesztek szerint.
-
total90
veterán
válasz
total90 #12093 üzenetére
Olcsó húsnak... tovább olvasgattam és Flickr-en ráakadtam, hogy többeknél ugyanaz a hiba. Habár ott is istenítik, hogy mennyire penge az optika, de 1000 kép felett gyakorlatilag 10-ből 7 embernél ugyanaz a hiba volt! Beállt 1,4-re és nem lehetett állítani... egy tag 3x cserélte és először 1038, majd 1045 és végül 1006 kép után jött elő neki ugyanez a gond.
Érdekes ez -
Zozzer888
addikt
-
BiriBum
őstag
válasz
total90 #10371 üzenetére
Így jutottam el oda, hogy nekem 50mm-es, 35mm-es vagy 28mm-es fix obi kell.
Ezt azért érdemes eldönteni, hogy melyik. A 28-35 mm croppos vázon alapobi (inkább a 28), azaz az emberi szem látószögéhez közelít, míg az 50mm már erősen kistele.
Persze, ha van $$$, megveheted az egész sorozatot.
Nekem személy szerint az 50mm nem annyira jön be, ezt a gyújtótávot inkább zoommal használom. -
Peethy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Tőzsde és gazdaság
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Spórolós topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest