- Fórumok
- Monitorok
- Nincs jó monitor
- (téma lezárva)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Feltalálta a Google a keresőmotort
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
supercow
őstag
Ha már ilyen sok monitorszakértő van a környéken, hát kérdezek és in egyet: érdemes lenne lecserélni a jelenlegi monitoromat egy TFT-re? Most Samsung syncmaster 959NF van, csak baromi nagy és nem sok hely marad mellette. Gondoltam egy 17-es TFT jó lenne a melóhoz, játék nem nagyon megy, csak nagyon ritkán, és az sem fps-centrikus. Mennyit ér használtan ez a monitor, tavaly áprilisi vásárlás volt.
-
szucsi
őstag
Hi!
Én most vettem egy LG F700B FLATRON monitort. Sajnos nagyon nem vagyok vele megelégedve. Így utólag bánom,hogy kiadtam rá a pénzt. 2 hetes, megpróbálom kicseréltetni,de nem nagyon bízok benne. Sajna több pénzem meg nem igen volt/van egy jobb monitorra. Pedig tudom,hogy ez a legfontosabb, mert ez előtt kell ülni napi 8-10 órát.Én is ezt vettem. nincs belőle egyenes. Az enyém a sarokban fényerőhibás, és hasas a teteje, kb 3 mm, de minden belefér a szabványba sajna. Excelben kifejezetten zavaró a hullám, a többit uszkve 2 hónap alatt szokta meg szemem, most már a munkahelyi gépet látom ellentétesen torzítani.
Üdv -
Notes
senior tag
OFF
Nagy áruházban azért jó moncsit venni mert ha garanciális problémád van szrnak rá hogy mi a bajod, sokszor meg sem nézik a cuccot hanem szó nélkül adnak másikat, csak hogy gyorsan megszabaduljanak Tőled. A kis boltokban meg az eladók mintha a fogukat húznák ha valamit gariba visszaviszel. Tisztelet a kivételnek.
ON -
DonBasiC
csendes tag
Sziasztok!
Én nem tudom, hogy mi történt velem, de fél év alatt kis ráfizetéssel megvettem a második 19''-os monitoromat is. Őszintén szólva csalódott vagyok.
Az első 19''''-osom egy MAG XJ-810-es volt. Egy apró konvergenciahibától eltekintve tökéletes képe volt. Irdatlan fényrő, kontrasztos kép, tökéletes színek. Gondolom a Hitachi képcső, de igazából lényegtelen.
2 és fél évesen megváltam tőle és elhatároztam, hogy az új monitorom sík képcsöves lesz és legalább 107 KHz-es.
Először egy Hyundai-t vettem, egy Q910-est. Ebben Samsung DFX képcső volt, ami papíron sík, azonban a valóságban egy igen durva átverés, ugyanis csak optikailag van megoldva a lapos képfelület, a képcső maga nem sík felületű. Ezt könnyen ki lehet szúrni a dupla tükröződésekből, illetve, ha félfelűlről ''belenézel'' a monitorba látszik a képcső görbülete. A másik hibája az a két oldalas görbülése volt. A képernyő felső része két oldalt lefele hajlik. Kérdeztem, hogy ezzel mi a helyzet, a nagykerben azt mondták, hogy hát ez ilyen, ezt kell szeretni, merthogy a Samsung DFX képcső ilyen szuper. No comment.
Sikerült eladnom a Hyundai-t és úgy döntöttem, hogy biztosra megyek:
ViewSonic, Professional Series. A P90F modell kapóra is jött, mivel fekete-ezüst egér és fekete ház mellé jól mutatna. Első ránézésre éreztem, hogy igen, ez fasza SÍK képcső. Igazán sík, nem az a klassz átverés mint a Samsung képcsöves Hyundai-nál. De! Az egész képe homályos. Egyszerűen nem lehet beállítani úgy a konvergenciát, hogy ne legyen a képernyő közepén is.
Kérdem én: Ez a profi sorozat? Ez a szar? Közel 100 ezer forintot fizetek egy monitorért és kifolyik a szemem az ajánlott felbontásban?
Mit kell vennem? LCD nem kasa, mert FPS játékokkal játszom. Vegyek egy 17 colos monitort? Egy Flatront? Mit tegyek?????
Help me!!!!
AramÜdv!
Szerintem Sony HMD A420 vagy ennek a szériának a folytatása, ha van már ilyen. Ugyan elég drága, de nekem most van meg másfél éve, és még mindig nem találtam ennél jobbat csak irreálisan magas áron /300 rugó felett/. -
Aram
tag
És van igazság!!!!!
Visszavittem 3 napon belül a ViewSonic Professional Series fost. Mutattak egy másikat, mondtam, hogy nem okés, az is tök homály volt.
Elhoztam ezek után egy LG F900B-t. Namost ez ''csak'' 98 KHz-es, de az általam favorizált 1280x960-as felbontásban bőven tudja az ergonómikusnak mondható 85 Hz-et, úgyhogy nem probléma.
Hát király. Szóval LG....
Köszi a hozzászólásokat, nagyon kedvesek voltatok a segítségetekkel, de megtaláltam.
Az új téma: Van jó monitor :))
Aram -
Walentino
csendes tag
Szia!
Az 1280x1024-es fizikai felbontasu TFT-k nem 4:3-as oldalaranyuak, hanem pont ugy vannak belove, hogy a vizszintes es fuggoleges felbontas azonos legyen.
Ha veszel 1-et, szeretni fogod:)
Apam vett egy 19''-os acer-t (TFT), az is ennyit tud es csodas a kepe (legalabbis szerintem)
Amugy monitorbol LG 915FT-t nyuzok, es kisebb konvergenciahibat leszamitva elegedett vagyok vele (azt is csak teszteles kozben latom) -
MLaca
őstag
Jesszusom! Köszi, hogy szóltál! Most már benne van! ;)
-
rog
addikt
Nekem nagyon sok monitorom volt eddig. A 14 colostól a 22 colosig mindenféle, de egyik sem tetszett igazán. Tavaly karácsonyra kaptam a családtól egy Viewsonic VX700-2 TFT LCD monitort. Nos, igaz imádom az FPS játékokat és kicsit lomha olyanokban a monitor (25ms refresh), de könnyen hozzászoktam és mai ésszel soha többé nem vennék CRT monitort. Nem, nem soha!
azt ugye tudod, hogy nincs benne az aláírásodban.. :)
-
MLaca
őstag
Még valami: DVI csatlakozó nélküli TFT LCD monitort NEM szabad venni!
-
MLaca
őstag
Nekem nagyon sok monitorom volt eddig. A 14 colostól a 22 colosig mindenféle, de egyik sem tetszett igazán. Tavaly karácsonyra kaptam a családtól egy Viewsonic VX700-2 TFT LCD monitort. Nos, igaz imádom az FPS játékokat és kicsit lomha olyanokban a monitor (25ms refresh), de könnyen hozzászoktam és mai ésszel soha többé nem vennék CRT monitort. Nem, nem soha!
-
KovacsUr
addikt
monitort, foleg dragabbat nem eri meg ilyen ''dobozaruhazakban'' venni (dobozaruhaz = dobozt veszel, azt hogy mi van benne legtobbszor csak akkor lathatod miutan kifizetted) mivel a monitor egy olyan allatfajta hogy nem art azt a darabot megnezni amit megvennel, nem eleg a mintadarab. ha komolyan erdekel az lcd akkor szerintem menj el a miklandba es ott vizsgalgasd meg.. ha fps jatekot nem is de 3dmarkot futtathatsz rajta amennyit csak akarsz
Szerintem nyugodtan lehet venni ''dobozáruházban'' monitort, pláne drágábbat (illetve inkább elismertebbet), mert monitorokra külső garancia van, és ha hibás, egy kör lefutása után kapsz egy jót.
-
tomcs
őstag
monitort, foleg dragabbat nem eri meg ilyen ''dobozaruhazakban'' venni (dobozaruhaz = dobozt veszel, azt hogy mi van benne legtobbszor csak akkor lathatod miutan kifizetted) mivel a monitor egy olyan allatfajta hogy nem art azt a darabot megnezni amit megvennel, nem eleg a mintadarab. ha komolyan erdekel az lcd akkor szerintem menj el a miklandba es ott vizsgalgasd meg.. ha fps jatekot nem is de 3dmarkot futtathatsz rajta amennyit csak akarsz
-
deepwell
aktív tag
hi ... elso es egy igen fontos dolog .. a konvergencia SIK kepcsoves monitorokanl nagyobb mint a nem sikoknal, igy tehat ha igazan szep kepet akarsz akkor egy nemsik viewsonic, vagy iiyama monitort leszel, es legalabb 107 KHz-st :)
-
hogyishívnak?
aktív tag
-
Notes
senior tag
Hát pontosan nem tudom, de a budaőrsi Media Markt-ban kb. 100 típust láttam kirakva. Ott minden volt 33-tól 1.000.000 Ft-ig. Telcsizz oda. Hátha van nekik.
-
hogyishívnak?
aktív tag
-
coolcave
tag
Ha veszel egy Samsung 959NF-et (Diamondtron M2 képcső) akkor nyugodtabb lehetsz, mert több mindent lehet állítani, mint akármelyik monitoron. Többek között a fókusz, a sarkok elhaljásának beállogatása nagyon hasznos dolog lenne minden monitornál, de általában nincs ilyen lehetőség. Ennél biztosan tudom, hogy van.
-
rog
addikt
ezt a keparany dolgot is nezd meg elotte, mert igy nehez elmagyarazni, hogy miert nem baj a 17-es tft-nel, hogy nem 4:3-as.
-
Aram
tag
Na hali!
Igazából csak a 15-ös jöhet számításba, mivel a 17 colos TFT-k 1280*1024-es felbontását nem szeretem. Én a CRT monitorokat is 1280x960-ban használom, mert az a rendes 4:3 képarányú kép.
Azért köszike a hozzászólásokat.
Aram -
Voiceman
csendes tag
Hi!
Én most vettem egy LG F700B FLATRON monitort. Sajnos nagyon nem vagyok vele megelégedve. Így utólag bánom,hogy kiadtam rá a pénzt. 2 hetes, megpróbálom kicseréltetni,de nem nagyon bízok benne. Sajna több pénzem meg nem igen volt/van egy jobb monitorra. Pedig tudom,hogy ez a legfontosabb, mert ez előtt kell ülni napi 8-10 órát. -
tomcs
őstag
-
tothjozsef
aktív tag
Abból a kb. 10 fajta TFT-ből, amit eddig láttam, egyiket se venném meg. Vagy receg a képük, vagy pixelhibás, vagy egyszerűen ''lassú''. Egy komoly 19-21 colos monitor sokkal jobbnak tűnik egyenlőre! Persze jó lenne, ha fejlődnének a TFT-k, mert vonzó a lapossága, alacsony fogyasztása, stb. -- de még nem az igazi SZVSZ!
-
róland
veterán
OFF
Van ez így. :DD
ON
Itt a cáfolat, hogy nem a legrosszabb válaszidőt adják meg. Ebből egyértelmű, hogy 10 ms a legjobb és 20 ms az átlagos. :DD Amúgy kezdetnek nem olyan rossz a Neovo, de ha komolyan gondolod, ne azt vedd. -
Aram
tag
Tök király, a saját témámhoz én szólok hozzá legtöbbször. :))
Aram -
Aram
tag
Akkor viszont lenne egy hatalmas kérdésem:
CS-t játszom. Lehetne-e arról szó, hogy valakinél, akinek TFT-je van megnézném a CS-t, működés közben. Mert sajnos arra nincs lehetőségem, hogy más módon kipróbáljam.
Előre is köszönöm!
Aram -
rog
addikt
ezt neked kell eldontened. sajat szemeddel.
altalaban az panaszkodik csuszasra meg az mondja a 16ms-t akinek crt-je van.
akinek meg tft-je az meg a tuelessegrol, meg a szep szinekrol beszel.
ez mind mind szubjektiv. neked kell latnod es megmondanod, hogy ezt akarod e. -
Aram
tag
Hát szerintem nem...
Most próbálok egy Samsung 171MP-t, DVD, film tv nézésre tűéles képe van, gyönyörű szinek, kontrasztos kép. De, Unrealban, CS-ben kicsit (nem nagyon de hirtelen mozdualtoknál látszik) ''húzza'' a képet. Nekem egy MAG 810Fd-m van ami edddig tökéletesn bevált, ez után szokatlan volt a TFT. De csak játékban látszik a hiba. Minden más alkalmazásban jobb, és kényelmesebb is. A Wievsonicot megpróbálnám kicsierélni hátha.
Ui: milyen felbontásban használod?Ja igen megvan...
Szóval 1280*960-ban használom. Itt 100 Hz-en frissít. De folyik ki a szemem a rohadt konvergenciahiba miatt. A régi MAG-omat 8-10 órán keresztül néztem, a szokásos fáradságon kívül abszolút nem fáradt a szemem. De ez, 1 óra netezés után csurog.
Beszarás... -
Aram
tag
Srácok, köszi a hozzászólást. Még dilemmázok, merthát a 3 nap még nem telt el.
De igazából 100 ezernél többet nincs szándékomban rákölteni. Még egy kérdés?
Valamelyikőtök írta, hogy néha csúszik az LCD FPS játékoknál. Mennyire zavaró ez a dolog?
Köszike!
Aram -
Il Padrone
senior tag
Aterzem a dolgot, nalam is benn a cegnel mar a harmadik monitor van, mindeki hulyenek nez, mert mindegyikben talalok hibat, akramennyibe kerult is.
Szerintem sincs jo monitor, csak ha tudnek a gyarban valogatni, egyebkent meg szerencse kell, nem arra, hogy rosszat kapjal, hanem hogy veletlenul kapjal egy jot is.
Sux sux sux -
rog
addikt
Hát szerintem nem...
Most próbálok egy Samsung 171MP-t, DVD, film tv nézésre tűéles képe van, gyönyörű szinek, kontrasztos kép. De, Unrealban, CS-ben kicsit (nem nagyon de hirtelen mozdualtoknál látszik) ''húzza'' a képet. Nekem egy MAG 810Fd-m van ami edddig tökéletesn bevált, ez után szokatlan volt a TFT. De csak játékban látszik a hiba. Minden más alkalmazásban jobb, és kényelmesebb is. A Wievsonicot megpróbálnám kicsierélni hátha.
Ui: milyen felbontásban használod?mit?
-
emstityu
tag
-
szucsi
őstag
Én is oboáztam a témával sokat. Aztán szépen beletörődtem.
ld.itt:
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=5687 -
Notes
senior tag
Iiyama 407UTc
-
emstityu
tag
OFF
A ViewSonic 3x jobb bármelyik azonos kategóriájú LG-nél! -
Tompo
aktív tag
Hát szerintem nem...
Ui: milyen felbontásban használod? -
róland
veterán
LG L1710S TFT LCD. Kékhalnál L171S néven szerepel az árlistában 150.000,- ft körüli áron. (16ms a válaszideje.)
-
KovacsUr
addikt
-
DJ Mythos
aktív tag
Sziasztok!
Én nem tudom, hogy mi történt velem, de fél év alatt kis ráfizetéssel megvettem a második 19''-os monitoromat is. Őszintén szólva csalódott vagyok.
Az első 19''''-osom egy MAG XJ-810-es volt. Egy apró konvergenciahibától eltekintve tökéletes képe volt. Irdatlan fényrő, kontrasztos kép, tökéletes színek. Gondolom a Hitachi képcső, de igazából lényegtelen.
2 és fél évesen megváltam tőle és elhatároztam, hogy az új monitorom sík képcsöves lesz és legalább 107 KHz-es.
Először egy Hyundai-t vettem, egy Q910-est. Ebben Samsung DFX képcső volt, ami papíron sík, azonban a valóságban egy igen durva átverés, ugyanis csak optikailag van megoldva a lapos képfelület, a képcső maga nem sík felületű. Ezt könnyen ki lehet szúrni a dupla tükröződésekből, illetve, ha félfelűlről ''belenézel'' a monitorba látszik a képcső görbülete. A másik hibája az a két oldalas görbülése volt. A képernyő felső része két oldalt lefele hajlik. Kérdeztem, hogy ezzel mi a helyzet, a nagykerben azt mondták, hogy hát ez ilyen, ezt kell szeretni, merthogy a Samsung DFX képcső ilyen szuper. No comment.
ViewSonic, Professional Series. A P90F modell kapóra is jött, mivel fekete-ezüst egér és fekete ház mellé jól mutatna. Első ránézésre éreztem, hogy igen, ez fasza SÍK képcső. Igazán sík, nem az a klassz átverés mint a Samsung képcsöves Hyundai-nál. De! Az egész képe homályos. Egyszerűen nem lehet beállítani úgy a konvergenciát, hogy ne legyen a képernyő közepén is.
Kérdem én: Ez a profi sorozat? Ez a szar? Közel 100 ezer forintot fizetek egy monitorért és kifolyik a szemem az ajánlott felbontásban?
Mit kell vennem? LCD nem kasa, mert FPS játékokkal játszom. Vegyek egy 17 colos monitort? Egy Flatront? Mit tegyek?????
Help me!!!!
AramSok bosszúságot, és pénzkidobást kerülhetsz el, ha veszel valami nívósabb monitort, mondjuk Sony, Samsunkg, vagy LG...
Én a monitorért nem sajnálok pénzt, hiszen ez az ember egészségével is kapcsolatban van.
Javaslom vegyél ilyen monitort! -
rog
addikt
Sziasztok!
Help me!!!!
Aramszerintem a sajat szemeddel is nezz meg egy fps-t lcd-n. lehet hogy megis veszel egyet. :)
-
emstityu
tag
Sziasztok!
Help me!!!!
AramA Hyundai-t nem ismerem,valahogy soha nem is akartam megismerni bár a képcsövei bikák.A P90f-el szerintem meg egyszerűen nem volt szerencséd.Garba nem tudod cserélni?Szvsz ez az egyik legjobb monitor a piacon tehát nem hiszem hogy másban kellene gondolkodnod.
-
Aram
tag
Sziasztok!
Help me!!!!
Aram
Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Monitorok
- Nincs jó monitor
- (téma lezárva)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Okos lesz a következő szemüveged
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Battlefield 6
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
- 27% - Corsair Premium Individually Sleeved TÁPEGYSÉG KÁBEL Pro Kit Type 4 Gen4
- Audi A6 C5 Multimedia - 1/32GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Corsair NAUTILUS RS LCD-Modul, Display, Kijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest