Hirdetés
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Google Pixel topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Végre hivatalos a legolcsóbb 5G-s készülék
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pipó
őstag
Nem tudom mér' írsz Te is órajel levételeket, én nem említettem semmi ilyesmit. Én azt mondtam, hogy két különálló egymagos ati csúcskártyát két ugyanennek a kritériumnak megfelelő nv kártyával vessünk össze. Árról, árértékről szintén nem beszéltem. Még egyszer mondom: az ati-hoz inkább húz a szívem, de az eredmények szerintem így korrektek. A 295-öst hasonlítsd az X2-höz. 2/2 kártya, illetve 1/1 kártya.
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
VinoRosso
veterán
Hát jelenleg a legerősebb GPU ennyit tud . Hogy ez mire elég azt mindeki döntse el maga, de ha ez vicc, akkor a tesztben 4. oldalon lévő címsor nem tudom hogy mi? Ha valakinek esetleg nem tűnne fel:
DirectX 10.1 tesztek, összehasonlításban szereplő VGA-k, 9800 GTX 512/1G & GTX 285
-
janos666
nagyúr
Elvileg így van:
"Two key hardware features present in GeForce 6 and GeForce 7 GPUs that accelerate and enable great HDR effects include FP16 texture filtering and FP16 frame-buffer blending. There are many ways to accomplish AA and HDR simultaneously in applications. Some games like Half Life 2 Lost Coast use an integer-based HDR technique, and in such games, the GeForce 6 and GeForce 7 chips can render HDR with MSAA simultaneously using that method. The GeForce 6 and GeForce 7 series GPUs do not support simultaneous multisampled AA (MSAA) and FP16 blending in hardware (the method used in 3dMark 2006).
Viszont nekem úgy rémlik, hogy FarCry alatt is volt HDR+AA Gef6-tal is, csak újabb driver kellett hozzá. De ott van a Gef7 techdemó, amivel sokat szórakoztam Gef6-al, mert kimondottan tetszett, abban tuti ment egyszerre, igaz az OpenGL, de SM3-as kártyán. Az Oblivionhoz is volt erre külön driverprofil.
Szóval elvileg nem ment, de gyakorlatilag mégis megbütykölték driverből, ahogy a deferrend rendering + AA téma is egész jól megy Geforceokon (már amennyire mehet, és pl. radeonokhoz képest).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Crytek
nagyúr
Felesleges ilyen dx11-es csodákat venni még szerintem.
GTX 280 az meg feljetsed el mivel a GTX 275 jobb annál és laza 20 ezerrel olcsobb is.
Majd a következő dx11-es szériát talán már érdemes lesz mevenni addigra még game is lesz ami dx11-es lesz nem csak az a pár game amiből pl dirt 2-be pl felesleges volt a dx11.Next PC Upgrade: 2022
-
janos666
nagyúr
Nehéz elhinni miután hallottam már 5850-est itthon, és 5870-est is vendégségben.
De van olyan ismerősöm, akinél a monitor mellett ül a nyitott oldalú gépházban egy 4870x2, és csak röhögött, mikor elmeséltem, hogy én azzal nyírtam ki egy ugyan olyan kártyát, hogy vizesblokkot tettem rá, mert nem bírtam elviselni a hangját (és nálam el van "rajtve" a gépház az ágytámla mögé, a fejemtől ~3 méterre, nem ~1m-re ülök tőle takarás nélkü). -> Ő azt állítja, nem olyan vészes a hangja.
Azt elhiszem, hogy idleben kussol, mint egy 8800GTS-512, de hihetetlen, ha terhelve nem zúg fel úgy, hogy elnyomja a hangját annak, ha porszívóznak a szomszéd szobában.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
VinoRosso
veterán
Az a baj, hogy ezek frekit nem mérnek. Az emberi fül nem egyformán érzékeny a különböző frekvenciájú hangokra, hanem valamiféle normális eloszlás szerint. Azt sem ártana mérni, hogy ezek közül melyik zaj spektruma hasonlít erre leginkább. pl 4850/3850 nincs fenn a listán, de tuti hogy az élen végezne ha nem db-t mérnnk, hanem statisztikailag a hűtéssel kapcsolatos emberi elégedetlenséget.
-
DigitXT
nagyúr
Állítottam ilyet? Egy dolgot állítok: a DiRT2-ben a DX11 jelen formájában nagyjából parasztvakítás (nem sokkal szebb, cserébe lassabb), ezért váltani egy DX9-es rendszerről* nincs értelme. Ugyanígy lehet parasztvakítás a PhysX (tessék normálisan leírni, nem az óvodában vagyunk): a szállongó újságpapírok nekem sem képezik a szívem csücskét.
Azzal szálltam vitába, hogy valaki azt mondja, hogy "a hülye is látja a különbséget, ezért muszáj DX11-es VGA-t venni"... Hát nem, nem muszáj. Egyrészt még nem akkora a különbség, másrészt a középkategória (ill. alatta) még arra is alkalmatlan lehet, hogy ezt megjelenítse, miközben DX9-ben hasít, de legalábbis sokkal jobban bírja a gyűrődést. A Fermi ha kijön, mindkét jelenleg "rivális" (ez persze nem véletlen van idézőjelben, hiszen egyik sem alternatívája a másiknak!) technológiát támogatni fogja, de ettől még egy ideig ugyanúgy megmaradhatnak parasztvakítás színvonalon, mivel nem mindenki fogja megvenni a legújabb VGA-kat, így visszafelé kompatibilisnek kell maradni, nem beszélve a hardverben lassan lemaradó konzolokról. Ez van.
*: még mielőtt valaki IT szaki** beszólna, igen, a GTX285 DX10-es, de az XP nem.
**: ebből amúgy sok van a itt... Én is az volnék, de nem írom le minden HSZ-ben.[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
kb 3 hónapja van arra, hogy stabilan elérhető legyen a megjelenés után
Sajnos még csak nem is vicc ez a 3 hónap... Atinak ennyi idő kellett egy 330mm2es csiphez úgy hogy előtte volt egy rv740 majdnem fél évvel.
Itt az nv oldalán meg 5hnapja van a gt210/220, tapasztalatuk már biztos van, de a Fermi sokkal nagyobb lesz pontosan nem tudni mennyi de 550körülire számolják.NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
azoli09
tag
Helló
De jól sikerült ez a fermi, egyetlen egy okot mondjon valaki hogy mire jó ez a kártya?
mert vannak akinek fontos az ár és a fogyasztás+ezzel párhuzamosan a hőtermelés ,mert nincs víz hűtésem , de reméljük a kövi jobban sikerül majd ,kevesebbet fogyaszt meg nem melegszik akkor jó lesz ,így egy határ sz...... az egész,aki ezt nem látja be vegye le a zöld szemüvegetbocs nem neked írtam ,új Hsz lett volna
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest