Hirdetés
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a OnePlus 13T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #55798 üzenetére
Anno nekem is mondták vagy két hónapja, azóta sem történt semmi.
-
Hegyirabló
veterán
Felhívtak Műszaki Támogató Akármi csoporttól. Igen, ők is látják, hogy valami nem stimmel. Megpróbálják elhárítani. Én mint eddig az elmúlt szűk napban, most is optimista vagyok. Meglátjuk.
Köszönöm mindenkinek!
1. A VoLTE-t te is kapcsold ki a készüléken és ők is tiltsák le. - Így volt.
-
tomp
félisten
válasz
polonic #55796 üzenetére
Vodafone VoLTE a Snapdragon 855/855+ SoC-vel szerelt OnePlus telefonokkal is bugos ha a másik oldalon Telenoros van.
Telenoros(ott mindegy, hogy VoLTE-n vagy nem) hívja a Vodás OnePlus-t és ha a OnePlus VoLTE-n van akkor nem csörög ki. De ha a Vodás OnePlus VoLTE-n hívja a Telenorost akkor el sem jut a Telenorhoz a hívás. Ki se megy a vodától. Az IMS-nél megakad a dolog. Ha a Vodás OnePlus-on kikapcsoljuk a VoLTE-t akkor nincs hiba.
Pedig a Qualcomm csak frissítette a modemet de a Vodafone IMS nem készült fel rá így Time Out lesz a vége... Érdekes, hogy a Telenornál a csúcs ZTE-hez ( XD ) illesztett virtuális Huawei IMS-nek nem okoz ez gondot. -
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #55793 üzenetére
A poén, hogy a huawei rendszere nem működik jól a másik huawei rendszerrel. Régen is ment a pletyka, hogy a huawei lazán kezel szabványokat, valószínű ez az egyik eredménye. Tudtommal Vodafone mindent a huawei rendszerekre épített. Pont náluk kene hibátlanul működnie. A legfrissebb ios van fent neked a szolgáltatói frissítéssel együtt?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
#08176384 #55790 üzenetére
Értem. Azt viszont nem értem, hogy miért gányolnak, miért mókolnak, ha úgy tetszik, miért szopatnak, ahelyett, hogy azt mondanák, “Figyu, szar a VoLTE 4G, bocsi, majd jó lesz!”. Talán valami marketing oka van ennek, attól tartanak, hogy jóváírást kérnék (Kérnék is!)?
ish4d0w - Na jó, de most, hogy belemókoltak VoLTE-be, leszedték, visszarakták, most már 3G-n sem tökéletes! Lásd 55789-et.
Amúgy nem én kapcsoltam ki, ők kapcsolták ki, és attól, hogy VoLTE nincs, a 4G-nek mennie kellene, de ebben nem vagyok bizti. -
törölt tag
Jó a helyesírás javító
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #55787 üzenetére
A Vodafone (Huawei) VOLTE hibás szolgáltatói oldalon hónapok óta, amennyiben iPhone használod a 4g hanghívást. Más ismert baja nincs iPhone-nal. Gondolom majd javítják, mert elég erős hiba, főleg, hogy az Apple által is jóváhagyott hálózatról beszélünk. Az értesítő bug nem tudtam, csak azt, hogy az átirányítások beállítása nem működik. Maga a beállított átirányítás ettől független működik. Egyedül iPhone-nal a Telekom volte működik 100% jól iPhone. Ők is közel 2 éves javitgatták.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
MadMancs #55788 üzenetére
Mondják hogy az, de nem hiszem. Le is írom miért nem.
Megint bementem Vodafone üzletbe. Öt perc alatt meg tudták oldani, hogy most már jön hívásértesítő SMS. De csak akkor, ha 3G-n vagyok. Mivel a Vodafone üzletben nincs(!) 4G, ezért erre csak akkor jöttem rá, amikor már eljöttem. Megint hívtam 1270-et. Ott azt mondja, hogy a VoLTE okozza, le kell szedni, utána jó lesz. Nem lett jó, ráadásul utána csak 3G-n tudtam telefonálni. 4G net működött. Megint felhívtam őket. Akivel beszéltem, azt kezdte magyarázni, hogy azért nem jó a hangposta, mert amikor leszedték a VoLTE-t, akkor kikapcsolódott a hívásvárakoztatás (tényleg kikapcsolódott), azt vissza kell kapcsolni, utána visszateszi rá a VoLTE-t, újraindítani, és utána jó lesz. Természetesen nem lett jó.
Jelenleg így állunk:
4G esetén
- kikapcsolva - nincs hangposta, nincs SMS
- kicsörög, nem veszem fel - nincs hangposta
- elutasítom - van hangposta3G esetén
- kikapcsolva - van hangposta, van SMS
- kicsörög, nem veszem fel - nincs hangposta
- elutasítom - van hangpostaEbből idő előtti szerződésbontás lesz. Pedig nagyon szeretem a Vodafonet, ezt leszámítva nagyon elégedett voltam velük.
UI: A három kipróbált LTE készülék közül csak az iPhone tud VoLTE-T.
-
MadMancs
veterán
válasz
Hegyirabló #55787 üzenetére
Szerintem VoLTE. Amit az ősrégi droidos nem tud.
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #55783 üzenetére
Vedd le az iPhone 3G vagy 2G, utána próbáld meg.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #55782 üzenetére
Az ősöreg Androidon működik, be lehet állítani (Android 4.1.2). Ahogy beteszem három másik telefon bármelyikébe, azonnal megmakkan.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
#72445440 #55780 üzenetére
Pontosan hol lehet akkor az iPhoenban beállítani a hangposta számát valamint a hívásértesítő SMS számát, kérlek írd meg! Köszönöm!
(#55781) ish4d0w Drága ish4d0w, melyik részét nem érted annak, hogy amikor megpróbálom ezt beállítani, ami a képeden van, akkor jön egy "Nem várt válasz a hálózattól" hibaüzenet?? Manuális kódokkal (*# -> számok -> hívásindítás, stb) is próbálta beállítani, és ott is hibát dob. Minden telefonon (esetemben ez már három készülék, de mindjárt kipróbálom egy ősöreg Androidoson is).
-
Hegyirabló
veterán
válasz
MadMancs #55776 üzenetére
Mancs, iPhoneon a hívásátirányítást csak másik telefonszámra lehet beállítani. Nincs benne olyan menü, mint Androidban, hogy egyesével be lehet állítani, hogy mikor hová irányítsa. Iphone magától állítja ezeket be, vagy szolgáltató által. Manuálisan nem lehet beállítani, de ha szerinted igen, akkor kérlek, mond meg pontosan, hogy hol!
És akkor még nem is beszéltünk a hívásértesítő SMS-ről, ami szintén nincs, és nem lehet azt sem beállítani a telefonban.
Azt majd elfelejtettem. Annyi változás történt, hogy reggel természetesen az első dolgom volt kipróbálni, hogy működik-e. Igen, működött, egy alkalommal. Második alkalommal már megint azt mondja be, hogy a hívott szám jelenleg nem elérhető. Oké, elmentem fürödni, kivettem a kártyát, áttettem a másik telefonba. Első alkalommal működik a hangposta, másodjára már nem.
-
Caldera
senior tag
Hűségem van (nem tarifa hűség) jövő februárig Speciál B csomagra. Gondolkodok rajta, hogy váltanék a most kedvezményes Go Max tarifára. Megtehetem kötbér nélkül?
-
MadMancs
veterán
válasz
Hegyirabló #55774 üzenetére
Egy póbát megér. Átirányítás ha nem elérhető és ide a HP száma. 2 hete mikor vodások lettünk a Telekomos kartyáinkat átirányítottuk a vodás számokra, kb 5. re sikerült mert ott is a nem várt válasz hiba jött. iPhone on is van hívásátirányítás menüpont, szép is lenne ha nem. De azért megkértem húgom nézze már meg. Illetve megpróbálhatod hogy my vodafonban lemondod a hangposta szolgáltatást és megrendeled újra a hívástartás és hívásvárakoztatással együtt.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #55774 üzenetére
Még egy plusz készülékkel megpróbáltam, az eredmény ugyanaz.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
viktorhu #55772 üzenetére
"ezért mindegy, hogy a telefonodon állítod be őket, vagy megkéred a szolgáltatót"
Na jó, de a szolgáltató hiába állítja be, ha egyszer nem működik.
De biztosan be tudom én telefonon keresztül állítani, ha a szolgáltató sem tudta a saját rendszerén keresztül, igen, ez így működni fog!
-
viktorhu
veterán
válasz
Hegyirabló #55771 üzenetére
1. kérdés: az előbb írtam le, ezek központi beállítások, ezért mindegy, hogy a telefonodon állítod be őket, vagy megkéred a szolgáltatót.
2.: Természetesen van ilyen beállítás a huaweien is. A tárcsázó alkalmazáson belül kell a beállításokra menni. Ezt is leírtam egyébként, alapból nem kérdez le a telefon semmit, a beállítás a központban van, akkor kérdezi csak le, amikor ellenőrizni / módosítani szeretnéd.Nem kell ehhez android egyébként, húsz éve is tudta mindegyik mobiltelefon.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
#72445440 #55768 üzenetére
De kérdezek valamit, Srácok! Ha erre tudtok választ adni, akkor meghajlok, és azt mondom én is, hogy készülékbeállítás hiba.
Az hogyan lehetséges, hogy az ügyintéző és a technikus némi Vodafone rendszerben való állítgatás után félig megoldódott a probléma, anélkül, hogy a telefonban bármi is át lett volna állítva közben?
De amúgy itt van a kezemben egy Huawei ebben sincs olyan menüpont, ahol be lehetne állítani azokat, amiket írtatok. Nem tudhatom, hogy kinek milyen telefonja van, de ezek úgy tűnik maguktól kérdezik le és állítják be a szolgáltatói beállításokat, internet, SMS központ, hangposta száma, stb.
-
viktorhu
veterán
válasz
Hegyirabló #55769 üzenetére
Nem kéri le a központtól és nem állítja be, ezek eleve a központon vannak beállítva. Csak a többi telefonról tudod ezeket a központi beállításokat a telefonról is kezelni, de azok is a központnak küldik el a kérést.
Legegyszerűbb áttenni a sim kártyát másik telefonba, lekérni, ellenőrizni és szükség szerint módosítani a beállításokat, majd visszatenni a kártyát az iPhone-ba
-
Hegyirabló
veterán
-
Hegyirabló
veterán
Értelek Titeket, de ez iPhone. Ebben nincsenek ilyen beállítások. Vagy tényleg csak ennyire sötét vagyok, hogy nem találom...
-
MCs88
aktív tag
válasz
Hegyirabló #55764 üzenetére
A hívásértesítő SMS is úgy működik, hogy foglaltság/kikapcsolt telefon/elutasítás esetén egy adott vodás telefonszámra (+36709090998) vannak átirányítva a hívások. Ezt kellene ellenőrizned a telefonodban.
-
Hegyirabló
veterán
-
Hegyirabló
veterán
-
MadMancs
veterán
válasz
Hegyirabló #55756 üzenetére
Érdemben tanácsot ad ki nem tudok.
De most le vagyok döbbenve. Az elmúlt 10 évben kb te vagy az első élő ember látókörömben aki használja. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Akad egy kis kalandom a Vodafoneal. 1994 óta van mobilelőfizetésem, voltam ügyfél mind a négy nagy szolgáltatónál hosszabb-rövidebb ideig, de ilyet még nem láttam.
Azt vettem észre a mai napon, hogy nincs hangpostám, plusz nem kapok hívásértesítő SMS-t sem. Kétszer betelefonáltam 1270-re, mindkétszer azt mondták, hogy már pedig a szolgáltatás aktív. De még sem volt hangposta, sem SMS. Persze ajánlották a szokásos maszlagot (indítsam újra a telefont, stb.), nyilván nem oldotta meg. Harmadszorra mikor hívtam őket, egy óra várakozás után sem kapcsoltak. Simán el tudom képzelni, hogy látja a rendszer, hogy már kétszer beszéltem velük, és ezért nem kapcsol ügyintézőt.
Így kellett volna működnie:
- ha hagyom kicsengeni - hét csengés után hangpostára kapcsol
- elutasítom a hívást - hangpostára kapcsol
- ki van kapcsolva/merülve - hangpostára kapcsolEzzel szemben csak a második működött, a másik két esetben lebontotta a vonalat és/vagy foglaltat jelzett vagy bemondta, hogy a hívott szám jelenleg nem kapcsolható, de nem irányított át hangpostára.
Bementem személyesen az ügyfélszolgálatra. Másfél órás rendszerben mókolás meg technikussal való egyeztetés, és egy SIM csere után annyit sikerült elérniük, hogy most már a fenti háromból két esetben bekapcsol a hangposta. Viszont ha ki van kapcsolva a telefon, akkor továbbra sem irányít át rá. Két készülékkel is kipróbálva, a helyzet ugyanaz. Felvették hibajegyre, kíváncsi leszek, mit tudnak tenni.
Bármilyen ötletet, észrevételt örömmel fogadok!
-
Daffni2
addikt
válasz
Grande Ale #55753 üzenetére
A szerviz határozza meg javítható,vagy csere.
Simán leejtetted!
Semmit ne variálj,mert azonnal elutasítanak,nem tisztázott káresemény körülményekre hivatkozva. -
Grande Ale
őstag
Sziasztok!
Kötöttem biztosítást a telefonomra. Sajnos leesett, a kijelző repedt. Ilyenkor csak kijelzőt cserélnek, gondolom, nem az egész telefont. Mennyire "kukacos" a biztosító? Mondhatom, hogy simán leesett, nem kötnek bele? Vagy essen ki az emeletről, akkor kicserélik gondolom az egész készüléket. Nem akarok hazudozni, de nem volt tapasztalatom, nem tudom mi a legcélravezetőbb...
-
DevKiller
senior tag
Nektek betölt a vodafone lefedettségi térkép?
5G-t akartam csekkolni de nem műkszik
Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Beszámítás! Xiaomi Redmi Note 10 Pro mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest