Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qltsar

    addikt

    Sziasztok!

    Néhány hónapja katasztrofális sebességeim vannak (ha vannak), brutális pinggel, packet lossal, viszont sajnos nem ilyen egyszerű a dolog.

    Kettő tornyot látok a lakásomból, egy B3 és egy B20.

    A B3 2100 MHz-en megy a B20 pedig 800MHz-en.

    Sajnos a készülékem (és általában a mai készülékek többsége) a magasabb frekvencia tartományt részesíti előnyben, még akkor is, ha sokkal gyengébb a vételi minőség.

    A dolgokat úgy tudom kitrükközni, hogy bizonyos bizonyos időnként átváltok repülő módba, (ha észreveszem, hogy nem jönnek meg az üzeneteim, vagy akár ide képtelen vagyok írni egy kommentet, mert "Connection failed" hibával leállnak a weboldalak, vagy szimplán lassan töltenek be az oldalak), majd ezután valamiért egyből a B20-ra csatlakozik rá, és általában ott is marad egy ideig - ahol normálisnak mondható a sebesség.

    Iszonyat idegesítő a jelenség, mert valamikor akár egy Hangouts / Skype call-t ellehetetlenít, ha közben visszamászik a B3-mas toronyra.

    Esélytelennek látom ezt elküldeni az ügyfélélszolgálatnak, gondoltam megkérdezem itt, hátha van esetleg megoldás / találkozott már valaki hasonlóval.

    Amiket látok alternatívaként:
    - Forced 2G/3G
    - A telefon szoftverében kikapcsolni a frekvencia tartomány kezelését (Sajnos nem lehetséges)
    - Elköltözöm :DDD
    - Megkeresem az ügyfélszolgálatot és várok a csodára

    A B3-mas torony nem a térerő miatt ilyen lassú, volt, hogy közelebb voltam hozzá, és ott is hasonlóan katasztrofális értékeket mértem.

    Másik telefonnal is próbáltam, és hasonlóan rossz értékeket mértem, valamint más B3-mas tornyokkal nincs problémája a fő telefonomnak.

    Nyilván nem azt várom, hogy süvítsen, de úgy gondolom, hogy egy normális ping/jitter érték kijárna, akár még egy 10/2-es értékkel is kibékülnék, de az a baj, hogy a második érték a 0 felé konvergál inkább.

    Néhány érték amit mértem: (Sajnos ezek még a jobbik esetek, többnyire amikor 0.01 - 0.5 között van a letöltésem akkor jellemzően nem megy végig a Speedtest, és connection erroral kidob.): [link]

    Találkozott már valaki hasonlóval?

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák