- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iOS alkalmazások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 950 / 960 (GM206) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
holozis_HUN #13018 üzenetére
A windowsban is állíthatod a méreteket. Valamint böngészőben és még az asztali ikonoknál is egész jól használható a ctrl lenyomva tartva és az egérgörgő. Így bármikor lehet kicsinyíteni, nagyítani.
-
Csupingo
veterán
Ott már túl erős szerintem is a gpu a 3 GB ramhoz. (Azt mondjuk nem tudom, hogy a gyakorlatban tényleg okozhat e akadásokat vagy egyéb zavaró gondokat ha elfogy a memória, mert nemrég még egy 512 MB-os kártyával játszogattam és nem vettem észre bosszantó dolgokat.) Az már egy más kérdés, hogy az adott játék nem is enged mindent maximumra állítani a memóriára hivatkozva. Olyat is hallottam, hogy a messzebb lévő dolgokat később tölti be. Az már kicsit zavaró lehet.
-
Csupingo
veterán
válasz
amdboy #12969 üzenetére
A 460 közel gtx 950 szint. Több dx11-es játékban lassabb is, pár dx12-esben kicsit gyorsabb.
Új rx 470-ek és 3 GB-os 1060-ak vannak 66-tól, és sokkal gyorsabbak. Elvileg a hónap végén kijön a gtx 1050ti is. Az igaz, hogy 50-ért gyorsabb kártyát jelenleg nem igazán lehet találni, ezért nem is lenne rossz vétel az a 780. Talán csak az r9 290, de én olyat nem vennék.
50-ért van garanciális használt 4 GB-os 960 is. Azért lassabb mint a 780, de csendes, hűvös kártya.
Nincs mit. -
Csupingo
veterán
válasz
Bjørgersson #12865 üzenetére
Az nem szép dolog, mert pont oda kéne kártya. 960 kicsit kevés fhd-re, 1060 meg kicsit sok (drága).
-
Csupingo
veterán
válasz
Bjørgersson #12863 üzenetére
Akkor kár kiadni, ha 960 közelében lesz. Mi lesz akkor a bazi nagy űrrel a 960 és az 1060 között?
-
Csupingo
veterán
válasz
Bjørgersson #12829 üzenetére
Kár lenne érte. Az 1060, 960 között féluton príma lenne a ti, a sima meg picivel 960 fölött, bár akkor még kéne valami belépő kártya a 750ti, 950 helyére.
Egy 3 GB-os olcsóbb kártya. Hívhatják 1040-nek is.
-
Csupingo
veterán
válasz
AXisBOLD #12821 üzenetére
Lehet, hogy a kártya csatlakozók között is van sorrend, akkor sajna nem lehet vele mit csinálni, hacsak biosból nem lehet átírni. Esetleg kapcsold be úgy a gépet, hogy csak a dp-n van kijelző. Aztán a következő bekapcsolás előtt dúgd vissza a tv-t is, hátha úgy marad.
Máshogy nem tudod variálni a csatlakozókat? Milyen bemenetek vannak a tv-n, monitoron? Kimenetek a kártyán? -
Csupingo
veterán
válasz
AXisBOLD #12751 üzenetére
Tedd fel a driverét, hátha akkor megjelennek a támogatott felbontások. SN végű a tied?
-
Csupingo
veterán
válasz
Long Man #12708 üzenetére
A Doors 10 az tetszett. Nincs is itt semmi gond, csak valakiknek nem túl reálisak az elvárásaik. Egy középkategóriás kártyától sose lehetett elvárni, hogy mindent maxon futtasson. Akkor mi értelme lenne a csilliókba kerülő vga-knak? Szerencsére azért egész jól lehet variálni a beállításokkal, így a gyengébb kártyákkal is lehet élvezhetően játszani.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Dark Wander #12683 üzenetére
Full hd-ben ultrán játszani az jelenleg 1060 szint (gtx 980), amik azért elég messze vannak a 960-tól. Sajna maga az 1080p-s felbontás is már elég erős kártyát kíván. 1600x900-ban én még egész jól elvagyok a 960-nal.
Inkább az a baj, hogy nálunk mostanában elég magasak a vga árak. A 960 az árához képest nem tud eleget, bár ha dollárban néznénk, akkor már nem lenne ilyen vészes a helyzet. -
Csupingo
veterán
válasz
Trailblazer #12496 üzenetére
... és mcs: Köszike!
-
Csupingo
veterán
Néztétek már ezt a fast sync -et? Driverben kell bekapcsolni, vagy játékon belül?
-
Csupingo
veterán
válasz
torreador22 #12360 üzenetére
Milyen tv? Nincs a tartományán kívül a felbontás? Ha kikapcsolt állapotba dugod össze őket, akkor se lesz jó?
Nincs a kártyán 2 hdmi csatlakozó, mert akkor bedugva maradhatna és pl. kiterjesztett móddal használhatnád a tv-t is. (Vagy a dvi is könnyen hdmi-vé alakítható.) -
Csupingo
veterán
válasz
torreador22 #12353 üzenetére
Második kijelző esetén nincs kép, vagy a monitoron van kép hdmi-vel, azt átdugod a tv-re és úgy nincs kép?
-
Csupingo
veterán
válasz
DFlash #12248 üzenetére
Igen. Eléggé érezhető a különbség.
Itt láthatod is. -
Csupingo
veterán
válasz
gyurkikrisz #12206 üzenetére
Nem kell letörölni. Nekem még nem csinált semmi galibát, hogy az is telepítve van. Olyat olvasgattam már, hogy előbb az intelt illik felrakni, aztán a dvga-t, különben problémázhat, de törölni felesleges.
-
Csupingo
veterán
válasz
s.s.j.goku #12184 üzenetére
Legalább működik. Erre nem gondoltam volna. Nekem ilyen nincs is szerintem a biosban.
-
Csupingo
veterán
válasz
s.s.j.goku #12178 üzenetére
Bios frissítés kártya nélkül, vagy reset, amit már említettek. Esetleg az egyik 6-os csatlakozó helyett molex átalakítóval adni neki tápot.
-
Csupingo
veterán
válasz
Bjørgersson #12103 üzenetére
Magamban mélyen sajnálkoztam, de ha tudtam volna, hogy ez megnyugtat, akkor hangot is adtam volna nagy sajnálatomnak...
-
Csupingo
veterán
válasz
phoenix1989 #11958 üzenetére
Most is 1190 az alap. A boost 1253. Nem tudom, hogy változtattak e rajt. Pár MHz nem sokat számít, én nem tenném fel, ha most nincs gond.
-
Csupingo
veterán
válasz
phoenix1989 #11956 üzenetére
Erre gondolsz? Ez márc. 30-as bios. Most a fő oldalon szintén ezeket a frekvenciákat írja a gaming módhoz. Nem tudom, hogy változtattak e a kiíráson, de ha nincs gond a kártyával, szerintem kár cserélned biost.
-
Csupingo
veterán
válasz
4264adam #11942 üzenetére
Ahogy írták, az egyik legjobb az msi gaming, bár a gigabyte g1-nek talán még jobb a hűtése, de a 3 ventilátor kis túlzás szerintem erre a kártyára. Érdemes még megemlíteni a gigabyte wf2 oc-t is, mert annak is jó hűtése van, 3 év garanciával és az egyik legolcsóbb 960.
Bocsi, 4264adam. Szintén a kérdésre szerettem volna válaszolni, csak félrement picit.
-
Csupingo
veterán
válasz
Hauptmann #11759 üzenetére
A legújabbat még nem tenném fel, arról még sok tapasztalat nincs. Esetleg amit a cd-n adtak hozzá, vagy itt megkérdezni a többieket, hogy ki mire esküszik. Ebbe sajnos nem tudok segíteni, mert én egy 1 évest használok. Egész komoly az az asic Quality, de sok jelentősége nincs.
-
Csupingo
veterán
válasz
Bjørgersson #11636 üzenetére
Ritkán cserélek kártyát, 2-3 évente. Ezért jobban izgat a pascal a dx12 miatt. Már a 9-es szériából nem vennék.
-
Csupingo
veterán
válasz
Bjørgersson #11634 üzenetére
Az duplán szívás lenne. Azért az amd kártyák miatt is változhatnak az árak. Tetszik a 1060, de szerintem csak 2 év múlva veszek, ha már kapható lesz 75-ért.
-
Csupingo
veterán
válasz
Bjørgersson #11601 üzenetére
Hááp... Pl. ezekből a tesztekből kiindulva. A 380 néhol pár fps-el gyorsabb a 960-nál. Ezért tippelnék kb. ekkora különbséget a 950 és a 380 között. Bár a ph-s teszt talán már nem fedi annyira a valóságot, mert akad pár 950-es, ami majdnem 960 szintre boostol. Emiatt talán ekkora különbség sincs ma köztük.
-
Csupingo
veterán
válasz
gears27 #11597 üzenetére
Most újra beleolvasgattam a 380 topikba. Black screen hibát még emlegetik. A power tune-ra is panaszkodnak. Drasztikusan váltanak órajelet a kártyák terheléstől függően, ez fps droppokat, mikrolagokat okoz. Külső progi kell, hogy ez elkerülhető legyen, pl.: ClockBlockert. A tanácsok közt még mindig az szerepel, hogy legalább 2 takarítóprogival kell leszedni a drivert, meg kézzel törölgetni, stb...
-
Csupingo
veterán
válasz
gears27 #11595 üzenetére
Szerintem több küzdelem van egy amd kártyával. A 380 fórumban is sokszor írnak, hogy ez nem jó, az nem jó (melegedő kártya, driver gondok stb.). Az utóbbi években a teljesítményük rendben van, mégis nagyon sokan panaszkodnak mikrolagokra még az erősebb kártyáknál is (290, 390). Én az ilyen járulékos kellemetlen dolgok miatt nem is foglalkozom amd kártyákkal. Remélem ez a helyzet változik és akkor bátrabban válogat majd az ember a nagyobb kínálatból. Nem viharkeltés végett írom, de ami a catalyst fórumban is van: így kell telepíteni a drivert, úgy kell telepíteni, ez ciki az amd-re nézve.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
sepsi0 #11356 üzenetére
Pl. egy vélemény. Akinek van, csak jókat mondott róla. Teszt szerint.
-
Csupingo
veterán
Pl. itt is látszik. Gondolom nem az "igazi" hang driverrel van a gond, csak ilyen néven fut ez a csúfság. (Persze az is lehet, hogy azt fertőzi meg.) Már vagy 7 ember talált ilyet a gépén a fórumozók közül. Minden esetben a videókártyát dolgoztatta. (Terheletlenűl is magas órajelen járt, játékok alatt nagyon csökkennő fps értékek stb.)
-
Csupingo
veterán
Most gondoltam csak bele, ha az 1060 (960 utódja) tényleg olyan gyors lesz mint egy 970, mert ilyen pletykák terjednek, akkor gondolom majdnem 970 áron lesz. Ezzel csak azt érik el, hogy a középkategória árai még feljebb fognak menni. Mostanában is egész szépen megugrott. Megfizethetetlenek lesznek a normálisabb kártyák, pedig tetszenek az eddigiek alapján a pascalok.
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz
Bjørgersson #10820 üzenetére
Én most találkoztam ezzel: mediacoder. Igaz, csak átalakítani tud, ha jól láttam, de prímán használja a gpu-t és a procit is. Tud h265-öt is.
Valami egyszerűbbet tudtok ajánlani, amivel csak itt-ott ki lehet vágni videóból? Semmi extra nem kéne.
-
Csupingo
veterán
válasz
Bjørgersson #10793 üzenetére
Fütyül a szél a házba?
-
Csupingo
veterán
válasz
Bjørgersson #10791 üzenetére
És az milyen hőfokon van terhelés nélkül, álló ventilátorral? 45-48?
-
Csupingo
veterán
válasz
Benir8 #10697 üzenetére
Többen írták itt, hogy a 8 GB kevés lehet. Betelik és kilép. Állítólag segíthet, ha a virtuális memóriát megnöveled és játék előtt minden futó programot bezársz.
-
Csupingo
veterán
válasz
bandika0626 #10661 üzenetére
Írtam privátot.
-
Csupingo
veterán
válasz
bandika0626 #10659 üzenetére
Már le is töröltem, de akkor visszateszem. Mit állítsak be pontosan? Gpu-t használjon és 265-be kódoljon?
-
Csupingo
veterán
válasz
bandika0626 #10655 üzenetére
A kártya elvileg tud: "Ez azt jelenti, hogy minden új technológiával számolhatunk, ami már a nagy testvérnél is aktív volt. Kezdjük a sort a hardveres H.265 codec (HEVC) kezeléssel. A GTX950 képes dekódolni és enkódolni is H.265-ben, ami mostanában kezd el terjedni."
-
Csupingo
veterán
válasz
Atomantiii #10605 üzenetére
Ha gpu-z-be nézem, az első oldalon a pci-e kiírásnál a "?"-el lehet elindítani a render tesztet.
Akkor nálam 46 °C-nál indulnak el. Ha játék alatt akarod nézni, akkor hagyd hadd fusson a háttérben a gpu-z. A sensor fülnél az értékekre 2-szer kattintva "max"-ra lehet őket állítani, Így játék után láthatod, mik voltak a maximális értékek. Alapból a pillanatnyi infót mutatja.Nekem nincs rajt a ház oldala, így 41 fokon szokott állni a kártya.
Tom5: a 950-nél szerintem nem fogsz olyan hőfokokat látni.
-
Csupingo
veterán
válasz
lacus83 #10599 üzenetére
Én hdmi és dvi porttal használom a két kijelzőt, kiterjesztett képernyő módban. Semmi gond nincs vele.
Talán valamelyik driver változattal előfordulhat, de szerintem hamar találsz megfelelőt. Szerintem a legújabbakat nem érdemes egyből feltenni, mert nem tudni, hogy jó lesz e. Csak akkor érdemes cserélni a jól működőt, ha az új +20 fps-t ígér, vagy olyan extra dolgot ami kell az embernek, de az előzőekben nincs meg.Atomantiii: nekem a hátlapot kellett kapásból leszedni a kártyáról, mert a memóriák miatt nem fért be a helyére.
-
Csupingo
veterán
válasz
Atomantiii #10595 üzenetére
Ha nem akarod piszkálni a ventilátor profilt, vagy az órajeleket, akkor nem kell más a driveren kívül.
Esetleg a gpu-z -t felteheted, ott kíváncsiságból meg tudod nézni, hogy pl. mennyire melegszik a kártya játék alatt, milyen órajelre boostol stb. -
Csupingo
veterán
válasz
Atomantiii #10593 üzenetére
Erről van szó ugye?
Ezen nem szokott gond lenni a ventilátorral. Nem kell frissíteni a biost.Nekem az alap beállítások bőven megfelelnek. Nincs hangja a kártyának. Ha neked is megfelel, akkor más programot nem kell feltenni.
-
Csupingo
veterán
válasz
Peat;) #10528 üzenetére
Talán az azonnali fórumban olvastam, hogy valaki vadi új 960-as gaming kártyáján megszorult az egyik ventilátor és a másikat emiatt igen vadul forgatta. Több szoftveres kísérlet után a srác benézett a házba és kézzel elindította a ventit. Azután mind a kettő beállt a normál fordulatra és többet nem volt vele gond. (Csak azért írtam, hogy új msi gaming-el is megeshet ilyesmi.
)
-
Csupingo
veterán
válasz
Atomantiii #10524 üzenetére
Adnak átakalítót. Szerintem a boltban már rev.1.1-et kapsz a wf2oc kártyából. Azon 2 db 6-os csatlakozó van. Mindkettőt be kell dugni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB WIN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest