- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
etnies
senior tag
Felszereltem, nagyon pöpec. 61 fokig sem melegszik el, 40%-on jár a venti. Ott egy picit megfújja és visszaesik 55-re. Nem hűtöm túl a kártyát?
-
thboxx
aktív tag
Értem. A memóriákat nem fontos hűtened, ha tuning nem lesz. A gyári megoldásnál sem voltak hűtve... De ha biztosabbnak érzed úgy, felteheted a ram és vrm bordákat.
Ui.: azt a hátsó ventit én még mindig megfordítanám...
Szerk.: (#6104) etnies: örülök, hogy segíthettem
Üdv.
-
thboxx
aktív tag
Ha szilikon alatt a pasztát érted a borda és a gpu közt, én sebbenzint használok durvázni, aztán meg gyógyszertári alkoholt ( 96% ) finom munkálatokra. Tudom javasolni a gyári helyére AC MX-2 vagy MX-4-et. Én az utóbbit használom. Nagyon jó! A mono plus nagyon jó, van is egy fenn az aprón elég jó árban...
Üdv.
-
thboxx
aktív tag
Távtartó lehet bármi... pl öntapadós bútor csúsztató filc, kb filléres kiadás... vagy egy pár 4-es alátét ha van otthon, azon keresztül húzod meg a kötegelőket... Egy próbát mindenképp megérhet mielőtt még bármire költenél... a gyári venti is egyébként ahogy néztem nincs rajta a bordán, tehát messzebbről szellőzteti meg azt... a hátsó ventit, ha ( ahogy néztem ) nem használod az alsó légcsatornát, én a helyedben megfordítanám... sokat javítana szerintem a hardverek hőfokain ( feltett oldallappal persze ).
Üdv.
-
etnies
senior tag
Ez például jónak tűnik, a gyári venti 2400 fordulatnál nem pörög többet pedig kisebb a mérete.
-
Blizzardking
őstag
Hát, ez így nagyon nehéz, mert ha javasolunk valamit és nem jön be, akkor ugyebár kidobtál egy valag pénzt. Ráadásul én nem ismerek annyiféle ventit, én Thermaltake-et, Coolermastert és Scythe-ok használok. Kiindulásképpen puskázhatsz innen itt egy procihűtőre szánt venti adatai jól látszanak. Nemcsak a légszállítás, de a nyomás is fel van tüntetve. Ha olyan ventiket keresgélnél amik ehhez közel esnek, akkor jó eséllyel át tudná tolni a levegőt a lamelláidon. A Scythe gentle typhoonról tudom hogy baró, de minden környezet más és más. Ha a venti max fordulaton le tudja hűteni a kártyádat, de automatára téve nem pörög fel eléggé, akkor jöhet a bios moddolás, amit thboxx is írt.
-
thboxx
aktív tag
-
thboxx
aktív tag
Rendben. Szombaton korlátozottan leszek gépközelben ( a gyerek szülinapi bulija lesz...
). A kártya bios-át. Amit első lépésben majd a GPU-Z-vel menteni kell egy file-ba a gépedre, amit majd Radeonbioseditor-ral megnyitsz, és ott a fan settings alatt meg lehet lesni, akár módosítani ( moddolni ) a venti vezérlést...
-
Blizzardking
őstag
Nem tudom használsz-e Afterburnert. Azzal meg lehet nézni a konkrét fordulatszámot és a bios verzióját is a kártyának.
Azt mindenképpen kipróbálnám mielőtt biost moddolok, hogy ha a ventit felpörgetem max fordulatra, pl úgy hogy kívülről táplálom meg, akkor hány fokra melegszik. Tehát hogy az eltérő karakterisztika miatt nem megy úgy ahogy kéne, vagy simán nem bírja szuflával.
Az is lehet amúgy, hogy ez egy ház venti, aminél a statikus nyomás nem fő szempont. A házban se előtte se mögötte elvileg nincs semmi, kvázi "üresben" forog. Ha ráteszed egy bordára, át kell tudnia fújni a levegőt a lamellák között, és ezért lassul ahhoz képest amit üresben szállítana. Vannak olyan ventik pl scythe gentle typhoon, amik inkább nyomásra vannak kitalálva, nem ijednek meg ha bordával találják magukat szemközt. -
thboxx
aktív tag
Próbáld meg úgy,hogy az egyvezetékes kábelét a ventinek rádugod a saját 'elosztójára'. Az az egy vezeték az rpm visszajelző szál. Első körben próbáld meg ezt. Ha nem sok javulás történt megnézzük a biosát. Mindenképp nézd meg, idle, és load alatti fordulatszámokat! Amúgy az F9-nek jobban kéne hűteni,mivel igaz,hogy alacsonyabb fordulaton jár - halkabb - viszont vastagabb,és nagyobb a légszállítasa...
Üdv.
-
Blizzardking
őstag
Ha idlében tartja a normális hőmérsékletet, és csak terhelés alatt szökik fel, és a bordát nem szedted le, akkor én olyan irányban kezdenék gondolkodni, hogy milyen fordulaton járt a gyári venti, milyen hőmérsékleten, és ez az (amúgy fasza általad választott) mennyiben tér el ettől. Általában a csendesebb ventiket alacsonyabb fordulatszámra tervezik, a videókari-hűtők meg hangosabbak és jobban pörögnek. Lehet hogy ha a kártya kiadja a max fordulathoz tartozó vezérlőjelet, a te Arctic-od nem megy 1800 fölé (ezt az adatot az általad linkelt oldalon találtam). A gyári meg akkor már 4000 körül menne. Ha van lehetőséged, szereld vissza a régit egy próbára, vagy dugd rá egy alaplapi csatira, és olvasd ki mennyi a max fordulata. Ha kiderül, hogy a gyári venti sokkal magasabb fordulatokon jár mint 1800 (ami nagyon sanszos amúgy), akkor ez a baj, hogy túl alacsony fordulatra tervezett ventivel próbáltad pótolni.
A fekete burkolat rajta van, vagy azt is "iktattad"?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged