- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
Én így jártam pár napja.
Lehet, hogy maradok a 2 GB-nál.Úgy jártam, hogy a CSX 2*2 GB-ot hazavittem, berakva a gépbe jó lett, a 4GB-ot felismerte.
Másnap reggel sípolt a gép, nem indult el.
Kivettem a modulokat, visszaraktam, így jó lett.
Feltelepítettem a WIN8.1, 64bit-et. Igaz valamiért nem engedett DVD-ről telepíteni, csak USB-ről.
Két napig minden rendben volt, felraktam a frissítéseket.
Másnap megint sípolt a gép, de már a modulok ki-be helyezése sem segített.
Bevittem a gépet a boltba.
Egy modullal elindult, két modullal már nem.
Beraktak 2 db Kingston-t, azzal elindult.
Mondták, hogy hagyjam ott, s egy napig tesztelik
De ezt nem akartam, mert ugye két napig jó volt, s csak azután jött elő a probléma ismét. Inkább visszakértem a pénzt.
Most egy másik bolttal próbálok egyezkedni. Hátha beleegyezik az ismerős boltos, hogy hétvégén otthon teszteljem, használjam.
Ha nem , akkor ebben a régebbi gépemben marad a 2GB, ami eddig volt, s a 32bit-es op.rendszer. -
dodopek
addikt
Igen, éppen így.
Abból fogod észrevenni, hogy nem kompatibilisek, hogy nem működnek majd együtt. Vagy el sem indul a gép, és ram hibát sípol, vagy elindul, de lefagy, esetleg kékhalál is lehet.
A diagnosztika jó ötlet, de mégjobb egy memtest86+ futtatása egy éjszakán keresztül. Ha addig nem hibázik, akkor tutti jó
Ne aggódj, nem ölik meg sem egymást, sem a konfig többi elemét. Csak nem mennek, ha nem tudnak.(#46872) Iroil
Kompatibilitási hiba igazából csak a két ram között valószínű, hiszen külön külön jók. (Jók?)
Ha bármi más lenne hibás, akkor nyilván cserés... -
dodopek
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM modulok
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged