Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
Peethy
őstag
[link]
Ez nagy beégés a Nikonnak, ha tényleg így van."TSO Photography
A bit surprised to see Nikon using some of my video clips in the world launch of the Nikon D800 camera in Bangkok on the 7th without contacting me. Especially since Canon is one of my sponsors, and I use a 5DII." -
Peethy
őstag
válasz
TayRol #27001 üzenetére
Sikerült, remélem az új gazdája elégedett lesz
53ért megy el, szóval azért az az ár alatt, amennyiért eredetileg akartam, de nem panaszkodom
Akkor azért kell rekeszelni, de ilyen gytávval beleférhet. Egyszer én is használtam vagy 2 percig, a fickó, aki megvette a Sigma 17-70-em, a vázon egy ilyet hozott, mondtam, hogy amíg ő kipróbálja az enyémet, addig hadd próbáljam ki én is azt
-
-
Peethy
őstag
válasz
Kleroo #26925 üzenetére
17mm-en jó volt (bár mintha lett volna nyitva egy kis decenter...), de felfele nem volt pontos a fókusza, 70mm-en nagy tárgytávolság esetén akár métereket is tévedett. Amúgy szép volt a képe, a motor is halk és gyors volt, tehát egy jobb darab abból is nagyon-nagyon jó lehet. Csak hát nem mindenkinek jut olyan...
-
Peethy
őstag
Köszi mindenkinek. Valószínűleg akkor az első választások közül lesz valamelyik, majd meglátjuk. A Tamron 17-50 nem vált be, én többet vártam tőle, bár biztos vannak jobb darabok is, de egy időre mind a Sigmát, mind a Tamront hanyagolom (az előző darab egy Sigma 17-70 volt). Lehet, hogy az én elvárásaim voltak túl nagyok...
(#26923) Karima: 35mm-est pont ilyen fél-, vagy egészalakosra használnám, szeretem azt a gyújtótávot is
18-105-öt azért nem akarok, mert akkor mellé már nem maradna pénz fixre, én meg 60-105-ös tartomány használata helyett hamarabb felraknám a 85-öst, tehát elég lenne egy kisebb tartomány alulra.
-
Peethy
őstag
Két kérdéssel fárasztanálak benneteket
1, Lecserélem a Tamron 17-50-et, innen lehetőség lenne továbblépni. 18+55 + 35mm f/1.8G volt egyfajta választás, most megjelent Index fórumon egy Tokina 28-80 f/2.8 AT-X objektív. Nagyon jókat hallottam a Tokinákról, ehhez minden megvan, és tetszik. Viszonylag jó áron van.
2, Lehetne a 17-50-et és a Nikon 85mm-t becserélni egy 18-55 + Nikon 180mm AF IF/EDre. Igazából ezzel egyszerre a portré és a tele kérdést is megoldanám, bár a 85mm talán ideálisabb portré gyújtótáv.
Én az előbbi mellett vagyok, de érdekel a véleményetek. Alapzoomot családi eseményeknél használnám, nem kell, hogy extra kategóriás legyen, szerintem egyelőre egy 18-55 is megteszi.
-
Peethy
őstag
válasz
balpis #26480 üzenetére
D50 tényleg csak a raw+jpeg basic-et tudja, a többinél ez változó.
(#26484) soldierboy: érdemes lenne angolul beszerezni a PS-t, a legtöbb tutorialt, legpontosabb segítséget így kaphatod. Gondolom a Clarity lehet a lényeg, olyan pedig csak a Camera rawban van. Vagy LR-ben.
Unsharp Mask-ot használva, nagy radius értékekkel és kis amount értékkel hasonló hatást tud elérni. A pozitív clarity-re meg itt egy tutorial: [link]
-
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #26315 üzenetére
-
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #26207 üzenetére
Melyik országban élnek a fórumozók??
Mindent féláron kaptok?!
(#26168) Karima: én most szombaton átutazok Pesten, van ilyen objektívem, de szombaton reggel érkezek Keletibe (olyan 8 óra magasságában) és csak 20 percet töltök el ott, utána megyek Egerbe. Utána úgy este 10fele érek vissza ugyanoda, ha Neked megfelel, akkor oda tudom adni arra a napra
Talán a 35-ös meg engem érdekelne
-
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #26136 üzenetére
Elég ritka objektív, de jónak tűnik. Nem egy ilyet árultak 100k körül nemrég?
(#26138) h1ght3chzor: grat hozzá! Majd írj véleményt róla
-
Peethy
őstag
Sok véleményt olvastam a 16-85 VR-ről, mégis átvillant bennem a gondolat, hogy talán ez egy relative jó alternatíva lenne a 18-55 VR és a 17-55 f/2.8 között - árban és minőségben egyaránt. Most még találtam egy egészen jónak tűnő objektívet, egy Tokina 20-35 f/2.8at. Átfogásban bőven elég lenne, legtöbbet úgyis wide végen használom, árban is elég jó. D90-re lenne.
-
Peethy
őstag
válasz
aleister #26076 üzenetére
Igazából inkább több pontot kéne megadni, mert az eleje és vége közötti különbség nem lineáris, van hogy egy 17-70mm-es objektív 40mm-en többet téved, mint 70-en. Egyébként tényleg nem értem, hogy miért ne lehetne megcsinálni. Magyarországon ki végez fókuszkalibrálást és kb. mennyiért? Mondjuk egy 100k-s objektív esetében.
-
Peethy
őstag
válasz
TayRol #25830 üzenetére
Nem igazán értek az állványokhoz, nekünk egy régebbi Velbon van, az is tizenpárezres kategória volt, de bőven megfelel. Azon felül használtam még 1-2-t, azoknak is megvolt a hiányosságuk, de abszolút használhatóak voltak ilyen áron. Ha otthon leszek, megnézem majd hogy mi a pontos típusa, de nem vagyok nagyon otthon ebben a témában.
-
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #25827 üzenetére
Akinek van pénze ilyen cuccra, az ne sajnáljon még 10-15ezret egy használható állványért. Állvány ügyben én amondó vagyok, hogy 15-20ezerért már bőven kap az ember olyat, ami általános használatra megfelel, felesleges 100ezres állványokat ajánlgatni a másiknak, mert arra a célra bőven megteszi az olcsóbb is. Ilyen drága cuccokat azok vegyenek, akiknek pár hét (külföldön pár nap) alatt visszajön az ára.
-
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #25700 üzenetére
Makróra Sigma, másra a 85-ös. A 85-ös rajzolata szerintem szebb, kompaktabb objektív, a háttérmosása jobb és a fényereje is nagyobb. A közelpontja viszont 95centi körül van, azzal makrózni nem fogsz soha.
A közgyűrűsornak nem vagyok híve, szerintem felejtős...
-
Peethy
őstag
Sziasztok! Ha D90en a fókuszt a jobb szélső fókuszpontra állítom, a fénymérést pedig centerre, akkor a fókuszpontnál fogja mérni a fényt, vagy még mindig középen?
-
Peethy
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #25313 üzenetére
D90, D70, D50, mindet használtam mínuszokban is, semmi baja nem lett egyiknek sem. Ugyanez rólam nem mondható el...
-
Peethy
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #25311 üzenetére
De az még drágább, ha megveszel egy gépet másfélszázezerért, és utána hetekig nem használod, holott lehetne
-
Peethy
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #25308 üzenetére
Tudtommal hetek óta nem voltak repkedő mínuszok, de -8fok körül sem lenne semmi baja a gépnek.
-
Peethy
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #25298 üzenetére
Hidegre még véletlenül sem akarom vinni semmi féle körülmények között.
Onnan indul ki a dolog, hogy megnézed, hogy nyugodtan kiviheted, feltéve ha nem Szibériából posztolsz. Nem lesz tőle semmi baja.
-
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #25157 üzenetére
Szerintem az ötvenes egy fokkal gyengébb, fókuszban mindenképp, a bokeh-ja sem olyan szép, de ár/érték arányban egy nagyon jó objektív. Sokan szokták mondani, hogy a gyújtótávja nem túl ideális cropra, hát én elég jól elvoltam vele.
2011 októbere előtti képeim nagy része azzal az objektívvel készült, flickr-en meg tudod nézni
(#25158) coulgar: nem. A kedvenc képem még mindig egy olyan, amit egy D70-el és egy 50mm f/1.8-al lőttem, amelyik szett negyedannyiba kerül, mint a mostani D90+85mm.
-
Peethy
őstag
-
Peethy
őstag
válasz
coulgar #25153 üzenetére
Jobb képekhez jobb és dràgàbb objektivekre van szükség.
Bocs, de nekem ebből az jött le, hogy jobb képhez jobb objektív kell, biztos bennem van a hiba...
h1ght3chzor: igen, a tele az már mélybenyúlósabb kérdés, nem véletlenül nincs nekem sem teleobjektívem
D70+85mm f/1.8-al csináltam, talán f/2.8-on, de most pontosan nem emlékszem. Nagyon szép háttérmosása van az objektívnek, szeretem is
-
Peethy
őstag
válasz
coulgar #25148 üzenetére
Mert, szerinted az 50 f/1.8 drágább objektív, mint a Canon 70-200 f/2.8L? Egyébként nem mondtam, hogy te írtad, de az utánad következő kolléga igen. Nincs egyenes arányosság a jó képek és a drága objektívek között, 5ezer forintos manuálissal is tudsz olyat lőni, amit mondjuk valaki más egy félmillióssal sem. Ennél érthetőbben nem tudom leírni.
-
Peethy
őstag
válasz
coulgar #25143 üzenetére
Szerintem ez mindössze azt mutatja, hogy nem fotóztál még túl sokat. Ez nem PC, ahol erősebb VGA = nagyobb fps párhuzam levonható. Van olyan srác a fórumon, aki D50+50mm f/1.8-al, ami használtan 25ezer, jobb képet csinál, mint egy másik ismerősöm a Canon 5D Mk2 + 70-200 f/2.8-al. Azt kéne tudomásul venni, hogy a technika csak elősegíti a jó képeket, de megcsinálni a készítője fogja. Egyébként 100 ezer alatt megkapod a következő objektíveket újonnan:
Nikon 35/50mm f/1.8; 50mm f/1.4; Tamron 17-50, Sigma 24-70
Használtan: Nikon 85mm f/1.8
Ha ezekkel nem tudsz jó képet csinálni, akkor benned van a hiba.
-
Peethy
őstag
válasz
h1ght3chzor #25137 üzenetére
18-105: van benne VR, nagyobb átfogás, nagyobb felbontású szenzorokat is szépen kirajzol, míg a másikat 6-8MP-s gépekre szokták ajánlani. A másik meg olcsóbb és relative jó a képminősége.
(#25140) h1ght3chzor: pedig annyira nem jó objektív az, ahhoz képest hogy az ára több mint kétszerese.
-
Peethy
őstag
válasz
forceberg #25112 üzenetére
Azzal még a gyerek is eljátszik, ha úgy van
Egyébként én azt mondom, hogy az ember használja ki a jelenlegi cuccait és törekedjen mindig a jobbra. Persze ez is egy bizonyos határig, attól függően, hogy mennyire hobbi, vagy csak egyszerű emlékmegörökítés lesz, esetleg hogy milyen arányban keveredik a kettő
-
Peethy
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #25096 üzenetére
Nem csak a kereskedőn múlik, a kereskedőnek meg van adva egy minimálár, ami alatt nem adhatja azt a bizonyos terméket, ráadásul ha kicsiben csinálja, akkor nem is éri meg neki. Főleg mostanság, hogy a kereslet a mélyben, a kínálat az egekben, ráadásul újabb adók, áfaemelés, gyenge forint...
-
Peethy
őstag
válasz
charlie_hu #25082 üzenetére
A D7000 kvázi egy D90 utód, a kezdőára csak kicsivel tér el a D90 kezdőárától.
-
Peethy
őstag
Na nem mintha engem érintene, de azért...!!!
-
Peethy
őstag
válasz
t_a_m_a_s #24981 üzenetére
Ezt még részben meg is lehet érteni. Mondjuk van egy ismerősöm, aki arra büszke, hogy sosem használ PS-t/LR-t/egyéb programot, ez is a portrés albumának a címe: "NO PHOTOSHOP!" Hát olyanok is a képei, mondjuk nem lehetne rajta sokat PS-sel sem javítani...
Persze családi fotóknál nem mindig gond, főleg ha az ember magának készít, nem megrendelésre, de tapasztalatom szerint ott is sokat tud segíteni egy "Auto" gombnyomás és utána a mentés JPEG-be
De ezen nem fogunk összeveszni, én is észreveszem magamon, hogy sokszor már az az 5 perc pluszmunka is idegesít. Valószínű át is térek a RAW+JPEG Basic fotózásra
-
Peethy
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #24899 üzenetére
Árban van, az ilyenek kb. ennyiért mennek el
Sok örömöt a használata közben!
-
Peethy
őstag
Kaptam egy webkamerát karácsonyra, 20MP-es állóképet csinál. Azt hiszem, nagy ívben kidobom a D90-et a kukába.
-
Peethy
őstag
válasz
TeeJay #24718 üzenetére
a kb. 20ezer kép alatt hozzászoktam hogy a bal kezemmel mindig tekerek
Hát akkor tessék fogni a D90-et, bal kézzel meg tekergetni ezt és megoldottad a lakás áramszükségletét is
(vizuális képzelőerővel rendelkezettek előnyben)
Na meg persze boldog karácsonyt a kedves fórumtársaknak!
-
Peethy
őstag
válasz
padi68 #24678 üzenetére
Az időzítőt kell állítgatni az expógomb mellett, ameddig meg nem jelenik egy kis távkioldós jel. Onnantól kezdve működik.
(#24670) forceberg: próbálgattam, püben le is írtam, hogy mi a gond vele. A 18-70 szerintem nem igazán volna jó egy 12MP-s szenzorra. Akkor már hamarabb egy VR-es 18-55 vagy 18-105.
-
Peethy
őstag
válasz
forceberg #24668 üzenetére
Hát, amikor kezembe került egy 5D Mk2 + 24-105 f/4, nekem nem ez volt a véleményem. A gond, hogy rekeszelnem kell a 17-50-et úgy f/5.6-ig, hogy normális képet kapjak. Akiknek jó van a kezében, az most biztosan hülyének néz, de az AF az esetek 90%-ban téveszt, még 17mm-en is. Ráadásul szerintem fókuszhiba is van vele, meg tiszta kásás a kép... egy fokkal jobb, mint a Sigma 17-70 volt, de ez ennyit tud.
Ha gondolod, cserélhetünk mindezek után
A 85-ösnek szerintem nagyjából semmi nem ér a nyomába, legfeljebb az f/1.4-es verzió
Vagy egy 24-70, de az megint más kategória. Nekem egyébként volt már dolgom 28-as kezdővel, és azt csak egy Sigma 10-20/Tokina 11-16 mellé vállalnám be. Bár már azon is gondolkoztam, hogy úgy ahogy van, kihajítom a 16-85-ös tartományt, vagy max egy kitobit tartok arra a célra, az ultranagylátót úgyis szeretem
-
Peethy
őstag
válasz
Degeczi #24665 üzenetére
Mint írtam, nem nekem kell, és az illető már fel is vette a kapcsolatot a Nikon Magyarországgal, de valószínűleg szünet előtt nem küldik ki a másik használatit. Azt hiszem, több mint százezres tételnél nem egetverő bűn, ha valaki két héttel korábban szeretné beleásni magát a beállításokba.
A letöltések között én személyszerint nem találtam, bár lehet hogy bennem volt a hiba.
(#24664) Karima: csak ismételni tudom Degeczit, nekem is van most egy, de január-februárban amint lehet le is cserélem. Sokan dicsérik, az enyém egy hulladék, borzalmas. A kép színezete, az élesség, a fókusz... nagyon haragszom a Nikonra, hogy a 18-105 és a 17-35/17-55 gyakorlatilag semmi nincs, mondjuk olyan 130-140ezres ársávban. Ahol Canonéknál a 17-40 f/4L van.
-
Peethy
őstag
válasz
padi68 #24624 üzenetére
A TTL biztosítja, hogy a váz és a vaku között legyen információcsere, tehát az adott rekeszérték/záridő/vaku erőssége úgymond összhangban legyen. Gyakorlatilag automatikusan kiszámolja neked, hogy a vakunak adott rekesz/záridő/tárgytávolság esetén mekkorát kell villannia.
Az Oloongot egyébként tudtommal ugyanaz a cég csinálja, mint a Yongnuo-t.
-
Peethy
őstag
válasz
hemaka #24560 üzenetére
Mind a két linket köszi, nagyon jók a képek!
Nekem ez hozta meg a kedvem, tegnap néztem 1x.com facebook-oldalán: [link]
Az egyik legjobb fotó, amit valaha láttam.(#24561) balpis: szerintem oly lehetett az, mert én is azt láttam nemrég a fórumon. Az érdekelne, hogy ott ez a vízállóság mit is takar? Ráloccsan, letörli, de ez milyen szinten működik? Bár ezt lehet, hogy inkább az ő topikjukban teszem fel
-
Peethy
őstag
válasz
Larry303 #24554 üzenetére
Nagyrészt portrézni szoktam, tehát egyszerűen csak víz alatti portrékról volna szó
De mondom, csak abszolút kíváncsiság-szintjén merült fel a dolog, tehát még nem kezdtem el feltölteni a (nem létező) medencénket
A vízálló váz olynál mit takar?
(#24556) balpis: a csajnak nem egy víz alatti fotója van, nem is akármilyenek, tehát csak működik, ha az öddét' rábízza.
-
Peethy
őstag
Víz alatti fotózásra milyen alternatívák vannak? Nem több100ezerre gondolok, tehát max néhány 10ezer lenne, amit rászánnék, vagy még annál is kevesebb. Csak érdekelne
Lehet hogy utána el is adnám. Tud valaki erről valamit?
Ja igen, tehát nem fényképezőre gondolok, hanem valamilyen víz alatti tokra a D90-nek.
-
Peethy
őstag
válasz
TeeJay #24543 üzenetére
Ezt a 8-11-es letekerést szerintem érdemes elfelejtened, olyan 5.6-6.3 körül adja a 85-ös az ideális képet. Miért lenne nehéz használni? A 18-105-öd pedig rekeszelheted akárhogy, nem fog olyan képet adni mint ez az objektív, az biztos.
A 24-70 azért kerül annyiba, mert képminőségben egy zoomos tartományon, full frame-en hozza azt a képminőséget, mintha 1-1 fixet használnál. Annál az objektívnél fentebb már nincs
-
-
-
Peethy
őstag
válasz
Real_Necro #24446 üzenetére
Én 25-ért vettem, annyit kiadtam érte szívesen. Annyiért is adtam el, bár a srác késett 1 órát a találkahelyről, és még utána neki is állt alkudozni. Egyébként meg az objektívek tartják az árukat, ha használtan veszed őket, én részben ezért is vettem minden cuccomat (kivéve a vakukat) használtan.
-
Peethy
őstag
válasz
matyi012345 #24425 üzenetére
Szerintem pont ezekkel kapcsolatban nincs vita, Nikon 12-24 egyértelműen a többi felett áll, sajnos árban is. A Sigma 10-20 meg abszolút jó alternatíva amatőr használatra, ha csak kevés pénzünk van ultranagylátóra. Szóval nem igazán egy kategória...
Tokina meg képminőségben tényleg jó, csak alig találni, úgy 40-50%-al drágább és kisebb az átfogás.
-
Peethy
őstag
válasz
aleister #24351 üzenetére
Akkor én értettem így azt, amit ő írt
Mindenesetre én is erre gondoltam, azzal a kivétellel, hogy én egy alulexponált képből adnék egy kicsit az arcra, utólag még jobban kiégetve a ruhát, a ruhás expó pedig egy alexpósból visszahúzott részlet lenne, tekintve hogy ami már nagyon kiég, onnan nehezen hozok vissza bármit, sötétebből talán jobban sikerül.
-
Peethy
őstag
válasz
aleister #24347 üzenetére
1599 dollár, ha jól emlékszem (nincs kedvem megnézni
), de most a gyenge forint miatt forintra átváltva sokkal drágább. Egyébként apáék is vettek 5gépes licenszet a CS4 Master Collection-re 400ezer forintért, mondjuk abban benne volt az Adobe intézmények részére biztosított kedvezménye is.
-
Peethy
őstag
válasz
matyi012345 #24344 üzenetére
Ha újságíró és főiskolai tanár az édesapád, akinek a munkájának része ez, tekintve hogy könyveket adnak ki, stb, akkor szerencsére nem olyan nehéz PS-t vagy InDesign-t találni a gépen
Egyébként meg nem kell fél miska, ugyanis egy PS CS1 is bőven megfelel az ember igényeinek. Sőt, hogy tovább menjek, egészen 2 évvel ezelőttig a 6.0-val dolgoztam. Szóval én ilyen szempontból szerencsés vagyok.
-
Peethy
őstag
A bőr lágyítását általában History Brush-al szoktam csinálni, több fázisban, először Darken/Opacity 80%, utána a világos foltokat Normal/Opacity 50%-on. Ja igen, előtte nyilván olyan 21-22 pixeles Gaussian Blur-t nyomok rá. A világos foltokat utána Clone Stamp-pel, Darken/Opacity 50-60%-al, a szemet pedig Dodge és Sponge Tool-al szoktam kiemelni, de nem túl erősen.
Egyébként csak szalagavatós képek, viszont már nagyon régóta akartam párakat esküvői ruhában fotózni
Szeretem az eleganciát.
D70-ben 5fókuszpont volt, ebben pedig 13, amit szabadon állítgatok ide-oda, és a fókusz is határozottan gyorsabb és pontosabb. A korábbi képeimnél úgy a tizede volt a homályos, kidobandó fotó, és még ennél is több, aminél még éppen jó volt, de azért nem tökéletes. Itt 350 kép alatt körülbelül 6szor tévesztett. f/1.8-on is bőven tudtam éles képet lőni.
(#24343) Degeczi: még egy indok, hogy én is kipróbáljam végre ezt a szoftvert... téli szünetben mostmár ráveszem magam
-
Peethy
őstag
Azért nem ismerős, mert Lightroomot csak futva használtam 1-2 alkalommal, mindent PS-ben és Bridge-ben végzek. Clarity-t nem szoktam állítani, "pályafutásom" elején volt vele gondom, szóval olyan óvatosan bánok vele, mint ősatyáink a tűzzel...
Igen, PS-t tudom használni, de onnantól kezdve, hogy Camera Raw-ból megnyitom PS-ben, azt már PSD-n belül kezeli, tehát már nincs köze a nyershez.
(#24337) eastsider: ja igen, ez volt az, amit HDR-nek néztem, a reakciódat nem is igazán értettem, de mostmár tudom, miről beszéltél
Be is favoltam, a múltkor elfelejtettem.
(#24339) Larry303: tudtommal Camera Raw-ban csak globálisan tudom állítani a csúszkákat, szelektíven nem. Vagy mit értesz új PS alatt? Nekem CS4 van, te az 5.5-re gondolsz?
-
Peethy
őstag
Az is jó megoldás lehet, amit te mondasz. Softboxot meg szerintem január környékén beszerzek, bár ahhoz meg szükség volna még egy vakura. Ilyen dollár mellett azért fájó szívvel rendel az ember...
Köszi a segítséget!
(#24335) eastsider: ejha, erre nem gondoltam. Mindig csak PS-t használok, de akkor talán érdemes volna átállnom LR-re ezekben az esetekben. PS-ben a gond az, hogy bár tudok szelektíven dolgozni részletekkel, de azt már nem a rawból csinálja (ha jól tudom).
-
Peethy
őstag
2db Yn-560-as, rádiós kioldókkal.
Igen, próbáltam így is - úgy is, de hamarabb égetem ki a ruhát, minthogy a lányból ne lehessen semmit kivenni. Egyébként rawból lehet olyat csinálni, hogy szelektíven húzni a csúszkákat? Például kijelölök egy részt, és azon belül állít az Exposure-értéken pluszba, a többi marad az általános beállításoknál. Ilyennel még nem találkoztam, meg nem is hallottam, de talán nem volna butaság. Esküvőfotósok hogy oldják meg? Softboxra is gondoltam még, bár az meg kvázi áteresztő-ernyő. -
Peethy
őstag
[link]
Vélemény és néhány fotó a D90-el, akit érdekelKérdeztétek, mikor megvettem, hogy mit gondolok. Múltkor meg volt kérés is, hogy aki folyton belepofázik a dolgokba, dobjon végre képet is
Aktív témák
Hirdetés
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- Fotó állvány eladó
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest