Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
crwn
senior tag
az a nevi, hogy SkriDict, ebből van sok nyelvű a nokiaprogramok.hu-n. lehet, hogy indul úgy is, mint több kolléga írta fentebb, hogy csak bemásolod a telóba
és slussz, de biztosabb a píszíszjúttal. hameg amúgy is a számítógépeden van ez a program (hisz ezzel lehet biztonsági mentést, frissítést, stb. csinálni), érdemes megpróbálni az alkalmazástelepítő opcijjót is! -
B3AST
tag
Már nem tudtam az elözöbe...
Na fehérváriban ami van azon csak egy hivásfogadó gomb van, azt csá. Az nem 4, hanem 5 rugó körüli.
Sztem neked is ez lehet, ha ez ([link]) az ami a képen van.
Létezik asszem olyan is, amivel lehet léptetni a számokat...... Az elég húzós... az 7 felett, de nem biztos, típusát sem tudom....
Na jó éjt!
[Szerkesztve] -
Vekiboy
tag
Egyik havernak asszem ugyanez a tokja van.. Szerintem túl passzentos a telóra, kicsit nehéz belőle kivenni. Ha elegáns tok kellene én is ilyet vennék, de mivel még nem kell én egy samsonite tokot vettem a telóhoz. 2400 pénz, könnyen kivehető a teló belőle, viszont nem is lötyög benne. Puha anyaggal van bélelve tehát véletlen sem karcolódik benne a teló, és ha leejted elééggé puhára esik.
Üdv -
crwn
senior tag
jah, vannak, akiknek megéri, és biztonságban érzik magukat, ha nokia garanciát kapnak a telefonra és ezért 10-14ezer forinttal többet fizetnek érte. de én úgy vagyok vele, hogy azért merek kisebb gsm boltban vásárolni (már legalább 5 telót vettem náluk, és egyiken sem azért adtam túl, mert hibás lett volna, hanem mert mobilbuzi lévél, gyakran cserélem a telóimat), mert tudom, hogy olcsóbban tudnak odakint (németo.) beszerezni árut, de az nem rossz minőségű, csak ők mindenféle árrések, adók, izék, mittudomén miatt olcsóbban tudják kisker forgalomban adni, persze úgy, hogy még nekik is keletkezik haszon rajta. de ez nem érdekel, csak az, hogy a piacon tőlük lehet kedvező áron beszerezni a telókat. ha meg működik, akkor tökmindegy, hogy hol, kik (és hány évesek) rakják össze.
-
-
McLaca
őstag
Ezek után egyértelmű, hogy a kártyával lesz gond.
Nem jelszavaztad le?
hejnekem: a sorrend: kártyaolvasó, kábel, BT, infra, csökkenő sorrendben.
Nekem is 1 Gigás kártyám van, a telefon gyorsan működik vele (nem lassabban, mint a 64-essel). A telefon működése (mentési sebesség, stb.) nem igazán a kártya méretétől, hanem az olvasási/írási sebességétől függ. A lényeg, hogy a kártyáé nagyobb legyen, mint amire a telefon képes.
De hogy példával is éljek:~900MB-nyi MP3-at a zenelejátszó kerek 10mp alatt tölt be/rendszerez. Ill. ha hozzáadom az MP3 mappát a lejátszóhoz, akkor is 10mp-et szöszmötöl rajta. A kártya Kingston.
fransoa: PC Suite, nem Sult
, de nem is ez a lényeg, Nálad szerintem szoftver inkompatibilitás van, konkrétan az XP és a PC Suite között. Lehet, hogy már nagyon ''használt'' az XP-d.
Üdv! -
Erről csak annyit, h. az akkumulátoroknak az az ideális, ha minden alkalommal kikapcsolt állapotban töltöd -ekkor lesz egyenletes a folyamat.
Az első (két-három) alkalommali hoszabb töltés létjogosultságáról pedig kérdezzétek meg azokat, akik így tettek és az akkujuk (szerintük) jobban bírja, mint az átlag...
Én egy alkalommal szoktam javasolni a hosszabb, kikapcsolt állapotó töltést, de van, aki többet is mond, illetve az ''Akkumulátorok kezelése'' ([link]) topikban olyanról is olvasni, h. havonta egyszer meg lehet ismételni a hosszabb ideig tartó, kikapcsolt töltést... -
McLaca
őstag
Hehe, lassan elmondhatom, hogy a vesszőparipámmá válik az akkuk helyes használatára vonatkozó intelmek terjesztése...
Lítium alapú akkuk magas ívben lekakálják, hogy ki-, vagy bekapcsolva töltöd-e. Az aktuális töltés után visszanyerhető energia változhat kismértékben, de az akku élettartamát és a bele tölthető mennyiséget egyáltalán nem befolyásolja az első töltés.
A 16-18 óráról pedig a véleményem, hogy még mindig vannak Ni-MH korszakban nevelkedett hozzánemértő emberek... Nyugodtan rajta hagyhatod a töltőt a telefonon 18 órán át is, aminek az eredménye az lesz, hogy az első 2 órában az akku feltöltődik, a telefon TELJESEN lekapcsolja magáról a töltőáramot és a maradék 16 órában meg csak úgy ott lóg a telefonon, egy deka Amper át nem megy a telefonba és akkuba, és fogyasztja a töltő az üresjárati áramot, ami a kapcsolóüzemű tápoknak (mint amilyenek a vékonytűs Nokia töltők) nem feltétlenül jók.
Ha kímélni akarod az akkut, vegyél hozzá AC-3 töltőt, nagyjából 2 óra 45 per - 3 óra intervallumban tölt tele vele, a tartozék AC-4E-vel meg 1 óra 45 perc - 2 óra töltési időt produkál.
Szóval a lényeg: lítium alapú akkuknál nincs, soha nem volt és soha nem is lesz csepptöltés, nem kell és nem is lehet őket formázni, kémiailag alkalmatlanok rá, az élettartamot, és a későbbi betölthető áram nagyságát semmiben sem befolyásolja az első töltés. A kisütés viszont annál inkább, ami lítium alapú akkuknál szigorúan TILOS! Ha már visít a telefon, hogy akkufesz alacsony, tessék töltőre tenni, nem kell megvárni, hogy kikapcsoljon. Az elektronika ugyan véd, de a kikapcsolási feszültség már vészesen alacsony. Egyébként a lítium alapú akkuk élettartama 5-10×-esére növelhető, ha mindig csak 40-50%-ra töltjük őket. Ugyan az üzemidő felére csökken, de míg 100%-ra töltve X ciklus után 80%-ra csökken a hasznos kapacitása, 40-50%-ra töltve 4X ciklus után csak 90%-ra.
UFF!
Üdv!
[Szerkesztve] -
atala
addikt
Na ennyit a nagyáruházakról.....
Akkor mit csinálsz? Bemész egy kis boltba, ahol egy hét múlva hozzák meg az árut, és ha esetleg hibás még egy hetet vársz a következőre. Jobb esetben. Rosszabb esetben közli, hogy lejárt a 3 nap, vidd szervízbe.
Én több mint egy hete vettem egy utángyártott autós töltőt ehhez a telefonhoz, a Saturnban. Tegnap vittem vissza (előbb nem tudtam kipróbálni), mert lötyögött a csatlakozója, és nem töltött. Szó nélkül kiálították a jóváíró számlát. Vettem helyette egy eredeti nokiát.
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Előttem már írtak róla, de egy kis pontosítás.
Míg régen pénzbeli kedvezmény is társult az aranykártyás készülékváltás mellé, addig ez mára úgy módosult, hogy a meglévő aranykártya pontjaidat beválthatod új készülék vásárlásakor 1 pont=1,- Ft értéken.
Ha nincs pontod, akkor csak annyi a kedvezmény, hogy az akciós árlistában szereplő áron veheted meg a készüléket új előfizetői szerződés megkötése nélkül. -
gaga1
tag
-
-
-
Droopy79
csendes tag
Hivatalos Nokia szervizbe adtam le, nem sufniba vagy szolgáltatóhoz.
Igazából, ha elsőre azt mondják, hogy teszem azt 10 nap, nem lennék mérges, de igy, hogy 48 órát igértek, és még most is húzzák, zavaró. Miért nem ismerték el ezt az elején?!
Pénteken bemegyek, ha nem lesz meg, akkor verem az asztalt az tuti, pláne, hogy papirt adtak róla, hogy várhatóan 2 munkanap és átvehetem.
Egyébként a szervizben korrektek voltak, megnézték, mindent elmondtak, lepapiroztak, és mondták, hogy akksit+simet+memkártyát+hátlapot ne adjam le. Remélem nem az akksi a szar mert akkor az életbe nem jönnek rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue Karcmentes állapot 100% akku (93 ciklus)
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
és slussz, de biztosabb a píszíszjúttal. hameg amúgy is a számítógépeden van ez a program (hisz ezzel lehet biztonsági mentést, frissítést, stb. csinálni), érdemes megpróbálni az alkalmazástelepítő opcijjót is!