- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
Erről küldtem a videó anyagot Neked, csak Ő valami hihetetlen úton jut el a Device settings -hez, és az egér tulajdonságaihoz. Ráadásul, azt írja, hogy minden egyes indítás után meg kell csinálni a lépéseket.......-szóval, ha gondolod, lefordítom, de ez felesleges szvsz. A tegnapi harc után (tisztább fejjel), azt gondolom, hogy mégiscsak a touchpad -al lesz a gond.
-
Dell XPS
veterán
válasz
galambasz84 #6335 üzenetére
Szívesen, remélem sikerrel jársz..
-
Dell XPS
veterán
Próbáld ki, hogy kikapcsolod, kihúzod a tápot, majd újraindítás után, kizárólag akkumulátorról használod a gépet. Nézd meg egyszer így.....(tápot nem használod, továbbra sem)------>
Kapcsold ki, majd vedd ki az akkumulátort, tartsd lenyomva a "power" gombot (bekapcsológomb) 10mp -ig, majd tedd vissza az akkumulátort és indítsd a gépet....
-
Dell XPS
veterán
válasz
galambasz84 #6328 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
galambasz84 #6326 üzenetére
~ 20k nagyságrendileg.....- szét tudod szedni, vagy komplett kellene a javítás?
-
Dell XPS
veterán
válasz
galambasz84 #6324 üzenetére
Sejtettem....XD. Van egy kolléga, aki normális áron, és nagyon korrekt módon javítja ezeket. Nincs gond utána vele, amennyiben érdekel, jelezzél vissza. Nagyon komoly, tudom linkelni a videót róla....
-
Dell XPS
veterán
válasz
galambasz84 #6321 üzenetére
Hali,
Nagyon VGA gyanús, nem nézted meg külső monitoron a megjelenítést?
-
Dell XPS
veterán
Nagyon szívesen, bár még tudnék javasolni, de sztem nincs már más, mint tényleg rossz az eszköz (touchpad), nem jó az OS......szétszedve nem volt, így szalagkábel nem lehet. Egyáltalán nem is kell telepíteni a touchpad driver-t, hogy működjön.....DE. mi működjön, ha nincs is eszköz ??? 10 év óta az első ilyen komoly belefutásom, remélem sikerül valahogy előkerítened...
-
Dell XPS
veterán
Recovery -vel visszahúztad a gyári OS -t, vagy Te telepítetted lemezről. Nagyon furcsa, mondjuk én még nem is nagyon találkoztam "meghalt touchpad" -al (ez nem jelenti természetesen, hogy nem mehet tönkre..), de mindha nem ismerné fel az eszközt.....- hogy telepítetted a driver -t, ha nem volt az eszközkezelőben? Van Live cd ?
-
Dell XPS
veterán
Még egy lehetőség van: BIOS beállítások, mondjuk erre nagyon kevés esély van, hogy nem értelmezett. Amennyiben semmi, azaz nincs letiltva az eszköz, és még nem is látni (érdekes), akkor szerviz....
Szerk: Egyik pillanatról a másikra megszűnt a touchpad létezni? OS is lehet, egy visszaállítás? Utána tényleg, szerviz..
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6296 üzenetére
Neked/Nektek még jobb ötletetek volt, az"usb" -és billentyűzettel..... - hasonló lesz, mint a RAM, valahogy csak meg kellene nézni hibajelenség alatt. Nincs ott egy desktop valahol?
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6294 üzenetére
Hali,
Sejtettem, hogy "garis" gépről beszélünk, én leírtam, hogy mit tapasztaltam, a további a Ti döntésetek. - Mi van akkor, ha a billentyűzet lesz a hibás?
Szerk: egyébként mikori a gép, és mióta csinálja? Egyszer csak? Lehet valamihez kötni?
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6292 üzenetére
Hali,
Ilyen hibákat a billentyűzet elektronikája, ill. annak szalagkábele szokott produkálni. Akadt, hogy gyárilag megtörve volt bedugva a szalagkábel, és az okozott ilyen tünetet.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Deion Branch #6290 üzenetére
Amennyiben a megbeszélteket átnézted (reménykeltésnek szoktam hívni, de volt már pozitív része is..), sajnos az lesz a baja, és így megspórolod a "bevizsgálás költségét" (5k), de ezt nyilván nem én döntöm el. Szerintem megadom az illető elérhetőségét, és vedd fel Vele a kapcsolatot. Amennyiben Te szétszeded, az segíti az árat......- de az is lehet, hogy Neked is van erre megoldásod?!?! F27 [link]
-
Dell XPS
veterán
válasz
Deion Branch #6288 üzenetére
Szvsz, 20k körül, megvan, azért annál jóval többet ér a gép, vagy tévedek?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Deion Branch #6280 üzenetére
Azt inkább javítani kellene, amennyiben döntöttél, akkor tudunk ajánlani megfelelő "szakit", aki elvárt színvonalon megoldja Neked a problémát....
-
Dell XPS
veterán
válasz
Deion Branch #6276 üzenetére
Miért, a másik nehezen hozzáférhető helyen van? Érdemes! Én még kivenném a HDD-t is....amennyiben nincs változás akkor komolyabb a dolog...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Deion Branch #6274 üzenetére
Hali,
Meg kellene nézni "külső" monitoron is, hogy van -e megjelenítés. Illetve egy RAM ellenőrzést is ki lehet próbálni (ki-be, slot-ba váltogatva), reméljük nincs nagyobb probléma...
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6266 üzenetére
Valahogy próbáld megoldani szvsz, mert sanszos, és ki kell zárni. Gondolom...
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6264 üzenetére
A múltkoriban beraktam egy bővítés során egy rossz modult a másik mellé, és csont ugyanez: fekete halál.... Egyébkéntis, erőlködjünk a RAM mellett, mint az alaplap hibán. Gondolom, áramtalanítva vetted ki a modult..
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6262 üzenetére
Nincs ott a környezetedben egy DDR2/667/533MHz RAM, akár 512MB, hogy biztosan ki tudjuk zárni!
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6259 üzenetére
Igen, lehet alaplap hiba, csak azért nehéz, mert pl. RAM esetében is ugyan ez a tünet. - Mért akkor szállt el a chipset, amikor kivettél egy RAM modult? Természetesen minden lehetséges, de nekem furcsa...
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6258 üzenetére
Vagy egy időben jelentkezett, megtévesztően nagyobb gond, vagy még nézzük a modulokat...- szóval, ha csak egy RAM-al próbálkozol felváltva, és slot -ot is váltasz, akkor mi történik?
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #6256 üzenetére
Hali,
Igen, a RAM modul a rossz vagy nem érzékeli rendesen, vedd ki és vissza, nézd meg úgy!
-
Dell XPS
veterán
válasz
K.Csabi #6251 üzenetére
Igen, jó ötlet az"SSD" (ha már így alakult), ezzel lehet "igazán" jelentős gyorsulást elérni a laptopok esetében. Az SSD-ék visszafelé kompatibilisek, így akár SATA III. is vásárolhatsz, hiszen elképzelhető, hogy esetleg a közeljövőben gépet cserélsz, akkor pedig átrakva, jó helyzetbe hozod magad.
2.5" 9.5mm SATA HDD van a gépedben, így ennek megfelelően válassz SSD-t
-
Dell XPS
veterán
Hali,
az órajelet és a késleltetést együtt kell vizsgálni ahhoz, hogy kiderüljön, mennyire gyors az adott memória, hiszen a két adatból lehet kiszámítani a memória elérési idejét. Minél kisebb a késleltetés annál gyorsabb, azonos órajelű memória esetén. Mivel különböző órajelű memória, és eltérő késleltetési értékekről van szó, így szükség van a (a fentiek alapján) a ciklusidőre, hogy értékelni tudjuk a sebességet. A CL6-7-8-9, az az órajelciklusokban számolt késleltetést jelenti. A kisebb érték a jobb, de általános felhasználás során nem lehet jelentősen megérezni a különbséget.
Az általad említett memóriáknál minimális a különbség, de szerintem az ára döntő lehet.
-
Dell XPS
veterán
Egyébként, a HDD kivételével még indul a BIOS, hiszen nincs összefüggésben, az volna érdekes, ha akkor sem indulna el, és fekete képernyő stb......szóval az komolyabb probléma. Szerintem a garancia és hogy ilyen friss a gép, mindenképpen nézesd meg a szervizben. Egy 4GB RAM modul van benne?
-
Dell XPS
veterán
válasz
rabbit87 #6124 üzenetére
Hali,
Lenne, de minek javítsuk a hibáját egy egyhetes gépnek. (nem is biztos hogy sikerülne) A laptopszalonnal beszélj légy szíves, mert ki kell cserélni a gépet. Gondolj bele, ha valami később még rosszabbra fordul, vagy hardverhiba okozza. Akkor majd szépen elutazik Lengyelországba és várhatsz rá, közben kommunikálhatsz a Román ügyfélszolgálattal...
Szóval tegyél meg mindent a nyolc nap alatt, hogy cseréljék ki Neked!!! -
Dell XPS
veterán
válasz
lovagkiller #6118 üzenetére
Hali,
Mit? Mi volt a gond?
-
Dell XPS
veterán
válasz
lovagkiller #6112 üzenetére
Hali,
Sajnos úgy néz ki kezd meghalni VGA......" Esc+Fn+power" gombok egyszerre való lenyomásakor mit csinál? Ha így van, a kolléga a segítségedre lesz.. .f27 érdemes még előtte "külső monitoron" megnézned a megjelenítést...
-
Dell XPS
veterán
Hali,
Elképzelhető, amit még reménykeltés céljából meg lehet tenni: RAM (felváltva,v. másik), HDD (ezen túl vagy), ODD, akku kiszerelése, és úgy megnézni, ha úgysem akkor f27 kollégát javaslom....
Amennyiben elindult volna, de nem látni semmit, akkor még érdemes külső monitoron ellenőrizni a megjelenítést.
-
Dell XPS
veterán
válasz
jaladar #6090 üzenetére
Hali,
Ez tényleg elkeserítő, nem gondoltam volna hogy a második HDD is rossz. Igen, ilyenkor már rendszerfájlok is sérülhetnek. Egy valamit viszont most megfogattam, soha többé nem veszem ki az akkumulátort (egyébként sem szoktam) A múltkor egy 100/100- as HDD-t vágott haza egy hibás érintkezés, ami kettő napos volt, és elszerettem volna adni, de előtte külső házból mentettem az adatokat. (IDE 120GB) Csak adattárolásra volt.....Sajnálom....
-
Dell XPS
veterán
válasz
jaladar #6073 üzenetére
Nem gondolnék az akkumulátorra. A mai Li-ion-akkumulátorokban töltésvezérlő elektronika van, figyeli az elhasználódást, regenerálást, kommunikál a notebook-kal, szóval vigyáz magára. Az hogy kivetted nem befolyásol semmit a problémák terén, legfeljebb csökkented a töltésciklust, amivel hosszabbítod az élettartalmát. Mivel említetted hogy Te is értesz hozzá, így szerintem elsőre nézd meg, hogy nem lehet ez összefüggésbe esetleg, program letöltéssel, Win frissítéssel, böngésző, flash..stb.....általában ezek szoktak ilyen jelenséggel előjönni.
Szerk: Csak nem omlott össze az OS, 1-2 kilövéstől...
-
Dell XPS
veterán
válasz
Balázska98 #6059 üzenetére
Hali,
Meg kellene nézni külső billentyűzettel is, esetleg egy komplett tisztítást elvégezni, csatlakozást ellenőrizni, amennyiben nem segít akkor sanszos a keyboard cseréje.....
-
Dell XPS
veterán
válasz
plesonandi #6055 üzenetére
Hali,
Akkor gondolom látod hol a probléma, a másik kérdésedet már megválaszolták! Muerte75
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
scofield657 #6009 üzenetére
Hali,
Van esély rá sajnos, de előtte ki kellene szedni: HDD, RAM (felváltva) Akku...amennyiben ez után sem indul, akkor VGA vagy északi híd gondja lehet, azaz alaplap.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Kyle.Katarn #6003 üzenetére
Van itt 1-2 érdekesség....[link]
-
Dell XPS
veterán
válasz
Ace Ventura #5998 üzenetére
Igen, teljesen igaza van különben hogy működne 8-10 évig! A félreértés ott adódik (mostantól figyelek) hogy hibásan elterjedt egy szakzsargon, ami gombelem,alaplapi elem, BIOS elem, jobb esetben BIOS battery-nek nevezi.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Kyle.Katarn #5995 üzenetére
Kedves Kyle.Katarn!
Az alaplapon lévő tápcsatlakozóra gondoltam...
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
Kyle.Katarn #5987 üzenetére
Hali,
Mindenképpen egy multiméterrel ki kellene mérni a tápcsatlakozót, ezért ajánlottam hogy valahol méresse be, és ezután tudunk tovább lépni....Tényleg egy X akta!
-
Dell XPS
veterán
válasz
attilaxxxx #5983 üzenetére
Én is kérek egy linket a gépről....
-
Dell XPS
veterán
válasz
attilaxxxx #5980 üzenetére
Az megállja a helyét hogy a telepítés követően állt be a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Hálózati / IP kamera
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magisk
- Filmvilág
- Elektromos cigaretta 🔞
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hobby elektronika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged