Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia.
A telefonkagyló alakú hívás ikonra kattintva, lesz fent egy kereső. Ott jobb felül 3 pont - Beállítások, utána közép tájon Telefonos fiókok, legfelül-Beállítások (a sim kártya foglalat száma és szolgáltatója, nekem 1 - Yettel HU), utána legalul További beállítások. Na itt lesz legfelül a Hívóazonosító, ami gyárilag alapértelmezett szokott lenni, tehát ahogy be van állítva a szolgáltatónál az adott számhoz. Ezt lehet felülbírálni elrejtéssel, vagy megjelenítéssel, vagy hagyni hálózati alapbeállításon. -
gida7
friss újonc
-
Frenk
aktív tag
Sziasztok,
a hivatalos "kereskedőknél" (MM, Euronics, EMAG) NFC-s a telefon? -
mrlujoak
veterán
Tetszik a szerelhetősége, főleg, hogy a csavarok ugyanazok, nem kell figyelni, válogatni csorotosítani...
-
Fall-N
veterán
válasz
--HARDCORE-- #18 üzenetére
Nem. A Nokia még saját maga volt, amikor piacra dobta a Windows Phone-os telefonokat. Később vette meg a Microsoft. Utána le is cserélték a Nokia logót Microsoftra.
-
--HARDCORE--
senior tag
Melyik telefon volt az utolsó amit még a Finnek dobtak piacra?
Még a Micro$oft előtt.
Talán ez a Nokia 603 ? Abból tippelek, hogy utána az "ASHA"-knak volt kemény 10MB tárhelyük.. Szidtam itt a HMD Globalt,közben meg a Micro40$ kezdte el ezt a hulladékgyártást. Persze attól még HMD örömmel folytatja. -
válasz
janeszgol #12 üzenetére
Én is Nokia 8-ról váltottam. Ég és föld a minőségjavulás kamerában, pedig a maga korában az is jónak számított.
Ami a 8-asban jobb volt az a rezgőmotor, a kijelző és a teljes testreszabhatóság. Minden másban előrelépés a G42. A kijelző ugye fix, minden máson javíthatnának szoftverfrissítéssel.
-
joelke HU
őstag
válasz
janeszgol #12 üzenetére
Meg a Nokia 8 is gyengebb ettol.
Naa, ezt kikérem a Nokia 8 mobilom nevében.Nem mondom, hogy annyira rosszul sikerült ez a G42, de azért az a HD kijelző engem igencsak zavar, meg a V noch, 50 ezer környékén még megértem, de 80 felett már nem. Amúgy, ha ez orvosolva lenne benne, akkor lehet elgondolkodnék rajta. De egyébként nem cserélném el a moto g51 sem rá. Hiába a frissebb droid meg nagyobb tárhely/ram.
Ha már 80 ezer akkor inkább a yetteltől kártyásan a moto g54 power és állítólag függetlenül árulják. -
bollokcs80
Korrektor
"Tud a fenntartható, középkategóriás Nokia a könnyű szerelhetőségen kívül bármit?"
Nem.
-
janeszgol
félisten
Koszi a beszamolot. Oszinte leszek a kamera miatt felcsigazott. Ez egy jo telefon. Az utolso normalis telefon ajanlat a HMD-tol a Nokia 5.3, 5.4 volt, illetve az X10. Bar kameraban talan az X10 nem volt acelos, de az 5.3 es 5.4 jo volt.
Viszont ez a G42 mindegyiktol nagy ugras kameraban. Meg a Nokia 8 is gyengebb ettol.
-
3 darab van belőle a családban. Szerintem teljesen élhető telefon. Amennyiért vettük, meg egyenesen főnyeremény volt.
Látom a hozzászólások között, hogy kit érdekel a javíthatóság? Hát nálam szempont volt, mert az előző telefonommal is elégedett vagyok a mai napig, sok évig használtam, csak éppen új akkut nem lehet hozzá szerezni és házilag kicserélni. Szóval ment a fiókba egy jól működő, a szokásaimat teljesen kielégítő telefon, csak mert szerelhetetlen és nincs hozzá alkatrész. Itt most várhatóan néhány évig nem lesz ilyen gond.Viszont pár dologról nem esett szó a tesztben.
A kamerája rég nem látott jó minőségű és tuti, hogy a gyári szoftveren is reszeltek, mert a korábban másik telefonon már bevált Manual Camera szoftver itt gyengébb képeket csinál, mint a gyári sajátja. A leírása szerint valamilyen AI funkciót használnak hozzá, hát nem tudom. Valamitől végre jó a kamera képe nappal és sötétben is, nem úgy, mint az utóbbi pár évben megjelent ilyen kategóriájú telefonoknál.
Igaz, a kétszeres zoom lehetőséget én sem értem, mert semmivel nem jobb, sőtt, mintha kézzel belenagyítok az elkészült normál képbe.
Nem tudom milyen beállításokkal készültek a tesztképek, de tud ezektől jobbat is. Megemlítendő még, hogy a JPG mellett tud HEIF-be és RAW-ba is menteni.A telefon beszéd hangja nagyon tiszta és jól érthető. Olyan érzékeny a hangátvitele, hogy kihangosítás nélkül is jó minőségben átviszi a hangot ha lerakom az asztalra.
A kijelző sem annyira csúf, mint vártam. Rosszabbra számítottam leírás, meg a netes lehúzások/fintorgások alapján. Viszont a 90Hz az nem állandó, hanem a leírás szerint dinamikusan változtatja, az igényeknek megfelelően. Ezt viszont nem minden program támogatja, így van olyan widget, ami percekig teljesen fehér marad, amíg az rá nem frissít magára, vagy kézzel rá nem frissítek.
Az egyetlen ami szerintem gyenge benne az a rezgőmotor. Az erősséget nem lehet állítani és alig érzem, ha nyomkodom, vagy ha a zsebemben csörög. Inkább csak zizzen kicsit, mint rezeg. Vagy lehet szoftverhiba, mert ki-be kapcsolásnál normálisan rezeg, de mindenhol máshol meg csak heptikus zizegés.
Valamint, bár ez nem elsősorban a telefon hibája, hogy hiába stock droid van rajta, azért csak ott van beégetve a keresősáv alul, meg a naptár és eseménykijelzés felül kikapcsolhatatlanul, ezzel el is vették a főképernyő harmadát, meg a gyári droid szabadságát, hogy semmi nem kötelező, mindent magamnak állíthatok. Miért nem lehet ez kikapcsolható, vagy átrakható másik képernyőre, mint régen?
NFC van és ki/be kapcsolható.
6GHz-es wifi nincs benne, de he nem írnák, nem is hiányozna. Viszont említést érdemel, hogy ebben is dinamikus lett a mac adress cím, a wifi kapcsolat létrejötte után generál magának mac address-t. Ilyenformán nem könnyű hálózatokból kitiltani, vagy kontrollálni.
6/128 GB-os a készülék, de itt is hozzá lehet rendelni a tárhelyből +2 GB-ot a ram-hoz, kiegészítésként, ha az alap 6 GB-ot valamiért kevesellnénk.
Nem tudom ez mennyire a telefon sajátsága, vagy inkább új adroid funkció, ilyen régen nem volt az tuti. Amikor átköltöztem ebbe a telefonba, akkor a G42 kérte dugjam össze a régi telefonnal usb kábellel. Ezen keresztül átmásolt mindent! a régi telefonról, fiókokat, jelszavakat, wifi adatokat, képeket, videókat, alkalmazásokat, hitelesítő alkalmazásokat, szóval tényleg mindent, valamint ezen keresztül töltötte a régi telefont, hogy az le ne merüljön másolás közben. Zseniális ötlet. Ilyen flottul és könnyedén sosem költöztem új telefonra.
A tok viszont valóban problémás pont. Akárhol keresem, sehol nincs pont rávaló átlátszó szilikontok. Német ebay-en azt írták van a konkrét típusra való. Megrendeltem, itt volt 3 nap alatt. Hát fizikailag rámegy, de a gombok kivágása kb 3-4mm-t nem stimmel, úgyhogy vagy nem erre való, vagy részeg volt aki a mintát levette. Mindegy, a semminél több, amíg nem szerzek tényleg rávalót, legalább javít a fogásán.
Összességében pozitív csalódás a készülék, pláne hogy bruttó 87k-ért behúzható volt iponból, annyiért meg ilyen szintű új telefont nem kapni.
#szerk: elnézést a hosszúságért!
-
-
Gynt
tag
1. Az értesítő led kapcsán annyit, hogy nekem is furcsa volt, hogy mi az, hogy a telefonomon nincs értesítő led? De aztán használat során rájöttem, hogy nincs is rá igazából szükség. A képernyő felvillan, ha jön valami értesítés, vagy éppen rábök az ember, és akkor megjelenik a kijelző. Megszokás kérdése, de teljes mértékben együtt lehet élni a led hiányával.
2. A teszteket pedig fel lehet fogni úgy is, hogy az az adott termék kritikája; leírják, hogy mi a rossz, mi a jó, összehasonlítják esetleg pár hasonló termékkel. És mindenki eldöntheti, hogy neki mi kell.
A különböző telefonok kapcsán még mindig egy fontos tényező az ár. Aki nem teheti meg, hogy sok pénzért vásároljon, annak szempont lehet, hogy adott pénzért mit kap egyik vagy másik gyártótól.
A gyártónak meg csak az a szempont, hogy minél nagyobb profitja legyen, ha ezt egy egyszerű, sokéves hardverrel szerelt modellel éri el, akkor azt fog gyártani (vagy azt is). Az emberek nagy részét egyáltalán nem érdekli, hogy milyen processzor van a készülékben, sokan azt se tudják, hogy mi az?
A telefonok nagy részét amúgy is mobilszolgáltatókon keresztül értékesítik, az ügyfél bemegy a szalonba, ajánlanak neki egy telefon-sms-mobilnet csomagot havi 15-20 ezer Ft-ért, és kiválaszt hozzá egy telefont, amit vagy ő használ, vagy odaadja a gyerekének/anyósnak/bárkinek. -
wolfman
veterán
Több dolog is eszembe jutott a teszt láttán általánosságban.
1.: Nincs értesítő led. Elég sok telefonnál már ez nincs meg. Ezt megkerülve valami fény vagy kijelző villanást lehet eszközölni ezekben a telefonokban? Nem egyszeri, hanem beérkező üzenettől kezdve folyamatos villódzást a kijelzőnek ritkán? Csak mert feltalálták az RGB értesítő LED-et, majd a samsungon kívül már nagyon ritka hogy bárki alkalmazzon ilyet, nem hogy még RGB is legyen.
2.: Folyamatában mindig rápillantok az okos telefonok tesztjánek szalagcímére és már jó ideje egyik sem volt pozitív csengésű.
Mindegyik valami fricska az adott készülékre és ha bele is néztem a tesztekbe, a verdiktnél mindig az van, hogy
I - Jó, de...
II - Jó szar!
III - Nem lenne rossz, de legalább 5 alternatíva megdúrja.
Na most, mi értelme az ilyen telefonoknak? Mit gondolnak a gyártók mikor megy a verseny a piacon, mikor előállnak egy készülékkel és szinte mindenben alulmarad a konkurenciánál (ez hatványozottan igaz a Nokiára!)? Nekik már az is elég, ha megveszi véletlenül 2-3000 ember, már megy a taps? Nagyon örülök, hogy éppen nem állok telefonvásárlás előtt (XiaomiMix3-am van, faszán még elmuzsikál nekem), mert bajban lennék mire is tudnám lecserélni ennyi sok mocsok készülék között. Vagy éppen jó egy telefon, de soha annyit nem költenék egy telefonra. -
lujo10
aktív tag
Köszönöm a tesztet
Azért vannak ennél rosszabbak is
-
joey04
titán
válasz
rosieposie #5 üzenetére
Szerintem egy szűk rétegen kívül ez senkit sem érdekel.
-
rosieposie
kezdő
Ennyiért már inkább egy Redmi Note 12 Pro-t (4G) vennék 120hz-es AMOLED-el és 67W töltéssel
Az ebben az árkategóriában nézelődő vásárlókat meg kicsit sem érdekli a javíthatóság
-
Tomasz72
aktív tag
Nem hozott lázba, de most akkor:
Kontra: nincs giroszkóp
Specifikációk: giroszkóp -
Nigér
őstag
Érzésem szerint a cím nem jó, így helyesebb (szintén magánvélemény):
van rajta mit javítani -
janeszgol
félisten
A HMD nem mindig a jobb kijelzőket választja. A múltkori Motonak jobb a kijelzője.
Viszont a hardver teljesen oké, a kamera meglepően jó. (Mind az állókép, mint a videó jó.)Jó mobil. Aki nem akar kínait, az vegye meg! A RN 12-nél gyengébb a kijelző, de az SoC kb egál, a kamera pedig sokkal jobb. Ha nekem kell választanom a kettő közül, akkor én az RN12-t venném.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Tud a fenntartható, középkategóriás Nokia a könnyű szerelhetőségen kívül bármit?
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite,új 0 perces, 2év garival
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Update 05.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest