- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferni
őstag
Hahó, vettem egy új akksit a Dell Latitude E6540 laptopomba.
Eddig 65 Wh akksi volt benne, ez viszont nem gyári akksi, de nagyobb a kapacitása, 6600 mAh, ami kb 73 Wh.11.1 V ugyanúgy, gyakorlatilag teljesen azonos, csak nem gyári és nagyobb.
És valamiért a laptop nem szereti, a CPUt egyáltalán nem hajtja ki.... Throttling van...Kevés naftát ad a gépnek hiába nagyobb... Nem értem... Milyen olyan jellemzőt nem vehettem észre, ami a különbség lehet?
Vagy a Dell ennyire nem szereti, ha nem gyári az akksija?....
[link]
itt van hwmonitor, baloldali az új akksi, a jobboldali a régi akksi.
látszik, hogy a jobb oldalon kifuttatja pl a procit meg nagyobb a V, pedig a baloldalinak nagyobb a kapacitása és ugyanazt kéne tudnia, mint a régi, kisebb akksinak, még sincs benne annyi nafta közel sem.
Nem értem....(A jobboldali régi akksinál azt a 17693 mWh adatot nem értem, az nagyon alacsony, pár hete 100%os volt az akksi, ott valamit félremért a dolog, mert hibátlanul megy vele minden, azzal ne foglalkozzatok.)
Valami ötlet?
-
ferni
őstag
válasz
Pyttawrx #14458 üzenetére
Kiderült, kevés lett neki a nafta, mert ez 10W-tal többet evett, mint az előző.
A 60 Wh-os akksi, ami már kicsit le volt élve és olyan 53-55öt tudott már nem volt elég neki, szerencsére volt itthon egy 65 Wh akksi, ami 100%os állapotban volt és az már elég volt neki és patika is minden. -
ferni
őstag
Sziasztok.
Van egy Dell Latitude E6540 laptopom.
Volt benne egy Intel® Core™ i5-4300M Processor, 3M Cache, 2.6 GHz up to 3.30 GHz
Ugyanennek a laptopnak van olyan kiadása, amiben Intel® Core™ i7-4810MQ Processor 6M Cache, 2.80 Ghz up to 3.80 GHz.
Előző 2 magos volt, ez már 4.Megvettem ezt a procit, működik is, csak valamiért underclockolva lett magától a proci és csak 1.8 GHz-en működik, amióta beleraktam, miközben 4 magon 3.6ot tudnia kéne, de az alap 2.8at tutira.
Ha csak 1 mag működik feljebb kúszik valamelyest a dolog.
Mitől lehet ez, ha frissen lett belerakva a proci?
Hőmérséklettel biztos nincs baja, illetve kompatibilisnak is kell lennie a laptoppal, szóval az se lehet gond.
Bármi ötletet szivesen fogadok, túlzottan nem értek hozzá.Nem kap elég áramot vagy valami lekorlátozhatja? Ötletem sincs.
Sajna overclockban is megakadtam, hogy visszahúzzam az eredeti állapotára, mivel a Dell nem támogatja ezt a BIOSban és szoftverrel nem akar sikerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Spórolós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest