- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- Google Pixel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Kilenc Redmi és Poco készülék érte el támogatási idejének végét
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz Bogyó bá' #110397 üzenetére
Én a Spartant nem akarom érteni, csak használni
Ok, egyszer azért szétborítottam az asztalon, elégedett voltam a belével is, aztán zenéljen csak. Elvileg 500mW-ot ad le 600 Ohm-on, 1000-et 250-en, gyakorlatilag külön öröm, hogy 32-vel terhelve is értékelhető, 620-al meg olyan súlyt, és precizitást ad a kis earbudoknak halkan hallgatva is, hogy nem merült fel a tuning/csere/változtatás igénye. Illik a láncomba, az pedig a gazdasági pörgésnek szörnyű hír, nem veszek bele mindenféle szarokat.Az mondjuk vicces, hogy az IEM-eket kérdés nélkül rádugom 3000mW-ra, hangfalhoz meg a 10W-os erősítőmet is fölöslegesen soknak tartom. Long story short, valami desktop nem csöves de legalább 6W-ot leadó izét szerintem a planar alá csak oda kéne tenni, de előtte egy jó fabetét vagy komplett házcsere a 400SE-nek nem ártana, hogy szóljon is valahogy, ne csak ár/érték arányban mutasson nagyot.
-
kNG
senior tag
válasz bitrograde #110398 üzenetére
Köszönöm! Lake People-ból a G111-re gondoltál?
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
bitrograde
senior tag
Ne haragudj, talán félreérthetően fogalmaztam. Az OTL jó szokott lenni a 6-os Sennheiserekhez, de nem feltétlenül jó a planárokhoz (más típusú teljesítményt igényel egy planár, mint egy dinamikus fejhallgató, és előbbit nem minden OTL képes leadni, és nem is mindig szeretik a kis impedanciás fejeseket).
Fura, hogy éppen a Violectricet említed, nekem egy V280 hajtja a HE6SE-t. Az opamp csere annak is jót tett. Alapból is jó volt, csak az új OPÁ-kkal több a tartalék, és ez jót tett a hangminőségnek is. Be kell valljam, a Sennheiserrel még nem is próbáltam, de most, hogy mondod.
Ha a Violectric elsőre húzósnak tűnik, akkor próbálj Lake People-t keresni. Ugyanaz a cég, csak a LP modellek között találni használtban olcsóbbakat. A feleslegesen tartott fejeseid árából kijönne még egy Vio is amúgy. Vagy nézhetnél Schiit Jotunheimet, szimmetrikusan az is szépen elkergetné a HD600-at, és még hozzá passzoló DAC-ot, vagy bele kártyát is kaphatsz. Van belőle 1-es és 2-es is, ahogyan a hozzá illő Bifrost DAC-ból (a 2-es sorozat DAC-ból jóval feljebb hangban, az erősítőknél viszont nem). -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz -NoVa- #110381 üzenetére
Ez lett a "vége": a kimeneti fokozatból kihajítottam a ruszki 6N6P csöveket, ide is japán (ADZAM) E88CC ipari kettős-triódák kerültek - finomabb részletek, jobb magastartomány (HD6XX-hez így passzol jobban szerintem - nincs "Sennheiser-fátyol" nyomokban sem).
300 ohmon 100 mW-ot, de 600 ohmra akár 200 mW-ot is képes torzítatlanul leadni, vegytiszta A-osztályban. Kisebb ohmra ezzel a csővel nem alkalmas, 70 ohmon már csak 10 mW körül tud, és nem is szól vele jól (HD480).
A - természetesen FET-tel stabilizált - anódfeszültséget is 205 V-ra csökkentettem. Csatornánként külön szekunder tekercs, és teljesen külön anódtápegység. A fűtés közös, de az is stabilizált egyenáramú. Mivel a kínai NYÁK-lapon ki volt építve a helye egy relés időzítő / némító fokozatnak, így azt én is alkalmaztam: csak a csövek felfűtése után (1 perc) szabadítja fel a kimeneteket, addig testre vannak zárva. Kikapcsoláskor viszont késedelem nélkül némít, így nem reccsen, nem durrog, nem búg.
A negatív visszacsatolás bőséges (26 dB), a frekiátvitel 10 Hz-től 150 kHz-ig teljesen lineáris. A Morgan-Jones féle kapcsolással ellentétben ez nem fordít fázist. (A Little Dot Mk II is, és a Spartan Heliot is invertál, ami "elvileg" nem tesz jót a hangminőségnek.)
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
stellaz
veterán
válasz Ba cy lus #110395 üzenetére
Én szinte minden reggel és délután hallgatok zenét utazás közben (régen bringázás közben), szuper jól izolált Etymotic fülessel, go blu -ra kötve. Nincsen vele problémám, de azt kell, hogy mondjam, nem igazán tudom megmondani miért van, hogy többnyire úgy hallom reggel is, hogy ez marha jól szól és élvezem a zenehallgatást, és van olyan nap, amikor meg kicsit olyan mehh.. inkább idegesít a hangja, meg a zene úgy általában.
Este egyébként én azért szeretek jobban zenét hallgatni, mert sötét van. Ezt már gyerekkoromban is megfigyeltem, hogy sötétben egyszerűen jobban rá tudok hangolódni a zenére.
Fáradtan meg nálam is a basshead igény lép fel.[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz decoati #110393 üzenetére
A hullafáradt nem egyenlő azzal, hogy hatmillió stresszfaktor mondja a magáét az ember fejében.
Erről szó sem volt. A hullafáradt az, amikor ülve/állva elalszik az ember, képtelen koncentrálni.
Egyébként körülbelül 15 éve olvasgatom/látogatom itt ph-n a hifis topikokat, azóta megannyiszor találkoztam a véleménnyel/kérdéssel, hogy éjszaka jobb az észlelt hangminőség. Hogy reggel-délelőtt jobb, olyan véleménnyel kb. most először. Azt hiszem, akkor eléggé általános a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
válasz bitrograde #110392 üzenetére
Köszi! Már csak azt nem tudom, milyen fejhallgató erősítőkben és DAC-okban érdemes gondolkodnom a HD600-hoz? Külföldi fórumon Violectric erősítőket ajánlottak, de az azért kicsit húzós lenne első lépésként...köztes lépcső esetleg, amivel jól is szólna? (A JDS Labs Atom Stacket cserélném valószínűleg.)
Szerk.: közben látom a plusz infókat! Jajj, ne is mondd...szóval csak az OTL és Solid State cserében nem is érdemes gondolkodnom?[ Szerkesztve ]
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
decoati
aktív tag
válasz Ba cy lus #110391 üzenetére
A hullafáradt nem egyenlő azzal, hogy hatmillió stresszfaktor mondja a magáét az ember fejében. Éjszakára automatikusan leteszi ezeket az ember, talán ez nevezhető általánosnak. Aki éjszakára sem teszi le, vagy nappal sem kell pörögjön, annak tökmindegy a napszak, és maradhat pl. az éjszakai alacsonyabb zajszint (bár én kisvárosban lakom, napközben ööö... ja, jobban tolják a rigók. Úgyhogy nekem meg ez nem releváns), ha már különbség.
család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
bitrograde
senior tag
Szerintem nem érdemes HD600-ról le- vagy oldalra váltani a kisebb planárra. Csak akkor, ha pénzt akarsz elszórni. Jó planár hanghoz magasabban kell beszállni, és komolyabb erősítéssel. A HD600 is szépen skálázódik sokáig, az az út könnyebb és messzire visz.
Mondom ezt úgy, hogy HE6SE-re váltottam HD540 RG-ről, amit nincs szívem elkótyavetyélni. Mindkettônek más erôsítés dukál, bár fura mód az OTL-emet mindkettő szereti (ahogy a Neumann NDH30 is, ami Senn zabigyerek). De ez nem állna minden OTL-re, attól tartok.
Problémákat, édes, első világbéli problémákat veszel a nyakadba.[ Szerkesztve ]
-
decoati
aktív tag
válasz Ba cy lus #110374 üzenetére
Bármilyen audio lánc legfontosabb eleme az emberi agy, miért lenne mindegy az állapota? Kipihenten, nyugalomban még az élő beszédből is több információ jön le (jobban van idő/tér/hely meghallani a részleteket), miért lenne más a zene?
A fiziológiai problémákról gondolom nem is kell beszélni, én pl. most elkaptam az influenzát, hát a kamion majdnem elcsap az utcán, olyan süket vagyok (le lehet ezt fordítani belsőfül nyomásra, stb., de minek?)
Nem mindegy továbbá, hogy az agy milyen tréninget kapott: aki pl. életében klasszikust csak a nagyanyja Sokol rádióján hallott a Bartókon, arra hiába raksz egy csúcs rendszert, nem garantált, hogy elsőre levágja egy pl. fanfárról, hogy az valójában több szólamban, szólamonként több, eltérő hangszínnel/intonációval/dinamikával/stb. megszólaló hangszer (+ az apró eltérések az időzítésben/légvezetésben/hangindításban/stb.), térben szétpakolva. Csak azt hallja, hogy TÁTÁÁÁ huassssztaq
Kolléga vmi külföldre dolgozó hangmérnök cimborája meséli, hogy a mindennapjai első része mindig azzal telik, hogy "kipucolja az agyát": relax, nyugi, csönd. Mert ami nekünk hobby, és az így kapott élmény, az neki megélhetési forrás.család, gyerek, lakáshitel, közepesen szar munka vidéken
-
kNG
senior tag
válasz Ba cy lus #110385 üzenetére
Kezdetben valószínűleg csak egy 400SE-t próbálnék ki majd, némi betekintést (behallást) már azzal is nyerhetnék?
-
kNG
senior tag
válasz Bogyó bá' #110379 üzenetére
Kifejezetten mutatós, nekem tetszik!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz -NoVa- #110381 üzenetére
Persze, át számoltam az egészet. Most 300 ohmra képes kerek 100 mW-ot leadni, ami nekem bőven sok. Eltértem a klasszikus Morgan - Jones féle kimenettől is, most sokkal jobban hasonlít a japán Wada-Shigeru megoldására, csak éppen többszörös kimeneti árammal. Az a kapcsolás vonalszintű előfok, nem pedig fejhallgató erősítő. Nagyon szépen szól a HD6XX-el.
Kerülni fog még bele egy relés bemenetválasztó, négy pár bemenettel, ha végre megjönnek egyszer az alkatrészei.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
kNG
senior tag
válasz Ba cy lus #110378 üzenetére
Próbálgattam a HD600-at én is ezzel/azzal a dac-kal (poén kedvéért a Sennheiser GSX1000-rel és a FiiO e10k Olympus 2-vel is), és jól megmutatta a karakterüket! Elsősorban (idővel) egy igazán jó rendszert szeretnék építeni a HD600 köré, aztán szerintem rárepülök én is a planár vonalra!
-
-
Ba cy lus
addikt
Ehhez még annyit, hogy itthon médiaszerverről játszom le a zenét telefonon Neutron lejátszón keresztül, onnan a wiim pro-t kimenetnek beállítva. Most cseréltem telefont a napokban. Kapásból meghallani HD650-nel, hogy ahhoz képest a régi telefonnal ugyanezzel a felállással mosottabb a hang. Ezt mondjuk már egyszer megállapítottam egy harmadik - még régebbi, azóta kukázott - telefonommal hallgatva is, hogy arról dinamikusabb, tisztább.
Szóval számít minden, és mikor valaki mosottnak hallja a 6-os Sennheisereket, egyáltalán nem biztos, hogy ott a fejhallgatót hallja.
Az a durva, hogy a 320-as mp3-at a flac-kal szemben magabiztosabban kihallom HD650-nel, mint a HE560-nal.
Jó kis fejhallgatók ezek (mindamellett, hogy soha semmiről nem lesz planáros mélyük) valójában, de tényleg mindenre érzékenyek.
Mikor múltkor Nova belinkelte azokat a prüntyögős, illetve elektronikus zenéket, az elég vacakul szólt relatíve, kicsit elvette a lelkesedésem. De abban jó eséllyel vastagon benne volt a youtube tömörítés is. HD650-nel a 320-as mp3 is (ha olyan zene) mosottnak hat a flac-hoz képest, a youtube-os hangminőség pedig jellemzően még attól is elmarad.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #110373 üzenetére
A jelző, amit használni tudok: durva
A basszusok rétegződése és energiái egészen döbbenetesek. Annyit tudok mondani, hogy a Grado-t félre tettem, mert vékony volt utána és kevésbé közvetlen, kevesebb dinamikával, hiába tud fizikailag több levegőt mozgatni, ebből gyakorlatilag szinte semmilyen előnyt nem tud kovácsolni a planar IEM-hez képest. Még csak tér vagy jelenlét érzetben sem tud többet nyújtani, sőt!
Van olyan zene, ahol a Grado éppen csak mutatja, hogy szól valami a sub tartományban, Nova fülesével meg kiderül, hogy többrétegű játék van ebben a tartományban, a zene szerves részeként. És az elmúlt 2 hétben soha nem éreztem fárasztónak a hangját, egyedül a planaros simaságát kellett szoknom egy kicsit.Szóval nálam ez a planar iem lesz az irány szerintem, mert én most csak előnyét tapasztalom a fejeshez képest.
-
Ba cy lus
addikt
válasz SirRasor #110363 üzenetére
nekem fáradtan minden rosszabbul szól, mint mondjuk korán reggel, azonnal ébredés után.
Ez másnál is így van?Ellenkezőleg. Ha hangminőségre figyelek, délelőtt általában elég rossz zenét hallgatni, este viszont még a szar is dalra fakad.
Egyébként hifis topikokban jellemzően ez a tapasztalat, ami miatt gyakran elhangzott a kérdés, hogy miért szól éjszaka minden jobban? Erre lényegében két-háromféle, egymást nem kizáró válasz volt:
-éjszaka, mikor legtöbben már alszanak, kevésbé terhelt a hálózat, zajmentesebb áram érkezik a készülékeinkbe
-éjszaka kifinomultabb a hallásunk
-éjszaka kisebb a zajszint.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz btraven #110372 üzenetére
Ó, ezzel erősen egyet tudok érteni. Basszusban, nem puffogó, lomha, hanem feszes, részletes, rétegezett, textúrázott, átható, megélhető sub-basszussal megtámogatott mélyben a fejhallgatók jellemzően mind a hangfalakhoz, mind az IEM-ekhez képest fizikai hátrányban vannak. Adok lehetőséget Stellaznak sokadszor kifejteni, mit hall a kölcsönadott planar fülessel
Komfortban nem is kérdés, az IEM nem mozog, nem esik ki, nem nyom (kivéve akinek nagyon nem olyan a füle), nem nehéz, nem nyomja le a hajam, stb.
Izolációban megintcsak ég és föld tud lenni, több fülesem passzívan is kizárja a teljes külvilágot. Mások, kialakításfüggően egészen sokat átengednek, de mivel közel van a dobhártyához a hang, áthatóbban elnyomja a világot halkan is.
Aztán a részletesség, az apró nüanszok végtelen mikrodinamikája, és akkor most egy kicsit pontosítok Josh Valoron.100$-os cuccokat emleget, ahol tényleg óriási minőségbeli fejlődés volt az utóbbi években. Összeszedett, jól kiforrott hangolások jelentek meg, minőségi driverek, stb, de igazán élvezhető, a hallgatóban valódi hatást keltő jó fülest még mindig nem kapni ennyiért. Egyszerűen nem. 300$ körül már megmozdul valami, amikor már körülvesz a hang, élettel, érzelmekkel rendelkezik, és teste van, súlya, impaktja, de még mindig csak kezd. 3-4x annyiért meg még drágábban különlegesen jó, tágas terű, óriási dinamikájú, inkább előadást, és nem felvételt játszó dolgokat kapni, és hát itt akad némi gond. Jobb a 3 kedvenc in-ear fülesem, mint a Grado Hemp? Igen. Csak épp 2-3 Hemp-et lehet venni egy-egy füles árából.
És akkor ha a kettő közötti sweet spotot nézem, a klasszikus flathead earbud most releváns igazán: -
kNG
senior tag
-
kNG
senior tag
válasz Yodamest #110367 üzenetére
Ezzel egyetértek...én egyébként a világosabb hangú fejhallgatóktól egyre inkább a sötétebb hangúak irányába indultam el, feltehetően hasonló okokból (szellemi terhelés). Lehet lesz időszak, amikor még egy Audeze-LCD2-őt sem vetnék majd el.
-
kNG
senior tag
válasz stellaz #110360 üzenetére
Egyébként erősen elgondolkodtatott amit írtatok...biztos, hogy a stressz vagy az általános fáradtság is befolyásolhatja hogyan hallunk...
-
kNG
senior tag
Nem vonom kétségbe amit írsz, én nekem éjfél körül a legnagyobb élmény a zenehallgatás, de új fejhallgatónál nem vetném el a bejáratás hatásosságát (függetlenül attól, hogy tudományosan kimutatható vagy sem). Minden új fejhallgatómmal megvolt ez a köröm, nemhinném, hogy mindig pont akkor voltak "napjaim".
-
SirRasor
addikt
válasz Gzula[HUN] #110358 üzenetére
Nem árultam se itt, se ott.
Egyik helyen se törölték, mert nem linkeltem be. Elolvastam az összefoglalót és csak megkérdeztem ott, hogy amúgy miért, mert sokkal egyszerűbb volna belinkelni, mint leírni megint mindent.
Az aláírásos jó ötlet, köszi
85K tényleg sok; levittem - még mindig sok - 75,5k-ra, de most így hagyom pár hétig, hátha...stellaz nekem fáradtan minden rosszabbul szól, mint mondjuk korán reggel, azonnal ébredés után.
Ez másnál is így van?Más: Edition XS bejáratás !!150!! óra. WTF? Ez tényleg valós lehet?
Vagy csak 150 óra után megszokom a hangjátMake Love not war!
-
Tyrel
őstag
Egyébként igen, ez tök érdekes... Van amikor az ember fáradt, nyomja valami front, rossz napja van, és olyankor tompább, ügyetlenebb, rosszabbul lát... Különösen a látás és az egyensúlyérzék ami nekem elég sokat ill. észrevehetően változik, attól függően épp mennyire vagyok kimerült. Ezeket mind észreveszi magán az ember, viszont a hallás valahogy kimarad, legalább is nekem... Nem veszem észre magamon, ha másnaposak a füleim, egész addig amíg fel nem teszek egy fejhallgatót... Akkor is jellemzően tekergetem a hangerőt meg váltogatom a számokat egy fél órán át, mire leesik, hogy igazából velem van a baj.
Aztán másnap hirtelen megint tök jól szól minden.
Turenkarn
-
kNG
senior tag
válasz Floydman #110319 üzenetére
Na a napokban rámhozta a parát rendesen...egyik nap "visított", másik nap összemosta a hangokat, és eltűnt a dinamika. Most kezdünk rendeződni...nem szoktam bejáratni a fejhallgatóimat, de lehet nem ártana, és akkor kimaradnának az ilyen szenvedős időszakok...
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz SirRasor #110356 üzenetére
"Nevezz válogatósnak, de nem valami bizalomgerjesztő..."
A jelek szerint más is ezen a véleményen van. Saját fejhallgató reklámozása a fórumban egyébként tilos, a "beárazós" topikban gondolom ezért került törlésre a hirdetésed. Aláírásba viszont belinkelheted akár pár szóval, és akkor minden hozzászólásodban látható, hogy hirdetsz valamit. Továbbra is az a véleményem, hogy szerintem 85ezer HUF extrém magas ár érte, de ez az én véleményem, annyit ér, mint bárki másé itt. Ha ennyiért valakinek megtetszik, váljék egészségére. Lehet pont egy ilyenre vágyik. De én nem akarok ezzel már foglalkozni, mert nem kívánok személyeskedni. Ha találok valahol valami olcsóbbat, az nem az adott eladó ellen szól, hanem a többiek mellett. Jellemzően amazonról szoktam bedobni akciós fejhallgatókat egyébként.
Sok sikert az árusításhoz/eladáshoz egyébként (irónia nélkül).Más. Én szintén árusítani kívántam volna az egyik fejesemet, a Hyperx Cloud Alpha-t. Épp fényképeztem volna le, mikor kérdi a kisebb fiam, hogy mit csinálok. Mondom neki, hogy itthon a fejhallgató, el kell adjak belőlük. De az kell neki....
Gyorsan elkelt. Eddig rá nem tudtam venni, hogy használjon egyet is. -
Dorien
veterán
válasz SirRasor #110356 üzenetére
Nálam volt több HE4XX is. Anno ez volt a kedvencem a HE400i / HE400S / HE4XX trióból. Aztán lett egy Focuspad A párnás régi HE400, és ez a mai napig megvan, el nem adnám...
A HE400se is nagyon jó ár/érték arányú fejes, szerintem amennyiért dobálják kb. hibátlan. Rendes meghajtás az kell ennek is, kéri a Topping A30 Pro teljesítményét. chAMP-ról nem volt olyan dinamikus a megszólalása.
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
SirRasor
addikt
válasz Gzula[HUN] #110351 üzenetére
Nevezz válogatósnak, de nem valami bizalomgerjesztő...
Ba cy lus tény, hogy személyesen nem hallottam, de megkérdeztem Geminit
Head-Fi-n tényleg jókat írnak róla.Make Love not war!
-
stellaz
veterán
válasz Gzula[HUN] #110351 üzenetére
Ezt a fejest kb egy éve is hirdették, tudom, mert a javított csavarra emlékszem.
-
fattyu
veterán
válasz Ba cy lus #110352 üzenetére
hát...
400se-m van
4xxet meg röviden hallottam. ránéztem a gazdájára: szerinted ez jó? ilyen részlettelen planart nem hallottam még.
a 400se sincs a legjobb 20ban sem nálam de azért....szerintem a 4xx nincs a fasorban sem a 400sehez.
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz SirRasor #110350 üzenetére
Vaterán van fent egy hetek, ha nem hónapok óta 37ezerért. Tudom, mert napi szinten nézegetem a vaterát (is).
Bár tőlem annyiért árulod, amennyiért akarod. Nekem nem biznisz így se, úgy se.[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz Gzula[HUN] #110346 üzenetére
Köszi, átdobom oda.
Amúgy...khm..
1. 400SE fasorban sincs a 4XX-hez képest....vagy akkor miért nem veszek még1 lidlis fülest 3k-ért, mert az még annál is olcsóbb?
2. drop-ról 189$ +15$ szállítás az 74k, amire rájön az áfa+vámkezelési költség és máris ott vagyunk 110k-nál. Oké, most éppen akciózzák, talán megáll 95k környékén.Értelmezhetetlen az a felvetésed, hogy az új tulajdonosnak vennie KELL azonnal egy fülpárnát, amikor most a hozzá kapható legjobb van rajta
Deva helyett amúgy most egy felújított Edition XS jobban megéri. 113k-ban megállt mindennel együtt; nem hagyhattam ki
Make Love not war!
-
Gzula[HUN]
addikt
Ha már dumáltam róla, megnéztem hülyeséget-e. Nem, sőt. Hifiman HE400SE 77,87$.
-
golya85
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy planar fejhallgatót beszerezni, főleg Hifiman-ek érdekelnének. Leginkább rockot és metált hallgatok, valamint filmzenéket(Hans Zimmer, Howard Shore, Ramin Djawadi) és hasonló zenekari darabokat is.
iBasso DX260-ról szólna jelenleg, ha elég lenne(szerintem majd kellene egy erősítő is hosszútávon).
Ti melyik típust ajánlanátok erre? Árban az Edition XS-ig mennék el.Köszönöm!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz SirRasor #110340 üzenetére
A fejhallgatók beárazása EBBEN a topikban történik. Összefoglalóban is benne van. Ha nincs hozzá eredeti párna, akkor nem lesz a másik értéknövelő. Sőt, inkább ellenkezőleg, mert még eredeti párnát is be kell szereznie az új tulajnak. Ez olyan, mint amikor utólag raksz egy autóra szárnyat. Lehet neked többet ér, de a vevők 95%-a szerint jobb lenne eredeti állapotában.
Egyébként 211€ egy vacsi új Deva postával, tokkal vonóval Hifiman oldaláról, de a 400SE-t 30ezer körül már kapsz aliról, igaz non-stealth-eset.
De ha a Dropról rendelsz új 4XX-et, akkor is megáll 80ezerben vámmal, minden x@rral USA-ból, szóval ne csodálkozz, ha a 85ezres árnál nem fogják lemeríteni a telefonod akkuját az érdeklődők dömpingje.
Arról nem beszélve, hogy használt piacon ennyiből már Sennheiser HD600-ast kapsz, de az outletben is 83-84ezer Ft 2 év garival. Igaz nem sűrűn, de szokott lenni.[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz Ba cy lus #110343 üzenetére
Tessék mondani, ami elkelt, azt hogy vásárolhatom meg? Ezek már nem rontják az üzletemet.
Hát, szomorú vagyok. Ez alapján minimum sokáig nem fog elkelni és/vagy megtartom a gyerekeknek, de ez azért picit overkill. A nagyobbik elvan a lidlis 3k-s fülessel. Egyébként belehallgattam és annyira penetránsan sz*rnak nem mondanám a hangzásvilágot, bár lehet, hogy a FiiO K7 művelt vele kisebb csodát
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Ba cy lus #110341 üzenetére
Nem akartam nagyon belemenni, mert ahány ember, annyiféle ízlés: szerintem egyértelműen előnyére változott. A basszust valahogyan jobban átviszi a nagyobb távolság.
Sundarát szoktak, de amúgy nem szoktak. Ha gyorsan megveszik, semmi olyan nincs a közelben, ami labdába rúgna ehhez képest. A HD600 volt még jó áron, de már vitték is.Mindenesetre köszi, úgy néz ki kissé felé lőttem. Na ha 2 hétig nem viszi senki, majd elkezdem csökkenteni az árat.
Make Love not war!
-
Ba cy lus
addikt
válasz SirRasor #110340 üzenetére
65-nél többet semmiképp nem adnék érte (40-50k körül mennek HE400SE-k). A fülpárna meg fene sem tudja, hogy előnyére változtatta-e a hangzást. Ha mégsem, 15-20k egy új Focuspad-A/Focuspad párna.
Egyébként 85k annyira nem reális, hogy annyiért már Sundarát szoktak árulni:
[link].[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
85k reális egy Hifiman HE4xx-ért, ami enyhén módosítva lett - előnyére? Új, nagyobb fülpárnákat kapott és a fejtartó rész is valódi bőrre lett cserélve. Ezen kívül ~2 éves, tehát valószínűleg nem selejtes.
Ha nem, akkor kb. mennyit érhet?Make Love not war!
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz fericske #110338 üzenetére
Nem fordítható ki, ez már utángyártott. Nagyon hasonlít az eredetire, még az volt rajta, amikor megvettem, ebben is van merevítő, hasonló méret és anyag. De nem fordítható már ki.
De nekem egyébként pont jó most a párna elhelyezkedése és mérete, nem szökik a levegő el. Igaz, kellett hozzá a fejpánt védő huzat, mert alapban hiába volt e legkisebbre állítva, kicsit lejjebb volt a driver, mint kellett volna. Ez most jó. Nem a fejes "hibája", egy rakat fejhallgatóval jártam már így, pedig 58-59cm-es kuksóm van. Vsz. az a probléma, hogy golyó fejem van, és inkább oválisra terveznek.
Egyébként köszi az ötletet.[ Szerkesztve ]
-
fericske
addikt
válasz Gzula[HUN] #110337 üzenetére
Az k550-nek a párnáján ha emelsz 2-3 millimétert az jót tesz neki.
Kifordítod a párnájából a szivacsot és az alá teszel valamit ami kb. ez a vastagság. -
Gzula[HUN]
addikt
válasz Dorien #110336 üzenetére
Köszi! D5200-as már volt nálam, igaz nem túl sokat. Egymás mellett kellene 1-2-zni, hogy melyik lehetne a jobb NEKEM, de emlékezetem szerint azért észveszejtő különbség nincs, mind a kettő világosabb annál, mint ami nekem optimális lenne, de az AKG-nál az ifi truebass gombja időnként segít, a Denonnál meg sok volt. Az egy oldalon elvezetett vezeték is kényelmesebb, és az AKG-ra nem kell vigyázni, hogy mikor fog elkezdeni lemálni róla a műbőr, mert simán cserélhető rajta fél perc alatt minden. Emiatt, ha egyszer rám szakad a bank, nagyobb esélye van egy AKG 553mk2-nek a cserélhető vezetéke miatt, mint egy Denonnak. De alkalom szüli a
tolvajtfejhallgató vásárlást, simán lehet, hogy lecsapok majd egy kihagyhatatlan áru Denonra.
A két oldalas vezetéket nem tudom megszokni a Meze 99 Neo-n se. Arra is megjött az új párna, az is kellemes meglepi lett (mármint a párna), de arról majd holnap vagy holnap után írok csak pár szót.[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Gzula[HUN] #110335 üzenetére
Gratula!
Szerintem is tök jó cucc, csak a Denon D2000 egy kicsivel mindent jobban csinált..."Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Gzula[HUN]
addikt
Megszaporodtak itthon az események fejes ügyben, én meg még nem is írtam még az AKG K550mk2 felújításáról. Szóval a fejpántját szokás szerint mosószerrel kitakarítottam vizesen, bár rendeltem hozzá egy vacsi újat is szükség esetére. Eltettem későbbre. A dugót kellett kicserélni, találtam itthon egyet, ami vagy 1 évtizede már itthon van, és átalakítottam kicsit a hátsó részét, a műanyag törés védőjét kicseréltem fémre. Tudom, van ennék kifinomultabb megoldás, de én ezt a fajta dugót tudom "kurv@@nyäzás" nélkül zárlat mentesen megcsinálni relatíve jó minőségben. Az AT TAD-500-as adaptere pedig szerintem passzol is hozzá.
Kapott még egy pár alis párnát, mint ahogy korábban is írtam, elég jó minősége, még a gyári jellegű merevítés. is benne van. Raktam még rá egy textil fejpánt védőt, így kényelmesebb is nekem, meg pontosabban el tudom helyezni a füleimen is.
Nagyon szeretem ezt a fejhallgatót. Nem tucat műanyag x@r, nagyon fém, ahol meg plasztik, ott is soft touch. Nekem kigyenlenlített hang, kicsit melegebb hanzgás felé hajolva. Lényegében egyetlen bajom vele, hogy nem cserélhető a vezetéke, és nem is merek neki esni, mert szerintem nem tudnám szépen kivitelezni.
[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
válasz Dorien #110331 üzenetére
Hullámimpedanciáról(amit szabvány rögzít) volt szó, meg, hogy egy gyártó mit ír erről az oldalán(ahol említi a jittert is). Arról nem volt szó, hogy a mellékesen a gyártó által említett jitternek van-e szerepe vagy sincs. De értékelem hogy utánanéztél a hozzászólásaimban, de biztos van olyan ahol tényleges hülyeséget írtam, csak többet kellkeresni.
-
Dorien
veterán
válasz Mathiask #110328 üzenetére
A lényeg, hogy USB kábel és USB kábel között lehet minőség különbség a hangban. Hogy a kapott zajt, minőségromlást pontosan mi okozza, laikus zenehallgató / hifista számára igazából mellékes...
"Wherever you go - go with all your heart." --- commercial-free eclectic radio --- www.radioparadise.com
-
Mathiask
senior tag
válasz Dorien #110325 üzenetére
A jitter a mintavételi pontok között releváns a lejátszás során. Pl a merevlemezen tárolt zene file esetén nincs értelme jitterről beszélni. És ugyanúgy nincs értelme zenei mintavételi értékek közötti jitterről beszélni usb átvitel esetén. Usb esetén van egy fix 8kHz-es átviteli frekvencia, ami tök független a mintavételi frekvenciától. És egy-egy csomagban van x minta(talán 44.1kHz mintavétel esetén 8db, ha fogy a buffer, akkor többet is kérhet a vevő). Ezen minták között nem létezik olyan, hogy jitter, egy csomagban utaznak. Jitter majd akkor lesz miután a buffermemóriából a lejátszó oldal a mintavételi frekvenciának megfelelő saját órája(teljesen független az usb átvitel órájától) szerint egyesével veszi ki a mintákat.
-
kNG
senior tag
Igazából end-game...de tényleg...magas felbontása van, természetesen szól, a magastartomány vajsima de részletes, nem bántja a fülemet, és újra elkezdtem emocionálisan kapcsolódni a zenéhez, ami nekem legutóljára gyerekkoromban sikerült hangfalas rendszerrel. Idővel rápróbálok csöves fejhallgató erősítővel, meg egy komolyabb AMP-DAC párossal, elvileg nagyon jól skálázódik. Asszem pár évig elleszek!
-
kNG
senior tag
válasz Dorien #110325 üzenetére
Á, köszönöm, mindig tanul valamit az ember!
-
-
kNG
senior tag
Mindenképp! Most a MicroFluentDAC-ra és AMP-ra csatlakoztattam, ott ismerkedek vele. Ami érdekes, hogy az egyik USB kábellel tetszik a teljes szett hangja, a másikkal nem... 1 hete próbáltam mindkét USB kábelt, és ma újra, és ugyanazt a különbséget hallom, amit 1 hete...Nem értem hogy lehet USB kábelnek ráhatása a hangra, de a saját tapasztalat alapján tényleg van.
-
jippa
aktív tag
válasz fattyu #110322 üzenetére
Van, de nincs átkábelezve. Mono marad a lelkem, ahogy azt Japánban megálmodták, úgy meg nem lenne korrekt bármit is mondani a hifis tulajdonságairól. Én szeretem így is. Volt/van amúgy már egy másik stereo változat is a gyűjteményben, de 25EUR-ért dobozzal együtt ennek is találok helyet.
-
fattyu
veterán
válasz jippa #110320 üzenetére
megkockáztatom ugyanaz mint az 50a átkábelezve stereora.
olyanod nincs?
őszintén az volt az egyetlen igazi csalódás a vintage yamahák közül.
semmi maradandó élmény. 100 1 2 (yh/hp) mind nagyon jó. a hp1 (fekete dobozos) kiszolgálva a legjobb dolog amit hallottam. a 2 közel második kicsit funabb hangolás. a 3 érződik lejjebb van de 20 dollálért azért nagyon nagyot megy...
de az 50es nagyon bárdolatlan hang volt nekem.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
kNG
senior tag
válasz Valkűr #110301 üzenetére
+ 1 szavazat az AKG K371-re, habár picit a rászánt kereten felül van az ára. Kb. az a hang amit Te keresel, van mélye, ami nem ül rá a középtartományra, a magastartomány enyhén visszafogott, kellemes. A középtartomány természetes. Nem egy "felbontásbajnok" fejhallgató, de nagyon kellemes hangja van minden zenei műfajjal, és hosszan hallgatható. A megépítettség minősége hagy némi kívánnivalót maga után, de ha vigyázol rá, szerintem nem lesz baja.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz :AMF: #110311 üzenetére
Csak halk háttérzene szólt rajta, aztán állt az jobbra kitekerve is sokat ma :)
620 Ohm azért megdolgoztatja a Spartant is rendesen, de a végeredmény a Hemp mellett is megállja a helyét. Az a csoda, hogy ennyire két nagyon eltérő munkaponton is ugyanolyan szépen szól az erősítő, nem csak félúton 300 Ohmos izékkel. -
bolic
őstag
Akinek van ilyen kis teljesítményű 8 Ohmos 0.5 W pc ház hangszórók, ne fogjon vissza, legalább 10 darabot keresem, kb. 2 hónap múlva kezdem el építeni a tuning fejhallgatókat. Nyugodjanak meg, természetesen hirdetve van, csak a képeket külön kell feltölteni ide.Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
-NoVa-
addikt
iPhone + BT habár a rossztól távol áll, kissé még elmarad az Androidon LDAC-cal elérhető minőségtől. És az még térbeli mélységben laposabb, két dimenziósabb, mint a dongléval. Nem ebben az árkategóriában lesz a legjelentősebb.
Ellenben ha nem szeretnéd, hogy kihallatsszon a tartalom, akkor én az in-ear fülesek környékén nézelődnék, nem a fejhallgatóknál. Minden más valamilyen mértékben fog kifelé szólni. Persze egyes nyitottak eleve hangszóróként tolják a tartalmat, az más világ, de emelve a hangerőn a Bose QC35-öm sem néma kifelé, pedig az minden szinten az izolációról szólva zárt.Nekem itthoni, nem izolált, de kultúrált hangerőn nem kihallatszó formátumban a klasszikus flathead earbud vált be, aztán fülforma válogatja, nem mindenkivel kompatibilis műfaj.
Ez kb akkor hallatszik már ki, ha be már nem jut a külvilág, azaz ha nem hallom a harangzúgást, kukásautót, kapucsengőt, családot, akkor valami kiszűrődik. Zárt fejesnél is kb ilyesmi az arány. -
s4tch
veterán
Bluetooth nálam nem játszana, ha lenne egy klassz hordozható dacom. Az iBasso jó cucc, annál a bluetooth, pláne az alma-féle aac csak rosszabb lenne.
A felsoroltak közül Shure SRH840 szerintem is jó választás. Arra figyelj, hogy a legtöbb bolt az SRH840A-t tartja, ami egy újabb verzió, de szerintem kevesen hallották még. Ahogy RetepNyarab kolléga írja, annak a hangját nem dicsérik azok, akik szerették az eredeti, ~neutrális 840-et.
Vannak, akik a zárt AKG-kat (K361, K371) is szeretik; ezeket nem hallottam. Illetve ha van rá lehetőséged, hallgass meg egy Beyer DT770-et valahol. Hangban nekem nem a kedvencem, de kényelmesebb, mint a legtöbb, hasonló árú fejes, és a velúr párnák is kellemesebbek hosszú távon, mint a bőr.
-
RetepNyaraB
veterán
Ezekből az Oneodioról fogalmam sincs, kulturált hangja a Shure-nak van, de eredeti 840 már fehér holló használtan, a 840A meg egy mélyben dúsított, melegebb hangképű verzió mérések szerint. Viszont azt sem hallottam.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
stellaz
veterán
Az általad említetteket nem ismerem, de egynek bedobom a VE Supernovát. Én a gyereknek vettem zenélni, de azért rá szoktam rabolni. Strapabíró anyagok és felépítés, cserélhető kábel (kétfélét is adnak hozzá), könnyen cserélhető fülpárna, a hangja semleges, kiegyenlített. Magas hangerőn kicsit kiabálóssá tud válni. Semmi siblilance. Hosszan hallgatható, nem fárasztó hangja van. Bőr párnával több lesz benne a mély, de mosottabb is. Árban 50 dodo a gyártó oldaláról rendelve.
pro tipp: rákeresel akár itt, akár a füles topikban a Phoneixre
-
Tyrel
őstag
válasz Dorien #110300 üzenetére
& @s4tch
Láttam azt a Yaxi fülpárnát itt ajánlva hozzá, de szerintem egy ilyen klasszikus és elegáns megjelenésű fejhallgatóra tökre nem illenek ezek a piros-kék karikák, ha meg még a mélyeiből is elvesz akkor pláne nem nekem való.Várom a Sheepskin Oval-t, kíváncsi vagyok milyen lesz vele. A Velur Oval-t inkább azért rendeltem, hogy legyen valami alternatívám ha a Sheepskin alá nagyon befüllednék nyáron. Tudom hogy van cooling / ice pad is, de nem hiszek benne. Mármint azt elhiszem, hogy amikor először felveszed hidegnek érződik, de hogy órákon át az is marad, azt nem.
Egyébként az X2HR-re is rendeltem egy Sheepskin-t, nagyon kíváncsi vagyok mit csinál vele. Tudom, hogy nem igazán rá való ill. nem a gyári rögzítési rendszert használja, de akkor is érdekel.
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
Valkűr
addikt
Sziasztok! Egy rövid de velős információt szeretnék, elolvastam az összefoglalót de nem annyira naprakész ma már, és nem is igen ad választ amire szeretném!
Az első amit tudni kell hogy itthoni zenehallgatásra szeretnék egy fejhallgatót, tudom hogy a nyitottak jobb hangúak bizonyos téren, de nem szeretném ha kifele is hallani lehessen a zajt, ezáltal másokat zavarva. Tehát emiatt zárt füles jöhet szóba.
A másik ami fontos, hogy iPhone es iPad lesz a forrás, egy kis iBasso DC06Pro-val hajtva, vagy Bluetooth.
Lényegében mindegy hogy bluetooth vagy kábeles a megoldás de a kábeles gondolom jobb minőséget és hangerőt fog adni, de bármi tippet elfogadok Kábel vs Bluetooth minőséget illetően.
Árban 40-50 ezer között gondolkodom. Elég vegyes zenei igényekhez, leginkább pop, rock, és Jazz zenékhez. Legyen kényelmes fület betakaró megoldás.
Van pár kiszemelt ebben az árszegmensben és ötleteket várok melyik lenne jobb vagy esetleg más megoldást is meghallgatok.
Sennheiser Accentuim, Sony CH720, Audio-Technica ATH-M20XBT, Sennheiser HD569, HD200 Pro, Shure SHR840, Audio Technika M40, M50, ONEODIO PRO-50
Én ezeket találtam, de bármilyen tippet szivesen fogadom!
Igények hogy azért ne úgy szóljon mint egy tejfölös kupa, legyen mélye, ne cincogjon, de ne is üljön a hangképre a mély ezzel elnyomva a többi hangszint! Legyen könnyen hajtható, és legyen elég hangerő is. Ki mit ajánl a felsoroltak jók e, vagy lehet bluettoth is? Köszi, hogy elolvastad és előre köszi az infókat
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Óra topik