- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumos14
nagyúr
tudtommal még most is a beágyazás dívik, lásd előző hsz-em. a SS és az alternatív felmásolók is így jártak el. az alternatív felmásoló egyik jó tulajdonsága az volt, hogy nem kell installálni, csak felmásolod a lejátszóra, mittomén 1-2 mega, és haver gépéről is tudsz zenét másolni magadnak (ráadásul úgy, hogy a lejátszó azonnal le is játssza), köszönhetően a lejátszó drive-járól elindítható alternatív felmásolórproginak. mert amúgy simán felmásolhatod az mp3-at TC-rel is, mint külső meghajtóra, csak éppen a lejátszó nem fogja felsimerni, mivel nem kerül be az adatbázisába. huh, én sem érteném elsőre.
igen, vmelyik új olcsó lejátszójuk már ums lesz és atrac-ot sem támogat, de ezt te is írtad mostanában, csak azt nem tudom, hogy melyik, talán vmi B volt a típusszámban. -
rumos14
nagyúr
távol álljon tőlem, hogy egy Cowon terméket ''vesztesnek'' hozzak ki, de nem értek egyet az ilyen túl ''merev'' összehasonlítással: azért a legjobb, mert a legtöbb formátumot kezeli és a legnagyobb név a piacon. a feature-ök tekintetében pedig szintén nem tudnék egyértelmű nyertest hirdetni, de kicsit értelmetlen ez a ''vita'', bár vszleg nem is vitatkozunk. én a sony-t venném, mert tetszik az a játékos, és nem csak külsőre.
na amúgy nem akarok rosszmájú lenni, de volt már olyan, hogy vki meg tudott győzni téged vmiben?vagy pl. belátod, hogy a T20 egy nem túl jó választás volt, az árát leszámítva?
-
rumos14
nagyúr
nem értek mindenben egyet veled, ki is fejteném.
persze az is közbejátszik, hogy néhány sony lejátszó iránt viszont érzek egyfajta megmagyarázhatatlan vonzalmat, és az a8xx sorozat is ide tartozik.
de vannak racionális(abb) tényezők is. először is a sonyhoz adnak egy minőségi fülest, ezzel rögtön megspóroljuk a cx300 árát, így máris olcsóbb, mint az U3 - hoppá.
a kezelés is rendben van, hálistennek normális gombok vannak, a play kicsit kidundorodik, sztem zsebben simán kitapogatható. a hangerőállítás oldalt van, ezt is meg lehet találni a naciban. hangminőségben nem hinném, hogy hallható különbség lenn egy U3-hoz képest, a támogatható formátumok kapcsán az emberek 98%-a mp3-at hallgat, a maradák 2% nyílván ne vegyes sony-t, ami mellett viszont további szoft érvek is szólnak: hosszabb üzemidő, nagyobb, szebb kijelző, jobb videolejátszás (van, akinek számít), vékonyabb. persze az U3 mellett is szól számomra 2 fontos érv: mini usb és ums. -
Atlantis
veterán
Ezzel én is így vagyok, de másoknak más lehet a fontos, ezért írtam neki, miket célszerű mérlegelni.
chandler: Egyáltalán nem nehéz tekerni vele. Lehet, hogy valami egyszerűbb az iPod, de ez megint ízlés kérdése, ki mennyire van oda az ilyen érintésvezérelt dolgokért.
Egyébként PMP=Portable Media Player ; DAP= Digital Audio Player. Tehát a PMP inkább a mindent egybe irányvonalat akarja jelenteni, a DAP meg inkább a zenehallgatásra fókuszál. Ezt írhatta volna magyarul is bwoay, de ő szereti ilyen technokrata rövidítésekkel ijesztgetni az idetévededő érdeklődőket. -
Chandler
senior tag
2 kérdésem lenne:
1. mi az a DAP meg PMP meg nemtommi?
és a 2. hogy Te hallottál már szólni meizu m6-ot és iaudio u3-at? ha igen melyiknek szebb a hangja?
egyébként az egyetlen dolog ami nem tetszik a meizuba hogy túlságosan is hajaz az ipodokra... mondjuk legalább belerakták a könyvtárak szerinti nézegetést...
és mégvmi: az iaudioval nem nehéz beletekerni a számba, ugyértem ha pl van egy 2 órás mix amit hallgatnék mondjuk az 50. perctől akkor az nem fél óra míg a joystickal elérek oda? mert ipodba meg meizuba ez a jó, hogy könnyű kezelni
mondjuk még soha nem volt joystickos lejátszóm ugyhogy nemtom mennyire könnyű/nehéz kezelni... -
Atlantis
veterán
Nem alapból. Az Audigy-n viszont be tudtam állítani olyat, ami tetszik. Olyan lejátszót keresek, amin ez szintén lehetséges. Sony-kat nézegettem, még a Creative is megfordult a fejemben, de nem vagyok benn biztos, hogy lejátszóból is olyan minőséget csinálnak, mint hangkártyából.
-
vili13
őstag
Nyilván létezik ipod remote, csak nyilván nincs mindenkinek, no meg az ipodosok szeretik elővenni...
A hangerőszabályozással meg az a baj, hogy a D/A előtt digitálisan történik úgy, hogy a kimenő értéket beszorozzák a megfelelő 0 és 1 közötti értékkel. Könnyen belátható, hogy így -6db-enként (iaudio lejátszókon -4 egységenként) a max hangerőhöz képest elveszítesz 1 bitet a felbontásból. 24-bites D/A-val meg le lehetne menni akár -48dB-ig minőségromlás nélkül, de az eq és effektek is pontosabbak lehetnének egyúttal. -
vili13
őstag
ipodot pl. gyakran látni, mert azt muszáj elővenni ha csinálni akarsz vele valamit, de az M6 és társai sem jobbak ebből a szempontból
.
D2-t konkrétan még nem láttam, de U3-at már igen, és technikailag azon is lehetséges videózni, csak még nem láttam olyat, hogy ezt a funkcióját használta volna valaki...
A leendő i7 16GB-jának praktikus felhasználása végett gondolkoztam azon, hogy mutatna rajta a south park összes. Le is konvertáltam vagy 2-3 epizódot a jetaudio-val a megfelelő 128x160 xvid-be, és addig állítgattam a monitort meg a felbontást, amíg ezt sikerült összepréselni a várható 1.3'' közelébe. Az a helyzet, hogy ez rohadtul picike, és fárasztó nézni. A 2.5'' D2 jobb egy fokkal de még mindig nem az igazi, hordozni meg szvsz túl nagy. 5-6'' már nézhető lenne, de az már végképp alig hordozható.
Én végül a magam részéről továbbra sem látom sok értelmét a mobil videózásnak, és jobban örülnék, ha a lejátszók gyártói végre elkezdenének inkább a hangminőség terén vetélkedni. Nagy fogyasztású nagy kijelző helyett pl. többre tartanék egy 24-bites D/A konvertert, hogy ne csak a minőség rovására lehessen hangerőt szabályozni... -
piqla
őstag
A hozzaszolasoddal teljesen egyetertek, egyebkent nezegettem a Samuk kozul a Yepp U3JQW es Yepp K3JQG ; az arukat ugyan borsosnak talalom. Egyebkent irtad, hogy az m6 a meizuk kozul a legrosszabb valasztas. Ezt az en esetemre erted, vagy pedig ugy altaban van rossz velemenyed? Bar gondolom elobbi.
Tehat igenyem: legyen szep (ok, szubjektiv) legyen benne radio, ne kelljen kulon szoftver a zenek masolasahoz, ergo hasznalhato legyen mass storagekent.
Uu mennyit tudok szenvedni -
piqla
őstag
Kozben eszembe jutott meg valami: mp3 lejatszoknal letezik queue funkcio? Fontos lenne a leendo keszulekben
Nem kell konkretan2 gigasnak lenni, de 1 giga az nekem nemileg keves... Ugyanis rengetegszer csinalom azt, hogy hallgatok egy szamot fel percig es valtok. Igy pedig eleg gyorsan vege lesz a zeneknek
[Szerkesztve] -
Vamp
senior tag
Nálam a cserélhető akksi a legfontosabb, mivel van itthon 2600os elemem sz*rásig (anyuci meg apuci a karácsonyi merci mellé
vett külön-külön, egymástól függetlenül egy pakkal). Semmi baj, zsivalynak jó lesz a C330-as Kodakba a többi.
A másik meg, mi van ha a beépített akku elkezd meghalni? Amennyit én zenét hallgatok (napi 10-12 óra, ha úton vagyok, akkor is), azzal a töltés/merítés aránnyal hamar seggére verhetnék a belső akksinak -
ponti_ak
addikt
Na elmész te a jó fenébe, ''drága barátom''...
...egyébként jogos, szépen leütötted a magas labdát, tesó.
Szerintem visszaballagok a kornerbe, és veszek, egy rohadt ''fali töltőt''.
ui: az edigital-ban megint nagyon gyorsan fogy az akciós készlet, T20-as pl. nincs már...
[Szerkesztve] -
-
vili13
őstag
''hasonlítsd össze az M6-ot és a D2-t hangminőség szempontjából''
Ugyanaz, mint ha az E3-at és U3-at hasonlítanám össze. A hangminőségért felelős áramkörök szvsz ugyanazok gyártón belül, más körítéssel.
''a 90 dB SNR-es E3 nem produkál több alapzajt, mint a 95dB SNR-es U3''
Mivel a megadott SNR-t kb valóban is tudják, ott van az a jelentős 5dB különbség az U3 javára. Más kérdés, hogy az E3 alapzaja is elég kicsi ahhoz, hogy nem eléggé vájt füleiddel ne érzékeld jól a különbséget! -
eastsider
nagyúr
MI a gond az E3-al?
Én nyúzok 1-et lassan fél éve és semmi gond (CX300-al)
Jah nekem is van 1-2 ilyen számom amitől 1 bizonyos részletnél szétmegy a fülem, winampnál meg semmide ez sztem nem gáz, megveszem a számnak a jobb változatát és csá
Jah az a nick csak izénem akarok ujraregelni nick miatt only, meg szkubi miat sem
egyszer meghallgatnék 1 iadudiót is, h mi is az
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
Minek hasonlítanék össze két kifutott, ma már nem is kapható lejátszót?!
Az E5 volt a Meizu utolsó lejátszója, ami tudta a 95dB SNR-t - amit az összes jelenlegi iAudio is -, a Meizu-k manapság csak az átlagos 90dB-t bírják produkálni, de a többi paramétereik is valamivel gyengébbek. Az én értelmezésemben ma a meizu szimlán jó, az iAudio pedig kvázi audiofil minőség a hordozható kategóriában. -
Avalon
tag
Igen-igen, átgondolva nincs sok értelme az U2-nek. Csak gondoltam ha lenne olcsóbban, akkor az jobb lenne, mert ugye a színes kijelző, videólejátszás, képnézegetés, FLAC, nekem mind felesleges opció, nem hiszem, hogy használnám. Vagyis FLAC-t pl használnám, csak hát 1 vagy 2 Gb-n... :S
-
Avalon
tag
-
ponti_ak
addikt
Muhaha.
Egyébként mit csináljak, ha AA-elemesből nincs igazán normális DAP manapság... ajánljam inkább ezt..? [link]
MOD: ja, bocs, ez beépített akkus, és _már_ mp4-lejátszó..A kedvenc részeim az üzemidő: ''14 óra készenléti idő, Zene lejátszás: 10 óra, videó: 4 óra, töltés: 2,5 óra'', illetve a ''Szoftverfejlesztési lehetőség''
[Szerkesztve] -
rumos14
nagyúr
''szolgáltatások, támogatott formátumok terén a Sony a leggyengébb.''
így, ezzel nem értek egyet. ha viszont csak nyelvbotlás volt, és igazából az Apple-re (iPod-ra) gondoltál, akkor nagyon is.
továbbá: a Samsung T9 egy nagyon jó hordozható lejátszó. csak bwoay eddig még lusta volt bemenni egy MM-ba/Fukarba, hogy kicsit megnyomogassa.
[Szerkesztve] -
Maszti
tag
Én sem akarok lemondani semmiről, félreértettük egymást! Fontos a jó anyaghasználat, hangminőség és hangerősség
Csak most, meg már az iPodom előtt is ezt a Meizu m6-ot szemeltem ki és nagyon bassza a csőrömet! Ezért érdeklődöm ilyen intenzíven e termék iránt...
De ha iAudio, hát akkor legyen 45.000ért iAudio
Baszki lejjebb ment az ára, már csak 41.000Ft a 4gigás
Akkor lehet megoldodott a problémám, mivel a Meizu 39.000Ft
Akkora különbség már nincs is,sőőőt ugyanott vagyok!
hmm.... -
pityulee™
tag
a H100-asok tényleg szépek, a 300-asok már nem annyira
amibe 1.8''-as vinyó bele kell h férjen, nem lehet nagyon kicsi
nekem kell is ez a méret, ill most ez jön be. a h320 majdnem pont olyan magas, mint amilyen széles a tenyerem... (azért a t10-zel is elboldogulok még)
egy picivel kisebb mint a régi vókmenem[link]
erről jut eszembe: dat kazettás mp3 lejátszó nincs? -
SzGee
aktív tag
viszont ha kifog egy jó szériát, akkor megéri onnan rendelni, igaz eléggé lutri a dolog
én eddig 2x rendeltem tőlük, mindkétszer itt volt az áru egy héten belül és azóta is használom a kütyüket
ez mondjuk nem jelenti azt hogy harmadszor is rendelnék....
hiába három a magyar igazság -
rumos14
nagyúr
de, lehet, sőt még a Creative batárabb régi Zen-jeiben is az van.
de én azt írtam, hogy ami 20/30 gigás és 1,8-as, az Toshiba.
a 0,85 pedig sztem nem fog elterjedni, hiszen maholnap már 16 gigás flash modulok lesznek a lejátszókban (ahogy te is írod). na jó, lehet hogy 1 év múlva csak. -
ponti_ak
addikt
Igen, ilyen van. Az Everest szerint:
Gyártó Toshiba
Merevlemez neve MK-2006GAL
Fizikai formátum 1.8''
Formázott kapacitás 20 GB
Lemezek 1
Adatrögzítő felületek 2
Fizikai kiterjedés 78.5 x 54 x 5 mm
Max. tömeg 51 g
Átlagos forgási késleltetés 7.14 ms
Forgási sebesség 4200 RPM
Max. belső adatsebesség 230 Mbit/mp
Átlagos fejpozicionálási idő 15 ms
Sávváltási idő 3 ms
Max. fejpozicionálási idő 26 ms
Csatoló Ultra-ATA/100
Pufferelt adatsebesség 100 MB/mp
Puffer mérete 2 MB
--------------------
Kis érdekesség: az eDigital ''aláment'' az iAudio D2-nek is, jelenleg 50k náluk a 2 gigás verzió, míg a 'patikában 57k...
[Szerkesztve] -
tothl
addikt
A microdriveval egy gond van. Ha leejted. Maskulonben jo gyors, igencsak hasznalhato.
A solid state jol hangzik de csak ha csucsminosegu termeket veszel, lattam mar par kinai dzsunkatekket, nem ersz semmit a solid state-el, ha ugy van folforrasztva, hogy leesik, elvetemedik, esetleg gagyi minosegu az on es magatol elvalik. -
Bári
tag
Nos a HDD-vel az a gond, hogy a mobilrack-em most mondta be nemrég az unalmast. Konkrétan a 160 GB ötöde használhatatlan. Álldom az eget, hogy több partíciót csináltam és csak az egyik lett oda! A gond az, hogy ez simán előfordulhat a microdrive-al is. (persze arról tutira leszedik a gyárban a levegőztető részről a matricát) Na a lényeg, hogy magától a drive-tól nem félek és alapvetően jobb vételnek tartom, mint a Thomson, noha annál kevesebbet tud, de egy jobban megbízható cég forgalmazza, gyártja. Ezért van még mindig versenyben az Archos. A flash meghajtóval nincs gond, annak jóval kevesebb a meghibásodási aránya, viszont kisebb a kapacitása is és drágább.
-
<Adamsky>
nagyúr
''...jámer mink ángol TC-t használunk...''
Ja, ja. Ez szép lassan alakult így. Már nem emlékszem pontosan, hogy mely programoknál, de előfordúlt, hogy ''szuper'' magyarítás következtében nem találtam meg dolgokat és/vagy teljesen félreértelmeztem az adott funciót. Meg aztán a két nyelvű hibaüzeneteket is rühellem...
Szóval egy jó ideje minden kütyüm (telefon, PDA, PC (otthoni és munkahelyi), MP3 lejátszó) angolul kommunikál velem. Ez van! -
vili13
őstag
Folyton ezzel a pattanással jöttök, amit valami régi fw csinált csak szerintem. Na jó, a gap tényleg ott van, de rövidebb változatban az U3-nál is, és nem hiszem hogy durván nagy lenne a differencia.
Arra azért kíváncsi lennék, pusztán hangminőségben van e valami különbség. Ha véletlenül egy U3 közelébe kerülnék, majd jól ráuszítom a RMAA-t, és kiderítem! -
rumos14
nagyúr
ja csak olyan is van (soxor) hogy kuss kellene mert éppen az eszemet is kellene használnom. a csajszi pedig mindig robiviliemszt hallgat.
én csak jól elszórakozom a dolgon. a másik meg a sógorom, aki 70-ért vett 4 gigásat a nővéremnek. tudja, hogy kenem-vágom a témátde nem kérdezett meg. ráadásul a nővéremnek iszonyat nem jön be, sem színre (pink
) sem a legendás clickwheel kezelés. bezzeg az én párom. miután kicsit megsemmisült a Samsung U1-e, kénytelen vagyok egy új játékost venni neki. csak 1 kérése volt: ne ilyen tekerős szart (ez lenne a clickwheel) vegyek neki
-
dulifiO
aktív tag
Hello!
Köszi a segitséget. Igy meg is találtam azt az mp3 lejátszót: TrekStor i.Beat cebrax RS
http://www.trekstor.de/en/products/detail_mp3.php?pid=70&cat=0
Ennek beépitett FM Transmitter-e van.
Mi a véleményed erről, milyen minőségű lehet ez a Trekstor, zenét tekintve ill. a rádiójele?
Vagy jobb, ha veszek külön egy lejátszót meg egy FM Transmitter-t?
Köszi előre is!
Dulifi -
rumos14
nagyúr
bár csak a nővérem (pink
) nano-ját hallgattam egy ideig, olyan zenékkel amiket én sosem hallgatok, így ha nekem nincs is hosszú távú tapasztalatom, az általam olvasottak alapján az iPod messze nem csúcskategóriás hangzás ügyében. nem is akarom ezt a tézist magamnak megcáfolni
-
ponti_ak
addikt
bwoay: Köszi a kiegészítést! Igazad van.
Mop@: az iAudio topik itt van [link]
tubfish: akkor sajnos valamelyik feltételről le kell mondanod. (Legalábbis én nem tudok olyat, ami mindegyiknek megfelel és kapható is itthon..)
Szerintem az akksitól ne félj, az AAA egyébként is kényelmetlenebb, mint a beépített akksi, (de ha ez mégis nagyon fontos, akkor már szvsz inkább AA ceruza-elemest nézz)
A bővíthetőség is elég ritka, a Sandisk-eken kívül nem sok márkás lejátszó ilyen...
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
''90 és 95 dB közti különbség meg nem olyasmi, amit átlagember, vagy akárki meg tud különböztetni hallásra''
Jaj, dehogynem. Szvsz fanatikusabb vájtfülűek már kevesebbért is ölni tudnának!Ha pedig ki akarod hangosítani (valami normálisabb rendszeren), még többet számíthat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Facebook és Messenger
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SkyShowtime
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest