Keresés

Aktív témák

• Utilitas

tag

válasz Zsolo007 #2014 üzenetére

Egyetértek veled, de én is szeretem ha nyugodtan mennek a dolgok.
    Bármikor kitalálhatja valaki az APEH-nél, hogy na akkor gyerünk , nézzünk ennek is utána.
    Mondjuk lenne nagy sikítás a '' nép'' részéről, mert szerintem a sulinetet igénybe vevő emberek nagy része azt sem tudja mi is a sulinet, csak valaki mondta, csinálta, igényelte stb.

Minden jót
    Utilitas

• Utilitas

tag

válasz Zsolo007 #2011 üzenetére

Hali

Szóval a sulinetben vásárolt eszközt három évig, a vásárlási okmányokat pedig 5 évig ( gyakorlatilag 6 évig) meg kell őrizni.
    Van egy másik topic itt , hogy nem nagyon ellenőrizték még a gépek meglétét, de azért biztos ami biztos alapon illendő 3 évig megtartani az eszközt ha már megvetted, és visszaigényelted a pénzt.

Ja, meglehetősen furcsa lenne ha a mai sulinetes laptopokon sok vistát futtatnának a jövőben. Eléggé borsos áru az a laptop amin vistát lehet majd futtatni, mindenesetre azt a laptopot amelyiken megy majd a vista szerintem nem sulinteben kell megvenni, mert nagyobb lesz a sulinetes felár, mint a visszaigényelhető adó :W

Minden jót
    Utilitas

• Utilitas

tag

válasz Márton #2010 üzenetére

Hali

Természetesen cég is vehet sulinetben gépet,de elég nagy hülyeség lenne.
    A sulinet ugyanis KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEKRE VONATKOZÓ ADÓKEDVEZMÉNY (bocs az üvöltözésért), vagyis természetes személy és adóalany kell hozzá, és az illetőnek rendelkeznie kell annyi adóval ( min 60.000.Ft-al), hogy visszaigényelhesse a vásárolt eszköz 50%-át, de maximum 60.000.Ft-ot.

Ha cég vesz sulinetes gépet akkor a magánszemély nem jogosult visszaigényelni a sulinetes adókedvezményt, viszont legalább többért veheti mint sulineten kivül. :Y :W :F
    Van viszont egy olyan adószabály is, hogy a cég éves szinten 60.000.Ft-os ( lehet , hogy az összeg változott nem tudom) értékhatárig fizethet az alkalmazottjának internet előfizetést, vagy hozzájárulhat a dolgozó számítástechnikai eszköz beszerzéséhez ( de ez nem sulinet, pontos szabályozást meg lehet nézni az adótörvényekben). Na ezt le lehet írni az adóalapból :DD

Röviden ennyi

Minden jót
    Utilitas

Aktív témák