- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZATA
senior tag
Mi lehet a különbség a D4F712 és D4F722 motorok között, ami indokolná, hogy az első (Clio II 2001) kék, a második (Clio II Campus 2008, AC) zöld plakettes? Vagy inkább a katalizátor és lambda szonda környékén keresendő a megfejtés?
-
-
SZATA
senior tag
Megjött a W5W LED. Betettem a térképolvasóhoz. Elég kékes a fénye, és nem elég erős. A sima belső világítás helyén is kipróbáltam, de oda gyenge. Majd nézek erősebbet és kipróbálom szalaggal is, ha segítenek.
-
SZATA
senior tag
Nem és nem is fog!
(#27713) Babcola: Neked milyen géped van? Érdekes, nekem csak városi használatban nem igen volt 6,8 alatt. Naponta oda-vissza 25km. Mondjuk azt észre vettem, ha többet megyek az elővárosi részen és nem a Budai hegyekben, akkor egy kicsivel jobb.
(#27714) Hugo85: Ne a szintjelző alapján számolj, – mert az csal, főleg a feléig – hanem a tankoláskor oszd vissza. Nekem a legnagyobb arányú pálya egy tankból az olyan volt, hogy 610 km-ben volt egy Bp - Debrecen - Bp. (460 km) út, a többi város (egyedül). Így tankoláskor 6,8-ra jött ki az átlag.
-
SZATA
senior tag
válasz
peugeotmate #27711 üzenetére
Igen 2001-es Ph2 1.2 16V Clio II. Amit írtam fogyasztást, az 3 megtermett személlyel volt.
-
SZATA
senior tag
válasz
peugeotmate #27663 üzenetére
Nekem 2001-es van, a kollégám meg most vesz egy 2008-ast. Alul kicsit nyomatékszegény, de egyébként jól megy. Nekem nyáron 6,8 litert fogyaszt városban, de "hegyet mászok" vele munkába menet-jövet minden nap és 195 széles gumi van rajta. A minimumom 6,2 volt, pálya és országút vegyesen. Pályán 130-nál már van hangja és nem kívánja a további gyorsítást.
-
SZATA
senior tag
válasz
rob210 #27509 üzenetére
120.000 km és 5 év az intervallum. Utóbbi már lejárt nála.
Pont holnap megyek hasonló ügyben szervizbe. Vásárlás után, 1,8 éve cseréltettem szíjakat (görgők nélkül). Akkor kb. 6 év és 48 e km volt benne az előző csere óta. Dayco ékszíjat tettek bele.
Most alacsony fordulatszámon ciripel benne valami (görgő?), és nedves időben sír a szíj. Megnyúlhatott már a szíj?
Másik az a kopogás kanyarodáskor a futóműnél, amit már említettem itt.
Kíváncsi vagyok mi lesz, mit mondanak. -
SZATA
senior tag
Kitaláltam, hogy LEDesítem az utas-, csomagtér és rendszámtábla világítást.
Az elsőhöz W5W, a másodikhoz 7W sofita, a harmadikhoz 5W sofita kell a könyv szerint. Szét még nem szedtem, ezért a sofita izzók hosszát nem tudom. Az utastér világításnál külön van térkép olvasó lámpa is. Az Ebayről akarom rendelni.Van arra tippetek, hogy milyet érdemes, és a csőizzókból milyen hosszú kell? A W5W-ből is van több fajta LEDdel szerelt, ezer fajta elrendezésben. Melyik a tuti, ami be is fér?
Köszi!
-
SZATA
senior tag
Ez okozhatta a hőmérséklet változás, vagy semmi köze hozzá? A trafóval mit lehet csinálni a kukázáson kívül? Nekem ilyen egybe trafóm van.
Azon is gondolkodtam, hogy lehet nem is volt ez olyan nagy dolog, csak a zárt hely erősítette fel a hangokat.Laraxior: Nekem múltkor indítózáskor ment el a napi km számláló. Pedig csak 1 percre állítottam le.
-
SZATA
senior tag
Eddig kint álltam az autóval, de most sikerült szereznem ideiglenesen egy garázst. Ennek ellenére ma megsértődött a Clio.
Csütörtökön nem mentem az autóval, csak este beálltam a garázsba (50m). Ma reggel (bent 10°C) simán indult, de utána nagyon csúnyán járt a motor, mintha egy henger nem menne. Kis gázadásra ez javult kicsit, de inkább leállítottam. Másodszorra simán ment minden, hiba nélkül szépen beértem dolgozni.
Lehet köze ennek a hőmérséklet változáshoz, vagy véletlen egybeesés?
Mi lrhetett ez, egyéb tippek?
Köszi! -
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
válasz
vallas #26808 üzenetére
Megvan már a csere darab? Itt kínálnak egyet 6.000-ért, szintén fehér.
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=128799116&t=9017306 -
SZATA
senior tag
Mitől lehet az, hogy kanyarodáskor, egy bizonyos kormány szögálláskor sűrün kattog valami a futómű körül?
Főleg nem éles kanyarokban érződik jobban, mikor tartósabban mész egy kormányállással.Babcola: ez durván hangzik. Csak azért kérdeztem, mert az enyém is Clio '01-es, csak 5a, 1.2 16V
-
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
válasz
DonThomasino #26277 üzenetére
Szerintem a generátor szíj. A bordásnak nincs ilyen hangja. Én úgy jöttem rá, (előtte a kinyomóra gyanakodtam) hogy egyszer álló helyzetben a világítás ráadásakor szólalt meg.
-
SZATA
senior tag
válasz
DonThomasino #26275 üzenetére
Clio. Az ablakmosóhoz nekem nincs köze, viszont mikor voltam a Groupama Vezetéstechnikai Centumban, és alulról jött a vízfüggöny, azt nem szerette.
Nem nyúltam hozzá. Adtam neki egy ultimátumot, hogy ha a kenceficétől nem javul meg, vagy újra előjön, akkor elviszem szerelőhöz. -
SZATA
senior tag
válasz
DonThomasino #26273 üzenetére
Nekem is ilyen van/volt. 1,5 éve volt szíjcsere és én is azt vettem észre, hogy a vizet nem szereti. Be lett kenve az generátor szíj folyékony szappannal és azóta kuss van. kopp-kopp-kopp
-
SZATA
senior tag
Nem akarok feltétlenül kuplungot cserélni, de Rob mondta, hogy ha már szét van szedve, akkor érdemes. Nem tudom mennyi van az autóban, de minden papír alapján, ami van az előéletéről, hitelesnek tűnik.
Lehet, hogy a gyári 100.000 kmes intervallum lemegy 90-re, ha főként városban használták. Ez az 1.2 16V motor alul elég nyomatékszegény, ezért induláskor "gyilkolni kell". Lehet, hogy az is betesz neki. -
SZATA
senior tag
Ha reggelente a hidegben sír a kinyomó – vagy legalább is erre tippelek –, azzal mit lehet csinálni a cserén kívül? A hangján kívül más gond nincs a kuplunggal.
-
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
válasz
Füge007 #25639 üzenetére
Hogy kopott el a kéder? A tiéd fiatalabb, a csukva töltött idő meg nem függ a használattól. Elöregedett? Milyet és hol vettél helyette? Én ilyen glicerines szivacsos cuccal ápolom tél előtt.
Nekem viszont az első-oldalsó ablaknál lévő gumival kellene csinálnom valamit, mert az ott ajtóban megáll és megfagy a víz. Nem lehet lehúzni az ablakot ilyenkor. -
SZATA
senior tag
Felmerült a családban, hogy upgradelni kellene a Thaliát (2004, dci, Azure). A vágy tárgya egy M2 limó. Természetesen légkondi kell bele, ugyan úgy 1.5 dci, az se baj, ha egy kicsit fiatalabb kiadás.
Melyik dci változatot éri meg, ami fogyasztásban és fenntartásban is gazdaságos? Mennyi az ára egy megkímélt példánynak? -
-
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
válasz
rob210 #25466 üzenetére
Lehet valahogy a fordulón kívül is váltani közös megegyezéssel, pl. a kampányban. Csak akkor a bónusz besorolás nem tudom mikor, hogy ugrik.
Amit írtam ma a kormánynál gumiszerű nyikorgást azt mivel érdemes befújni? A szervizben azt mondták, hogy ott van egy átvezető és szilikonnal adjak neki, de attól kicsit ódzkodom.
Miért van az, hogy ez csak a téli gumiszettel jön elő? A lemezfelni más ET száma, vagy a gumi szélessége miatt? -
SZATA
senior tag
Egy hete volt szervizben az autó. Téli gumi fel, olaj és olajszűrő csere, átvizsgálás.
Azóta viszont előjött több érdekes dolog is.
- alacsony sebességnél, nagy kormányelfordulásnál (parkolás) nyikorog a kormánynál valami. Az utastérből a müa. borítás alól hallatszik egy gumi súrlódás szerű hang, amit tavaly télen is hallottam.
- kanyarodás közbeni gyorsításnál, bal futóműből kopogó hang. Két hónapja volt féltengely felújításon. Ez megint az lenne, vagy toronycsapágy?Ezektől független, csak most merült fel, hogy gáz, ha a kormánynak nincs holtjátéka?
-
SZATA
senior tag
válasz
rob210 #25290 üzenetére
És mi van akkor, ha csak egy pöttyön látszik a rozsda, mert a festék alatt van? Hány fok kell a Noveroxnak?
-
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
Erre valaki?
Az is érdekelne hogy 4 vagy 4,8 liter kell bele, mert olvastam mindkettőt?! (D4F712) -
SZATA
senior tag
Melyik passzol jobban az enyémbe? (D4F712)
Xado 5W-40 SL/CF
Xado 5W-40 SM/CF -
SZATA
senior tag
Mitől lehet ez, hogy reggelenként a gyújtás ráadása után szépen elalszik minden visszajelző lámpa, de az indítást követően kigyullad kb. 3mp-re a SERV és az ABS lámpa, majd elalszik? Este/délután nem csinálja.
Az ugye normális, hogy a szervó visszajelzője (kormányos) csak indítás után kb. 2mp-el alszik el?!
-
SZATA
senior tag
válasz
rob210 #24240 üzenetére
Köszi!
A vaterán ennél az eladónál van nagyobb kiszerelés is, csak példaként tettem be, és nem az ára miatt néztem, hanem a közelség miatt.Pont ezt néztem amit linkeltél. Ha a ZSU-n rendelek akkor kérhetem a kiszállítást egy partnerhez is? Azért érdekes, mert a Mogauto is partner, de ott drágább.
-
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
válasz
hossszú #24075 üzenetére
Én is most keresem, mert valószínűleg elviszel olajcserére a tél előtt, és ezek tűnnek a legolcsóbbnak:
http://zsu.hu/webaruhaz/htmls/cikkszam?km=2&cikkkod=XADO+20122+%2AFO&keres=5w-40+SM%2FCF
http://alkatreszdiszkont.hu/list/article/9988130200000249/XADO-Atomic-5W-40-SM-CF-4L-motorolaj.htmlUgye ez jó a Clioba!?
-
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
Szerviz: Megnézték, megmozgatták a féltengelyt, és onnan jön a hang ezért leszedték és elvitték szakműhelybe. Felújítás 1 év garival 19e. Elmondta a szerelő, hogy mit csinálnak vele, de mivel a meló miatt nem tudtam teljesen odafigyelni, nem emlékszem, hogy mit cserélnek benne, vagy mit csinálnak vele. Elég fura 85000km után, hogy így szétment, de valószínűleg volt már vele valami, mert egy ócska csőbilincs volt az egyik gumiharangon. Lehet hogy szakadt a gumi, és simán rátettek egy újat, nem pucolták ki, töltötték fel és lassan kinyírta.
-
SZATA
senior tag
válasz
SziberTomi #24005 üzenetére
Hi! Szakik, guruk segítség kellene!
Elindultam Bpről a clioval és Szfváron belejött egy morgás, köszörülés. A pályán még minden rendben volt 130-al mentem végig.
A hibajelenség: fél gázon 60-80 között jön bele a hang, mikor visszaveszem a gázt főként akkor, de enyhébben akkor is hallatszik ha egyenetlen úton megyek, vagy egy húzósabb kanyarban pl. körforgó.
Azt is megfigyeltem, hogy hidegen nem jött. Először azt hittem a jobb keréktől jön (csapágy), de aztán inkább közép felől hallom. A kerék nem melegszik, fékezéskor sincs gond, a kormány nem rezonál, de érzem azt a köszörülést. A motor ereje nem csökkent.Végül sikeresen leértem Szombathelyre, de a frász bennem van, h mi lehet ez. Holnap haza is kell érni!
Légyszi' mondjatok vmi. okosat! Köszi!(Véletlenül a válaszra nyomtam.)
-
SZATA
senior tag
válasz
csaszi72 #23976 üzenetére
http://www.autogumibolt.hu/autogumi/gumiszerviz/etkalkulator
Nem nyúlik jobban be, csak 1mm-rel, kifelé viszont 25mm-rel szélesebb lesz.
-
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
Na csak, hogy én is beleszóljak a fólia ügybe.
Szerintem nem olyan olcsó a minőségi fólia ami véd is valamit és sokáig bírja. Nekem a B-től hátrafelé van, papírral, tavasszal tetettem, Skyfol HP35. Ez 35% áteresztésű, de csalóka a számozás, mert belülről nem sokkal sötétebb, mint a gyári színezett üveg és kívülről sem nagy a kontraszt de látni, hogy van valami rajta. Lehet, ha még egyszer csináltatnám, 20-ast tetetnék.
A szerelő a műszaki előtt azt mondta, nem kell hozzá műbizi.
Az oldalablak elég necces ügy. A Renault üvegek általában 76%-os áteresztésűek, erre olyan fóliát tehetsz, amivel nem megy 70% alá. Ezek meg elég prémium speckó anyagok és az átlagnál is drágábbak. Érdekes, hogy a családban a Thalia újabb mint a Clio, de mégis kevésbé színezett az üvege.
-
-
SZATA
senior tag
Mi lehet az oka annak, ha a jobb első gumi fékezésnél pár tizedmásodpercekre csikorog? ABS van, hibát nem jelez. A guminyomást még ugyan nem néztem de holnap meg fogom. Lengéscsillapító?
-
SZATA
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest