Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zoxo

csendes tag

válasz xedos #222 üzenetére

Köszi szépen lestem, de itt még nem szerepel a c2d t5600 proci, csak az erősebb E sorozat.
    Itt a teszteket ugyanazokkal a beálításokkal végzik, vagyis korrekt dolog összehasonlítani az egy évvel ezelőtti proci eredményét a mostani teszt valamelyik procijának eredményével?

a noti saját panelje nem számít annyira, a fő munkáknál csak másodlagos képernyőként használnám, az elsődleges egy külső kalibrált crt.

Tényleg, írják a notiknál, hogy külső monitor felbontásokat mit tud, de csak pár fajta felbontást írnak ki. Ezek csak ilyen felbontásokat tudnak, vagy normálisan választható, mint asztali gépnél? Az én esetemben 1280x960 32bit 85Hz a fontos.

• zoxo

csendes tag

válasz xedos #220 üzenetére

''Ugyanakkor a leggyengébb CORE 2 DUO-is jobb mint a te régebbi procid!'' -ez nagyon biztató, és remélem nem csak a procisebesség, hanem a teljes vas is többet nyújt. Csak érdekességképpen az én 4 éves asztali gépem 2 éve verte a 2-3-szor többe kerülő MAC rendszereket (természetesen azért nem a 2magos G5-öt)- itt Photoshop filterezésekkel teszteltük őket, mivel erre használjuk főleg.
    Agyonkerestem már a netet, de sajnos még konkrét összehasonlítási pontot nem kaptam.
    Amiben tutira biztos lehetek, az hogy grafikai teljesítmény-számításban jobb a ASUS F3JC-AP025, mivel a mostanimban egy matroxG450-van. Itt csak az a kérdés, hogy egy Nvidia 7300 tud-e olyan pontos lenni, mint az én kis ketyerém (nyomdászati grafikára színhűség kell, nagy felbontás 2 monitorra, nem 3D+csilivili mozgó fényefektek)

''Baromira félreértesz valamit...
    A HT-s proci csak virtuálissan 2magos!!!!!!
    Nincs olyan, hogy a felét hajtja ki!!!!''
    - De bizony, a SuperPi csak a felét hajtja ki a procinak, méghozzá az egyik virtuális felét. Vagyis a SuperPi nincs felkészítve a többprocis kihajtásra (lásd. futtatás közben a Feladatkezelőt/task manager/). Az, hogy valójában egy proci van, az ilyen szempontból lényegtelen, mivel a rendszer két procisként használja, így ossza meg a feladatokat. Amelyik program támogatja, az ki tudja használni mind a két felét egyszerre (pl. rengeteg videokonvertáló), de sok progi csak egy szálon tud futni. A kétmagos procik pont ez végett nem szerepelnek olyan jól ezeknél az egyszálas programoknál. Ilyenkor csak úgy jön elő az előnye, ha több progit futtatunk egyszerre, mert az oprendszer ossza szét a programok közt, hogy melyik procin (esetemben virtuális procin) fusson.
    Ezért is van, hogy a legújabb négymagos procin nem igazán csillognak egyes új játékok, mivel nincsenek felkészítve a többszálas futtatásra, nem tudják kihasználni egyszerre az összes egységet. Amelyik pedig tudja, az bizony szakít mint állat!

• zoxo

csendes tag

válasz Omni #216 üzenetére

Ez annyit mond, hogy a számítási teljesítménye gyorsabb, mint fél asztali P4 2,6 HT-s proci .
    Mivel a Photoshop hasonló számításokat végez, nekem ez eléggé sokat mond.

• zoxo

csendes tag

válasz SKyN3T_54 #214 üzenetére

bocsi, de tényleg nem mond semmit, nem ismerem az a64-es 1,8GHz-es procit, és nem tudom, hogy miből dolgozik (ram/freki), ugyanígy az a 4222nwlmi.
    Ahogy gondolom, a c2d t5600 1GB 667-es RAM-al kéne vernie a P4 2,6GHz HT 2GB 800-as RAM-ot, ezért is gondolkodok most már egy noti-n. Egy éve még nem igazán érdekeltek a PM procik, mert azoknak az olcsóbb verziói még nem verik a konfigomat, a jobb procikkal meg drágák voltak.

• zoxo

csendes tag

válasz SKyN3T_54 #212 üzenetére

''s ne egy 4éves tesztet nézz, amikor még sehol nem volt kétmagos proci és programok rá.''
    A teszteredmény, amit beírtam nem 4 éves, hanem most csináltam. Ugyanazokat a programokat használnám a notin is, mint a mostani asztalimon.

Pont az, hogy az itteni teszteredmények nem igazán adnak okot az optimizmusra, bár core2duo t5600 terszteredmény még nem volt.
    A P4 2,6GHz procim HyperThreadin-es, és a SuperPI folyamata alatt csak az egyik felét használta ki. Gondolom, egy valós kétprocisnál is ez lenne a helyzet.

''videót konvertálhatsz és mellette még bármit egy kétmagossal. szerintem...'' - ezt lehet egy öregebb géppel is, de nekem az a fontos, hogy az általam kiválasztott noti lehetőleg már legyen gyorsabb az asztali gépemnél. Lejjebb nem adhatom, akkor inkább még marad pár évig az asztali, mivel én ezzel dolgozom, nem játszom.

• zoxo

csendes tag

Hi!

Bocsi, hogy egy kicsit offolok, de nem találtam választ sehol, talán itt ki tudtok segíteni.
    Notebook vásárlás előtt állok, és az asztalit szeretném lecserélni, de csak ha egy kicsit is lekörözi a mostani gépem. Az asztali gépem P4 2,6GHz , 2GB RAM/800MHz, Hdd 7200rpm8MB:
    Super PI: 2M--> 02m 05s

Everest Home Edition
    Memória olvasás: 3963 MB/mp
    Memória írás: 1643 MB/mp
    Memória késleltetés: 110 ns

Pc Mark 2002
    CPU: 6184
    Memory: 7548
    HDD: 774

A kinézett notebook ASUS F3JC:
    http://assi.ekatalog.biz/zbozi/asus-f3jc-15-4c-t5600-dvd-rw-100g5-1g-bt-wl-bezos/detail.aspx?p=z:79731
    specifikáció: http://assi.ekatalog.biz/katalog/18501921/F3Jc_spec.pdf

Core 2 Duo teszteredményt még nem láttam itt, és ez is az olcsóbbik fajta proci.
    Főleg Photoshop-ot használok, és videokonvertálást.
    Ez a notebook teljesíthet annyit, mint az asztalim, és ha igen, mennyivel lehet gyorsabb?

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés