-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
MiklosSaS #4887 üzenetére
Nagyon jól néz ki ráadásul menne a gépemhez is a fekete-fehér színösszeállítás miatt (nem ezért venném).
De félő hogy nem lesz ilyenem ugyanis EU-ban nem hinném hogy lehet kapni, kintről meg nem érdemes megvenni, mert az áfa+vámmal együtt már horror lenne. Akkor inkább Pascal.
ui.: a Pascal mikor jön?
-
Joshi
titán
Még a Galax 980Ti HOF waterooledet nézegetem, EU-ban lehet ezt kapni?
-
Joshi
titán
válasz
daveoff #4879 üzenetére
Szerintem nem jó a link, nem azt adja be mint ami a képen van.
Már rájöttem, át kell állítani 1gpu-ra és jó.
Igen vizem van, pont ezért nem tudok venni custom 980Ti kártyát mert nincs rá fc vizes blokk. Neked MSI Gaming 980Ti van? Meglepően jól megy, simán megy úgy mint a Giga G1-ek.
A procis tesztnél 2 C°-os volt a víz, különben nem állt volna meg a hőmérséklet IBT alatt 1.48V mellett ~70 C°-nál. -
Joshi
titán
válasz
Montesantos #4811 üzenetére
Ahogy nézem Giga refed van, arra simán vehetsz valami hybrid hűtést garivesztés nélkül, és akkor megráncigálhatod.
-
Joshi
titán
válasz
Montesantos #4809 üzenetére
Próbálj játszadozni a beállításokkal játékon belül, vannak dolgok amiket visszább vehetsz de még nem zavar. Egyébként mi nem dönthetünk helyetted, ha zavar a ref hangja akkor add el és vegyél egy customot. Vagy ha nem probléma az anyagi megterhelés akkor vegyél még1 980Ti refet. A SLI nem mindenhol jó erre azért ügyelj.
(#4808) akoska07 attól hogy valakinek van pénze még nem jelenti azt hogy jó döntést hozott. Szerintem először pont ezért kérdezett Montesantos fórumtárs és nem cselekedett.
-
Joshi
titán
válasz
Montesantos #4805 üzenetére
Ha tele vagy lóvéval akkor persze logikus, hogy veszel még1 980Ti kártyát egy játék miatt 1440p-re.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Mindenki csak saját felelősségére!
Üdv minden 980Ti tulajnak. Egy érdekes tesztet szeretnék prezentálni felétek. Mivel én a GPU BIOS mod-ban nem vagyok túl jó, ezért ffodi fórumtárs segítségét kértem a teszt megalapozásához. Itt nyilvánosan megköszönöm ffodi segítségét, aki a különböző tesztekhez készítette a BIOS-kat.
Amit érdemes tudni a részletekről. Egy Ref Gigabyte 980Ti kártyáról van szó, amit egy EK FC vizesblokkal hűtöttem, egyébként a hőmérsékletek erről árulkodnak (épített víz, nem kompakt). A konfigban azok az alkatrészek vannak, amik a cuccaimnál is láthatóak. A fogyimérő ezeket mérte együtt.
Három TDP értéket állítottunk be, rendre 350W, 385W és 422W. A tesztek is ilyen sorrendben készültek. A teszt FurMark-al készült, mert ez az a progi ami sokkal jobban terheli a GPU-t mint a játékok, és bizony a kártya visszaveszi az órajelet ha szükséges. -
Joshi
titán
Én is a Giga G1-re voksolok az előttem elhangzott vélemények miatt.
Még annyival kiegészíteném, hogy a Gigáról garivesztés nélkül leveheted a hűtést, ha esetleg a későbbiek folyamán valami hybrid hűtést tennél rá.
(#4691) players111 nehezen beszerezhetőek és drágábbak is, talán az EVGA Classi nem de ha nincs az se jobb.
-
Joshi
titán
D5 3-as fokozatig hangtalan ha egy szivacson van, az előfordulhat hogy friss feltöltésnél szürcsög, de ez idővel megszűnik. Én már nem merek offolni mert megint megkapom a magamét és jön SpeedR amit jobb lenne elkerülni. Ha valami kérdésed van vizes témában, gyere át oda.
-
Joshi
titán
válasz
Sebestyen01 #4616 üzenetére
Ha jól válogatja össze az ember a vizes alkatrészeket, akkor igazából csak egy egyszeri beruházás. Csak a vga-ra kell mindig megvenni az fc vizesblokkot.
(#4617) Assdak ez érdekes, mert mitől lenne Idle hangosabb egy épített víz? Sokkal hatékonyabb az épített víz még Idle-ben is mint egy lég. Nyilván össze lehet rakni egy épített vizet úgy hogy az rosszabb haásfokú lesz mint egy lég, de ez kellő körültekintéssel kiküszöbölhető.
(#4619) beci43 van itt MSI Gaming tulaj is, ha jól emlékszem neki is jól ment a kártyája. Szerintem kérdezd meg tőle, már csak azért is mert az Iponban most több mint 30db van belőle.
-
Joshi
titán
válasz
Sebestyen01 #4612 üzenetére
Az a gond, hogy a legtöbb FC vizesblokk csak a refkártyákra jó. Ez AMD-nél nem is gond, mert tuning szempontjából ugyan úgy kifoghattál egy jobb példányt a refek között is, mint egy customnál (Fury más téma). Nv-nél ugye a refek PCB-je nem üti meg a mércét tuning szempontjából, hiába tudod megfelelően lehűteni nem tudsz a víz miatt plusz órajeleket kicsikarni, mert a feszültségemelés nulla. Nyilván ki kell fogni egy jó GPU-t, de ez NV+refkártyánál felejtős. Az előfordulhat, hogy idővel a vizes gyártók készítenek bizonyos custom kártyákhoz is FC vizesblokkot, de ez időbe kerül és egyáltalán nem biztos.
(#4613) Assdak a kompakt víz felejtős, az épített víznél pedig Laing D5-öt kell használni. Csak a vízpumpa okozhat zajt, de lehet nálad a vinyóknak volt zavaró hangja. Szerencsére már az SSD-ék is olyan árban vannak ami megfizethető.
-
Joshi
titán
válasz
zozo6767 #4605 üzenetére
(#4606) beci43, (#4605) zozo6767
Azt kell eldönteni hogy mi a fontosabb, a tuning vagy a zaj. A Giga G1 nagyon jól tuningolható viszont van nála halkabb kártyák is. Én a léghűtéshez nem tudok érdemben hozzászólni, de a refkártyákat mindenképpen kerüljétek. Se tuninban sem pedig zajban nem tudják felvenni a versenyt a custom kártyákkal, gondolom ez nem újdonság.Nekem az volt, mert nem tudtam hogy nv-nél a refkártyák sokkal gyengébb PCB-ét kapnak.
-
Joshi
titán
válasz
Sebestyen01 #4515 üzenetére
A Project Cars-al nem nagyon szoktam online menni csak körözgetni. Nekem eredetiben van meg ha ez számít, egyébként hamarosan jön a 3.0-ás patch ami nagyon sok mindent fog javítani.
Esőben 39 Ai-val 2560x1440, Full grafikán DSX9 élsimítással:
2015-08-09 22:37:28 - pCARS64
Frames: 4866 - Time: 85328ms - Avg: 57.027 - Min: 41 - Max: 73 -
Joshi
titán
válasz
spanglee001 #4488 üzenetére
Örülök hogy sikerült, neked minden csavart adtak az EK-hoz? A csavarhosszal se volt gond?
-
Joshi
titán
válasz
spanglee001 #4471 üzenetére
A vizes topikban leírtam a tapasztalataimat a blokkal kapcsolatban, körültekintően rakd fel. A thermalpad nem a gpu-ra kell hanem a memóriákra és a vrm-re, ott a rajz hogy mit hova kell tenni. A memóriákra való thermalpad darabolva van, szedd szét őket és egyesével rakd fel a memóriákra. Ha jól emlékszem akkor többet adtak a thermalpadokból mint amennyi kell. Inkább MX2 v MX4-et használj.
-
Joshi
titán
Én R9 290@1100-ről váltottam 980Ti-re és játékban mért fps értékekben volt a két kártya között ~50% különbség. Azt nem tudom hogy a 290 és a 980 között mekkora a különbség, de abból könnyen kiszámolható.
(#4461) spanglee001 pedig TTomax-nak is ugyan olyan monitorja van mint neked.
-
Joshi
titán
válasz
specterlich #4424 üzenetére
Nem. h1mpi fórumtárs arra gondolt, hogy ő is az itechsop-tól rendelt ami 2-3 hét alatt jött meg. Neki Giga G1 van.
Látom már leesett.ui.: egyébként a Merlinnél csak 2 év gari van rá, az itechsopban pedig 3év.
-
Joshi
titán
válasz
spanglee001 #4365 üzenetére
Ahogy látom bevásároltál, kártya+monitor fél milla az szép.
-
Joshi
titán
válasz
spanglee001 #4362 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
Black_Sheep #4261 üzenetére
Ha proci órajelet emelsz, akkor emelned kell a feszültséget is különben nem lesz stabil.
(#4262) BeLucZ ahogy láthattad Black_Sheep eredményét egyértelműen procilimit volt, legalább 4.7Ghz kellene processzor oldalról.
-
Joshi
titán
válasz
Black_Sheep #4259 üzenetére
CMOS reset. Ilyenkor visszaáll alapra minden. Egyébként nem azt írtam hogy eszetlenül tuningolj, hanem hogy a Sandy már nem annyira elég az ilyen teljesítményű kártyákhoz. Ha procifronton nem akarsz váltani, akkor ne tuningold a kártyát mert úgy sem tudod kihajtani a jelenlegi platformoddal. Egyébként nem használhatatlan a 2500k, de már eljárt felette az idő.
-
Joshi
titán
válasz
Black_Sheep #4257 üzenetére
Procilimited van.
Lehet hogy csak hiba, de jól látom hogy a CPU-Z (16-60)-as szorzót ír a 2500k procidra?
Ehhez a kártyához már legalább egy Ivy kellene. -
Joshi
titán
Van egy kis gondom, mégpedig TV-én HDMI kábelen keresztül játéknál néha elmegy a kép. Olyan mintha képváltásnál lenne gond, ilyenkor egy pillanatra elmegy a kép aztán 1-2 másodperc után visszajön. Az Assetto Corsánál is és a Project Carsnál is ugyan ez van, egyszerűen nem lehet végignézni a Replay-t mert olyan gyakran elmegy a kép hogy élvezhetetlen. Ha belsőnézetre rakom akkor jó, de abban a pillanatban hogy a Kamera nézetre teszem élvezhetetlen. A nagyobbik baj online versenyeknél van, mert ha verseny közben van ez akkor előbb-utóbb a falban végzem, és a versenyemnek is annyi.
Mitől van ez a képváltásos hiba? Nem tudom hogy az-e, de én erre gyanakszom. Monitornál Display Port-on nincs ez, csak HDMI-vel. -
-
Joshi
titán
Pedig a játékba épített Benchmark pont azért van, hogy be tudd lőni a konfigodat egy elfogadható fps értékre. Megtennéd nekem hogy az én beállításommal lefuttatod még1x a Benchet? kíváncsi vagyok hogy skálázódik a SLI a Dirt Rallyban. Köszi.
Feltételezem hogy képernyő méretre gondoltál, mert a felbontás adott 4k.
Egyébként 50"-ig nincs gond 4k felbontásban a 2x élsimítással, afölött meg már nem jellemző, de amúgy is fontos a nézési távolság is.
-
Joshi
titán
Én az alábbi beállításokkal használom a Dirt Rallyt, szerintem 4k-hoz fölösleges a 8x élsimítás és a füstöt és árnyékokat se érdemes Ultrára rakni. Próbáld ki az én beállításaimat hogy hogy tetszik, szerintem semmi különbséget nem lehet észrevenni.
A Smoke Shadows és az Advanced Blending-et kapcsold ki, mert ezek eszik az erőforrást de értelmük nincs. -
Joshi
titán
Valószínű hogy nem gyorsabb a TX-nél a 980Ti de nem is lassabb, a linkeden is látszik hogy a 980Ti 50Mhz-el alacsonyabb órajelen futott, szóval azt lehet mondani hogy egál.
Nem kell bizonygatnod hogy jobb a TX mint a 980Ti mert mindenki tisztában van vele hogy már nem jó vétel vram ide vagy oda.
-
Joshi
titán
A TX-nek ugyan az a ref nyákja van mint az én Giga ref 980Ti-nek, az nem a G1 problémája hogy a TX-et refnyákra tették (inkább fordítva). Szerintem pont ezért gáz azt a kártyát megvenni 12GB vram ide vagy oda.
TTomax eredményein is tisztán látszik, hogy a TX azonos órajelnél több GS pontszámot kap ami nem meglepő. A gond ott van hogy ez a különbség a gyakorlatban (játékoknál) nullára redukálódik +100k felárért. Na jó kapsz +6GB vramot.
-
Joshi
titán
Most nézem h1mpi 1500-as eredményét és ott még aktív volt az igpu-ja is. Akkor nincs probléma.
-
Joshi
titán
Pont ma raktam fel az új drivert és gondoltam egyet és teszteltem. Direkt 4.6Ghz-en hagytam a procit illetve a memóriák is csak 2133Mhz-en mentek. Mindenkinek ajánlott feltenni az új drivert.
Ja és az i7-4790k@4.6Ghz is kihajcsa a 980Ti-t.
Mindjárt tolok egy 5Ghz/2400Mhz-es tesztet is, kíváncsi vagyok hogy több lesz-e a GS pontszám.
-
Joshi
titán
válasz
#Morcosmedve #4179 üzenetére
Nekem is 4.8Ghz-en ment a proci a memóriák meg 2400Mhz-en, igaz hogy a memória időzítések nem annyira combosak.
(#4180) ffodi és az mitől lehet hogy a G1 jobban megy azonos beállítás mellett?
-
Joshi
titán
Nekem 1500Mhz-en lett 21000 pontom Win 8.1-el. Azért kérdeztem mert azonos órajelen nekem is 5-600 ponttal kevesebb mint h1mpi-nek. Sőt, nálam a vram 2030Mhz-en ment.
ui.: a Fire Strike-ba minden hardver beleszól, lehet hogy jobb lenne egy Heaven v Valley eredmény.
-
Joshi
titán
válasz
#35434496 #4116 üzenetére
Azt tudom hogy Abu nagyon elfogult ha AMD-ről van szó
, de azért azt is el kell ismerni hogy ő ért a gpu-k lelkivilágához. Ugye az a nézete van, hogy DX12 már sokkal jobban terheli a gpu-t mint DX11. Jelenleg olyan 20-30%-os gpu terhelések vannak játéktól függően, ami DX12-vel lehet akár 60-70%-os is.
-
Joshi
titán
válasz
#35434496 #4114 üzenetére
Abu85 szerint azért van kevés Fury tulaj, mert keveset tud gyártani az AMD a kiskereknek, ha így lenne akkor 0db lenne készleten.
Tényleg arról mi a véleményetek, hogy Abu85 szerint a DX12-es játékok sokkal jobban fogják terhelni a GPU-t, ezért a tuningot is visszább kell majd venni hogy stabil maradjon a GPU.
-
Joshi
titán
válasz
spanglee001 #4105 üzenetére
Nem válogatnak semmit, ráadásul mivel referencia nyák ezért a tuning is szerencse dolga.
A beállított órajelen menni fog az tuti, de én +100Mhz-ért biztosan nem adnék +10k-t főleg úgy hogy az alapórajeles verziót is simán felhúzhatod annyira. Ha megnézed mindenkinek megy a ref kártyája 1400Mhz körül igaz hogy a TDP limitet meg kell emelni, de szerintem azt nálad is meg kell majd emelni.
-
Joshi
titán
válasz
spanglee001 #4100 üzenetére
De akkor miért nem az olcsóbb EVGA 06G-P4-4990-KR változatot veszed? Így megspórolnád a vizes blokk árának 1/3-át.
-
Joshi
titán
válasz
spanglee001 #4100 üzenetére
Nem tudom milyen fc blokkot akarsz venni, de ha EK blokkot akkor az EK oldalán van egy kompatibilitási lista, ahol csekkolhatod hogy milyen kártyára megy rá. Egyébként az összes ref kártyára jó ez a blokk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- EAFC 25
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Last Epoch
- Milyen videókártyát?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Parkside szerszám kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest