- Yettel topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ide vagy valamék lapos topikba írjak, majd maximum a modik átteszik.
A problémám a következő: Adott egy MSI B450M-A PRO MAX lap (2200G-s proci) és ahhoz van párosítva egy G.Skill 2*8-as kit, ami F4-3000C16D-16GISB néven fut.
A zistennek nem tudom belőni egyik A-XMP profilt sem, mert akkor a jutalmam a bekapcsolás után egy nagy feketeség, azaz semmi sem történik (illetve a gép zümmög, de semmi sem töltődik be). Resetelve a biost újra visszaáll alapba 2133-ra. Próbáltam a TRY-it módszert a listáról (2666-3000-ig bezárólag), ott hosszas gondolkozás után elindul a rendszer, de végül a bios-ban és win-ben is 2133-at ír.
Manuálisan nem merek állítani, mert rohadtul nem vagyok büfé és nem szeretnék hülyeséget állítani. Eleve a manuál üzemmód első oldalán a CL után egyel több érték van, már az bezavar.Valami ötlet?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Yettel topik
- Crypto Trade
- sziku69: Szólánc.
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest