- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
-Valinas-
senior tag
válasz
freelanced #44511 üzenetére
Az elején simán nyomhatod automata módban, akkor is szebb képeket kapsz, mint egy kompakttal. Viszont idővel át-átkukkanthatsz más módokba is, szerintem viszonylag gyorsan rá lehet érezni az A, S, P módokra. Olvasgass sokat (Scott Kelby)!
Szerk.: Ja! Felejtsd el az 1100D-t. Ha Canon, akkor 550D felett nézegess. Ellenben én egy D3000-rel már 3 éve húzom, mondjuk most már tépem miatta a hajam.
Ahogy nézem egy D3100 teljesen kielégítené az igényeid, mert én is hasonló cipőben voltam. -
Eagl3
veterán
válasz
freelanced #44511 üzenetére
Ezeken is vannak előre programozott módok a tárcsás választón, de ha ezeket akarod használni akkor baromira felesleges DSLR-t venned. Ha érdekel a fotózás, a technikai háttere, ebben az esetben jó választás egy DSLR, ha csak kattintgatni akarsz, akkor utálni fogod.
-
Eagl3
veterán
válasz
freelanced #44508 üzenetére
Az elméleti része 1 nap. A gyakorlati pedig szerintem egy élet.
Az újabb objektív nem csak a stabilizátor miatt más, hanem sokkal jobb a képminősége mint a régebbinek. -
Real_Necro
veterán
válasz
freelanced #44505 üzenetére
Itt főként Nikon-osok vannak, bár néha betéved a másik tábor, ha unalmassá válik odaát a helyzet.
Őszintén megvallva én nem ajánlanék már D3100-at, hacsak tényleg nem az olcsóság a cél. Az utóbbi 1-2 évben annyi új típus kijött, hogy inkább a D5100-at mondanám, amit szerintem fotózásra, videóra már jobban tudsz használni, mint egy D3100-at. A technikai dolgokat szerintem kár ecsetelni, rákeresel és összehasonlítod.
Ne értsd félre az is jó kis gép, kompakthoz képest mindenképpen (sőt, tulajdonképpen bármelyik), de ha meg tudod lépni, akkor érdemes, ezt persze neked kell eldöntened, érdemes a gépeket megtapogatni, utánuk olvasni.Kezdő obinak meg a jól bevált 18-105 kitobit tudom ajánlani, azzal azért el lehet lenni családi/kirándulós fotózásnál. Később meg ha "rákattansz" még jobban utána fogsz olvasni és el tudod dönteni melyik irányba menj tovább.
-
Eagl3
veterán
válasz
freelanced #44505 üzenetére
Canon 1100D -nél arra figyelj, hogy az új stabis kitobjektívvel vedd, azaz a 18-55 IS II-vel.
Nekem D3100 van, egy barátomnak 1100D, lődöztem azzal is egyet kettőt, én a Nikont választanám, de fogásra is már, szerintem masszívabb érzésre a Nikon, de mondom, menj el és nézd meg őket.
-
zool1
őstag
válasz
freelanced #44500 üzenetére
-
Eagl3
veterán
válasz
Szia!
Nikonnál a D3100 Canonnál pedig az 1100D. Fogd meg mindkettőt és amelyik jobban tetszik azt válaszd. Ha vidózni is szeretnél inkább Nikon. Hozzátenném, hogy a Nikon érzetre jobb minőségű, az 1100D elég csúszós műanyagból van.
-
L4mie
veterán
válasz
D3100, D3200, D5100, esetleg D90 most biztos nagyon jó áron van
FIGHT!!
ezek mind ajánlottak, kérdés, hogy mik az igényeid?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest