- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
kymco
veterán
Úgy tünik szuperál a módosítással.... :) :) :)
-
kymco
veterán
Igen, egy felhasználó átlag 3-4 gépen, de van olyan, aki akár 50 gépen is rájelentkezhet.
A problémára rákerestem a NOVELL honlapján...
A kissé hiányos angol nyelvtudásom és a novell antiguru képesítésem ezeddig elriasztott ettől a mókától, de meglepetésemre találtam valamit, amit még le kell tesztelnem.
Tudnak valami hasonló problémáról, és a hiba oka, hogy a windows xp másképp értelmezi a map parancsot. Ezt kell kikapcsolni, és akkor havaj, dizsi, napfény :)...
A beállítandó xp-s környezeti változó pedig:
maprootoff=''1''
Majd jelentkezem, ha kipróbáltam..... -
bohomong
csendes tag
Szia
Nekünk is ilyen van a cégnél. Ha windows xp home a kliens -gép, arra menjen 1 novell kliens, (nálunk 4.9.0.0.sp1) és működik. a MAP helyett pedig a szerveren a csoport tagságnál add meg a csatlakoztatni kívánt meghajtókat, a login script pedig legyen alapértelmezett(csak a szerver, tree és context szerepeljen benne)
Ha pedig xp prof, akkor ugyanaz a helyzed, de nem kell a kliens. (gondolom ipx-en megy a háló?!) ha gondod van, írj emilt, az gyorsabb
remélem segítettem
üdv
bohomong -
Out
addikt
Akkor marcsak azt tudom tanacsolni amire gondolom mar te is rajottel, hogy a win xp-s kliens maskepp ertelmezi a scriptet, tehat lehet hogy ebben van valami uj parancs a MAP helyett, vagy valamilyen parameter. Ennel tobbet en se tudok, illetve eszembe jutott hogy a szomszed cegnel is Novell van, de nemtom hogy melyik verzio, rakerdezek a kedvedert :)
mod: rakerdeztem :) Novell 4.11 es a winxp-s kliens pedig 4.9SP2. Mondta hogy neki se ment ez a MAP-es dolog, es o kikapcsolt minden novelles scriptet es a windozzal csinaltatja a MAP-elest. Nalad ez nem jarhato ut?
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
Sziasztok!
A gondom a következő:
Novell 4.11 szerverünk van temérdek klienssel.
Beállítottuk a login szkripteket, és DOS alatt jól fut, és még windows 98 alatt jól fut a kliens programmal (3.10), de mikor winxp-s klienset telepítem, a login szkript nem fut le korrekt módon. A MAP ROOT parancsot végrehajtja rendben, de a sima MAP parancsot úgy, mintha MAP ROOT lenne, azaz nem csak láthatóvá teszi az alkönyvtárat, hanem gyökérkönyvtáerrá is alakítja.
Ha lefuttatotk DOS ablakból még egy login parancsot, akkor rendezi a dolgokat, és minden újra korrekt lesz. De hogyan lehetne ezt megoldani már az első nekifutáskor is, a kliens program futtatásakor is. Próbálkoztam már a 4.83-4.9sp2 ig mindennel, de nem müxik.... van valakinek valami korszakalkotó ötlete?
Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest