- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila40
tag
Találkoztatok már olyannal, hogy két memória modul közül a második szlotban lévő sokkal melegebb, mint az első? Mitől lehet?
-
jattila40
tag
Köszi a választ neked is, és BMW001-nek is. Úgy vettem, ő is nekem válaszolt. Szerintem jól érted, ha az helytálló amit leírtam. Egyben vettem a ramot használtan processzorral együtt. Újonnan nem ilyet vettem volna, de végül is viszonylag jó áron volt. Túl húzni nem nagyon akarom a rendszert, mert egyrészt általában nincs rá szükségem, mászrészt kellemetlenül hangos lesz a venti.
Miattam aztán össze ne kapjatok BMW001-gyel, mindketten rendesek voltatok a kimerítő válasszal. -
jattila40
tag
Az 1333 a processzor belső fsb órajele, vagyis az alaplapi fsb ennek 4-ede 333Mhz. Ezért a DDR2 órajel 666Mhz most nekem, vagyis bőven az 1066 alatt. Ezért számoltam, hogy ezen az órajelen akár a 3-3-3-9 időzítéseket is bírhatja. Vagy valamit rosszul értelmezek?
A feszültséget még most sem értem. Az SPD szerint 400Mhz-en 5-5-5-18 időzítéssel 1,8V, és csak az 1066/2=533Mhz fsb-hez kell 2,2,-2,4V 5-5-5-15 időzítésen? -
jattila40
tag
Most vettem 2x1GB Geil ultra 1066 CL 5-5-5-15 ram modulokat, amiket egy E8400 processzor társaságában alapórajelen (1333 fsb) kívánok használni. Kérdésem, milyen időzítéseket állítsak be? Ezen az órajelen bírnia kell a CL 4-4-4-12, sőt ahogy számoltam a CL3-3-3-9 időzítéseket is. Szerintetek? A modulokra az van írva, hogy 2,2V-2,4V a beállítandó feszültség. Nem sok ez? Úgy tudtam, a ddr2 modulok 1,8V-on mennek. Most 2,3V-ra állítottam, jó ez így? Most nézem a cpuZ-ben az SPD szerint 1,8V kell neki, az időzítés pedig 400Mhz-en 5-5-5-18. Akkor most melyik a jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Crucial RAM 32Gb Kit (1x32Gb) DDR5 5200MHz (ou 4800MHz) INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest