- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Laraxior #26137 üzenetére
Urak tavalyi szabályozás miszerint nem rövidül a műszaki idő, azaz ha 25.-ig van és te bemész vizsgázni 11.-én akkor jogszabály szerint 25.-ig fogod kapni a vizsgát.
Ebben semmi csoda nincs.A károsanyag kibocsátásod nem túl jó ebben az esetben
Érdemes lett volna egy kis etanolt tankolni, lehet akkor belefértél volna a kékbe.Bár mivel te Pesten nem nagyon jársz vele igazi károd nem származik belőle.
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Ha elolvasod, mit írtam, akkor a leginkább valószínű problémát írtam le, és az önindító kiszűrését.
Azt is írtam, hogy ha ez nem oldja meg megyünk tovább.
De amit ti írtok én olyan FHP halállal még nem találkoztam.
Egyik pillanatról a másikra nem szokott meghalni, ettől még ezt se zártam ki teljesen.
Csak ezen csodálkoznék, mert az első ilyen lenne.
Egy valamit ne felejtsünk el.Az FHP nem az önindító motort szabályozza hanem a befecskendezést.
"Az FHP-jeladó tehát az esetek többségében figyel a főtengely pozícióját és csak akkor engedi útjára az üzemanyag- befecskendezést, ha az a megfelelő helyzetben van az indításhoz. "
-
rob210
Topikgazda
válasz
Mágus2 #26104 üzenetére
Igen ezért írtam amit írtam.
Ha a videó szerinti hibajelenség van akkor az nem FHP.
De az is lehet, tehát lehet több dolog szar a kocsiban.
Van olyan, hogy egyszerre szarik be minden, azért is írtam, hogy szépen ezeket tesztelje ki és akkor előrébb vagyunk lehet tovább lépni.
Az is lehet, hogy a relé szar ami az önindítóra kapcsol.
De előbb nézze meg, hogy az önindító él-e. -
rob210
Topikgazda
válasz
Mágus2 #26101 üzenetére
Igen ez is lehet, de ez nem a nem indulásért felel, hanem a fulladásért rángatásért dadogásért.
Ha emiatt nem indul, akkor nem minősítem a tulajt, mert a felső holtponti jeladó, mindig úgy hal meg, hogy előtte rángat dadog hidegen.
Ez renault jelenség, ezért is nem ezzel kezdtem. -
rob210
Topikgazda
válasz
kisninja #26097 üzenetére
Nem izzít, hanem az elektromos rendszer visszajelző világít amíg le nem megy a diag, hogy minden rendben.
De mondjuk azon a kocsin nem csodálkozom, hogy nem indul, ott elég sok visszajelző világít aminek nem kéneTöbbek között a motor (engine) visszajelző se oké, hogy világít.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Dr. Romano #26094 üzenetére
Ha van bika kábeled (ha nincs kérj egyet) akkor sétálj el vele a motortérig ahol az önindítóra tedd rá a negatívot, majd az aksira is csíptesd rá a negatívot.
Ülj be és indíts, ha indul elsőre akkor a kocsiszekrény és a motor ,váltó közti testkábelt csavarozd le csiszold meg és tedd vissza, mert el van oxidálódva.Ha így sem indul akkor a negatívot vedd le és a pozitívot tedd rá.
Ha így sem indul akkor tedd rá, mind a kettőt, de vigyázva mert az aksiról azonnal elkezd forgatni, ha mind a két saru rajta van.Ha az önindító a 3 közül valamelyik módszerrel teker akkor annak a hibáját kiszűrtük.
Jöhet az indító kulcs, ha van tartalékkulcs tedd be azt és próbáld meg azzal, ha ugyan azt csinálja akkor a gyújtás kapcsolód lekakukkolt.
Nam hiszem, hogy ez immo lenne, mert akkor a tiltás mindenre menne, azaz nem csinálna semmit a kocsi, az immo nem csak a gyújtást szabályozza, legalábbis nálam tiltja az AC-t is.Ha ezek megvannak akkor folytathatjuk, mert van még egy két dolog ami szóba jöhet, de ezekkel legyél meg először.
AZ ÖSSZES INDÍTÁSI KÍSÉRLETET BEHÚZOTT KÉZIFÉKKEL ÉS ÜRESBE RAKOTT VÁLTÓVAL TESSÉK SZÍVES LENNI CSINÁLNI!!!! Nem nézlek hülyének, csak óvatos vagyok, volt már aki eltörte a lábát így.
-
rob210
Topikgazda
Hölgyek urak!!!!!!!
Közérdekű információ, megint akciós azaz 9999.- az a 92 részes szerszámkoffer ami nekem is van a LIDL-ből.
Mindenkinek ajánlom, valóban Crom vanádium, nem kínai hobby szerszám, hanem strapabíró szerelő eszköz
[link] -
rob210
Topikgazda
Mindenkinek "telizsákot"
kívánok a Mikulás lányokhoz.
-
rob210
Topikgazda
válasz
papp053 #26003 üzenetére
Hűha ez nem kis pálya.
Ekkora nyomás különbséggel én még nem találkoztam.
Az AC amúgy jó?Az a baj, hogy elég sok minden lehet a hiba oka.
De az AC nyomását konkrétan az ecu vezérli a bagyűjtött adatokból.
Így azt kéne kideríteni melyik adat rossz hol van a rossz érték, mert abból kiderül mi az ami rossz adatot küld és csere érett.De ha ilyesmit mértek, akkor gondolom azzal kezdték, hogy gépre tették és kiolvasták az esetleges hibakódokat, már ha volt.
Ha nem volt hibakód olvasás akkor azzal kellene kezdeni. -
rob210
Topikgazda
válasz
papp053 #25997 üzenetére
És azt honnan tudjátok, hogy többet szállít az AC mint kéne?
Meg lett mérve?Felső holtponti jeladó volt már cserélve?
Mert hideg indítási problémánál ez az első amit cserélni kell.
Az esetek 80%-ában megoldja a problémát.
Aztán lehet vízhőmérséklet jeladó, beszívott levegő hőmérséklet jeladó.
Elég sok minden, de a felső holtponti jeladó az elsődleges bűnös. -
rob210
Topikgazda
válasz
Mágus2 #25976 üzenetére
Eddig 3 sanderot vezettem, egyiknek sem volt baja, ebből kettő 1.4 es alap egy pedig az 1.6os volt na az kifejezetten álom kategória nekem.
Ha lenne egy kis pénzem mennék a márkakereskedésbe és azonnal betenném a seggem egy új 1.6os sanderoba.
Mind a 3 100.000km felett volt, céges flotta autó mind a 3- Németország, Csehország oda vissza megvolt már velük párszor.
Eddig a kötelezőn kívül semmi nem volt rajtuk cserélve.
2 év feletti volt mind a 3Azt hiszem pont neked nem kell magyarázni, hogy minden típusból lehet szart kifogni, de a sandero egy igen megbízható kiforrott kocsi már most is benzines téren.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Gyurike #25964 üzenetére
A 2003 as sorozatnál a csomagtérzár sajnos típushiba, ez köztudott, csere más nem segít.
(van benne egy műanyag elem ami eltörik és utána nem működik akár mit csinálsz vele.)A visítást meg csak úgy lehetne tudni, hogy mi, ha hallanánk.
Elég sok minden tud visítani.Ha gázadásra nem erősödött a hang, akkor minden esetre kizárnám a generátort, de az hamar kiderül, mert
ha megméred egy voltmérővel és van töltésed akkor nem az volt.
Visítani akkor tud, ha megadja magát a csapágy, de akkor mindig csinálja a hangot, vagy ha elektromosan visít, de az ennyire nem hangos, meg akkor nem ad le töltést.
Ékszíj esetén lehet, hogy a generátor megszorult egy kicsit és elcsúszott rajta a szíj, most meg nem csinálja, de akkor az már hamar meg fogja magát adni. Fogj egy hosszú csavarhúzót tényleg hosszút tedd rá a generátor házára erősen szorítsd oda és a nyelére tedd rá a füled, ha morog akkor csere, ha nincs különösebb zaj odabent akkor megoldva a dolog nem az volt.Én inkább a vízpumpától félnék, az szokott visítani rendszertelenül, ezt is megnézheted a jó kis csavarhúzós projekttel.
Az ékszíjak feszességét is érdemes ilyenkor megnézni, hátha csak nedvességet kapott és azért csúszott meg kell neki egy kis feszítés, mert már nem olyanok mint rég. -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #25961 üzenetére
Én tavaly lefújattam ezzel a nanotechnológiás vízlepergetős izével.
12.000.- volt, de megérte.
Ezeket a bolti olcsó izéket nem próbáltam még. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
rob210 #25912 üzenetére
Gyorsan meg is néztem 23.000.- megvan az egész kuplung szett valeoból azaz a gyáriból.
15.000.- körül találhat hozzá szerelőt aki megcsinálja, nem kis munka. (van aki 30.000.-at is elkér érte de ahhoz nem kell menni)Viszont amit nem tudok, hogy a cliónál is nedves féltengelyek vannak-e, mert ha igen akkor váltóolaj is kell ami újabb 8-9.000.-
-
rob210
Topikgazda
Mivel a váltót levenni iszonyat szop@s, én ajánlom, hogy ha arra adod a fejed, hogy szétszeded, csakis minden egyidejű cseréjével érdemes.
Egy biztos, csak a csapágy cseréjéért nem éri meg leszedni a váltót.Ha teljesen megadja magát, akkor nem fogsz tudni kiemelni a váltáshoz, ami azt jelenti nem lesz sebességed.
Nagy kárt nem okoz ha csak nem vagy nagyon szerencsétlen, így akár ezt is megvárhatod, bár ott már iszonyat hangja lesz és mondjuk, ha bemarja a nyeles tengelyt az mondjuk ciki. -
rob210
Topikgazda
válasz
bucilali #25880 üzenetére
Meg kell nézni, hogy a fűtéskapcsoló tekergetésére, a bovdenes izé el is mozdítja-e a lapátot ami azt szabályozza, hogy mennyi levegőt szív a környezetből és mennyit a radiátoron keresztül.
Műszerfal bontással jár, de nem kell kiszedni az egésszett, mint a radiátor cserénél ami egy egész napos meló, még gyakorlott szakiknak is. -
-
rob210
Topikgazda
Na megyek lekocogok termosztátot cserélni, mert ez a mostani már nagyon kakukk átereszt és bazi lassan melegszik fel a kocsi
-
-
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Lehet velem van a baj, de nekem ez tetszik.
Simán beletenném a seggem, kifejezetten szép vonalai vannak.
A skodánál ezerszer jobban néz ki.
A cliót egyik sem veri meg az a best buy.
Tresh köszi már megvettem és Gates lett.
Holnap este be is rakom. -
rob210
Topikgazda
válasz
cellpeti #25816 üzenetére
Ebben az esetben Mycso fog tudni neked komolyabban segíteni.
Én az MII dieselhez annyira nem értek.
Egy biztos, hosszabb távok megtételéhez válaszd a dieselt.
És készülj fel rá, hogy ha nem nézeted át rendesen nagyon zsebbe nyúlós lehet.
A kaszni és futómű ugyan az "szinte" ugyan az mint a benzinesé, de a motorikus alkatrészek egyes darabjai horror áron vannak.II-esből én is inkább a megane-t javaslom mint a lagunát.
De mondom minden féle képen érdemes komolyan átnézetni. -
rob210
Topikgazda
Srácok, egy fogós kérdés.
Termosztátból melyik a jobb?
-Facet
-Febi Bilstein
-Gates
-Valeo -
rob210
Topikgazda
Na uram ez most pont kapóra jött
Igaz a te csoda gummedlid nincs benne de nézd csak milyen szar a firestone -
rob210
Topikgazda
Azért uram te hamar nagy szakértő lettél
Azért mert te vettél Vred...gumit nem biztos, hogy csak az a jó.
Sokszor van, hogy az olcsóbb kategóriás gumi jobban teljesít a házon belüli (azaz gyártón belüli) nevesebb márkánál.Csak, hogy lásd mit fikázol le
Mivel egy kategóriába tartoznak.
Középkategória:
Aurora
Avon
Barum
BFGoodrich
Cooper
Kléber
Kumho
Falken
Firestone
Fulda
Hankook
Nokian
Semperit
Toyo
Uniroyal
Vredestein
YokohamaEzek a márkák kevésbé népszereűek az autógyárak szemében, de pl a Kumho és a Hankook sok koreai és pár európai modellen első szerelés.
Általában a teszteken átlagosan teljesítenek, bár egy-két középkategóriás autógumi is produkál kiváló teszteredményeket pl. A Fulda Ecocontrol, Kumho KU31, Kumho KH17 vagy a Vredestein Sportrac-3. Azoknak a sofőröknek, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, de nem szeretnének prémium árat fizetni, ezért minimális, számukra alig érezhető kompromisszumokat képesek elfogadni.
A vredi pont egy kategória a firestone-al
Nem véletlen van az én kocsimon is az, szart nem rakok fel mögöttem ott a gyerek nem a gumin fogom rizikózni az életét. -
rob210
Topikgazda
válasz
-=Tiger=- #25719 üzenetére
Ha hosszú távra veszed akkor bridgestone vagy michelin ezek nagyon korrektek.
Nekem firestone van semmi bajom velük de én nem rallyzok.
A verdi valóban jó gumit rakott most össze, esetleg még a semperitet tudom javasolni az nekem volt és a cimbi kocsiján is az van, szerintem nagyon kellemes.Szóval választék van, itt az fog dönteni, hogy mit mennyiért kapsz.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sly189 #25668 üzenetére
Ezzel minden évben megfog valaki
Besétálsz az első patikába és közlöd, hogy gumiápoláshoz szeretnél egy kis glicerint.
Azt nem mondom, hogy gyere el hozzám és adok, mert olcsóbb ha veszel a patikábanÉn 1/3 glicerin-2/3 víz kombót szoktam csinálni és azzal kenem be minden tél elején.
Mínuszban már ne csináld legalább plusz 5°C kell, hogy érjen is valamit. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
válasz
Füge007 #25641 üzenetére
Simán lehet ledesíteni, csak a szétszerelésnél figyelj, nehogy eltörj valamit sajnos könnyű
A ledből pedig figyelj nagyon, hogy melyiket veszed, mert az 5050es elég erős, szerintem pót fék lámpának sok.
A beragasztást meg én olvasztópisztollyal csinálnám, nem bíznám a 3M-es ragasztóra, mert ott eléggé ki van téve az időjárás viszontakságainak.-o-
SocketA: Basszus egy tubust tettél bele na abból a tubusból kellett volna kettő azaz a 9ml-esből azt hittem ez vili
-
rob210
Topikgazda
válasz
SocketA #25575 üzenetére
Ahha.
Na akkor itt a bibi a bontott koránt sem egyezik meg az újjal.
Én is nézegettem hogy smint jövök ki jól a dologból, de bontott kuplung eszembe se jutott, mert ezt én koptatom el én gyilkolom meg nekem fog 150.000kmert elmenni.
Nem döntöttem rosszul, mert a mai napig szépen teszi a dolgát. -
rob210
Topikgazda
-
rob210
Topikgazda
Na wazze csináltam 32 videót remélem kielégíti majd az igényeidet, de a kurv@youtube éppen a zenét veszi ki alóla, mert ugye ezokat amiket halgattam menet közben szerzői jog védi micsoda faszság.
Egy szülinapi bulin nem énekelhetjük el Halász Judit dalát, mert azért fizetni kell mi? -
rob210
Topikgazda
válasz
FRENK1988 #25563 üzenetére
"Szóval amennyibe kerül a móka azt arányaiban nem hozza vissza."
Tisztában vagyok vele.
Ilyet nem is írtam.
Aki tuningolni akar meg teljesítményt az egy 2.5 ös dci-tdi pdti motornak áll neki.
Akinek kis esze is van az a tdi-nek
Persze egy 3.0 bengás turbós okoskodás is finom az ember szemének és a fülének.
De ezekkel a kis motorokkal sokra nem lehet menni, max szétforgatja az ember aztán csókolom.De ő nem is eszetlen tuningot akart csak egy kis plusz erőt arra pedig a leírtak megfelelőek.
-
rob210
Topikgazda
Létezik chip tuning rá a profi 60.000.- a kókányolós műhelyek már 48.000.- is vállalják.
Illetve sport légszűrővel is sokat lehet nyerni, nem direkt szűrőre gondolok, hanem a gyári helyre szerelhető sportra.Illetve némi leömlő polírozás, katalizátor herélés, és stb.stb.
Lehet vele okoskodni, de túl sok mindenre ne számíts.
Kb110lóig lehet felmenni, utána szétesik a difi meg a kuplung se bírja.A baj az, hogy ez mind pénz pénz pénz.
Én leömlőt políroztattam a központi injektoromat hangoltuk kicsit meg a hengerfejet rakattam rendbe.
Dinamikusabb lett a motor és érezhetően nyomatékosabb is, kb a 75 helyett most 78-79 ló van benne.
De padon nem volt.Szóval amennyibe kerül a móka azt arányaiban nem hozza vissza.
Nálad a 16 szelep és a chip miatt más a helyzet.Renault Megane 1.4 16V 95LE
Alap:
Kw: 69
Le: 95
Nm: 127
Chip:
Kw: 78
Le: 106
Nm: 140 -
rob210
Topikgazda
válasz
FET-MEN #25518 üzenetére
Lerakódás
az én kocsimban, uram ne sértegess.
Pályázhatsz te amennyit akarsz se lesz olyan patent a motorod mint az enyém
(xado olajjal nem sok lerakódás képződik nem véletlen használom azt)Gigzz majd csinálok neked ilyet, holnap valahogy megoldom, de csak, hogy békén hagyj, te youtube őrült.
Fogyasztás ugyan az, és kissé nyomatékosabb.
(most 6.3 lett) -
rob210
Topikgazda
válasz
FET-MEN #25491 üzenetére
Nem akartam a dologhoz hozzá szólni, de maradjunk annyiban, hogy ha van zsebben 1 milla akkor kezdj el laguna 2-est nézegetni főleg dieselt.
A motorja jó és erő is van benne azzal nem lesz különösebb bajod. Ha vásárláskor megnézeted!
(véleményem szerint , de én nem vagyok dieseles az 1.9 et keresd)Ha 650.000.- ed van akkor egy megane I-est kapsz talán patika állapotban de sokkal jobb eséllyel használhatót.
Laguna 2 es 650.000.- ért vagy piszok nagy mázlival, vagy autólopással kapható.
Annyiért az ipari hulladék bontószökevényeket vesztegetik 2-3 autóból össze hegesztve és a motor a csomagtartóban. -
rob210
Topikgazda
Én már megtettem a felajánlást ha Pesten jársz csörögj annyit videózol amennyit akarsz.
De most írtam, hogy remegek a trafi miatt amibe beleszálltam. Nem fogok rallyzni, értsd meg itt minden bokorba rendőr van.
Ráadásul nem nagyon szoktam 0-50es gyorsulásokat csinálni.
De ha ennyire szeretnéd felveszem egyik nap a munkábamenetet és elemezgeted ahogy akarod.
Így legalább lesz képed a városi közlekedésről.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Eladó KTM női bicaj!
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest