Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• setup

tag

válasz sirály12 #24 üzenetére

A ChatGPT mindent lenyomott és utólag elemezték marketing szempontból, hogy erre hogyan volt képes. Azóta megy az aggódás, hogy összeomlik a világ tőle annyira jó. Ez a része szerintem elég átlátszó.
    Ami a terméket illeti.
    Nagyon jól pakolgatja össze a magyar mondatokat is elvitathatatlan. Tényleg szuper, így szerintem például mobilra hétköznapi tolmácsgépnek remek lehet azokban a helyzetekben, amikor nem a szinkrontolmácsolás, hanem a kommunikáció a cél.

Tengernyi egyelőre csak idegen nyelven elérhető holmit írhatna meg magyarul. Például engem egyáltalán nem zavarna, ha nem genetikából átvett szakszavakkal megfogalmazott szakszöveget kapnék szinkronfordításban magyarul valami serverről méreg drágán, amit értelmezzek, majd mazsolázzam ki 800 oldalból, hogy mi a dolgom, miután ledoktoráltam a témából, hanem egy ai által teljesen átfogalmazott szamárvezetőt konyhanyelven, 12 pontba szedve, hogy ezt csináljam, utána azt, majd amazt és (nekem) jól lesz konfigurálva, és elég, hogy el tudtam mondani mit szeretnék. Lehet, hogy nem fogok úgy érteni ég tudja milyen serverhez, mintha könyveket fogyasztanék el róla, de cserébe lesz időm a családomra.

Tegyük fel odaszólsz a telefonodnak, hogy mondd meg légyszi a kapitánynak, hogy szeretnék kimenni hajókázni egy órára és kérdezd meg kivinne e és ha igen mit kér cserébe majd feliratozni kezdi a telefonod a szöveget és megmutatod neki, akár meg is szólal kihangosítón és a lényeg, hogy szót értesz a halásszal a vízparton, akivel egyébként egy kukkot nem beszéltek azonos nyelven.

Új hozzászólás Aktív témák