- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kingpin73
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég jutottam hozzá, egy GV-R587OC-1GD (Gigabyte 5870OC 1GB GDDR5 PCIe) kártyához. Bugos a ventillátor szabályozása.Duál ventis kivitel.Az a baj, hogy bootoláskor és a rendszer feláláskor 55C fokon 21%-on szeretné felpörgeti ventiket, de azok csak állnak. Terhelés esetén 60C fokot eléri akkor végre beindulnak. Elég furcsa. Megnéztem más változatok BIOS-ait. Pld.:GV-R587SOC-1GD-nál az F3 BIOSban ezt már korrigálták. Az első kiadású GV-R587UD-1GD változatnál meg rendben van. Csak az 5870 OC-nél basz...tak kiadni egy megfelelő BIOS-t. Mindössze egyetlen értéket kéne átállítani. (Fan Settings szekció --->Fan Throttle Control Settings ---> Tmin 55-ről 21C fokra ). A 5870 SOC BIOS-át meg nem akarom ráhúzni,mert lehet hogy nem megy vele.
Sajna így a VGA idle: 55-58C fok
VGA full load : 77-81C fok nem igazán jó ez így.Mivel még nem csináltam ilyet, kérdezném, hogy ki az aki belefutott már ilyen problémába, illetve sikerült-e kijavítania és hogy csinálta.
Az eredeti BIOS-t lementettem és sikerült benne módosítanom az RBE 1.28 BIOS editorral, de próbáltam flashelni a Gigabyte Easytool VGA progival, de azt írta hogy hibás a BIOS fájl. Így nem sikerült.
Esetleg próbálkozzak az ATIflash-el vagy más szoftverrel, esetleg DOS-ból próbáljam nem tom. Tetszik a kártya és nem akarom elszúrni. Manuálisan meg nem akarom hajtani a ventillátorokat a kártyán stb....
Ebben kérném a segítségeteket.
Üdv.:
Steve
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged