- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Némi tartalék készlet (félcipő, esőruha, farmernadrág, ivóvíz, egynapi hidegkaja) nélkül nem merek elindulni, főleg ha teljesen egyedül megyek. Bármi előadódhat sajnos... Oldaltáskád/dobozod nem is volt? A hátizsákkal próbálkoztam egy másik alkalommal (a tankon látható fotós holmival), de nekem két óra után már komolyan fájt tőle a hátam, így azt kihagynám. A hengerzsák miatt fel sem tudnám venni, az az igazság...
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Polemius
senior tag
válasz Bogyó bá' #30897 üzenetére
Ilyesmi esetleg?
Ugyanott még csomó másik, Water Barrel ill. Water Bucket néven. -
.mf
veterán
válasz Bogyó bá' #30901 üzenetére
Sportmotorra oldaltáska nemigazán
Igen, mivel nekem "hasalós" (előredőlős), így a hengertáska és egy közepes méretű hátizsák még megfér egymással. Én se szeretem túlzottan a hátizsákot, de nem volt más választási lehetőség.Mivel tengerhez mentem, csak papucs volt nálam, különben a motoros csizma.
Farmer volt rajtam, abban mentem. Esőruha volt nálam is, ahogy egy 0.7 l-es kulacs és egy kis hideg kaja is. Odafelé még a sátor is a hengertáskában volt, visszafelé már nem bajlódtam a betuszkolással, hanem csak hozzákötöztem.
Sőt, azt nem is meséltem, hogy még elektromos pumpa is volt nálam, kb. egy literes tejesdoboznyi helyet foglal teljesen feleslegesen
Pár napnyi fehérnemű, vékony pulcsi, kicsi esőköpeny, 2 fürdőgatya, törölköző, papucs, napkrém, rövidgatya, hálózsák, felfújható matrac, sátor, étkészlet (pohárral, edénnyel), pár zacskósleves és -tészta, lámpa (220-as és zseblámpa is), forraló, pár méteres hosszabbító t-elosztóval, piperecucc, néhány gyógyszer, szúnyogírtó, kb. ennyi. Ez így kb. a hengertáskában is elfér a fehérnemű mennyiségétől függően. Tanktáskába meg megy kulacs, szendvics, fotós cucc, papírok-térképek.DigitXT, Canniball: kilátott Ő is majd' két méter
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi a felsorolást, sokat segített!
Polifoammal voltam a nyáron, de az én öreg csontjaimnak nagyon nem jött be: egyik éjszaka sem bírtam aludni szinte semmit sem, annyira kemény volt az anyaföld . Most már van felfújhatós gumimatracom, ez ráadásul fele annyi helyet igényel, mint a szivacsmatrac. Majd tüdővel felfújom, pumpát nem akarok cipelni, mert egyszerűen nem lesz hová tenni.Apropó pumpa: defekt esetére milyen pumpát szoktatok vinni?
Nálam lesz egy tartalék belsőgumi a hátsó kerékhez (az reménytelen méret, olyat nem kapok bármelyik gumisnál), meg a gyertyakulcs, pár villáskulcs, tartalék izzók. Mivel készüljek még? Motorolajat érdemes cipelni?(#30902) Polemius: az borzasztóan nagy, az egész oldaltáskába sem férne be. Most van egy ígéretem, hogy valami borászboltból hoznak nekem egy kis szögletes kannát (3liter), de hiszem, ha látom.
(#30911) fattyu: eddig legalábbis nem ette, de majdnem egy olajcsere-periódusnyit leszek távol. Közvetlenül indulás előtt cserélek akkor, és majd abszolúte maximumig fogom tölteni...
[ Szerkesztve ]
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz fattyu #30913 üzenetére
Áhh, én nagyon sóher vagyok... ...a matracot meg már meg is vettem. A régifajta, tartós, vászonos kivitel. Nem vagyok én akkora túrázó, csak ezt az álmomat akarom megvalósítani. "Utánam az özönvíz" jeligére...
-
fattyu
veterán
válasz Bogyó bá' #30914 üzenetére
én Man TTre akarok elzarándokolni. 300nál hagytam abba a költségsaccolást amiben még kaja és alvás nem volt.
csak benzin meg komp meg hajó liverpoolból meg autópályák. Per pill ez túl nagyot harapna az éves benzinköltségembe ahhoz hogy megérje. nembaj. fiatal vagyok még.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
.mf
veterán
válasz fattyu #30909 üzenetére
Egész sok, van benne: defektspray, szerszámkészlet, szivargyújtó és belé dugható usb töltő, étkészlet-bicska, elsősegély-készlet, sisak-szatyor, meg asszem még pár dolog. Még a tárcsazárat szoktam néha belerakni, ha tanktáska nélkül mennék.
Anno a 110 cm hosszú 8 mm-es lánc lakattal, szerszámkészlet, elsősegélykészlet belefért, igaz az már passzentos volt, a lánc miatt (amúgy önmagában 4-5 kg).
Nesze nektek Inti és Ali, akiknek egy pénztárca sem fér beleBogyó: én is így voltam az első motoros-sátras túrámon, polifoamot vittem, nem tudtam a rajta keresztül is kiálló kövek és gyökerektől aludni, másnap reggel mentem is a Tecsóba venni egy felfújható matracot
Defektre defektspray van nálam, az töm és valamelyest felfúj, azzal óvatosan és lassú tempóval el lehet jutni a következő szervizig.
Nálam a gyári szerszámkészlet van. Olajat nem viszek, nem fogy az olyan gyorsan (sőt, eddig semennyi nem fogyott nálam), aztán csak kapni külföldön is (pl. Vendingonak is ez volt, ott vette észre, hogy kevés az olaja, de kaptunk a közeli városban. Igaz, vagy 10 helyen kérdeztük meg és egy fél napot kerengtünk érte, mert mindenhol csak autóolaj volt meg 2T robeszokba való )Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz fattyu #30916 üzenetére
Nekem úgy néz ki, hogyha egyedül megyek (sátorozással), akkor nagyjából 60-65 k az összköltség, mindennel együtt. Ha az Mz-sekkel, akkor egy tizessel több (hosszabb útvonal + 2 éjszaka szállás panzióban, a többi ugyanaz). Még itthon egy huszast addig el kell költenem, mert vannak még felszerelésbeli hiányosságaim: új kesztyű kell a szétrongyolódott mostani helyett, egy BT headset a telóhoz, egy normális zseblámpa, stb.
-
fattyu
veterán
válasz Type-R #30918 üzenetére
részemről nincs panasz.
.mf belémrakta a parát felhívtam őket még akkor hogy na akkor ezt kértem ezt kapom ugye. na felhívni nem volt könnyű őket de egy órán belül sikerült. Minden másban patent. rendeléshez képest másnap postázták is. itt van csecse
mondjuk ez egy rendelés tavasszal lesz még egy az már két vélemény lesz
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz csongi #30898 üzenetére
Ez már tényleg OFF: vannak még csodák, az Edigital holnapra ígérte a szállítást, erre tíz perccel ezelőtt beállított a futár a cuccossal.
Szerencsére félelmed nem igazolódott be, a mobilteló és a fényképezőgép egyszerre is simán töltődik erről a filléres vacakról, kipróbáltam! Ha lassan is, de mire kitavaszodik, összejön a teljes túrafelszerelésem. A szilikon toktól meg olyan bumszli lett a 920, hogy ihaj, viszont most már szívfájdalom nélkül fel merem tenni a motoron lévő tartóra.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
.mf
veterán
válasz fattyu #30922 üzenetére
Házibarkács, az akkutól közvetlenül egy biztosítékkal, meg asszem egy kis fesszabályzó áramkör is van még hozzá. Én direkt nem akartam előre vezetni, mert az már jóval bonyolultabb, beázhat, zárlatos lehet, stb. Ez pont csak arra való, hogy valamelyest védett helyen (a csomagtartóban) van egy szivargyújtó, amivel végszükség esetén tudom tölteni a gps-nek használt telefont, ha lemerülne. Remélem most már kevésbé fenyeget ez a veszély, mert ez az új(abb) Sony már egész jól bírja. Ha abszolút nem nyúlok hozzá, csak hever magában, ~9, talán akár 10 napot kibír. A 4-5 éves előző okosteló ~5 napot bírt, de ami rosszabb, gps és navi-programtól elég gyorsan merült.
Ja meg amúgy van egy kis külső hordozható akkum is, pont ilyen kütyüknek, 7800 mAh, és tenyérnyi méretű. Igaz ezt túrák kivételével általában elfelejtem berámolni...[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
fattyu
veterán
vettem csájníz piciócó eksönkemet dashcam/örültködésörökítés szerepkörre.
80 percet bír az akkuja viszont lehet tölteni felvétel közben. Nem létszükséglet de gondolkodtam rajta.
DigitXT: én nem Nekem az elektromosság az witchcraft
[ Szerkesztve ]
-
-Mosquito-
őstag
válasz DigitXT #30923 üzenetére
Mehet aksiról is. ~2m kábel,saruk,villás bizti/ház,vízálló szivargyújtó ajzat ~2500ft. Az ilyet jobb Non stop/állandóra bekötni,álló helyzetben is tudsz tölteni legalább.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz -Mosquito- #30926 üzenetére
Nekem gyárilag van (a kesztyűtartóban), gyújtásról megy.
Az álló helyzetben töltés jogos, de ha kamerát/GPS-t hajt,
akkor jó esetben elég csak menet közben tölteni a cuccot. -
csongi
veterán
válasz Bogyó bá' #30921 üzenetére
Ennek nagyon örülök. Királyság. Eső ellen pedig használj Óvszert! 5" kijelzőre simán felmegy ( A tab5 re is ráhúztam, pedig az igazán tepsi), soha nem ázik át, és a kijelző is érzékel. Alól van az usb-d.
Más:
Ha külső szivargyújtós csatlakozót akartok bekötni, akkor fedeleset, mert ha nem az kellemetlenségeket okozhat. Jah és szerencsére van ebből is pár méret, szóval illeszkedjen a töltőhöz[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz -Mosquito- #30929 üzenetére
!4!négy! db szivargyújtó aljzat egy motoron? Lyesszus!
-
DigitXT
nagyúr
válasz Bogyó bá' #30930 üzenetére
Lassan nem az a kérdés, hogy kinek van, hanem, hogy mennyi.
Egyébként te is rögtön ilyen dupla USB-s mókába fogtál, szóval...Szerk: sőt, nem is ilyen szivargyújtó aljzatot kéne építeni, hanem
rögtön USB-t: mennyivel lazább már, hogy semmi átalakító stb.[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
válasz -Mosquito- #30933 üzenetére
Csak egy De az 3 eres hosszabító és 380V
-
Integra
titán
hm
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
csongi
veterán
Ez beteg 13-14mp 220
[ Szerkesztve ]
-
BoB
veterán
Ilyen csináld magadnak füldugót próbált már valaki? Annyira nem drága.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
zsolt19900
őstag
[link] erről a gépről valami tapasztalat, vélemény stb stb neem nem zavarodtam meg, csupán a szemem megakadt rajta... szóval, hogy így azért mert olasz rögtön vessem el, vagy azért nem olyan rossz ez?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
úú bassszus, kicsúsztam a szerkesztésből: van köztünk itt a fórumon miskolci, vagy Miskolc közelében élő személy?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
fattyu
veterán
válasz zsolt19900 #30944 üzenetére
ez egy elég más jószág mint egy 600as bandit... kicsit sokkal több az umph. éppen nem is kényelemre meg nem is arra találták ki amit te felvázoltál....
szerintem
[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
válasz zsolt19900 #30944 üzenetére
Azert nem kell el vetni mert olasz. : ). Ez meg a Mile vazra epul. De ekkora vasat? 120 lpero korul es 200 kilo alatt Lehet vele lassaan is menni, de ez egy adrenalin bomba, mint ahogy a teszt is irja. De ki kell probalni , lehet bele szeretsz es akkor mindegy hogy olasz vagy sem , neked ez kel. .
RSV blokk. Persu regen azt mondta nem rosszak ezek. De van fent a neten Aprilia Futura 1000, az gyarilag dobozolt. Nezd meg , megeri.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz TayRol #30947 üzenetére
Ne érts félre Nem verném meg aki hozzám vágná a kulcsát. De szerintem ő nem erre vágyik...Meg ez egy igen harapós 1000 v2. Nem az a túrázós dolog alapvetően
-
zsolt19900
őstag
igazából csak megtetszett csak kérdésesnek látom azt a hátsó kis sámliját, hogy mennyire kényelmetes az utasnak
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest