- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #20161 üzenetére
Ha-ha! Gotcha! Létezik 2. generációs javított hűtés, ahol az az 1mm lapka nagyobb: kitölti a rendelkezésre álló helyet és fedi mint a kettő lapkát. Köszönjük DELL.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Pyttawrx #20164 üzenetére
Csak megtaláltam, hogy a 2. lapka, az nem deaktív és nem is jelentéktelen, hanem az integrált chipset, PCH.
Lehet azért olyan a hűtés, amilyen, mert nem akarták terhelni a leheletnyi hőcsövet még azzal az 1-2-3 wattnyi PCH hővel?!
Külső USB-s SSHD-n fut egy teszt win 10, lehet az terhelte a PCH-t és lett kék halál?! Erre gondolok, mert most, hogy elárasztottam új pasztával a PCH-t és a CPU-t is a hűtő is ritkában kapcsol be és váratlan leállás sincsen maximális terhelésen. (Játék alatt 30W körül evett a konnektorból folyamatosan és közben biztos dolgozott az USB winyó is rendesen...)
A komoly játék relatív, de ez nem az a topik.Amire vettem (HTPC) ezt a leamortizált lapost, arra jónak ígérkezik.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
kreten67 #20162 üzenetére
Pedig arra keresgéltem még rá, hogy mi a fene az a második, kisebb die, de infót nem találtam rövid idő alatt. Feltételeztem az iGPU.
EZek szerint rosszul, de akkora mifene az a lapka?
"Ne próbálj meg forrasztani a hőcsőre, mert tönkreteszed vele!!!!!"
De akkor a Be quite! hogyan oldja meg a gyártáskor, hogy a lezárt heat pipe-t forraszt és mégsem megy tönkre? https://youtu.be/JKG1au3y-NU?t=13
Arra gondoltam még, hogy legfeljebb hőlégfúvó segítségével forrasztok rá egy kis forrasz anyagot és síkba csiszolom+paszta.De ha tényleg az egy nem aktív lapka, akkor mindegy...
-
Aprósólyom
addikt
Feltűnik valakinek valami érdekes a hűtéssel kapcsolatban?
És ez egy gyári, üzleti notesz. Utána kerestem cikkszám alapján a hűtésnek és mindegyik tétel, amit képpel együtt találtam a neten, pontosan ilyen kialakítású volt.Plusz ráadás: csak a CPU die-on volt gyári paszta...
Most már értem miért lett kék-halál a kb. 10 perc játék után.Kérdés, hogy kinek milyen ötlete van arra, hogy az iGPU is hűtve legyen. Egy 40W forrasztópákával és egy nagyobb fejjel próbáltam volna áthelyezni azt az 1mm vastag, téglalap alakú réz lapocskát de az túl kevés, hiszen simán elvezeti a hő nagy részét a hőcső.
(Arról nem is beszélve, ha esetleg kemény forraszt alkalmaztak. Nem tudom, hogy a gyárban hogy szokták....)
Teljesen szürreális..... konkrétan megfelelő méretű a réz lapocska csak rossz helyre lett rögzítve. És ezek szerint az összes, amit csak találtam a neten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Yettel topik
- Xbox Series X|S
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest