Új hozzászólás Aktív témák
-
zoxo
csendes tag
Köszi szépen lestem, de itt még nem szerepel a c2d t5600 proci, csak az erősebb E sorozat.
Itt a teszteket ugyanazokkal a beálításokkal végzik, vagyis korrekt dolog összehasonlítani az egy évvel ezelőtti proci eredményét a mostani teszt valamelyik procijának eredményével?
a noti saját panelje nem számít annyira, a fő munkáknál csak másodlagos képernyőként használnám, az elsődleges egy külső kalibrált crt.
Tényleg, írják a notiknál, hogy külső monitor felbontásokat mit tud, de csak pár fajta felbontást írnak ki. Ezek csak ilyen felbontásokat tudnak, vagy normálisan választható, mint asztali gépnél? Az én esetemben 1280x960 32bit 85Hz a fontos. -
zoxo
csendes tag
''Ugyanakkor a leggyengébb CORE 2 DUO-is jobb mint a te régebbi procid!'' -ez nagyon biztató, és remélem nem csak a procisebesség, hanem a teljes vas is többet nyújt. Csak érdekességképpen az én 4 éves asztali gépem 2 éve verte a 2-3-szor többe kerülő MAC rendszereket (természetesen azért nem a 2magos G5-öt)- itt Photoshop filterezésekkel teszteltük őket, mivel erre használjuk főleg.
Agyonkerestem már a netet, de sajnos még konkrét összehasonlítási pontot nem kaptam.
Amiben tutira biztos lehetek, az hogy grafikai teljesítmény-számításban jobb a ASUS F3JC-AP025, mivel a mostanimban egy matroxG450-van. Itt csak az a kérdés, hogy egy Nvidia 7300 tud-e olyan pontos lenni, mint az én kis ketyerém (nyomdászati grafikára színhűség kell, nagy felbontás 2 monitorra, nem 3D+csilivili mozgó fényefektek)
''Baromira félreértesz valamit...
A HT-s proci csak virtuálissan 2magos!!!!!!
Nincs olyan, hogy a felét hajtja ki!!!!''
- De bizony, a SuperPi csak a felét hajtja ki a procinak, méghozzá az egyik virtuális felét. Vagyis a SuperPi nincs felkészítve a többprocis kihajtásra (lásd. futtatás közben a Feladatkezelőt/task manager/). Az, hogy valójában egy proci van, az ilyen szempontból lényegtelen, mivel a rendszer két procisként használja, így ossza meg a feladatokat. Amelyik program támogatja, az ki tudja használni mind a két felét egyszerre (pl. rengeteg videokonvertáló), de sok progi csak egy szálon tud futni. A kétmagos procik pont ez végett nem szerepelnek olyan jól ezeknél az egyszálas programoknál. Ilyenkor csak úgy jön elő az előnye, ha több progit futtatunk egyszerre, mert az oprendszer ossza szét a programok közt, hogy melyik procin (esetemben virtuális procin) fusson.
Ezért is van, hogy a legújabb négymagos procin nem igazán csillognak egyes új játékok, mivel nincsenek felkészítve a többszálas futtatásra, nem tudják kihasználni egyszerre az összes egységet. Amelyik pedig tudja, az bizony szakít mint állat! -
zoxo
csendes tag
válasz
SKyN3T_54 #214 üzenetére
bocsi, de tényleg nem mond semmit, nem ismerem az a64-es 1,8GHz-es procit, és nem tudom, hogy miből dolgozik (ram/freki), ugyanígy az a 4222nwlmi.
Ahogy gondolom, a c2d t5600 1GB 667-es RAM-al kéne vernie a P4 2,6GHz HT 2GB 800-as RAM-ot, ezért is gondolkodok most már egy noti-n. Egy éve még nem igazán érdekeltek a PM procik, mert azoknak az olcsóbb verziói még nem verik a konfigomat, a jobb procikkal meg drágák voltak. -
zoxo
csendes tag
válasz
SKyN3T_54 #212 üzenetére
''s ne egy 4éves tesztet nézz, amikor még sehol nem volt kétmagos proci és programok rá.''
A teszteredmény, amit beírtam nem 4 éves, hanem most csináltam. Ugyanazokat a programokat használnám a notin is, mint a mostani asztalimon.
Pont az, hogy az itteni teszteredmények nem igazán adnak okot az optimizmusra, bár core2duo t5600 terszteredmény még nem volt.
A P4 2,6GHz procim HyperThreadin-es, és a SuperPI folyamata alatt csak az egyik felét használta ki. Gondolom, egy valós kétprocisnál is ez lenne a helyzet.
''videót konvertálhatsz és mellette még bármit egy kétmagossal. szerintem...'' - ezt lehet egy öregebb géppel is, de nekem az a fontos, hogy az általam kiválasztott noti lehetőleg már legyen gyorsabb az asztali gépemnél. Lejjebb nem adhatom, akkor inkább még marad pár évig az asztali, mivel én ezzel dolgozom, nem játszom. -
zoxo
csendes tag
Hi!
Bocsi, hogy egy kicsit offolok, de nem találtam választ sehol, talán itt ki tudtok segíteni.
Notebook vásárlás előtt állok, és az asztalit szeretném lecserélni, de csak ha egy kicsit is lekörözi a mostani gépem. Az asztali gépem P4 2,6GHz , 2GB RAM/800MHz, Hdd 7200rpm8MB:
Super PI: 2M--> 02m 05s
Everest Home Edition
Memória olvasás: 3963 MB/mp
Memória írás: 1643 MB/mp
Memória késleltetés: 110 ns
Pc Mark 2002
CPU: 6184
Memory: 7548
HDD: 774
A kinézett notebook ASUS F3JC:
http://assi.ekatalog.biz/zbozi/asus-f3jc-15-4c-t5600-dvd-rw-100g5-1g-bt-wl-bezos/detail.aspx?p=z:79731
specifikáció: http://assi.ekatalog.biz/katalog/18501921/F3Jc_spec.pdf
Core 2 Duo teszteredményt még nem láttam itt, és ez is az olcsóbbik fajta proci.
Főleg Photoshop-ot használok, és videokonvertálást.
Ez a notebook teljesíthet annyit, mint az asztalim, és ha igen, mennyivel lehet gyorsabb?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest