-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Azt tudjuk hogy Crytek nagymegmondóember volt, de nekem furcsa hogy évekig hezitált hogy mit vegyen, majd vesz egy "értelmetlen" konfigot és alapon használja. Mi van?
Eddig sajnálta a pénzt, mert nem hozza a teljesítményt aztán nem hozza ki belőle a maximumot? Itt is látszik hogy komoly gondok vannak Crytek-nél.
(#7617) bombibmw pontosan.
(#7620) daveoff nyugi, csak beszélgetünk.
(#7622) brumi1024 most nézem hogy az aláírásában hogy Evga GeForce GTX 980 Ti Superclocked+ ACX 2.0+ vagyis 4995. Ez esetben egyenlőre elég alapon is.
-
Joshi
titán
Attól hogy valamit valaminek hívják még nem jobb, és ez igaz a Fury vs 980Ti-re is. De ezt most hagyjuk is nem ez a lényeg.
Crytek konfigja: Gigabyte Z170 D3H, i5 6600K, 2x4GB Kingston Fury Hyper X DDR4, Evga GeForce GTX 980 Ti Te ezt nem tuningolnád? Akkor minek vesz ilyen konfigot az ember? Esetleg nem ért hozzá? Csak olvassa hogy ez a tuti?(#7615) Erdei88 nem tudom hogy Crytek-nek pontosan melyik verziója van EVGA 499x?
De igen, lemaradt a ref szó.
-
Joshi
titán
A 6600k-t kötelező húzni különben miért vett K procit? Nekem nem logikus egy olyan konfig megvétele, ahol szinte kötelező a tuning, különben miért nem vett K nélküli procit és mondjuk B v H alaplapot?
Egyébként a 980Ti kártyát is húzni kell, különben nem jobb mint a Fury X.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
tom_tol #7598 üzenetére
Afterben maxold ki a Temp limitet és a Power limitet, csak ezután tesztelj. Teszt alatt a vga ventijét ideiglenesen ragd fix 100%-ra. Az i7-4790k procidról mit tudni? Mennyin megy? Milyenek a hőfokok? A CoreTempet is futtathadnád teszt alatt, illetve a GPU-Z-ben rakd max-ra a TDP (power) limitet is.
(#7596) Crytek a teszteredményeden is látszik, hogy vettél egy méregdrága rendszert amiből nem hozod ki a maximumot. Ennyi erővel vehettél volna egy Haswell rendszert is sokkal olcsóbban, és lehet hogy jobb eredményed lenne.
Mondom hogy húzd meg azt a procit és vga-t.
-
Joshi
titán
Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy egy játék nem referencia. Meg aztán mit jelent az hogy nem tudtam 2x fölé vinni?
Ha esetleg kipróbálta volna 4x élsimivel és mért volna egy min/avg fps-t lehet hogy kb pont az a 20% tuning kellett volna. Abba már bele se megyek hogy a 4x élsimításhoz képest mekkora élményvesztést okoz a 2x élsimítás. Nem egyszerű dolgok ezek ugye?
-
Joshi
titán
Így is fel lehet fogni, de úgy is, hogy vannak bizonyos effektek amik lehet hogy pont azért vannak hogy kompromisszumot köss, és lépj tovább. Rengeteg kamu beállítás van aminek nem kellene lennie, de te se akarod érteni amit én gondolok.
A tuning pedig %-san mérhető mi nem érthető ezen? VincentVG fórumtárs 100 fps-ről beszélt, ha a 10-12 fps mondjuk 100-120 az már egyből máshogy néz ki nem igaz? De a minimum fps-hez is sok köze lehet a tuningnak pozitív értelemben.
"És igen, tuti én vagyok egyszerű, de én tipikusan az az ember vagyok, aki szeretne minden beállítást maximumra rakni gondolkodás nélkül, mert kurvára unom, meg idegesítő, hogy az ember kisérletezget, hogy mi az amivel még stabil az fps mi az amivel még nem, és hogy mi mennyire jelentkezik látványban, aztán még játék közben is az fps számlálót nézni, hogy na beesik e vagy sem."
Ha van arra energiád, hogy hsz-ket gyárts ahelyett hogy a kedvenc játékod beállításait kikísérletezd, akkor szerintem máshol kell keresni a hibát. -
Joshi
titán
Szerinted egy 20% körüli tuning nem jelentős?
Ok, azt nem tudom hogy a Gigabyte G1 mennyin megy alapon, de nálam közel 20%-ot jelent gpu órajelben a tuning. De ami a lényeg, hogy ez fps-ben is megmutatkozik. A grafikus beállítást meg inkább hagyjuk, mert ahány játék annyi variáns, de simán ki lehet kísérletezni hogy melyik beállítás árt mint használ.
-
Joshi
titán
De fps-t igen, mert a látványon kívül az is fontos tényező. Egyébként mit jelent a Full beállítás? Én teszteltem 4k-ban autós játékokat, de vannak olyan effektek amik erőforrás zabálók, de a látványhoz nem tesznek hozzá semmit. Egyébként meg 4k-ban nincs szükség full élsimításra, de pl az árnyékokon is lehet finomítani anélkül, hogy a látványt számottevően befolyásolná. Végezetül, a gpu órajel tuning igenis számít, miért ne számítana hiszen mérhető.
-
Joshi
titán
válasz
Tomdriver #7384 üzenetére
Persze, én gyakorlatilag csak autós szimekkel játszom mással nem nagyon. És? Miért kérdezed? Egyébként nem vagyok előfizető és nem is leszek, nekem nem pálya az iRacing.
"Ha igaz az elméleted amit nem vitatok, akkor ott dől. A régi grafikus motor és az egyre több változtatás ellenére is repkednek az fps-ek 3 monitoron ezekkel a karikkal."
A helyzet az, hogy egy régi grafikus motort is el lehet kefélni, ha túlterhelik. Egyébként a proci témát nem véletlenül hoztam fel, mert a különböző fizikákat lehet hogy a proci számolja, szóval ott is lehet bibi. -
Joshi
titán
válasz
VincentVG #7376 üzenetére
Viccelsz? Egy régi grafikus motornál ezek csak hátrányok, nem előnyök. Az ilyen sufnyi modellezések csak egyre több erőforrást igényelnek, mert már régi a motor. Persze, lehet toldozgatni-foltozgatni de ennyi. Szerintem kapcsolj ki minden effektet és űridőket fogsz menni.
Egyébként a jó időhöz nem kell 144Hz/fps. -
Joshi
titán
válasz
MPowerPH #7360 üzenetére
980 SLI vs 980Ti. Itt az látszik, hogy a 980Ti nagyon erős kártya, persze ha a 980 SLI is tuningolva van akkor már lehet más a leányzó fekvése. Mindenesetre a többkártyás rendszerekkel mindig van valami bibi.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
MPowerPH #7348 üzenetére
Ha fc blokkot raksz a kártyára és számít a tuning, akkor a G1 nagyobb eséllyel lesz jobb tuningban, mint a WF3. Nem tudom bebizonyítani, hogy a G1 jobb tuningban mint a WF3, de szerintem nincsenek véletlenek. Jelenleg a legolcsóbb tuningos kártyák a G1-ek, ha vizezed szerintem nincs ellenfelük ennyi pénzért.
-
Joshi
titán
Most olvastam újra a hszeidet, és akkor fel sem tűnt hogy te a sima 980-ról kérdezel és nem a 980Ti-ről. A nyakamat rá hogy ezt rajtam kívül mások is benézték.
(#7346) Maotun senki nem születik úgy, hogy bármihez is értsen. Felrakod az AfterBurner progit és feltolod a csúszkákat.
A Lightning fél siker az eredményes tuninghoz, de egyáltalán nem biztos hogy kivételes darabot kapsz. Ha van lóvéd és légen maradsz, akkor mindenképpen MSI Lighting v MSI Gaming esetleg Gigabyte G1. Az ajánlott sorrend is kb ez ha a tuning az elsődleges. -
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
SchumiBácsi #7271 üzenetére
Szemre is jó beállítani már én is rájöttem, nem kell ezzel komolyabban foglalkozni. Csak akkor érdemes, ha valami grafikus munka vagy hasonló tevékenység megkívánja.
-
Joshi
titán
PC kezeli a színprofilokat, de a PS4 nem hinném. Attól hogy PC-én kalibrálod a monitort a kártyádhoz, a PS4 nem lesz jó már csak azért se, mert a PS4-ben AMD vga van.
Nekem anno még Radeon R9 290-el kalibrálták a monitoromat, de ma már 980Ti van szóval nekem is újra kellene kalibráltatnom. A legolcsóbb használható kalibráló ~40k körül kezdődik. -
Joshi
titán
válasz
daveoff #7163 üzenetére
Nézd meg még1x, az alapfeszen 1.21V-on 1630Mhz nem 1530.
(#7165) ingalls ahogy néztem az itteni fórumozók ASIC értékeit úgy látom, hogy extreme tuning 80% alatt nem nagyon van. Kb szerencse kérdése kinek mennyit megy. Talán nem is láttam még 80% fölötti ASIC-ot itt a PH-án.
-
Joshi
titán
válasz
KAMELOT #7145 üzenetére
Próbáld ki a Furmarkot a jelenlegi tuningoddal és látni fogod hogy nem is annyin megy hanem visszavesz a boostból. Egyébként 1280x720@0xMSAA-val terhel a legjobban a Furmark, ezt is kipróbálhatod.
(#7149) helkis Én 1400/1950-en használom a kártyát, csak Furmark alatt lépi túl a TDP határt mert a Furmark sokkal jobban terhel mint egy mai játék. Talán majd a DX12 lesz ilyen, szóval a jelenlegi tuningok már nem biztos hogy jók lesznek. Egyébként itt egy TDP teszt tőlem, szépen látni a skálázódást.
-
Joshi
titán
Játékok alatt nem mértem mert nincs értelme, annyira alacsony a hőfok. De igazság szerint attól függ, hogy mennyin pörögnek a ventik. Nekem 300-600rpm között pörögnek (9db venti pwm vezérléssel) és így Idle 25-26 C° Load meg 35-40C°, de Load nem biztos mert soha nem mértem.
Mindjárt tolok egy fél órás FurMarkot az nagyon terheli a gpu-t.
A gyári hőfokokra nem emlékszem mert én rögtön lecseréltem az EK blokkra.Nagyjából olyan lehetett mint neked, mivel nekem is Giga ref van.
-
Joshi
titán
válasz
gainwardgs #7105 üzenetére
Az 1450Mhz nagyon jó, a memóriát próbáltad húzni? Gigákon azok is mennek 1950-2000Mhz körül gond nélkül.
-
Joshi
titán
Aki esetleg vizezni akarja a custom kártyáját, már vannak EK fc blokkok a Giga G1, MSI gaming és Asus Strix kártyákhoz.
-
Joshi
titán
válasz
KAMELOT #6956 üzenetére
A tesztek alapján egy vállalható kártya. A tuning nem a legfényesebb, gondolom a 82-83 C°-os Load hőfok miatt.
-
Joshi
titán
válasz
rambustibi #6904 üzenetére
Nyomásra áttértél Intelre? na és van különbség?
-
Joshi
titán
Ahhoz, hogy hivatalos 3DMark eredményem legyen mondjuk Fire Strike-ban, regisztrálni kell?
Igazság szeint nem a hivatalos eredmény érdekelne, hanem az ehhez hasonló Link. Gondolom ez hivatalos eredmény és regisztrációt kíván. -
Joshi
titán
Tolj még a memórián.
(#6671) daveoff tipord ki a kártya belét és azt írd be a táblázat OC oszlopába. Fontos hogy Tesztprogis órajel kell mint a Valley vagy 3DMark.
Viszont egy oszlopot létrehozok, ahol mindenki belinkelheti a 3DMark eredményeit, vagy a Valley & Heaven eredményeket. -
Joshi
titán
válasz
daveoff #6667 üzenetére
Mindenki engem kérdez a táblázattal kapcsolatban, de nekem csak annyi közöm van hozzá, hogy észrevettem hogy gond nélkül módosítható a 970/980 fájl. Én egy az egyben átmásoltam a 980-as táblázatot az új munkalapra, és beírtam az eredményemet. Meg kellene keresni a táblázat tulaját és megkérdezni hogy mégis hogy gondolta. Egyébként a Power Limit is sántít, mert mihez képest adtatok meg %-os értéket. Az én kártyám biosának semmi köze az eredeti bioshoz, szóval az is érdekes érték tud lenni.
ui.: ha gondolod létrehozhatunk egy 24/7-es oszlopot is.
Igaz hogy az nem mond semmit, mert én pl csak 1400/1950-en használom a kártyám.
-
Joshi
titán
válasz
#35434496 #6634 üzenetére
Még most is azt mondom hogy a Lighting nem kimondottan LN2-es kártya, bármilyen kártyára önthetsz nitrogént. Én inkább a Galax Custom GTX 980Ti HOF LN2-re gondoltam.
Egyébként se a tuningra gondoltam hanem mint hűtésre, mármint hogy abban a legjobb custom kártya a Lighting. -
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
daveoff #6607 üzenetére
A linkelt fájlt is módosíthatjátok, én már meg is tettem.
Sajnos nem tudom, hogy a Ref Gigám mennyin megy alapon.
(#6608) Montesantos én nem a kamionról leesett példányokra gondoltam.
-
Joshi
titán
válasz
Montesantos #6600 üzenetére
Ha ezt megveszed, akkor már vehettél volna egy custom kártyát is.
Talán még sörre is maradt volna.
(#6601) Assdak jó, de az én ref gigám néma. Most akkor mi van?
-
Joshi
titán
"Egy lehet a háttérben szépen kiválogatják a nagykerben a 75%+ ASIC vga-kat."
Ezt nem tudom cáfolni, lehet hogy az én Gigámat is azért b@szták a sarokba a 63.6%-os ASIC-jával.Mindenesetre nekem megy 1500/2030-at. 10%-al több ASIC-al se megy ennyit néhány Giga G1 tulajnak, pedig az enyém ref.
-
-
Joshi
titán
válasz
gainwardgs #6527 üzenetére
A tesztekben látszik a 980 és a 980Ti közötti különbség szóval nem zsákbamacska. A G1-ek 1450-1550-ig mennek szerencsétől függően, de általában az 1500 meg szokott lenni. A 980Ti Valley tesztben ~4500 körüli pontszámot kap, Fire Strike GS pontszám pedig 21-22000 pont körül. Egyébként meg tele van a youtube játéktesztekkel az alapján el tudod dönteni hogy megéri a váltás vagy sem.
-
Joshi
titán
válasz
ingalls #6414 üzenetére
Én azért beállítanám a ventit 100%-ra csak egy próba erejére. Egyébként minden jónak tűnik, a procit és fizikai memóriát teszteld ki, mert lehet hogy ott lesz a gond. Én pl futtatnék egy HWinfo progit is a háttérben, hogy mi mennyire van kihasználva. Ha semmi nem segít, akkor mindenképpen Win reinstall. Szerintem a kártyád nagyon jó, itt valami más gond lesz.
ui.: nálad valami biztosan nem működik megfelelően, mert most is olyan képet linkeltél be, ahol a GPU-Z progit utólag indítottad el. Ha nem mondasz igazat, akkor nem tudunk érdemben segíteni.
-
-
Joshi
titán
válasz
ingalls #6407 üzenetére
Kíváncsi vagyok hogy 1500Mhz-hez mennyi feszt ad a kártyád. Az 1500/1750-es ablakos eredményednél én 1.174V-ot látok ami nagyon kevés.
Én is futtattam ablakmódban a valleyt, és 4200 pontom lett. -
Joshi
titán
válasz
hszilard666 #6317 üzenetére
"Ha valaki egy ilyen cégnél dolgozik ne azért legyen már ott mert kőgazdag akar lenni hanem mondju kazért hogy boldoggá tegye a felhasználokat."
Ne viccelj már, tudod mennyi munka eljutni olyan szintre mint az EK vagy Corsair stb cégeknek? Szerinted ezeknek a cégeknek a tulajai és részvényesei nem Dominikára mennek nyaralni hanem a Balatonra? Azt mondják majd, hogy igaz hogy csak a Balatonon tudunk nyaralni de legalább a felhasználók elégedettek.
ui.: vedd már ki a kezed a biliből.
-
Joshi
titán
válasz
hszilard666 #6313 üzenetére
Az árakat sok minden befolyásolja, én se hiszem hogy ekkora haszonnal kellene eladni ezeket a kártyákat, de mi felhasználók nem sokat tehetünk.
Az elvárásod nem helyénvaló, mert egy full cover blokk 30k és azokat nem a kártyagyártó gyártja, tehát azt neki külön meg kellene venni. A kompakt víz se éppen olcsó, ráadásul a fury X-en vinnyog a vízpumpa szóval az is lehet kompromisszumos.
Én megtehetem hogy lecseréljem ha jön a Pascal, de nem fogom. A jelenlegi játékokhoz amikkel játszom tökéletesen elég még 4k felbontáshoz is.(#6314) rambustibi sajnos egy-egyben számolnak, 1000$=1000€ plusz erre még rájön a vám és áfa.
-
Joshi
titán
válasz
hszilard666 #6300 üzenetére
Aki nem akar sokat költeni játékra annak ott a konzol, kicsit más de ha jól tudom már a legújabb genhez van bill és egér is.
-
Joshi
titán
válasz
hszilard666 #6298 üzenetére
Induláskor nagyjából annyi lesz mint a Titan X.
-
Joshi
titán
válasz
KAMELOT #6243 üzenetére
Nehéz kipróbálni egy vga-t ha nem teszed be a gépbe.
Ha nem friss telepítésről beszélünk (Win), akkor ne csodálkozzunk semmilyen anomálián. Én előszeretettel használom a DDU progit (Display Driver Uninstaller) és függetlenül attól, hogy sokan fölöslegesnek tartják, szerintem nagyon hasznos progi. Én azt mondom hogy User Error.
(#6244) Zorel ha így van akkor egyértelműen driver hiba, de állítólag meg nem.
-
Joshi
titán
válasz
KAMELOT #6241 üzenetére
Ez nem normális, nekem is Win 8.1 van, de ilyen nálam nem volt.
Ha a tuning instabil, azt könnyen ki tudjátok tesztelni ha nyomtok egy FurMarkot. A FurMark 1280x720 nulla élsimítással biztosan visszaveszi az órajelet, én inkább úgy lőném be a vga-t, hogy a Fire Strike max GPU órajeléből vonjatok le -50-70Mhz-et. A memóriát meg inkább ne erőltessétek, a játékoknál nincs túl sok szerepe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest