- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Aktív témák
-
Bagoly
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.....este próba....!!!:C
(de ha mégsem fog működni....:DDD) -
Bagoly
senior tag
Na akkor a VirtualDubMod most kezeli az mpeg-2, vagy nem? (Két eltérő véleményt is olvashatóü feljebb) Nekem az is elég, ha ki tudom exportálni avi-ba, mert onnan már megy akár a sima virtualdubbal is, de gondolom ez a VirtualDubMod is tudja használni a sima virtualdubhoz írt filtereket (mert abban van egy nagyon profi zajszűrő filterem)....Igazából ez lenne a lehjobb, mert a virtualdubot nagyon megkedveltem régebben......
-
Bagoly
senior tag
Kezdek belezavarodni....
Volt ugye az ''eredeti'' mepeg (mpeg-1) ami mozgóképkép és hang tárolására alkalmas 352*288 felbontés melett....az ilyen fájlok kiterjesztése: mpg
(alias videocd formátum)
Aztán jött az mpeg-2 ami ugyanez, jobb felbontással (nem tudom konkréatn mennyi), ill jobb tömörítési algoritmussal. Na ennek a kiterjesztése is mpg volt (vagy tévednék?). (alias DVD formátum) Ehhez kell valami kodek (illetve a DVD baszkuráló szoftverekbe ez már be van építve), hogy akár a médiapléjer is lejátsza.
Most pedig az mpeg-4-nél tartunk (xvid, divx, illetve a hivatalos) ami viszont jelenleg még csak egy tömörítési eljárás és nem egy előírt formátum....
[Szerkesztve] -
Bagoly
senior tag
Én meg azt látom (amit a google nem :t), hogy az eredmény egy mp2 fájl (ami a google szerint egy hangformátum) és ha átnevezem, ha nem, nemhogy a médipléjer, de még a zoomplayer (sem bármi, amivel próbálkoztam) nem játsza le.
Mondhatnám azt is, hogy egy kalap sz@rt digitalizás, ha a dvd authorig szoftverrel nem tudnám gond nélkül dvd-re kiírni.......csak én még szajszűrni, meg szerkeszteni akarom kiírás elött...:O -
Bagoly
senior tag
Szerintem jól érted....miért van az, hogy én mp2 alatt gugliban általában (sőt, szinte kizárólag) hangformátumot találok, az AIW által gyártott mp2 viszont videó (és persze hang is)? Gondoltam ám én is, hogy ez egy mpeg-2 videó lehet (hiszen felvételnél is mpeg-nek hívja a kiválasztott formátumot), de mégis mp2 a kiterjesztés, amit nem játszott le nekem semmi (még mpg-re átnevezve sem)....:F
Ez a virtualdub kiegészítés nem csak annyit tud, hogy kezel szabványos mpeget (mpeg-2 videó) is, mert azt hiszem a nandub és a virtualdub között is ez volt a különbség.....és ha jól emlékszem a nandub is letérdelt a feladat előtt. -
Bagoly
senior tag
Ingyenes (vagy demóval rendelkező :P) mp2 fájlok szerkesztésére használható szoftvert keresek mp2 >> xvid avi átalakításhoz. Az eddig általam ismert programok (virtualdub, talán nandubot is próbáltam) nem boldogultak vele. Az mp2 ATI AIW kártyával történő tv-capture során keletkezik, de én szeretném tovább zajszűrni, ill. a végén az eredményt tetszőleges tömörítésű avi-ban tárolni. Az egyetlen program amivel egyátalán hozzá tudtam nyúlni az mp2-höz egy dvd authoring alakalmazás (unlead dvd creator a neve, ha jól emlékszem) de abban nem találtam avi exportálási lehetőséget. Várom a mozgóképfeldolgozásban szakavatottabb kollegák tanásait!
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest