Új hozzászólás Aktív témák
-
Sylwer
csendes tag
Sziasztok!
A hibás laptop egy 10 éves Asus L3800C típusú eszköz. Sikerült 1 Giga rammal felbővítenem és hipergyorsan fut rajta az XP. A notinak amúgy az akksin kívül mindene működik és naponta használom. 1 dolog van, ami zavar és nem hagy nyugodni.
Ha a fedelet megpróbálom lecsukni (kvázi készenlétbe rakni), bizonyos dölésszögnél a notebook újraindul.
Amiket eddig megpróbáltam, hogy az oprendszer beállításainál (Energiagazdálkodás), letiltottam a "képernyő lecsukásakor" bekövetkező funkciót, ám ez a hibára nincs hatással. Az érzékelőt manuálisan is benyomhatom, ekkor a laptop vagy 1. Nem csinál semmit, 2. Vagy készenlétbe megy, 3. vagy hibernálódik. Ahogy az opciókban választható. A probléma ott van, ha lehajtom - az érzékelőt még ugye el sem érte, még is újraindul. Aztán megpróbáltam egy bootolásnál is, akkor is ugyan ez a probléma, tehát a hiba nem az oprendszernél lesz, hanem valami hardveres gond lehet. Az érdekes, és a legidegesítőbb, ha lehajtom a gép újraindul, de ha teljesen lecsukom, úgy érzékeli a gép, mintha folyamatosan be-és kikapcsolgatnám, mert a proci hűtő és optikai meghajtó elkezd felpörögni, aztán ismét felpörög stb. ha felnyitom, akkor megy újra tovább. De ha megint lehajtom, újraindul.
Sajnos innentől nem tudom, hol keressem a hiba forrását?? Arra gondolok, valamelyik monitorhoz vezető kábel lehet megszakadva, vagy zárlatos, de azt nem tudom, hogy ez produkálhat-e ilyen hibát??? Egyébként sem vagyok elektronikai szakember :-(
Ha tudtok segíteni nagyon hálás lennék, ugyanis anyagilag nem nagyon éri meg elvinni egy ilyen notit javítani, mert a piaci értéke kb. 10-15e Ft. A javításért meg tuti elkérnének ugyan ennyit. 35e Ft-ért meg már lehet jó notit kifogni....:-(( Szeretem ezt a notit, mert sok mindent letudok vele tesztelni, de így nagyon megnehezíti a munkámat!
További szép napot mindenkinek!
Sly
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco F7 – bajnokesélyes
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Raspberry Pi
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Kensington új terméke mindent megtesz, hogy kímélje csuklódat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- HP Elite x360 2in1 Notebook! IPS 13,3" Touch / i7-1355U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad X1 YOGA 3. 2in1 14"FHD TOUCH i5-8250U 8GB DDR4 ,250GB SSD Win11 27%ÁFÁS, ÜZLETBŐL
- LG Gram 16 i7-1165G7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2.5K kijelző
- Pénztárcabarát áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 /i5-1145G7/16 GB/256 SSD/FHD/IPS/Garancia
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix RTX 2080Ti 11GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE VERSA H17 600W
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Pyttawrx