Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz MPowerPH #7360 üzenetére
980 SLI vs 980Ti. Itt az látszik, hogy a 980Ti nagyon erős kártya, persze ha a 980 SLI is tuningolva van akkor már lehet más a leányzó fekvése. Mindenesetre a többkártyás rendszerekkel mindig van valami bibi.
-
Joshi
titán
válasz VincentVG #7376 üzenetére
Viccelsz? Egy régi grafikus motornál ezek csak hátrányok, nem előnyök. Az ilyen sufnyi modellezések csak egyre több erőforrást igényelnek, mert már régi a motor. Persze, lehet toldozgatni-foltozgatni de ennyi. Szerintem kapcsolj ki minden effektet és űridőket fogsz menni.
Egyébként a jó időhöz nem kell 144Hz/fps.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Tomdriver #7384 üzenetére
Persze, én gyakorlatilag csak autós szimekkel játszom mással nem nagyon. És? Miért kérdezed? Egyébként nem vagyok előfizető és nem is leszek, nekem nem pálya az iRacing.
"Ha igaz az elméleted amit nem vitatok, akkor ott dől. A régi grafikus motor és az egyre több változtatás ellenére is repkednek az fps-ek 3 monitoron ezekkel a karikkal."
A helyzet az, hogy egy régi grafikus motort is el lehet kefélni, ha túlterhelik. Egyébként a proci témát nem véletlenül hoztam fel, mert a különböző fizikákat lehet hogy a proci számolja, szóval ott is lehet bibi.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
De fps-t igen, mert a látványon kívül az is fontos tényező. Egyébként mit jelent a Full beállítás? Én teszteltem 4k-ban autós játékokat, de vannak olyan effektek amik erőforrás zabálók, de a látványhoz nem tesznek hozzá semmit. Egyébként meg 4k-ban nincs szükség full élsimításra, de pl az árnyékokon is lehet finomítani anélkül, hogy a látványt számottevően befolyásolná. Végezetül, a gpu órajel tuning igenis számít, miért ne számítana hiszen mérhető.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Szerinted egy 20% körüli tuning nem jelentős? Ok, azt nem tudom hogy a Gigabyte G1 mennyin megy alapon, de nálam közel 20%-ot jelent gpu órajelben a tuning. De ami a lényeg, hogy ez fps-ben is megmutatkozik. A grafikus beállítást meg inkább hagyjuk, mert ahány játék annyi variáns, de simán ki lehet kísérletezni hogy melyik beállítás árt mint használ.
-
Joshi
titán
Így is fel lehet fogni, de úgy is, hogy vannak bizonyos effektek amik lehet hogy pont azért vannak hogy kompromisszumot köss, és lépj tovább. Rengeteg kamu beállítás van aminek nem kellene lennie, de te se akarod érteni amit én gondolok. A tuning pedig %-san mérhető mi nem érthető ezen? VincentVG fórumtárs 100 fps-ről beszélt, ha a 10-12 fps mondjuk 100-120 az már egyből máshogy néz ki nem igaz? De a minimum fps-hez is sok köze lehet a tuningnak pozitív értelemben.
"És igen, tuti én vagyok egyszerű, de én tipikusan az az ember vagyok, aki szeretne minden beállítást maximumra rakni gondolkodás nélkül, mert kurvára unom, meg idegesítő, hogy az ember kisérletezget, hogy mi az amivel még stabil az fps mi az amivel még nem, és hogy mi mennyire jelentkezik látványban, aztán még játék közben is az fps számlálót nézni, hogy na beesik e vagy sem."
Ha van arra energiád, hogy hsz-ket gyárts ahelyett hogy a kedvenc játékod beállításait kikísérletezd, akkor szerintem máshol kell keresni a hibát.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy egy játék nem referencia. Meg aztán mit jelent az hogy nem tudtam 2x fölé vinni? Ha esetleg kipróbálta volna 4x élsimivel és mért volna egy min/avg fps-t lehet hogy kb pont az a 20% tuning kellett volna. Abba már bele se megyek hogy a 4x élsimításhoz képest mekkora élményvesztést okoz a 2x élsimítás. Nem egyszerű dolgok ezek ugye?
-
Joshi
titán
válasz tom_tol #7598 üzenetére
Afterben maxold ki a Temp limitet és a Power limitet, csak ezután tesztelj. Teszt alatt a vga ventijét ideiglenesen ragd fix 100%-ra. Az i7-4790k procidról mit tudni? Mennyin megy? Milyenek a hőfokok? A CoreTempet is futtathadnád teszt alatt, illetve a GPU-Z-ben rakd max-ra a TDP (power) limitet is.
(#7596) Crytek a teszteredményeden is látszik, hogy vettél egy méregdrága rendszert amiből nem hozod ki a maximumot. Ennyi erővel vehettél volna egy Haswell rendszert is sokkal olcsóbban, és lehet hogy jobb eredményed lenne. Mondom hogy húzd meg azt a procit és vga-t.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
A 6600k-t kötelező húzni különben miért vett K procit? Nekem nem logikus egy olyan konfig megvétele, ahol szinte kötelező a tuning, különben miért nem vett K nélküli procit és mondjuk B v H alaplapot? Egyébként a 980Ti kártyát is húzni kell, különben nem jobb mint a Fury X.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Attól hogy valamit valaminek hívják még nem jobb, és ez igaz a Fury vs 980Ti-re is. De ezt most hagyjuk is nem ez a lényeg.
Crytek konfigja: Gigabyte Z170 D3H, i5 6600K, 2x4GB Kingston Fury Hyper X DDR4, Evga GeForce GTX 980 Ti Te ezt nem tuningolnád? Akkor minek vesz ilyen konfigot az ember? Esetleg nem ért hozzá? Csak olvassa hogy ez a tuti?(#7615) Erdei88 nem tudom hogy Crytek-nek pontosan melyik verziója van EVGA 499x? De igen, lemaradt a ref szó.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Azt tudjuk hogy Crytek nagymegmondóember volt, de nekem furcsa hogy évekig hezitált hogy mit vegyen, majd vesz egy "értelmetlen" konfigot és alapon használja. Mi van? Eddig sajnálta a pénzt, mert nem hozza a teljesítményt aztán nem hozza ki belőle a maximumot? Itt is látszik hogy komoly gondok vannak Crytek-nél.
(#7617) bombibmw pontosan.
(#7620) daveoff nyugi, csak beszélgetünk.
(#7622) brumi1024 most nézem hogy az aláírásában hogy Evga GeForce GTX 980 Ti Superclocked+ ACX 2.0+ vagyis 4995. Ez esetben egyenlőre elég alapon is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
A hsz-ed feltételes módban értettem, de akkor ezek szerint tény, hogy újabb bios van a kártyán. Ez esetben szinte biztos hogy ez a probléma.
(#7673) tom_tol nem tudom hogy jobb-e, de az tény hogy volt rá példa hogy elkefélték az új drivert. Számomra nincs értelme havonta v hetente drivert cserélni ha az adott játékokat nem érinti amikkel játszom. Egy próbát megérhet, de én a DDU-t használnám.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz #35434496 #7685 üzenetére
Akkor ez kb olyan, mint a magas ASIC jobban tuningolható? Mert én konkrétan olyat olvastam néhány vga fórumban, hogy az LN2-es kártyák inkább alacsony ASIC-sak legyenek. Akkor ez is kamu?
ui.: az eddigi kártyáim ASIC szempontjából kiszámíthatatlanok voltak, szóval én nem hiszek benne, de ettől függetlenül lehet hogy van jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Igen, nagyjából ez az általános tézis, pl proci fronton ASIC híján ezt a "kért" fesz alapján lehet megállapítani. Ha sok feszt kér a proci adott órajelhez, akkor alacsony az "ASIC". Egyébként az én 4790k procim is ilyen, viszont emiatt bírja is a feszt mint az atom. Az 5.1Ghz 1.480V-al simán ment az IBT igaz hogy 2 C°-os víz hőmérséklettel.
Ha most vga-ra akarom ugyan ezt levetíteni, akkor azt kell megállapítanom, hogy a GPU nagyon tuningos, mert 63-as ASIC-al megy 1500Mhz-et. A bibi ott van, hogy NV-nél a PCB nem egyforma. Jelenleg nálam a PCB a fék, nem az ASIC. A jelenlegi kártyámnál ez a konklúzió.(#7688) players111 nyilván neked ezen a téren több a tapasztalatod, itt is vannak olyan chipek amik jobban bírják a mínusz fokokat. Azért ezek már nagyon szélsőséges értékek.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Fire Strike-nál a 21xxx ezres Graphics Score-hoz kell az 1500Mhz-es GPU órajel, ill nem árt ha a VRAM 2000Mhz körül szaladgál. A 13-14xxx ezres Physics és a 9xxx ezres Combined pontszámhoz pedig egy i7-4790K olyan 4.8-5Ghz-re van szükség kinek mennyit megy. Persze a végeredmény az egész konfigtól is függ mint pl Memória, alaplap stb.
Ha Benchmarkokra akarsz gyúrni, akkor jobban kell tuningolnod különben nem lesz több pontszámod. -
Joshi
titán
válasz ScomComputer #7808 üzenetére
Oh...ismét egy jól optimalizált program. Gondolom csak idő kérdése és a világ összes memóriája se lenne elég neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest