- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
macikos
addikt
válasz
SS-Wittmann #2169 üzenetére
A 21''-oson is van 1024x768
Semmi baj vele, de ég és föld a kettő. (komoly) -
macikos
addikt
Ezek után érdemes megnézni egy 14-15''-os monitort 1024x768-ban vagy 800x600-ban, én ha olyat látok elszédülök
Ez itt nem a reklám helye, de aki szeretne valami nagyon szépet látni, annak ajánlom, hogy szerezze meg a Sony - Faszination Natur ( Seven Seasons) HDTV Demo-t vagy ott van a Pioneer és a Panasonic HDTV Demo, garantáltan le fogtok esni a székről (1920x1080-as felbontás), eszméletlen, a DVD sehol sincs azokhoz képest -
macikos
addikt
Gratula, mostmár van egy ''monitorod''
1280x1024???Azzal csak az a gond, hogy 5:4-es képarányú. Akkor már legyen 1024x768, az 4:3-as.
1600x1200-ban kell használni, 85Hz-en. Azért mondom, hogy kell, mert sokan oda vannak, hogy az túl nagy felbontás, de nagyon hamar hozzá lehet szokni. Ezeknek a monitoroknak ezen a felbontáson a legszebb a képük.
Az 1280x1024-et mindenképpen felejtsd el! -
macikos
addikt
válasz
tupacamaru #2078 üzenetére
Nameg az LG résmaszkos, a Samsung lyukmaszkos.
-
macikos
addikt
válasz
tupacamaru #2071 üzenetére
Azt, hogy nézd meg őket, azért mondtam, mert nem lehet tudni, hogy melyik milyen állapotban van!
A Belinea 108080 valószínű, hogy jó lesz, joeid-del beszéld meg a többit -
macikos
addikt
válasz
tupacamaru #2067 üzenetére
Szinte mindegyik nagyon jó.
Mindenképpen nézd meg az Avocomp-os monitorokat, főleg a NEC FE1250+ -t. Amelyik a legjobb, azt vedd. Mondom, mindegyik nagyon jó, ezért egyértelműen nem lehet megmondani, hogy melyiket érdemes megvenni. -
macikos
addikt
válasz
AMD Power #2046 üzenetére
Én egy 14''-os monitorról (1024x768@60Hz)-ről váltottam egy Sony GDM-F520-ra (1600x1200@85Hz) a max. pedig 2048x1536@86Hz. Újonnan 5éve! 580e forint volt, én 26e-ért jutottam hozzá
.
Hasonlóan jó TFT-t, mint ezek a CRT-k nem tudsz venni, ez biztos. Egyedül a képélességben verik a CRT-t, de azt is csak a technológiából adódóan, amúgy egy CRT is lehet simán olyan éles, ráadásul szebb is a képe, az élsimítás miatt.
Ezeken a helyeken érdemes szétnézni:
www.makrotex.hu , www.avocomp.hu, PH! apróhírdetések , vatera.hu , apro.origo.hu
Avocomp-ban például nagyon jók vannak. A lényeg, hogy kapcsoltass be minnél többet, azonos típusból is és a legjobbat vedd meg.
[Szerkesztve] -
-
macikos
addikt
válasz
DroneZ^ #2037 üzenetére
Működését tekintve CRT, csak itt minden képpontnak külön elektronágyúja van. Már rég megjelenhetett volna, csakhát nem hülyék a gyártók, hogy az emberek veszik az LCD-t és a Plazmat, mint a levegőt, akkor ők minek csinálnának egy olyat, amely elsöpri mindkettőt.
Azta, a vége még rímel is
[Szerkesztve] -
-
macikos
addikt
válasz
ez_meg_emaz #1996 üzenetére
Akkor inkább várj vele egy kicsit, bánni fogod
-
macikos
addikt
válasz
scabi78 #1918 üzenetére
Hát mivel 22''-os, azt hiszem ez Diamondtron lesz, ami nagyon jó. A döntés rajtad áll, hogy megveszed-e, a lényeg, hogy jól nézd meg vásárlás előtt, de 10.000 forintért a hülyének is megéri. Az a gond, hogy kell majdnem 1 óra, hogy a moncsi elérje az üzemi állapotát, addig nem tökéletes a kép. De nagyobb hibákat már az elején ki lehet szúrni. Foszfor beégés, gyenge fényerő, stb.
-
macikos
addikt
válasz
ez_meg_emaz #1905 üzenetére
Nem, csak vártam, hátha valaki felszólal előttem
Tehát, nyugodtan vegyél 21''-ost, egyáltalán nem lesz nagy, de tényleg. Én olyan 50cm-ről nézem az enyémet és már annyira megszoktam, hogy néha már kicsinek tűnik
Az elején persze nagy lesz, de hamar megszokod.
Ha viszont mégis 19''-ost akarsz venni..., amiket felsoroltál, egyiket se ismerem. Vegyél 21''-ost, azzal nem foghatsz mellé.
Na? -
macikos
addikt
válasz
laci6600GT #1899 üzenetére
Most te arra gondolsz, amikor bootol és átvált karakteres üzemmódba, aztán grafikusba és felbontást vált?
-
macikos
addikt
válasz
ez_meg_emaz #1892 üzenetére
Dehogy venném
Ez az 5 vagy 10 olyan dolog, hogy tényleg nem lehet megmondani. Lehet, hogy 30 évig fog működni, de az is lehet, hogy holnap vihar lesz és kimegy. -
macikos
addikt
válasz
ez_meg_emaz #1890 üzenetére
Szia!
1024-ben simán mehet 100Hz-en. A lényeg a vízszintes frissítési frekvencia. Az ne nagyon legyen a maximális közelében, a te esetedben ez 96 kHz. Itt meg tudod nézni a frissítéseket: [link]
Az élettartam tényleg változó. Általában 5-10 év. -
macikos
addikt
válasz
mr.geeZ #1879 üzenetére
Az szinte biztos, hogy rövidül az élettartama.
Nem arról van szó, hogy a magas frissítési frekvencián való használattól hetek alatt tönkremegy a monitor, nyugodtan lehet használni, csak kérdés, hogy kell-e. A másik dolog, hogy a maximális frissítéshez közeledve csökken a képélesség. -
macikos
addikt
válasz
Bundás22 #1876 üzenetére
Te amúgy miről beszélsz?
Nem arról van szó, hogy megtört a kábel és az egyik színt nem jeleníti meg a monitor, hanem a windows asztal jelenik meg rosszul.
A szoftveres probléma meg nem azt jelenti, hogy kell neki egy szoftver, ami rendbe hozza a képet... Valami driver probléma lehet, ezért inkább rakja újra a rendszert. -
macikos
addikt
válasz
Bundás22 #1835 üzenetére
Tudom!
Csakhát nem minden ember tudja eztAprohirdetesben kell próbálkozni ilyennel, nem itt a PH! apróban. Azért írtam, hogy '' ha talál olyat''. A másik véglet, amikor valaki leadja egy boltba, az egy dolog, hogy mennyit adnak a boltban érte, na de ők mennyiért adják tovább. Lehet a 20 kicsit sok volt, na de mindent el lehet sózni jóáron, csak meg kell találni azt, aki megveszi.
Ha meg 7 ezer forintot kap érte, akkor inkább tartsa meg. -
macikos
addikt
Szia!
Ha csak a betűkben, akkor ez valami szoftveres probléma..., esetleg más felbontás?
Egyáltalán miért kell 85Hz fölé menni az asztalon?
Amúgy jó, hogy éppen a CoD2-t említed, az pont egy olyan játék, amelyben be lehet állítani a frissítést. Beállítások-ban ott van. Amúgy meg vannak különböző ''refresh lock'' progik, amivel be lehet fixálni a frissítést. -
macikos
addikt
Nem tudom, az az igazság, hogy én még nem találkoztam ilyen problémával, pedig előfordult már olyan, hogy monitort megkináltam egy jó erős mágnessel
, de miután elvettem mellőle, ugyanolyan lett a kép.
Meg itt úgyis csak az elektronokat téríti el a mágnes, szóval utána azok ugyanúgy jó helyre mennek. Bár ki tudja, egy bika hangszórótól lehet, hogy tényleg felmágneseződik a képernyő. -
macikos
addikt
Biztosan megoldható a házhozszállítás
Kérdezd joeid kollégát
P260 vagy 108030? Én a P260-at venném. Leírtuk már sokszor és a topic elején is fel vannak írva a két képcső előnyi, hátrányai. Egyértelmű, hogy a P260-as Trinitron képcsöve jobb, mint a 108030 lyukmaszkosa, viszont a Trinitronban van 2 merevítő szál, amelyek néhány ember rohadtul idegesítenek, de a legtöbben simán megbarátkoznak vele, mivel egyáltalán nem lehet észrevenni, csak ha direkt keresed a szemeddel.
A legjobb megoldás, hogy beszélsz joeid-el a házhozszállításról, elmész hozzájuk, megnézed, hogy melyik monitor tetszik a legjobban és ott választod ki. -
macikos
addikt
Valahol olvastam, hogy a legjobb módszer, ha csinálsz egy nagy tekercset és azzal lemágnesezed. Majd megkeresem, de szerintem jobb megoldás, ha egyből TV szerelőhöz viszed, majd ő megcsinálja. (reméljük)
Itt van: [link]
Laci_L hozzászólása
De mondom, inkább TV szerelő!!!
[Szerkesztve] -
macikos
addikt
válasz
Oliverda #1790 üzenetére
Szóval azért jó az 1600x1200, mert ott van a legszebb képe a monitornak, ez az ajánlott felbontás is. Én 50cm-ről nézem, nekem semmi gondom vele.
He-he, az a jó, amikor valaki meglátja, hogy 1600x1200-on van a monitor, ekkor elkezd szörnyülködni az illető, hogy én hogyan tudom így használni, mivel ő nem bírná... Na ilyenkor szoktam felnyomni 2048x1536-ba, akkor aztán K.O. -
macikos
addikt
válasz
skippper #1787 üzenetére
A 21''-os monitoroknak a legjobb, ha 1600x1200-as felbontáson és 85Hz-en vannak hajtva. Egyáltalán minek neked 1280x960, főleg ilyen 93, meg 94 Hz-en? A 85Hz elég, afelett hajtani a monitort felesleges, ráadásul így csökken az élettartama.
Ha nem tudod beállítani a frissítést, akkor ez azért lehet, mert a monitor nem kapja meg a DDC információt. Megoldás:
1. Jó lenne egy jó VGA kábel, mondjuk egy 15 tűs, de amelyikben tényleg 15 tű van, az nagyon ritka. Egy olyan, amiben 14 tű van, már jó lesz.
2. Ha nincs 15 tűs VGA kábeled vagy ha BNC-VGA kábeled van, az se gond ekkor a következőt kell csinálni:
Asztalon jobb egérgomb-->Tulajdonságok-->Beállítások-->Speciális-->Megjelenítő eszközök-->Megjelenítő-->A megjelenítő jellemzőknél állítsd be a monitorod maximális felbontását és a maximális frissítést. Utána megint az Asztalon jobb egérgomb-->Tulajdonságok-->Beállítások-->Speciális-->Monitor-->Itt állítsd be a frissítést.
3. Néha előfordul, hogy a kábel hiába támogatja a DDC információ átvitelét, de ennek ellenére mégse érzékeli a monitor. Ez lehet rossz VGA driver miatt, ekkor érdemes újra rakni a VGA drivert.
[Szerkesztve] -
macikos
addikt
válasz
Oliverda #1775 üzenetére
Ha a képcső ugyanaz, akkor nyugodtan mehet a csere. Persze ezzel együttjár egy komolyabb bekalibrálás. Azért reméljük, nem lesz ilyen módszerre szükséged egyharmar
A konvergencia az elektronikától függ. Viszont ez nem jelenti azt, hogy ha két monitorból csinálsz egyet, akkor jobb lesz a konvergencia. Ez olyan, mint a geometria. Minden CRT más. Egyszer kérte is valaki, hogy mondjuk meg, hogy mik a geometriai beállítások a monitorunkban, mert akkor Ő beállítja a sajátján. Erre mondtam, hogy ez így nem működik, mivel pont ezért lehet állítani a geometriát, konvergenciát, stb., mert nincsen két egyforma monitor. -
-
macikos
addikt
válasz
Tithian #1754 üzenetére
Jah, én most pl. beszerző módba váltottam, próbálok szert tenni F520 és FW900-ra. Lehet elment az eszem, de lassan eljön az az idő, hogy végleg eltünnek ezek a technikai finomságok.
Szóval addig kell bespajzolni. Akinek kicsivel több pénze van, az meg jobb, ha egyenesen 2 profi CRT-t vesz, így 15-20 évig nem lesz gondja monitorra
Szóval előre a profi CRT-k beszerzéséért -
macikos
addikt
válasz
Synthwave #1752 üzenetére
Dehogy zavarsz
Te is látod, hogy milyen pörgős a topic, havonta 5 új hozzászólás
Az IBM jobb. Amúgy miért nem veszed az IBM P275-öt? Gondolom Makrotexnél nézted, nem? Nah, ott a P275 2k-val drágább, viszont abba G520-as képcső van. Inkább azt vedd. Nameg az 130kHz-es -
macikos
addikt
válasz
greatchaos #1749 üzenetére
Pontosan, a szervízelés munkadíja+az alkatrész ár simán megvan 15k.
18k-ért meg már szuper monitort lehet venni. -
macikos
addikt
válasz
Synthwave #1746 üzenetére
Egy haveromnak van P260 asszem, de el akarja adni, mert neki nagy
( A bolondja, vett valami deszka TFT-t helyette
)
Amúgy beszélünk itt a G500, G520-as képcsövekről, ismerősömnek Eizo T9xx nemtudommilyenje van, azon is nagyon szép kép van. Szóval mindegy. A lényeg, hogy nagy legyen, nehéz és ott legyen rajta, hogy Trinitron. -
macikos
addikt
A fényvisszaverő réteg a tükröződés csökkentésére szolgál.
A problémád, hogy Te beállítottad a 120Hz-es frissítést, de a monitor ennek ellenére csak 60Hz-en megy, abból adódik, hogy a monitor nem kapja meg a DDC információt. A megoldás egy VGA kábelcsere 15 tűsre, de a megjelenítési beállítások megváltoztatásával is megoldhatod a helyzetet. Olvass vissza, sokan kérdezték ezt. -
macikos
addikt
válasz
Jodanovich #1725 üzenetére
Azért biztos van egy-két elvetemült, aki simán megveszi annyiért. Amúgy ez a minimál ár, amennyiért eladja, az olyan 70-80 között lehet valahol.
Ez az ár meg szerintem reális, Sony F520-se 20 forint. Sőt, 50 év múlva igazi érték lesz egy ilyen.
Ebay-en találni drágábbat is, azért ez kicsit mellbevágott: [link]
Különben meg ez tényleg egy igazi kuriózum. Egyszer szeretnék megnézni egy ilyet.
Sonyéknál és más gyártóknál is még biztos van jópár notórius CRT. -
macikos
addikt
Huhh, találtam egy ritkaság számba menő Sony FW900-ast vaterán. A múltkor valaki érdeklődött iránta, szóval gondoltam, beteszem.
[link] -
-
macikos
addikt
Egyszerűen csak annyi van, hogy a monitor nem kapja meg a DDC jelet, ez lehet rossz VGA driver miatt vagy pedig azért, mert olyan kábelt használ az illető, amelyikből hiányzik a DDC jelet vivő tű.
A megjelenítő tulajdonságainál kell átállítani a frissítést, mert a driver alapból 60Hz-ben maximalizálja. -
macikos
addikt
válasz
Jodanovich #1691 üzenetére
Ne csináld már
Hozzá fogsz szokni. Nehogy már ezt a jó monitort becseréld egy nem Trinitronosra (ugyanis azokban nincsen). Komolyan annyira zavar?
Amúgy hol vetted és mennyiért?
[Szerkesztve] -
macikos
addikt
válasz
Jodanovich #1689 üzenetére
A Trinitron képcsöveseknél igen. Ez két merevítő szálat jelent. Nem kell tőle parázni. Sokan mondják, hogy őket zavarja, de ez csak az elején van így.
Hiába mondom, hogy nézzél meg egyet, úgyis azt fogod mondani, hogy zavar
Tehát a megoldás, hogy vegyél egyet és így kénytelen leszel hozzászokni -
macikos
addikt
A rohadtbüdös....
Éppen most viccelődtünk a monitorról, előtte írtam a TV szerelőkről... de nem hiszitek el, kísértettem a sorsotma gépezek, egyszercsak pikk-pukk hang, bevillan egy vizszintes fehér csík 4-5 másodpercenként vagy 20-szor, utána egy nagy pukk, aztán csönd. Azóta kuss van, a kép is rendben van. Azóta imára van kulcsolva a kezem, kikapcsolni meg nem merem, nehogy bekapcsolásnál elszáljon
Lehet fel kell majd keresnem egy TV szerelőtNagyon, de nagyon sajnálnám ezt a monitort
-
macikos
addikt
válasz
bolcsodal #1673 üzenetére
A szervízelhetőség miért lenne gond? Vannak még TV szerelők
Visszatérve erre az LCD dologra, a legtöbb embert teljesen hidegen hagyja, hogy milyenek a TV-jének, monitorának a specifikációi. Neki csak az számít, hogy az előző TV-je egy nagy doboz volt, az LCD, Plasma, amit meg most vett, jó vékony és minden ismerőse a csodájára jár. A legjobb az, amikor megveszik a 720p-s vagy a pénzesebbek az 1080p-s TV-t, aztán meg otthon bekapcsolják rajta az RTL Klubbot. Nem hiszem, hogy minden friss tulaj HDTV adást fog nézni műholdról. De amilyen nagy gonddal nézték a boltban, hogy melyiket is vegyék meg, elég a 107 centis vagy nagyobb kéne, hasonló méretű nemtörődömséggel veszik tudomásul, hogy nem olyan jó rajta az adás minősége, HD felbontású filmekre meg még várhatnak egy kicsit. Addigra meg már úgyis jön a SED, azzal pedig újabb TV vétel.
Ennek tetejébe a kedvencem, amikor lenézik a CRT monitoromat, mintha valami utolsó szemét, idejét múlt használhatatlan kacat lenne, bezzeg az ő vadi új TFT monitoruk, az nem semmi. -
macikos
addikt
Valószínű, hogy van szervíz menü, de hogy hogyan lehet előcsalogatni, azt elég kevés ember tudja, leginkább szervizesek, de ők meg nem nagyon akarják elárulni
Ami biztos, hogy nagyon de nagyon el lehet vele ba..ni a képet. Ezért nagyon fontos, hogy mindenféle állítgatás előtt írjátok majd fel az összes beállítást ami benne van, hogy visszalehessen majd állítani az eredetire.
Itt lehet megmondják: [link]
[Szerkesztve] -
macikos
addikt
Oopps, én a deinterlacere gondoltam
A lyukmaszknál tudtommal nem jut el annyi elektron a foszforréteghez (túl nagy a távolság a lyukak között), ezért sötétebb a képernyő.
Igen, mivel kis körökből áll a rács, de erre mondtam, hogy szerintem ez és a sík képernyő nem függ öszze, vagy nem -
macikos
addikt
Üdv!
Végre valaki veszi a fáradtságot és alkot valamit ebben a nagy unalomban
Akkor a hibák:
- A felbontások felsorolása elég gyérre sikeredett, (2048x1536=grafikus ????, inkább QXGA)
- Van az interlaced és a non-interlaced, de a progresszív scan más.
- A Pal 25 fps, az NTSC pedig 29,97 fps.
- A képfrissítésnél kitérhetnél a vízszintes frissítésre is.
- ''Ez a technológia nagyon sokáig megfelelt az elvárásoknak, de nagyon sokat vesztett a fény az intenzitásából, és evvel a technológiával csak domború felületű képernyőket tudtak megvalósítani.''
- Szerintem ez a két dolog nem függ össze
- A Trinitronnál még megemlíthetnéd, hogy a rács alakjából adódóan a képernyő geometriája jó
Amúgy sok sikert a folytatáshoz
Jah, amúgy meg az LCD, plazma, SED technológiákkal kapcsolatban Racecam kollégához fordulj. Különben meg megtalálható néhány írás tőle és más fórumosoktól is ezekről a technológiákról.
[Szerkesztve] -
macikos
addikt
Nem tudom, hogy milyen, mivel csak annyit írtál, hogy 21''-os Infotronic.
Kinek mi a tűéles. Ez lyukmaszkos, nemde. Nem minden a 21 coll.
Nem azt mondtam, hogy szar, de sokkal fiatalabb és sokkal jobb monitorokat lehet venni jó áron. Nehogy már ne tudjon az ember 20-30 ezret kiadni egy normális monitorért.
Ez nem neked szól: Azt bírom, amikor valakinek a gépében ott figyel a Core Duo, az X1950XTX meg egyéb apróságok, egy normális monitorra meg nincsen pénze... -
macikos
addikt
válasz
TrollMetal #1562 üzenetére
Egyszerűbb, ha veszel egy jó kábelt, ami 15 tűs. Viszont azt is meg kell jegyeznem, hogy nálam volt olyan, hogy egy bizonyos catalyst-tel nem ment a DDC. ( a DDC közli a monitorral a frissítést, néhány kábelnél hiányzik a 11-es tű, ami ezt a DDC jelet viszi)
-
macikos
addikt
válasz
TrollMetal #1549 üzenetére
1300 + 1450-es hozzászólás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Samsung hajlított 32 WQHD gamer monitor 144Hz, VA panel
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- SAMSUNG (LS32B800PXUXEN) 32" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest