- Honor 400 Pro - gép a képben
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikus
tag
válasz
gregory91 #19627 üzenetére
*UPDATE*
Kis friss infó. Leírom nagyjából hátha esetleg majd valakinek segít.Szóval sikerült megoldani a gondomat, bár nem kis utánajárás volt a témában.
Alap esetben ugye nem tudtam belépni a BIOS-ba, sehogy, semmire nem reagált a gép, ki-bekapcsolt. És a jó életbe nem tudtam egy PENDRIVE-ról se behozni semmit.
A helyzet az volt, hogy sajnos a drágalátos gyártó vagy nem tesztelte, vagy valamit nagyon elb*szott a gyári frissített bios-al. Mert a gyári progival lett frissítve, és onnantól "eltűnt" a bios. A legújabb verziónál. Sajnos nem csak nekem volt ez gond, szóval nem egyedi eset. Konkrétan "téglásította" a gépet így az egész. Beraktam egy LINUX Mint-et, azzal kapásból behozta a rendszert, minden frankón ment. De ugye a linux az nem egy egyszerű eset annak, aki világ életében csak windows-al dolgozott, szóval hál' Istennek volt windows-os verzióban is olyan, amivel tudtam segíteni a dolgon. Ez volt a "Hiren's BootCD PE" egy win 10, ami nem telepíti magát, hanem PENDRIVE-ról bootol be és onnan fut. Lényegében az volt a fontos, hogy eljussak egy CMD-ig, ahol már tudok "játszani". Linux-al is lehet, csak ott sajnos még jópár add-on kell leszedni, hogy win exe-k is menjenek. Visszatérve. Régebbi BIOS-t leszedtem jópárat. Lényegében próbáltam az utolsó frissített előtti valamelyiket. Mivel nem engedi telepíteni csak úgy, ezért ki kellett nyerni a telepítő fájlból magát a bios rom-ot valamint a flash-elő progit. Majd CMD-be indítva, patch-elni. Nagy nehezen sikerült visszaraknom egy előző verziót. Így szerencsére a BIOS-ba pillanatok alatt be is tudtam lépni egy restart után. Még mondjuk nem próbáltam, és még nem is találtam meg pontosan melyik az a bios verzió, de valamelyik nem támogatja a 4GB-nál nagyobb méretű RAM-okat. van 4 dedikált, meg bővíthetőbe 1 slot, amibe szintén 4 van. Ezt mondjuk szeretném 8-asra cserélni. Majd lesz valahonnan kölcsönbe, akkor kipróbálom. Valaki írta, hogy hiába rakott bele régebbi verzióba 8-ast, 4-et ismert fel csak neki.
Visszatérve. Bios OK. Win 10 boot pendrive-ról és már fent is a rendszer. Úgy hogy "újra van" gépem.Nagy nehézségek árán.
Már csak azt kell valahogy kijátszanom, hogy a win 8 kompatibilis spéci progi, ami kezeli az "FN"-es billentyűket (hangerő, fényerő..stb) működjön valahogy. Mert nem engedi.. De ezt majd lehet SAMSUNG-os noti topikban kérdezem.
Még van egy olyan, hogy van 1-2 driver amit nem sikerült Win 10-nek felismerni. Tud esetleg valaki olyan progit, amivel fel lehet ismertetni, és telepíti is a megfelelő driver-eket?Egyébként köszi mindenkinek és neked is, aki egy hangyányit is foglalkozott a problémámmal.!
-
Vikus
tag
válasz
gregory91 #19625 üzenetére
Nyomkodtam én mindent. Ha bekapcsolom, logo, majd hirtelen ki is kapcsol, bekapcsol magától és jön a recovery-s üzi. Próbáltam bekapcs, egyből hosszan megint. Semmi. Próbáltam gombokkal is kombókat. ESC és DEL sem reagál. Próbáltam egy sima mbr-es win 10-es pent. Arra semmi reakció. Gpt-set is. Itt már legalább kiírt valamit. Secure boot, acces denided, failed partíció és egy OK gomb.
-
Vikus
tag
válasz
gregory91 #19621 üzenetére
Szia! Köszi a segítő szándékot. Sajnos nem jött be. Próbáltam visszarakni a volt vinyót. Eljátszani a procedúrát. Semmi. Leszedtem fizikailag is. Nem indul a boot, pedig próbáltam több pendrive-al is. Usb 3-as, 2-es, ugyanígy felváltva a slotokból is 3-as -2-es. Mármint régi és újakkal is. Próbáltam a bekapcsolós gombos témát is. Semmi nem történt, azon kívül, hogy kikapcsolt.
-
Vikus
tag
Sziasztok!
Egy komolyabb problémával fordulok hozzátok, mivel külföldi oldalakon sok hasonló hibát olvastam, de még eddig sehol nem találtam rá lényegében megoldást, ezért úgy gondoltam utolsó mencsvárként írok ide is.
Kicsit hosszú lesz a leírás sorry.
Lényegében a következőről lenne szó:
Van egy 15.6-os Samsung NP700Z5C-S01HU típusú notim. Még valamikor 2016 felé vettem.
Először win 8 volt rajta. Leszedtem, majd win 8.1 tiszta telepítés. Elég sokáig ez volt a gépemen, nem volt vele semmi gond. A gond igazából akkor jött, mikor elkezdtem agyalni rajta, hogy rakok rá egy win 10-et, mert egyre több progi igényelte. Na mivel annyira nem voltam a toppon a 10-es telepítésével kapcsolatban, ezért elég sokfelé, sok fajta leírást nézegettem, nagyon elképzelhető, hogy átállítottam valamit úgy a biosban, hogy azóta megszűnt "létezni".
Mivel utoljára elég szenvedősre sikerült a telepítés, így a következő probléma lépett fel:
A gépben volt 1 terrás merevlemez + 1 16Gb SSD gyorsító. Valamiért nem sikerült feltennem sehogy mikor a partíciókat osztottam. Csak úgy ment, hogy legyalultam mindent, mind az 1 terrásat és a 16 Gb-t is. (amin gondolom volt neki a recovery win gyárilag... gondolom...)
így felment a win, működik, semmi gond. Azzal a lényeges különbséggel, hogy alap esetben gép bekapcsolásnál bejön a samsung logo, majd hirtelen kikapcsol a gép. Utána megint bekapcsol, és kiírja, hogy: „All boot options are tried. Press <F4> key to recover with factory image using Recovery or any other keys for next boot loop iteration.”
Mivel volt bootolható Win 8.1 telepítőm, gondoltam rádugom, gép bekapcs, majd előjön, hogy nyomj egy gombot a pendrive-ról való bootolásról. Ezt szépen megvártam míg kihagyja, és láss csodát, elindult a windows. Szóval, biost nem látom, gép csak akkor tölti be a windowst, ha rádugom a pendriveot. De csak addig kell beraknom, amíg bekapcsolom.
(nyilván előző telepítésnél átállítottam a boot sorrendet biosban, és azért)
Egy darabig nem is akartam foglalkozni a dologgal, próbáltam keresgélni, hogyan tudnám a biost visszahozni. Gondoltam frissítem a gyári windowsos programjával. Elvileg sikerült is. Gyárilag 1x volt csak support a frissítésre. Semmi változás. Aida mutatta, hogy melyik verzió van. Nem csak a gyári samsungos progi. Nyomkodtam itt bőszen az F2-őt. meg F (mindegyiket). Amúgy az F2-vel hoznám elő a biost. De semmi. Már elég sok dolgot próbáltam. 0 változás. Már csak arra tudtam gondolni, hogy teljesen leszedem a CMOS elemet, hátha azzal valahogy resetelődik, és visszakapom a régit, vagy, hogy lássam egyáltalán. Egy darabig nem is érdekelt, és időm se volt ezzel foglalkozni, leginkább viszont szétszedni nem akartam a gépemet, mert annyira össze van rakva, hogy féltem, hogy megsértem, vagy összekaristolom a szétszedésnél. Viszont nagynehezen rászántam magam. Vettem bele egy SSD-t is. kipucoltam egyúttal a gép belsejét, újrapasztáztam a procit. Elem leszed. Semmi. Akksi, elem leszed. Semmi. Már az is megszűnt, hogyha rárakom a pendrive-ot bootolna róla. Ha az F2 vagy F4 vagy F8 esetleg még az F10-el próbálkozok, bejön egy „boot menü”. 4 opcióval: Windows boot manager, HDD, Sata CD, és USB. Bármelyiket választom nem csinál semmit. Ebből viszont látom, hogy a berakott SSD-t felismeri, mert kiírja. A DVD-t hanyagolnám, mert azt hiszem az bedöglött már régen, és nincs is lemezem. USB-ről nem bootol. Integrálva van 4 Gb memórai. 4-el még bővítettem anno, mert csak 1 slot van. Konkrétan cseréltem vadi új RAM-ot is, felváltva néztem. Ha a CMOS elem merült volna le, akkor jelezte volna. Vagy ha hálózatra rakom, úgyis kap áramot, szóval az se lehet, hogy nem tartana meg valami beállítást. Találtam youtube-on is egy videót, gondoltam talán még lehet ez is opció valahogy, hogy full reset legyen a biosnál:Megnéztem a gépemet és egy hasonló „reset” felirattal nekem is van ilyesmi, bár még nem mertem itt mókányolni, mert eleve nem is tudom, hogy a kisebb vagy a nagyobbat kellene használnom, a kivehető memória modul alatt van ez is:
[link]
A reset felirat alatt gondoltam lehet az.
Tudtok nekem valamilyen szinten segíteni, mit lehetne tennem? És pls.! Ne olyat, hogy szar a samsung, meg dobjam ki, mert azzal nem jutok előrébb..
Köszönöm a segítő szándékot! Ha kérdés van még vagy ötlet, itt leszek! -
Vikus
tag
Sziasztok!
Van egy SAMSUNG NP700Z5C-S01HU típusú notim.
Teljesen jól szuperált eddig, mindig kapott frissítést. Vigyáztam rá, mint egy hímes tojásra. Kivéve Windows 8-ról 8.1-re nem frissítettem.
De minden mást igen. Bios-t is. Elvileg bedobta anno a szoftverfrissítő progi, majd feltolta.. Eddig nem is lenne baj. Csak.
Igaz, hogy van egy "DVD" író a gépbe, de nem használom, soha nem kell, mert másik géppel oldottam meg stb.. eddig, mert a másik gépembe meghalt és most kellett volna írnom lemezt.
Ami a gépembe van egy MATSHITA DVD-RAM UJ8A7AS típusú író-olvasó és úgy "szippantja" be normál esetben a lemezt.
Ennyi nagyjából a felvezetés. Ritkán használtam, írni is, szóval nem mondhatni, hogy agyonhajszoltam.
Nem megy. Semmi. Nem veszi be, próbálgattam "erőszakosabban is" -- persze kulturáltan, de semmi. Se üreset, se írottat, se gyárit, se gyári zenét. Semmit.. egyszerűen nem ad még hangot se. Tehát még indításnál se pörög fel vagy nyikkan. Gondoltam be próbálok lépni a bios-ba, hogy hátha valami át lett állítva vagy valami, de oda se nagyon tudok.. Igaz ritkán használtam, így még azzal is probléma van, hogy előjöjjön melyik gombbal is kellene belépnem. F2-őt nyomogatom bőszen, de nem reagálja le, F4-el valami recovery-s windows rendszerű valami jön be, F10-el boot menü. Szóval most próbálgatom a gombokat nagy láma módjára, hátha be tudok lépni, (annyi megjegyzés lenne, hogy a lapos manuáljába le van írva, hogy "F2"-vel lehetne belépni a bios-ba, de frissítés esetén változhat is, semmi több infó)....
Anno bővítettem egy plusz memória modullal a gépet, simán felismerte nem volt baj, bios-ba is tudtam lépni... szóval akkor még okés volt, nem tudom hogy utána frissített-e.
Na mindegy.. 1 szónak is száz a vége... Kétségbe vagyok esve, hogy valami nagy a gáz.
Tudtok nekem segíteni valamit, hogy mit tudnék csinálni???....PLS help me!!!!!
-
Vikus
tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire WLMI 5672-es notim, még 2006-ból. Win XP futott rajta eddig.. Próbálkoztam már Vista-val, Win 7-el is.. Win 7 tetszik, de sztem lassúcska az én gépemen.. mind1. nem is ez a bibi. Egy ideje már voltak gondok vele, de annyira nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert tudtam, hogy lassan ha lesz időm "legyalulom" az egész rendszert, és "frissítek" egy picit. Aztán egyszer csak pár napja.. pontosabban pénteken, behalt a billentyűzet.... + a tacsipad is.. azt annyira nem is vettem észre, mert külön egeret használok...de mikor a bill. is "meghalt" már gáz volt. Hirtelen hibaüzeneteket is írogatott ki..stb.. nah .. mondom akkor elérkezett az idő, hogy "formázzam" a dolgokat.. Előtte adatmentés, de mivel tele a vinyóm, ezért pendrive-on cipelgettem át a PC-mre. Ott is már előjöttek a gondok, mert a pendrive-ot is elég nehezen... kb. 10 perc után ismerte fel, majd mikor felismerte és kiszedtem átmásoltam a dolgokat a másik gépre, utána restartot kellett csinálnom, hogy megint felismerje. Eddig nem is aggódtam.. gondoltam talán majd a gyalu megoldja a dolgot. Szóval mindent elmentettem, majd formáztam. Gondoltam akkor rakok fel egy 7-est, mert mégiscsak nagyon tetszik, csak mindig volt vele valami driver bajom, ezt-azt nem támogat, és külön kell leszedni, jobbesetben ha találok hozzá cuccokat. Szóval Win 7 telepít... mondom frankó tacsipad müxik, bill. is. Egészen addig, míg be kellene írnom a felhasználónevet, gépnevet...stb. ohh... na mondom frankó, a gond megint előjött.. Végülis az a szerencsém, hogy Win 7 alatt van egy "virtuális" billentyűzet, amit elő lehet hívni, mint segédeszközt, ezzel be tudtam gépelni mindent.. persze csak "pötyögve".. Ha nem lenne pendrive-ról működő egerem, akkor esélyes, hogy full halott lenne a gépem... Fent a rendszer.. de semmi nem müxik... Gyanakodtam vírusra, felraktam gyorsan valami vírusirtót, annyira nem vagyok otthon benne, de talált párat, D, E meghajtón. ezek ki is lettek írtva.. törölve. De a probléma még mindig nem szűnt meg. Újra reinstall windóz.. ugyanez.. gondoltam akkor vissza XP. Na ott megint csak az a helyzet, hogy telepítés elején megy rendesen minden... és amikor a sorozatszámot, gépnevet kellene beírnom, akkor megint halál... pfff... ott még a billentyűzetet se tudom előhívni... Úgyhogy még gázabb a dolog. De az az érdekes, hogy bios-ba, meg mikor bejelentkezik a gép, akkor minden megy rendesen... billentyűzettel is minden... mikor formáztam, azt is úgy, hogy kiléptem "dos"-ba.. és ott is mindent csinált... tacsipad is, telepítésnél...nem akadt semmi.. Viszont ahogy felmegy rá bármilyen windows... katttt.. és kész..semmi. Mi lehet a hiba?? Please Help ME!!!
Ha hardveresen lenne gond, akkor esélyes, hogy nem működne sehogy igaz?? PLEASE VALAKI!!! SEGÍTSETEK RAJTAM... minden anyagom a notimon van, és anélkül nem fogok tudni dolgozni........ Bármilyen infó kell még a gépről, írom egyből! Csak segítsetek!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest