- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kezdődik az új iPhone SE alkatrészeinek gyártása
- Qi2 powerbank a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- iPhone topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nezz
tag
válasz old_artist #11122 üzenetére
1.: Nincs, DDR2-t kérjél.
2.: Geil Ultra vagy Value 800Mhz
3.: DDR3-at
4.: Az amit írtam
5.: Egészségedre
6.: Jó -
nagyúr
válasz old_artist #11127 üzenetére
DDR3 jelenleg durván 10-szeres árban kapható, mint a DDR2.
Nem mindig érdemes 1066-os modulokat venni.[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Beowulf_78
addikt
válasz old_artist #11130 üzenetére
Minnél kissebbek a számok annál gyorsabb!
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
qw78er89
aktív tag
válasz old_artist #11122 üzenetére
Szia!
Szvsz mivel quadot fogsz használni, megéri DDR2 1066-os ramot venni! Mivel neked 1066 fsb-d van így megy 1:1-ben és nem sokkal drágább, ha nem akarsz tuningolni!Csak halkan mondom, h 2x1GB 1066 Kingmax az max 12k és a Giga szereti is meg megy is benne, cl5-s, tudja a 5-5-5-15-s időzítést kényelmesen!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz old_artist #11130 üzenetére
1.hsz-ban nézd át a linkeket.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
qw78er89
aktív tag
válasz old_artist #11138 üzenetére
Így van, pl ha benézel a Giga P35 topicba, ot van hasonló felállásban is valaki, konkrétan bim, aki Q6600-at hajt egy DS4 lapban és szépen ment mellette a Kingmax 1066! MÉg pici tuningpotenciál is van benne! (majd most a többiek megköveznek lehet ezért, h a Kingmax mint tuning ram, de tény, h az enyém is elindult 1200-on is)
-
qw78er89
aktív tag
válasz old_artist #11158 üzenetére
Be kell állítani, de mégis mi az, h ram betegsége? Csak nem arra gondolsz, h ha beteszed az alaplapba, akkor az nem állítja be automatikusan az fsb-t meg az ídőzítést?
Ha igen, az bizony azért van, mert a szabvány szerint DDR 800-ig létezik. Szabvány szerint!!! És ezért az spd-be ez van beleégetve, azt olvassa ki az alaplap és állítja be! Ezért minden olyan ramot ami ilyen neked kell manuálisan beállítani fesz szorzó időzítés. Nálad a szorzó nem lesz gond, met auto-n hagyva pont 1066-on fog menni! De a fesz 2,0V ehhez és azt már neked kell, mert a lap alapból 1,8V-t ad neki! -
nagyúr
válasz old_artist #11160 üzenetére
Ha nem tuningolsz, és nem benchmarkokra gyúrsz, akkor elég egy sima 800-as kit is.
-
wwl
csendes tag
igaza van qw78er89-nek. Sőt lehet hogy nem ártana a 2,05V vagy 2,1V ramnak 1066-on.
Nekem Corsair 2x1Gb 1066-on megy és én 2,05V ot állítottam be. Futtattam már pár tesztet és (90percig futott win alatt és bootolva is) és soha nem hibázott. -
qw78er89
aktív tag
Ahogy Jorus is rávilágított, ez nézőpont kérdése! Persze semmi tuning, semmi teszt és neked teljesen mindegy, h a ramok 800-on mennek vagy 1066-on! De! Azért elég erős konfigot hoztál össze!
És most a boltos szemléletre egy reagálás (félre ne értsd, nem akarok a zsebedben turkálni ), de ha már kiadsz kb 80-90k között egy alaplap + procira, akkor nehogymár az a +2-4k viseljen meg, amivel esetleg többe kerül az 1066-os ram! És ha egyszer a ph-t olvasgatva kedvet kapsz a tuninghoz (mint én)? A Giga P35 DS3P alaplap, a Q6600 proci elég jól húzható! Akkor meg már jól jön! Szvsz ne a ramon spórolj, ha már a többin nem teszed!
Sztem te is nézted a Giga honlapján, hogy a lapod támogatja a DDR2 1066-ot ( persze kézi beállítással). Most akkor a lapok ki sem használják? Vagy a boltban kicsit leegyszerűsítették a dolgot! Sőt az újabb lapoknál már nem 1066-ot hanem 1200-at is oda mernek írni! pl
[ Módosította: Bash ]
-
ToBeY
nagyúr
Nem olyan drága 1066-os kingmax és giga lap szereti is akkor miért ne vennél olyat?
Tényleg később ha esetleg tuningolni akarsz jól fog az jönni még -
qw78er89
aktív tag
Légysz olvasd el a korábbi hsz-eket (már amik a válaszom után születtek), mert 1066 ram, 1066 fsb nem szinkron, azt bizony rendesen benéztem! Elnézést!
De ettől függetlenül akokris jobban jársz az 1066-os rammal! -
qw78er89
aktív tag
válasz old_artist #11175 üzenetére
Na ezek után már félve válaszolok, de a lényeg a következő:
A te alaplapod amikor beleteszed a Q6600-at be fog állítani egy 266-os fsb-t ebből 9-es szorzóval fogja beállítani a 2,4 Ghz-t!
Ha megveszed az 1066-os ramot akkor két dolgot kell beállítanod
1. a DDR2 Overvoltage Control +0,2V ez a ram feszültsége
2. a szorzó beállítása: ez a System Memory Multiplier: autoról átállítod 4-re, így alatta mindjárt látszani fog, h 1066-on megy a ram!
Ezek után beállíthatod az időzítést, de ezt inkább később!Mindezt a BIOS M.I.T. menüben találod meg!
Ha mégis a 800-as mellett döntesz, akkor semmit nem kell állítanod, menni fog auto módban, max az időzítést lehet hozzáállítani!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest