Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xPraetoriaNx

    senior tag

    Sziasztok!

    Kérdéseim röviden:
    16-16-16-36-os RAM-okat rá lehet bírni 16-18-18-38-asokkal való működésre, és ha igen, akkor nem lesz instabil tőle az egész rendszer?

    RAM probléma okozhat olyat, hogy a Windows szépen lassan abbahagyja a működést (de nem fagy le a gép), és csak a reset segít?

    A "rizsa":
    Nemrég gépet bővítettem, és nem voltam elég figyelmes.
    Az eddig a gépemben lévő 2x8GB RAM-ot akartam bővíteni 32GB-ra, és töre meg is örültem, hogy kapható még ugyanannak a gyártónak ugyanazon RAM-ja (G.Skill Ripjaw V 3200MHz CL16), csak annyi különbséggel, hogy a szériaszám végére került egy "B" is (F4-3200C16D-16GVKB), amit betudtam revíziónak.
    Gépbe berakva az új modulokat a vas POST-ig se jutott el, monitor se kapott jelet, és a gépemben lévő szinte összes RGB visszaállt a default beállításra.
    Végigcsináltam az ilyenkor szokásos lépéseket, de mindig ugyanoda jutottam ki - külön-külön működik mindkét memorystick pár, de ha egyszerre kerülnek be a gépbe akkor csak világít a gép, de se előre se hátra.
    Ekkor vettem közelebbről szemügyre a modulokon lévő matricákat, és láttam, hogy az új ("B" végű) modulok 16-18-18-38-os timinggal rendelkeznek, a régiek meg 16-16-16-36-al... Úgyhogy adott a fenti kérdés.

    Illetve, ha már itt vagyok, nem biztos hogy RAM probléma, de eddig kétszer játszotta el a gépem az új modulokkal, hogy a Windows fokozatosan félig kifagy. Nem igazán tudom jobban leírni, ilyet még nem láttam, pedig van közöm a gépekhez egy "pár" éve. Egérkurzor mozog, reagál is arra amire ráviszem (átalakul kis kezecskére és társai), zene megy ha épp hallgatok, task managerben változnak az adatok ha épp nyitva van, de szép lassan lehal az egész rendszer, klikkelni nem tudok semmire, alttab, ctrlaltdel, altf4, semmire nem reagál, csak a gép szemének kinyomására.

    There is no war. Only the harvest.

Új hozzászólás Aktív témák