Aktív témák
-
Utilitas
tag
válasz
Zsolo007 #2014 üzenetére
Egyetértek veled, de én is szeretem ha nyugodtan mennek a dolgok.
Bármikor kitalálhatja valaki az APEH-nél, hogy na akkor gyerünk , nézzünk ennek is utána.
Mondjuk lenne nagy sikítás a '' nép'' részéről, mert szerintem a sulinetet igénybe vevő emberek nagy része azt sem tudja mi is a sulinet, csak valaki mondta, csinálta, igényelte stb.
Minden jót
Utilitas -
Utilitas
tag
válasz
Zsolo007 #2011 üzenetére
Hali
Szóval a sulinetben vásárolt eszközt három évig, a vásárlási okmányokat pedig 5 évig ( gyakorlatilag 6 évig) meg kell őrizni.
Van egy másik topic itt , hogy nem nagyon ellenőrizték még a gépek meglétét, de azért biztos ami biztos alapon illendő 3 évig megtartani az eszközt ha már megvetted, és visszaigényelted a pénzt.
Ja, meglehetősen furcsa lenne ha a mai sulinetes laptopokon sok vistát futtatnának a jövőben. Eléggé borsos áru az a laptop amin vistát lehet majd futtatni, mindenesetre azt a laptopot amelyiken megy majd a vista szerintem nem sulinteben kell megvenni, mert nagyobb lesz a sulinetes felár, mint a visszaigényelhető adó
Minden jót
Utilitas -
Utilitas
tag
Hali
Természetesen cég is vehet sulinetben gépet,de elég nagy hülyeség lenne.
A sulinet ugyanis KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEKRE VONATKOZÓ ADÓKEDVEZMÉNY (bocs az üvöltözésért), vagyis természetes személy és adóalany kell hozzá, és az illetőnek rendelkeznie kell annyi adóval ( min 60.000.Ft-al), hogy visszaigényelhesse a vásárolt eszköz 50%-át, de maximum 60.000.Ft-ot.
Ha cég vesz sulinetes gépet akkor a magánszemély nem jogosult visszaigényelni a sulinetes adókedvezményt, viszont legalább többért veheti mint sulineten kivül.
Van viszont egy olyan adószabály is, hogy a cég éves szinten 60.000.Ft-os ( lehet , hogy az összeg változott nem tudom) értékhatárig fizethet az alkalmazottjának internet előfizetést, vagy hozzájárulhat a dolgozó számítástechnikai eszköz beszerzéséhez ( de ez nem sulinet, pontos szabályozást meg lehet nézni az adótörvényekben). Na ezt le lehet írni az adóalapból
Röviden ennyi
Minden jót
Utilitas
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobilhasználat külföldön
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iqos cigaretta
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest