Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pikari

veterán

válasz CJ4567 #56 üzenetére

Én is amd-t használtam egy hónappal ezelőttig, járt kb 10 db az elmúlt években a gépemben, soha nem működött egyik se tökéletesen, de aztán végülis a végére találtam egyet, aminek a driverével szó szerint minden működött (kivéve a kártya beállításai, abba nem lehetett belépni soha, mert segfaultolt :D).

Ez egy w7100 volt (8gb ram, 256 bit). Nagyon szerettem.

Csak sajnos újrapasztázás során véletlenül kinyírtam, mert hordó alakban el volt görbülve a borda (gyártási hibás volt), nem vettem észre, nem ért a chip egyik felén borda hozzá a chiphez, és terhelés alatt elfüstölt a gpu.

Na ez az egy AMD kártya volt idáig, ami rendesen működött, minden, aminek futnia kellett, futott, windows és linux alatt is, és soha semelyik másik amd kártya nem tudta ezt a bravúrt.

Viszont ehelyett inkább laptopot vettem gamingre kb másfél hónapja. Először egyébként egy régebbi és egy újabb amd-t próbáltam laptopban is, hulladékok voltak, míg végül találtam egy nvidia 1060 alapú P3000 Quadro chippel szerelt laptopot, 6gb vrammal, 192 bittel.

Nem akarok túlzásokba esni, de a P3000 a ryzen igpjéhez képest kb 15x gyorsabb, a w7100hoz képest pedig programtól függően 3x-6x. Tehát ez a p3000 most nagyon nagyon sokáig velem fog maradni, feltéve, ha meg nem döglik ez is valami bagatell dolog miatt.

Új hozzászólás Aktív témák