Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kazsol

csendes tag

válasz GodHeart #28 üzenetére

Köszi !
    Egyébként az MDA III mérete az ami miatt nem szimpi (valóban mda méret nem telcsi) .

• Zolie

csendes tag

válasz GodHeart #15 üzenetére

Kedves GodHeart !
    Maximálisan tisztelem a véleményed, sőt örömöt okoztál, hogy megosztottad a 10 hónap tapasztalatod! Nekem sajnos ezzel szemben azonban minden nap egyre több rossz tapasztalatom van. 3 napja formáztam, és csak pár 20-30 tel számot raktam bele. Nincs naptár bejegyz., nincs internet, nincs semmi amitől le kellene faggyon. Szal szűz, mint mikor új volt. Ma fagyott meg autózás közben bluetooth használatkor úgy, hogy beszélgettem vkivel, és volt még egy másik bejövőm. Átváltottam a másikra, és úgy megfagyott, hogy aksi le - boot újra, (állam le) De ez csak a mai nap ... Kiemelném, hogy semmi nincs már a gépbe, se egy kép, se csengőhang másik, se word file, semmi ...

De nem erről akartam írni, hanem a netezési tapasztalataimról. Csak WLAN-on érdemes, szerintem a GPRS lassú, kín kivárni mire egy OTP online, vagy más napi használatos website bejön. Én lemondtam a VODA-nál egy év után, inkább WLAN router-ekkel
    vettem körbe magam minden cégünknél, így napközben mindenhol tudok valahova kapcsolódni. Jópárat próbáltam így 1 év alatt (Volt D-LINK, SMC, Senao, LinkSys és Zyxel is) Az a baj, ha egyszer felépít nekem egy kapcsolatot (WEP, 128bit, Sharedkey, HEX) ha kilépek és újrapróbálom nem mindig kapcsolódik vissza. Iszonyú idegesítő mikor időtúllépéssel leáll. Reboot természetesen oldja a dolgot, dehát ez így nem kidolgozott oprendszer kéremszépen, csak valami béta. EMAILezésnél ugyanez a helyzet, nembeszélve 2 apróságról. Egyik, hogy a nyomorult email fiókhoz 1db kapcsolódási pontot lehet megadni. Én napközben -ahogy feljebb írtam- több WLAN pontot is érintek, ezeket ledefiniáltam mint internet hozzáférési pont, de mindig ki kell cserélni a fiók beállításokban valahányszor helyszínt váltok, mert mindig a default-ot erőlteti. (?!). Másodszor EMAIL kezelő és WEB böngésző egyszerre nem tudja kezelni ugyanazt a WLAN elérést, vagy GPRS kapcsolatot. Namost akkor minek is a multitasking??

Az indulatoktól mentes vegytiszta konklúzióm az, hogy:
    Több erőltetett képességet érzek a készülékben mintsem igazi képességet. Másképpen mondva: Munkát immitálni kiváló, de valódi pörgős munkavégzésre nem igazán alkalmas.

Én napközben 2-3 órát telefonálok, közben gyakran használom a belsejét is. Átlagban kibirja a napot töltés nélkül. Nem nézek videot, nem hallgatok mp3-at, mivel nem szórakozni vettem. Dolgozni használnám, és olyan állapotban őriztem meg, hogy szinte karcmentes. Sohasem esett le, illetéktelen kézben és szervizben nem járt. Ehhez képest lassúnak találom minden funkcióját, nincs igazi multitasking az internetezés csak alibi (bár a weboldalak kinézete tényleg jó, ahogyan írtad is, csak legyen türelmed kivárni) a WLAN képesség több ponton hibázik, bár a zyxel routerrel egész jól működik, kb napi 2x kell ''csak'' restartolni. A gépházat már kiveséztük, kamerát úgyszintén. Sokkal többet vártam egy 200eFt-os készüléktől, mert PDA képességekkel kecsegtet és a reklámokban is igen nagy mr. NOKIA arca mindehhez. De a ''mihez képest'' úgye alapkérdés.

Nos, tegnap kezemben volt pár PDA kedves barátom jóvoltából. Akár melyiket mondhatnám pl. loox720, vagy DELL x51v a kis ''gagyi sokat szidott windows mobile'' oprendszerrel. Kérlek szépen elépesztő pozitív benyomásaim vannak ! Van sebesség a készülékben, (pont ez az ami legjobban fáj a 9500 kapcsán) WLAN képesség nemhogy jeles, egyenesen ''HOT-SPOT ugráló'' a beépített csatlakozás managgerrel. Minden DOC és XLS nyílik, mint a mesében. Eccerűen a symbian nincs sehol, de sehol. Folytathatnám a video streaming-tól a képernyő forgatásig, de nem untatlak, hálás vagyok ígyis hogy szánsz rám időt és egyáltalán elolvasod ezt az egészet.

Asszem én brutálisan rosszul választottam. Többé nem akarok GSM kombót venni csakazért, hogy egy 150MHz-es tetvet tegyenek a hosszú aksi üzemidő miatt a gépbe, és így se PDA-ként se Telefonként nem találkozik az elképzeléseimmel. Főleg, hogy tegnap óta alaposan megteltem ''up-to-date'' PDA élménnyel, így nagyon is van mihez hasonlítanom ...

• Zolie

csendes tag

válasz GodHeart #13 üzenetére

Hát elszomorító... Asszem nem várom meg akkor hogy elkezdjen szétmálni ... Pedig mekkora PR -t csaptak annakidején Nokiájék... Ma meg ott látom a VODA-nál a kifutó telefonok közt... [link] (Legalul)
    Node mi mást ?? Számomra ezzel végleg búcsú a Nokia összes típusára !!
    Üdv.,

MP3-ra használd az OGG Player-t azzal jó.
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák