- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
GeryFlash #28 üzenetére
Vehetted is új node-nak, nézd már meg mekkora különbség van egy Broadwell(14nm) és egy Rocket Lake (14nm+++) között.
Épp ekkor szaladt előre a marketing számokkal a konkurencia, 12nm stb.Az Intel nem nevezi át minden évben, a 10nm harmadik generációját nevezték át egyszer, a többi pedig az új nevezéktan ami nem változott bejelentése óta.
-
tasiadam
veterán
válasz
GeryFlash #29 üzenetére
Szerintem az is benne van most, ebben a TSMC-nel gyartatasban, hogy valahol ugyis buknak, akkor bukjanak kevesbe fajdalmasan. Ha nem engednek ki egy CPU-t, hanem a regi nodeon releaselik (11.gen peldaja), akkor is megkovezik oket, mert a roadmap nem lett lekovetve. Erre itt a TSMC, aki legyartja, es valszeg kevesbe faj nekik, mint egy 15 dollaros stock. Utana a xeon-ok meg majd jonnek a mature nodeokra, ami meg arrebb van. Utana megint lesz asztali/laptop release vagy intelnel, vagy TSMC-nel. Es igy tovabb, de gondolom nem akarja senki se hallani ujra, hogy leragadtak az X nm-en. (En a 14nm-t meg siman hasznalnam low power beagyazott procikhoz az N mellett)
-
GeryFlash
veterán
válasz
GeryFlash #28 üzenetére
Csak hogy tiszta legyen, az átnevezések előtt a 20A node lett volna a korábban Intel által hivatkozott első 5nm-es node, a 18A meg a fejletteb 5nm-es node. A TSMC-nek meg behúzott kézifékkel lesz addigra egy 3 és egy 2nm-es node-ja. Jöhetsz persze hogy de ezek marketing nevek, a reality az hogy az Intel és a TSMC-nél gyártat :)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
GeryFlash #24 üzenetére
Nem tudom mirol beszelsz, ha 2025 kozepeig megjelenik a 20A, most mar 18A, akkor megvan az 5 node. 5 node 4 evet mondott amugy.
Ha szerinted nincs hatalmas kulonbseg egy 10nm IceLake es egy Intel 7 mobil AlderLake kozott, akkor valami nagy gond van nalad.
Ezert lett a harmadik 10nm iteracio elnevezve Intel 7-nek.A TSMC N6 is akkor az N7 fingreszelese? Marketing neveken akadsz fenn.
-
tasiadam
veterán
válasz
GeryFlash #10 üzenetére
Szerintem azért olcsóbb gyártás nem mindig hátrány.
Tegnap néztem a telefonom, ez snapdragon 695, és a céges telefonom A55 lesz, ami meg valami exynos. kb 20%-al erősebb, jobb nodeon készül, és 1w-al eszik többet. Ha azt nézzük, akkor az A55 5W, a snap 4W-ot kajál. azaz 25%-al többet (De ez meg kitudja, mennyire igaz)De ilyen kategóriában szerintem hót mindegy, hogy hogy mennyire erős. Nem csúcs, és ugyan ezt eltudom képzelni az inteltől is, hogy ha nem kell a top-top-top termék, akkor lehet oda menni. Még olyat is elviselne szerintem bárki, hogy az olcsó VGA-k ott készüljenek, akár intel, akár samsung, de olcsó legyen.
Akár edge routerek CPU-ja, akár közép és alsó kategóriás telefon. Tán van olyan SoC telefon is, ami a kínai SMIC-nnál készül, alsó kategóriába.
Asszem az nVidia Pascal-ból volt TSMC (16nm) és Samsung (14nm) is, legalábbis ha a GPU-Z-nek hihetünk.
Ha az IBM-nek meg az a lényeg, hogy legyen "korlátlan" gyártási kapacitás, akkor bőven kapnak a samsungnál. Annyira azért nem olyan hulladék, hogy ilyet ne tudnának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- PlayStation 4
- Home server / házi szerver építése
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest