- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
Landsmann #66640 üzenetére
Mindenütt így működik, a telefonnak tudnia kell a szolgáltatói VoLTE profilt. Ez általában a havi frissítésekkel kerül fel egy telefonra. Attól tehát, hogy egy telefon VoLTE képes és független, még nem fog minden hálózatban menni rajta a VoLTE csak akkor, ha mindegyik szolgáltató profilja benne van a telefonban és a szolgáltató is engedélyezte/bekapcsolta az előfizetésen.
-
4Grider
félisten
válasz
fant0mi #66576 üzenetére
Nekem több mint három hónapig volt S9-ben és nem került le magától a tiltás. Az ügyfélszolgálattal bekapcsoltattam, azóta megy.
Ha annyira fontos a VoLTE hívd őket újból, előbb-utóbb lesz olyan, aki bekapcsolja neked. Én nem vagyok tőle elájulva, szerintem jobb a hangminőség 3G-n, ráadásul már ott is elég gyors (1-2 mp) lett az összekapcsolás. -
4Grider
félisten
válasz
Dracula72 #66573 üzenetére
Semmit nem kell állítani, bekapcsolás előtt megnéztem, hogy aktív-e a VoLTE kapcsoló a telefonon (Mobilhálózatok\VoLTE-hívások SIM 1 kapcsoló ott van-e). Ha igen, akkor a telefon már ismeri a Telenor VoLTE beállításait, már csak be kell rá kapcsolni.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot és kértem a bekapcsolást. Amint letettem a hívást, 2-3 másodpercen belül aktív lett a VoLTE (megjelenik felül egy Vo))LTE1 felirat), azóta is használom, sőt a második sim-en is párhuzamosan (Digivel Vo))LTE2). -
4Grider
félisten
válasz
Viktor0610 #66505 üzenetére
Ez jó. Gondolom a Vodafone vagy a Telekom nem a Telenor Zrt-nek számlázza az előfizetések havidíjait...
-
4Grider
félisten
válasz
FLD1987 #66502 üzenetére
Szerintem erőteljesen kevered a sim kártya pin kódját az egyszer beírandó sim-lock feloldó kóddal. Az utóbbit persze hogy nem tudják sehol sem beírni, nagy gáz lenne, ha a boltokban a saját hálózattól eltérő sim kártyákat tartanának. Ezért jobb helyeken elbocsátás jár...
-
4Grider
félisten
válasz
joefasalasso #66459 üzenetére
Igen, testre szabott andocs-ot.
-
4Grider
félisten
Annyira nem az. Az ország elég jelentős része csak B20-al van lefedve 4G-vel, az pedig könnyen túlterhelhető. Elég az hozzá, hogy ne legyen a környéken normális vezetékes netes szolgáltató (pl. csak fos adsl vagy még az se legyen). Ott rögtön lesztek több százan, akiknek ez az egyetlen megoldásuk marad az otthoni net megoldására. És ráadásul ha arra a toronyra csak mikrón lövik át az adatot (mert ugye mindenhova nem húzhatnak optikát), akkor erre a több száz emberre fejenként nem fog jutni 1 Mbps sem.
-
4Grider
félisten
válasz
unravel #66356 üzenetére
Minden szolgáltató két év hűséggel adja a készülékkedvezményes mobilokat. És minél drágább egy előfizetés, minél hosszabb a hűségidő, annál nagyobb a jutalék. Nem fognak hívogatni azért, hogy ne keressenek az ügyleten semmit. És minden szolgáltatónál a hűséges ügyfél a tervezhető ügyfél.
-
4Grider
félisten
válasz
Paladin1492 #66184 üzenetére
Csak a korlátlan csomagokhoz szűnt meg.
https://www.telenor.hu/adatmegoszto -
4Grider
félisten
válasz
JonssoN #66050 üzenetére
7.5 GB-ot használhatsz fel belőle az EU-ban.
Az EU-s adatkeret elérésekor SMS értesítést küldenek. Ezt követően - ha még rendelkezésre áll - a fennmaradó belföldi adatkeret kerül felhasználásra 1,93 Ft/MB többletdíj terhelése mellett.
No, ez utóbbira kell vigyázni, ha nem akarsz többletköltséget. -
4Grider
félisten
válasz
feketedini #65968 üzenetére
Telenornál a hűségidő lejárta előtti készülék függetlenítés keményen fizetős. Azért keményen, mert nem csak a függetlenítésért kell fizetni, hanem a határozott idejű szerződésed felbontása miatt a készülékre kapott kedvezményt és a felbontás miatti kötbért is fizetned kell. Tehát felejtsd el, a routert azért kaptad, hogy a Telenor mobilnetet használd benne legalább a hűségidő végéig.
-
4Grider
félisten
válasz
nyisziati #65962 üzenetére
Valószínű. Nekünk Vecsésen marha sok problémánk van a T-vel. Budakeszin és Pilisvörösváron csak fos minőségű adsl-lel vannak jelen, Érden kevesebb probléma van velük, jellemzően akkor szállnak el, amikor szakaszol az elmü valahol a városban. Budapesttől észak-keletre egy kis faluban használunk már csak UPC-t, ott a falu végi erősítőt évek óta kovácsolgatják, ezért hol ilyen a jelszint, hol olyan...
Egy biztos: Optikát rézzel nehéz űberelni, ezért, és az árai miatt is nő a Digi ennyire. -
4Grider
félisten
válasz
nyisziati #65960 üzenetére
Én messze a Digivel vagyok a legjobban megelégedve a vezetékes piacon. Van mellette Invitech-es, Telekomos kábel és UPC-s kábel előfizetés is a kezemben, de mind közül a Digivel van a legkevesebb probléma (tavaly nyár óta semmi). Ja és a Pr-telecom-ot kifelejtettem, na az az ultra gáz kategória (Budakeszi).
-
4Grider
félisten
válasz
szoltang #65954 üzenetére
Így van. Korábban már többen írtuk. A sima 800 Mhz-es celláknál jellemzően túlterhelés okozza a jelenséget, a 4G+-osoknál pedig a VoLTE bevezetése óta ment el az adatforgalmazásra maradó sávszélesség. Jellemzően az opciós neteknél látványosabb a dolog, az adatkártyák esetén azért még maradt sávszélesség, de nem a korábbi acélos már ott sem. Természetesen cellája is válogatja, van néhány cella, ahol azért még lehet 100 Mbps feletti sebességeket is mérni opciós nettel is.
-
4Grider
félisten
válasz
bajusz15 #65871 üzenetére
Valóban, elég jó árat tettek mellé a Telenornál. Valahol 85e Ft körül kezdődnek a Samsung Magyarország által forgalomba hozott készülékek.
A havi 0 Ft-os kártyás csomagról akkor váltasz másra, amikor csak akarsz. De erre a kártyára nem tudod ráhordozni a Vodás telefonszámodat, maximum egy új prepaid kártyára. És ugye a telefonba olyan Telenor kártyát teszel amilyet akarsz. Vodást viszont csak függetlenítés után. -
4Grider
félisten
válasz
feketedini #65872 üzenetére
Nem, mert a stream ugyanonnan fog jönni bármilyen dns-t is választasz ki.
-
4Grider
félisten
válasz
konzolcowboy #65847 üzenetére
Csak a flottáé.
-
4Grider
félisten
válasz
mista_cool #65775 üzenetére
Mindenhol máshogy. Van ott vagy 12 db 4G átjátsszó...
-
-
4Grider
félisten
Nagyon nem érdekel a feltöltési sebesség emelése, a legtöbb helyen a letöltésivel van gond, a feltöltési jellemzően VoLTE képes eszközökön hasal csak el a VoLTE bevezetése közben. Nekem kikapcsolt VoLTE kapcsolóval szinte mindenütt 10 Mbps felett van a feltöltés, miközben vannak olyan cellák, ahol letöltésiben alig lehet 2-3 Mbps fölé menni.
-
4Grider
félisten
Lehet, hogy 1800 MHz-en így van, de a 800 MHz-es vidéki cellákat közösen üzemeltetik a Telekommal. És azért a Telekom vidéken (konkrétan a Dunától nyugatra is, ahol a Telenor adja számára a RAN-t) sokkal jobb, mint a Telenor. Ebből pedig leginkább az következik, hogy nem a kevés cellával lesz a probléma, hanem a nagyobb terheléssel, amit többnyire az olcsó (4-6 e Ft-os) korlátlan adatforgalmú sim-ek, illetve a Telenor Mytv és HBO Go nem számlázott adatforgalma okoz. Nagyon sokan rájöttek, hogy havi néhány száz Ft mobilnet árából és egy havi 1500 Ft-os HBO Go vagy valamelyik - akár az ingyenes - Telenor MyTV előfizetéssel költséghatékonyan lehet vezetékes távközlési infrastruktúra nélkül is tv-zni.
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #65675 üzenetére
Nagyjából a VoLTE megjelenése óta feltűnően szar a 4G hálózat. És nem gondolnám, hogy a rengeteg 4G-s hívás miatt...
-
4Grider
félisten
válasz
aprokaroka87 #65666 üzenetére
Én nem vagyok HD-s, csak natúr opciós hipergagyinetes, de nálam is hétről hétre egyre több helyszínen egyer gázosabb a Telenor. És amerre én járok (Budapest és agglomeráció), többnyire 4G+ van...
-
4Grider
félisten
válasz
banda76 #65663 üzenetére
Mondjuk az lehet az oka, hogy vagytok egy néhányan abban a cellában, és ha mindannyian leforgalmazzátok azt a 2-300 GB forgalmat havonta, plusz még néhány tucatnyian fixen MyTv-znek és HBO-t néznek felétek, akkor előbb-utóbb elfogy az a sávszélesség, amit a celládig el tud juttatni a szolgáltató. És ki kell neki hasitania néhány Mbps-ot a VoLTE-ra is, mert ugye a 4G-s hanghívást szeretné szakadásmentesen biztosítani.
-
4Grider
félisten
Ugyanezt mondják a németek, olaszok, spanyolok, görögök, angolok. Ahogy rácuppan a nép, rögtön elfogy a sávszélesség. Már Budapest egyes részein is egyre gyengébb az 1800+800-as hálózat. Bezzeg a Telekomnál ahol nincs ingyenes tv-zés meg HBO-nézés rajta, bőven 100 Mbps feletti esti méréseim vannak.
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
Szupercsirke #65640 üzenetére
Ezeket az értékeket holt ziher, hogy nem b20-on mérted, mert az nem tud önmagában ennyit. A hd korlátlan, de a szolgáltatónak joga van ahhoz, hogy bármikor kivágjon belőle.
-
4Grider
félisten
Itt nálunk Dél-Budán már nagyon régóta aggregálják az 1800 MHz-et a 800-al (tehát van 4G+), de mára már elértük, hogy beesik a letöltési sebesség 10 Mbps alá, a feltöltési meg alig 0. Utóbbit a VoLTE-nak köszönhetem.
Még fél éve 40-50 Mbps-okat mértem, egy-két éve 80-100 Mbps-ot tudott ugyanez a hálózat. -
4Grider
félisten
válasz
Sixkiller6 #65629 üzenetére
Mobillal nézd meg. Samsungok a *#0011# kóddal még meg is mondják, hogy épp milyen hálózatot (frekvenciákat) használsz. Normális routerek is tudják menüből.
-
4Grider
félisten
válasz
Sixkiller6 #65623 üzenetére
Én a Huawei-nél az 5186-os specifikációban ezt olvasom:
The E5186s-22a supports the following frequency bands:
LTE
- Frequency division duplex (FDD): 2600/2100/1800/900/800 MHz
- FDD Down Link (DL) Carrier Aggregation (CA): 1800 MHz + 2600 MHz, 1800 MHz + 800 MHz, 2600 MHz + 800 MHz, 1800 MHz intra-band contiguous,2600 MHz intra-band contiguousEzek alapján tudja a 4G+-t.
-
4Grider
félisten
válasz
Cleo69 #65620 üzenetére
A szolgáltató nem váltogathatja önhatalmúlag senki csomagját, tehát marad a mostaniban.
Ha lejárt a hűség, olyan csomagra vált, amilyen csak elérhető. Azaz lefelé is. De rábeszélik, hogy jobb telefont kap olcsóbban, ha még drágább csomagot választ. Tehát készüljön fel leliekben, hogy nem kell neki üveggyöngy, vagy ha kell, akkor megint sokat fog fizetni két évig... -
4Grider
félisten
válasz
simpley #65605 üzenetére
Csak azt az egyenleget lehet a törvény szerint visszaigényelni, ami újabb feltöltés hiányában az így megszűnt előfizetői szerződés egyenlegén marad.
A számhordozás során az előfizető a megszűnést megelőzően maga mondatja fel az előfizetői szerződését az új szolgáltatóval. -
4Grider
félisten
válasz
snooze #65558 üzenetére
Tehát hangcélú előfizetés korlátlan mobilnet opcióval.
Valószínűleg online apn-t használ, meg kellene nézni, hogy működik-e net apn-el. Ha igen, és azon sem látszik az alkalmazással a kamera összes funkciója, akkor passz. Ha nem, akkor be kell rajta kapcsolni a net apn aktiválót. -
4Grider
félisten
válasz
snooze #65552 üzenetére
Őszintén szólva nem értem a kérdést. Mi nem látja az adatkártyát? A kamera saját webes felülete? Mert ha az, ahhoz mi köze lenne a netet nyújtó isp-nek?
Szűrés nincs semmire egyik szolgáltatónál sem. Esetleg a nat kavarhat be, de jellemzően Telekomnál pont van... Telnornál ugye a nat-tól a net apn használatával tudsz megszabadulni, Telekomnál az apn állítgatásával sehogy. -
4Grider
félisten
válasz
FLD1987 #65490 üzenetére
És akkor állam bácsi hogy jutna hozzá a 27% Áfájához, ha a szolgáltató csomó 0% áfa tartalmú számlát állítana ki? Vagy úgy gondolod, hogy más alapján fizet hó végén áfát egy szolgáltató, mint ami az általa kiállított számlákon szerepel áfa összegként? Szép buli lenne...
-
4Grider
félisten
válasz
Viktor0610 #65468 üzenetére
Akkor biztos nem, ha feltöltéskor nem adsz adóbizonylatot. Ha viszont igen, akkor nem szabad egyszerre több ÁFA kulcsú szolgáltatásra is felhasználni a feltöltést.
-
4Grider
félisten
válasz
Viktor0610 #65465 üzenetére
De ha adsz 27% ÁFA tartalmú feltöltésről számlát, akkor meg kell oldanod, hogy abból 5% ÁFA tartalmú szolgáltatást ne lehessen igénybe venni. És vica versa.
-
-
4Grider
félisten
Lehet hogy úgy gondolkodnak, hogy olcsóbb versennyel hosszabbítani. A tőkeerős versenytársaknak ui. nincs szüksége újabb 2100 MHz-es blokkokra, az egyetlen szóba jöhetőnek meg pénze nincs rá, és hitelt is egyre rosszabb feltételekkel kap, annyira eladósodott.
A legrosszabb esetben persze lemondhatnak róla, de az jelentős hálózatminőség-romlással fog járni. -
4Grider
félisten
válasz
radio100jozs #65452 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy nem fogják elengedni a 2100 MHz-es frekvenciájukat, mert szükségük van rá egy csomó helyen. Főleg amíg a VoLTE ilyen sok problémát jelent számukra, illetve a 4G így eldugítható a korlátlan előfizetésekkel, szükség lesz a minőségibb 3G-re is. Persze pénz beszél...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest