- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
wrongduke #19997 üzenetére
le van merülve az elem.
a lenovók akkor kapcsolnak be azonnal áramalá helyezve ha nincs elem a lapban. -> -> le van merülve a benne levő elem.edit: ja igen akkor is ezt csinálják ha nincs rádugva billentyüzet. de ha windowsba belépve egy sima txt fájlban teszteled és az összes gomb müködik akkor marad az elem.
nem lett leöltve valamivel amúgy?
-
törölt tag
válasz
KubanitoS #19984 üzenetére
ahogy előbb irtam egyáltalán nem biztos h a töltőd szart be, sokkal valószinübb hogy a töltőcsatlakozó. 10 lenovóból 9-ben az döglik meg először.
nem lennék meglepve ha újra müködne a korábbi töltőd miután csatlakozót cserélsz a laptopban.
hardveraprón keress rá a laptop tipusára, hátha bontanak egy ugyanolyat és kérdezd meg h megvan-e még a töltőcsatlakozó.arra a kérdésedre h milyen töltőt vegyél: mindig saját márkás eredetit. az utángyártott szaroknak hig a leve.
-
törölt tag
válasz
Vjankovics82 #19968 üzenetére
leöntötted?
-
törölt tag
válasz
kreten67 #19938 üzenetére
inkább olyat mondok aki egy 7 hónapos gépnél elutasitja a cpu venti cseréjét mert "piszkálva volt" úgy hogy soha nem lett felbontva a gép és a fényképeken tisztán látszik h gyári hibás az alkatrész. hja és bonusznak még ki is akarták fizettetni a "bevizsgálást".
ez a dell. egy rakás lószar.edit: azt feleljtettem leirni hogy a laptop 180 ezer forintba került és a ventillátor csere helyett nagylelküen felajánlották az alaplapcserét 260 ezer forintért.
-
törölt tag
-
törölt tag
találkoztatok már olyan hibával hogy nem tudtok semmiféle linux distrot telepiteni egy régebbi laptopra?
toshiba nb100-ról van szó ami 2 giga rammal és egy intel n270 foshalmazzal van szerelve.
szokásos lépéseket próbáltam:
- először win10 32 bit de csigalassú, használhatatlan.
- utána win7, teljesen jól használható, meglepően gyors ahhoz képest viszont mivel nem támogatott igy nincsenek frissitések. ráadásul semmiféle google oldal nem jön be a böngészőben mert a tanusitványokkal van problémája.
- harmadik általában bevállt lépés: valami könnyü linux distró.és itt jön a probléma, nem hajlandó feltelepülni, folyton crashel a telepitő. három distrot és két ssd-t is is próbáltam: wattOS, linuxLITE, Lubuntu / wd green 120 és 240
folyamatosan IO errort dob (errno 05).
neten rákeresve kb az összes találat virtuális gépről szól.
-
törölt tag
válasz
undercover #19908 üzenetére
ha nem engedélyezed akkor nem fogod megtudni h friss windowsnál is fent áll-e még a probléma vagy sem. ergó nem fogod tudni az okokat
-
törölt tag
válasz
undercover #19906 üzenetére
telepitsd újra. ráadásul a telepitő közben asszem lehet választani repairt is.
-
törölt tag
válasz
st3v3np3t3r #19883 üzenetére
rákeresel a pontos kártyára a neten és megnézed h mennyit irnak nála maximum müködési hőmérsékletnek. ha azalatt tartod mondjuk 10-15 fokkal akkor semmi baja nem lesz.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Nuada herceg #19718 üzenetére
ezért érdemes tartani otthon erre a célra egy 120-as ssd-t amin egy szüz win10 van. bármi fura probléma van, bepattintod és ha ott minden oké akkor máris megvan biztosra a hiba forrása.
a linuxos pendrive is egy megoldás de ugye az más platform, mig winnél 1:1-ben összetudod hasonlitani a kettőt. -
törölt tag
válasz
Nuada herceg #19715 üzenetére
próbáltad másik ssd-vel windows clean install után?
-
törölt tag
válasz
MostaPista #19710 üzenetére
nézz egy ugyanilyen laptopot amit épp bontanak hardveraprón és kérdezd meg h megvan-e még a tápcsati, ha igen akkor megveszed 1-2 ezer forintért és mindenki boldog.
-
törölt tag
lenovo t430-hoz van valakinek MÜKÖDŐ billentyüzete esetleg?
-
törölt tag
válasz
ricsi081 #19630 üzenetére
nem érte bármi fizikai behatás?
hasonló jelenség nekem régen egy fujitsu laptoppal volt aminél volt egy hajszálrepedés valahol az alaplapon és csak akkor látta a vinyót ha egy jó 30-40 percet bekapcsolva hagytam majd utána újrainditottam. gondolom az idő alatt felmelegedett annyira a rendszer h összeért az áramkör.
-
törölt tag
hello
adott egy lenovo thinkpad t430 ami le lett öntve sörrel. billentyüzet közepére kb a H és J betük környékén. a gazdája egyből kikapcsolta és fejtetőre állitotta, várt vele egy napot aztán utána be tudta kapcsolni müködött is aztán másnap már nem tudta bekapcsolni. bekapcsolás után megjelenik a lenovo logo majd kikapcsol a gép.miután hozzám került természetesen darabokra szedtem, elkezdtem keresni a sört az alaplapon, nem találtam sehol, egy cseppet sem. a billentyüzet ragad mint az állat, illetve a billentyüzet alatti müanyag lemezen volt nagyrésze. ezt lepucoltam iso alkohollal, az alaplapot pedig nagyjából áttöröltem alkoholos fülpiszkálóval azokon a helyeken ahol poros volt (sör nem volta rajta seholva). majd utána a biztonság kedvvért odaraktam a páraelszivó fölé egy jó 5 órára hadd száradjon ha mégis lenne benne valahol folyadék.
a billentyüzet valszeg kuka, megpróbáltam beáztatni iso alkoholba egy pár órára majd kiszáritani de nem segitett semmit, ugyanúgy ugyanazt a hibát produkálja.
na de a lényeg most jön, mivel ezeken a lenovokon a bekapcsológomb az a billentyüzeten van igy csak akkor lehet billentyüzet nélkül inditani ha kivesszük a cmos elemet és olyankor amint áramot kap az alaplap egyből elinditja magát.
igy billentyüzet nélkül teljesen jól indul a gép, a windows is betölt minden fasza.amint visszarakom a billentyüzetet bekapcsolás utána egyből ki is kapcsol.
kerestem hardveraprón egy pasast akinek volt egy kompatibilis billentyüzete, elmentem érte, találkozáskor kipróbálva indult a gép, windows is elkezdett tölteni szóval elhoztam.
itthon összeraktam majd szembesültem azzal a problémával hogy sok billentyü nem müködik, illetve pár billentyünél hangot ad a laptop. (lenyomod az S-t és beep-pen egyet).
nyilván visszavittem h ez nem jó, vissza is kaptam a pénzt.most találtam egy másik formát akinek van ilyen billentyüzete, elhoztam, itthon rákötöm, elindul a gép, elkezdtem próbálgatni a gombokat jegyzettömben felülről haladva és minden müködik, egészen addig amig elérek a V-ig, és onnantól ha lenyomom a V-t akkor VB-t ir, ha lenyomom a B-t akkor BN-t ir, ha lenyomom az N-t akkor NM-et ir igy tovább.
ctrl nem müködik, úgyhogy fogtam kikapcsoltam, a helyérepattintottam a billentyüzetet (hátha valami hozzáért valamihez és azért) majd bekapcsoltam.
és itt jön ugyanaz a dolog mint a leöntött billentyüzetnél, bekapcsol a gép, lenovo logo aztán ki is kapcsol.elkeseredésemben visszaraktam a leöntött billentyüzetet és bekapcsógomb megnyomása után egyből le is húztam a lapról és úgy nem kikapcsol hanem elindul a windows rendesen.
windowsban nyitottam egy jegyzettömböt és rádugtam a leöntött billentyüzetet és azonnal kiirta a windows h "leállitás" és ki is kapcsolt. utána ha bekapcsolom ugyanúgy lenovo logo és kikapcsol.mindebből arra következtetek hogy be van ragadva a power gomb vagy folyamatosan a bekapcsoló gomb jelét küldi a lapnak a leöntött és ezért inditás után egyből ki is kapcsolja hiszen "azt nyomom neki".
a másik billentyüzetnél ha bekapcsolom és lenovolog majd kikapcsolás után hiába nyomom a bekapcsolást nem történik semmi egészen addig amig ki nem húzom a konnektorból a laptopot, utána ugyanúgy bekapcsol, logo aztán ki.
van ötletetek hogy mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest