- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Morales72 #77039 üzenetére
ha fehér füst jött az sajnos nem jó jel.
Ez utcán nem megoldható hiba.
Diagot kell rátenni, ha a turbó értékei jók és amúgy minden oké, akkor sajnos hengerfejgyanús.
Kell mérni egy kompressziot és veszteséget, valamint résolajat.
Ha ezek megvannak akkor el kell dönteni, hogy hengerfej le vagy merre tovább.Fehér füst álltalában a víz elégéséből keletkezik, ami diesel autónál, akár repedés is lehet, de ha mákja van akkor csak egy hengerfej tömítés.
Egyik ismerős járt így neki iszonyat szerencséje volt, román kúton tankolt és utána 50km múlva elkezdett fehéren füstölni, igaz neki azonnal dobott hibakódot is meg elment az erő.
Kiderült, hogy pancsolt volt az üzemanyag, teljes leengedés szűrőcsere, megtankolás, mindez a határtól 30km-re jó móka volt. -
rob210
Topikgazda
válasz
gabor9991 #77026 üzenetére
Ez minden jbs- váltónál előfordul, gyakorinak nem nevezném, de 6-7 évente cserélni kell.
Ha kiszakad valóban elfolyik a váltóolaj nem mondott hülyeséget, de nem szokott kiszakadni, a benne lévő csapágy előbb megadja magát és elkezdi ereszteni az olajat, ha valaki lesz@rja és jár tovább vele akkor szokott kiszakadni. Utána meg vakarhatja a fejét a váltócsere miatt.Magyarán illik cserélni, ha ereszt.
Thalianal viszont nem tudom fejből a méretet.
2 féle van valóban emlékeim szerint a szűkebb a thalia clio a nagyobb a megane.
De alváz alapján kikeresik neked. (a legtutibb meg az, ha megméred egy tolómérővel, kb. 2 perces mutatvány.) -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kornelius07 #77002 üzenetére
-
rob210
Topikgazda
válasz
Dan-szan #76989 üzenetére
1.6 ból van turbós és sima szívó a maga 117 Le-vel, ha nem rallizol elég lehet.
Az biztos, hogy egyik motor sem lesz olyan tartós mint a szívó 1.6 vagy 2.0
Én azért egy ilyenben gondolkodnék a helyedben.
Ezzel azért közlekedni is lehet és megbízható is. Nem egy varrógép motor nagy turbóval. -
rob210
Topikgazda
válasz
Dan-szan #76987 üzenetére
Ha teheted tce-t ne vegyél.
Megvételkor alaposan nézzétek meg a bölcsőket elöl és hátul is. (segédvázkeret)
Az első lengőkarokat 2-3 évente elfogyasztja, ha terepre is mész vele, ezzel számolj.
Főleg a hátsó szilent hal meg szakad szét ezért célszerű nem az egész lengőkart cserélni, csak egy hátsó szilent kiprés beprés.
Diagnosztikai kiolvasás legyen amikor veszed, mert sok rejtett hiba lehet, többek között kilométer tekerés is. (ezt az óra és a fedcomp külön tárolja, így könnyen ellenőrizhető)Ha még is tce lesz akkor inkább az 1.4 et ved, az 1,2 vérszegény, vagy túlhúzott és a 2 es hengernél előszeretettel reped a hengerfej.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Jimmy8 #76980 üzenetére
De ha zörög akkor ott a nyereggel lesz valami.
Nincs kikopva , a rugó jól lett berakva és elég feszes?
Ha az össze van rakva rendesen, annak zörögni nem szabad.
Eddig ilyet csak ott láttam ahol a hátsó rugót tették be előre úgy tessék lássék módjára, mert a két lukat nem érte át, ott tudott zörögni nem is kicsit.
De ha a rugó új és be van feszítve rendesen akkor az meg se moccan.A csikorgás meg sajna ilyen, bosch , brembo, ferrodo csikorog.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Kornelius07 #76966 üzenetére
Az turbós motor 170-204Le az nem szívó, oda kell a teljesítmény miatt az iridium.
Ez a gyária : RENAULT (OE9857456)
Ez pedig a váltója: DENSO (IK20TT) / (VK22) -
-
rob210
Topikgazda
válasz
Nordik #76947 üzenetére
A densot 40ezrenként.
Az ngkt azért nem szeretem, mert sok a hamisítvány.
Ha egyszer beletörsz majd egyet a hengerfejbe, soha többet nem akarsz majd ngk feliratot látni.
Ott azért 5.5 órás móka lett a gyertyacsere, plussz 3 polót izzadtam tele mire sikerült kiszedni.
Denso még soha nem roppant el. -
rob210
Topikgazda
Hogyne, érezni fogod!
Be se fog indulni a kocsi, vagy olyan sz@r lesz, hogy megbánod azt a 7-8-20ezer forintot amit kiadtál érte.
Nem véletlen van gyárilag is olyan gyertya benne amilyen.
A renault motorok nem szeretik a csoda "turbó" iridium, platina, megnézium, szódabikarbóna gyertyákat.
Nem egyszer szívott már vele tulaj, hogy nem érti mi a baja a kocsinak, olyan szépen ment, most meg dadog, nem húz, check engine. stb.Ilyenkor a kérdés mindíg az, mi volt rajta utoljára szervizelve.
Semmi, ja gyertyát cseréltünk, de hát az új.
Amikor kiveszem és beleteszem a denso k20pru-t akkor meg lesnek, hogy jaj de jó újra megy.Persze ez a tce motorokra már nem igaz, oda már a drágább komolyabb gyertyák kellenek, a szaros turbó miatt.
De a benzines szívó motorokba semmilyen csodagyertyát nem javaslok.
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #76937 üzenetére
Értem.
Az olajszivárgás megszűnt? -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #76935 üzenetére
Nem elég azt a csövet cserélni ami kilukadt?
A teljes csőrendszer cseréje borsos lesz.
Van kettő a fűtőradiátorról, van egy a motoröntvény előtt, van kettő a hűtőre. Van egy kicsi a kiegyenlítő tartályra és egy vastagabb. Aztán a termosztátra megy egy profilos.
100e alatt nem áll meg. De én még nem találkoztam olyan 2-es megane-al amibe mindet ki kellett volna cserélni. -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #76931 üzenetére
Miért kérdezgetsz ilyeneket?
Mennyit lehet vontatni, mennyi a csőrendszer cseréje?
Mibe nyúltál bele??? -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #76878 üzenetére
De leszívhatja, már csak azért is mert nem csak a szervó megy ilyenkor, de azért egy jól feltöltött aksi élete elején, azaz nem egy 7 éves rommá merített aku, kibírja a Magyarországi határtól határig vontatást.
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #76874 üzenetére
Igen elektromos, és igen amig le nem veszed addig gyújtáson marad, ebben még nincs lekapcsoló elektronika.
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter #76850 üzenetére
Van akinek bevált van akinek nem, sajnos a hiba pontos ismeretében lehet ezt ajánlani, mert nem mindenhova jó azon a csövön.
De sok barkács megoldást láttam már. -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter #76849 üzenetére
Ebből én nem erőltetném a bontottat, ezért is nem linkeltem, egyébként itthoni bontók is tele vannak vele, olcsóbban mint kintről
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #76832 üzenetére
Ha nem volt szükséged csak a gyújtásra akkor nem.
Ha beindul oldja a kormányzárat, ha vontatni kell akkor gyújtás ráad ahogy írtam és ennyi.Más:
Mindjárt teszek fel képeket elborzasztásul!!!! -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #76828 üzenetére
Nem beteszed a kártyát és hosszan nyomod a startgombot, úgy hogy semmilyen pedálhoz nem érsz.
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #76826 üzenetére
Ráteszed a gyújtást.
-
rob210
Topikgazda
válasz
imyourfriend #76820 üzenetére
Szerintem csak a dobozt kéne rendesen bekötni és nem a klímát helyreállítgatni, mert a vége az lesz, hogy nem csak a klímát tiltja le.
Canbusos a vonóhorog.?
-
rob210
Topikgazda
válasz
lsebestyen #76795 üzenetére
Azért majd kapsz is a fejedre ne aggódj.
A hátsó híd az frankó, de a fékfolyadékot sz@rtak feltölteni. -
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #76759 üzenetére
Ez már privátban és telefonon is megtörtént elmondtam mi a helyzet, csak megerősítést szeretne, mert kétségbe van esve, kollégája a "szerelő", félek ez csúnya ügy lesz.
Mert elvert szelepekkel 3 hengerrel vitte vissza neki.
Olyan szar a hangja, hogy még telefonban is hallottam, valamint kitette a csodalámpát is már a tökéletlen égés miatt.
Szerintem ez már motorcsere lesz, mert 3 hengerrel ha akármeddig is vitte, a hajtókar is kapott :(
Kifogott egy sose láttam 16 szelepes autót sufnist.
-
rob210
Topikgazda
válasz
nünüke1975 #76750 üzenetére
Diagra azonnal nem vicc!
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri #76742 üzenetére
Sajnos igen.
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter #76724 üzenetére
Ezt töröltem bocs, mert rohadtúl kamu volt!
Ha így kiveszi a rácsot akkor el is törik darabokra.!
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest