Hirdetés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- V80 Design néven jött az almaízű Nubia
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Jester01
üzenetére
kosz a valaszt (RedAnt, neked is)
varchar -nak a rekordban van foglalva hely (a maximális hossznak)
amennyire tudom, a varcharnak pont ez a lenyege a char-ral szemben, hogy nincs szamara a maximalis hossz lefoglalva, csak a hossz + 1 byte (ujabban (mysql5-tol talan), ha a varchar hossza nagyobb, mint 255 karakter, akkor lehet hossz + 2 byte is)
alter table tablanev add index ( mezo1 ).|. table tablanev add index ( mezo2 );
most latom csak, a ph motor kiszurte a lekerdezest, az ott eredetileg nem egy ''pocs'' volt, hanem egy masik alter (amennyire eszrevettem, ha a kovetkezo karaktersor van, akkor az atalakul .|. karakterekke: ; sqlparancs
ha van ket tablam van-e kulonbseg sebessegben, memoriahasznalatban az alabbi ketto kozott:
miert biztosabb es mit ertesz ezalatt?
(egyebkent most latom csak, hogy ezt meg en irtam el: a masodiknak ez a vege: tabla1.name = 'nev' -
RedAnt
aktív tag
válasz
Jester01
üzenetére
ha van ket tablam van-e kulonbseg sebessegben, memoriahasznalatban az alabbi ketto kozott:
Ránézésre nincs (feltéve, hogy van index mind a 2 lekérdezéshez). De az első a biztosabb.
még annyit tennék hozzá hogy az első esetnél, ha egy konkrét sorra keresel a név alapján, akkor distinct-el érdemes és limit 1-gyel, így az első találatnál leáll, és használja az indexeket teljes tábla-scan helyett akkor is ha alapból figyelmen kívül hagyná. Forrás: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung DLP projektor, The Freestyle SP-LSP3B
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Uj, Bontatlan,36 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő