- Magisk
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Maci-
addikt
válasz Topiccsendőr #139899 üzenetére
Okés, köszi. Így lesz.
Este meg is nézem, mert az "incidens" óta nincs rádugva a töltő. Akkor (kb 1 hete) 1x feltöltöttem hagyományossal, kíváncsi leszek most hány V lesz benne. Remélem nem makkant meg az akku a folyamatos 12.4V-tól.
De még mindig ez a jobbik eset, minthogy ülnék rá Májusban és akkor derül ki... Mák, hogy rá néztem.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
A Zéé
addikt
válasz dellfanboy #139898 üzenetére
nekem volt egy olyan árajánlatom még tavaly év végéről, hogy 450 Ft-os euróig, és 830 Ft-os üzemanyag árig érvényes.
A cucc napi díja 1300 Ft volt, és 200k a kiszállítás. Múlt héten élesedett a helyzet, hívtam az arcot, oké küldik az aktualizált árat. Napidíj 1400, szállítás 220k lett...Just a simple Lineman...
-
bacus
őstag
válasz -Maci- #139901 üzenetére
Az én tavaly novemberben vett AGM akkum sem mutat többet 12,4 V-nál, sőt ha rajta hagyom a gyujtást (világítást), vissza esik még 12,2V -ra is. Viszont indítózás alatt sem esik le 11,8 V alá.
Ha a feszültség értékeket nézzük, akkor ez az akku nem lenne jó. A motor menet közben 14,2 V -al tölt, de ahogy megállok és leállítom a motort, viszonylag gyorsan 13V alá esik az akku fesz. Gondoltam rá, hogy visszaviszem, de nincs ennek semmi baja, 2 hét állás után is remekül indít.[ Szerkesztve ]
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
-Maci-
addikt
válasz bacus #139903 üzenetére
Értem. Viszont az enyémet ali-alig tekerte. Azt hittem be sem idndul.
Persze nem mértem mennyit esik a fesz. indításkor,mert elhittem, amit kiírt a töltő: "ful". Szóval váratlanul ért a dolog.
Én úgy tudom, hogy 14V alatt már lemerültnek számít az akksi. Szerintem óvatosan kezeld a tiédet,nehogy pont egy túrán essen még 1V-ot és nem indítít.
Szerintem a 14.2V töltés is kevés a motorotdól.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
vlevi
nagyúr
válasz Topiccsendőr #139900 üzenetére
Igen, AGM-et, mert a kérdező is azt írta, hogy fontos a 14.4-14,7 feletti töltő feszültség.
-
-
csongi
veterán
-
norbeerto
csendes tag
Olcsó(bb) sisakbeszélőre tuti tippje van esetleg a közösségnek? Őszi túrára mennénk 2 vagy 3 motor és szeretnénk beszélni is közben, viszont nem tudunk nagyon a zsebbe nyúlni mert a többi szerkót is be kell szerezni még addig.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #139911 üzenetére
A hangnyomast, a katalizator megletet vagy hianyat jelzik.
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
bacus
őstag
válasz norbeerto #139912 üzenetére
hova mentek? Lesz net? EU?
Mi most teszteltük le 6-an, ebből 5-en mot60oron, hogy milyen a discord app-on keresztül beszélgetni. Teljesen használható !! Volt, hogy valakinek elment a net, de mikor visszajött visszacsatlakozott és beszéltünk tovább. Volt telefonhívás is közben, akkor is lecsatlakozik, majd vissza. Nagy előny, hogy mindenkinek maradhat a mostani (akár kínai) sisak beszélője.
Minden egyéb esetben a Sena mesh -t ajánlom, louis-ban az sena spider st1 60e forint körül jön ki a mostani eur árnál, talán twin packban még olcsóbbra, nekem tegnap hozta a posta, kis feleségem sisakjába cseréltem (ez drágább, viszont kisebb). Mesh-t próbáltam, sokkal egyszerűbb mint az eddigi párosodás, na miért nem megy, stb, itt csak bekapcsolod a kütyüt, van külön mesh on gomb, telefonon (de biztos a készüléken is) lehet csatornát váltani. Működik, teszi a dolgát.
-
bacus
őstag
válasz Topiccsendőr #139916 üzenetére
Miért?
Volt kínai, majd megvettem az interphone Avant-t, majd utána interphone Ucom-16-t. Próbáltuk úgy, hogy feleségem az interphone Avantal, de a gps-t (garmin és bmw navi is) úgy kell becsatlakoztatni, hogy a telefon csatlakozik a navihoz és a navi az intercomhoz. Ez, ha egyedül mentem tökéletes volt, ha kikapcsoltam a navit akkor közvetlenül összekapcsolódott a telefon és az intercom, minden működött. Ahogy bejött a beszélgetés bt-on, akár sena-val akár interphone-al, a navi azonnal lekapcsolódott, nem tudtam telefonálni, ha szétesett a kapcsolat, néha csak mindent újraindítva tudtam visszahozni, ez egy 15 perces megállás volt és semmi garancia nem volt, hogy nem esik szét 5 perc mulva egy bejövő hívás miatt, stb..
Az interphone Avant ráadásnak twin pack volt, abban két bt egység is volt, de ott már egyedül motorozva is meg tudott hülyülni ez a navi közbeékelődés...
Most azt remélem, hogy a sena mesh kapcsolatával ez megoldódik, mindegy, hogy egyedül motorozom, vagy feleségemmel, nem fog szétesni a bt kapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Topiccsendőr #139913 üzenetére
Az ec meg ece az oké, de a többi szám valami hivatkozás?
eladó topping dac
-
Geresics
addikt
-
-Mosquito-
őstag
válasz Topiccsendőr #139916 üzenetére
Miért?
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
Topiccsendőr
addikt
Explosión de dos tiempos
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bajnokpityu #139918 üzenetére
Nem tudom mit jelent az, hogy hivatkozas. A TÜV on azt nezik, melyik szam van benne, ok tudjak melyik mit jelent, hol kell keressek a katalizatort.
Explosión de dos tiempos
-
bacus
őstag
válasz Topiccsendőr #139921 üzenetére
Hm, ilyen irányú tapasztalatom még nincs, de lesz. Egymás mellett a kettő, volt némi késleltetés, de messze nem 3 mp, inkább csak pár tized, ami lehet a bekapcsolódott motorosok számával megnő ezek szerint.
A discord használatánál is volt kb fél mp késleltetés, ami nagyon zavaró volt, mikor hallottam közvetlenül is, de amint csak a discordon keresztül, észre se vettük, hogy van késleltetés.
-
Biqci
aktív tag
Akkor melyik típus illetve technika lenne az ajánlott, mert én is tervezem venni, de a hegyekben gyakran elmegy a térerő
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Biqci #139924 üzenetére
Hat marad a bt, de akkor max 3 an tudtok beszelni.
A masik dolog, ami miatt fontos, hogy real time ban menjen a beszelgetes, az az, hogy szerpentinen aki elol van, tudja mondani, hogy biztonsagosan elozhetsz-e, vagy fel tudja hivni a figyelmet vmilyen veszelyforrasra
Explosión de dos tiempos
-
Biqci
aktív tag
válasz Topiccsendőr #139925 üzenetére
Ez a max létszám belefér, a fiammal ketten használnánk. Mekkora a bt technika hatótávolsága amúgy, mert tényleg ez lenne a lényeg, hogy aki elől megy tudjon szólni...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
Geresics
addikt
válasz Topiccsendőr #139925 üzenetére
SENA és InterPhone is 4-et tud
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
norbeerto
csendes tag
válasz bacus #139914 üzenetére
Haverommal 2-en biztosan és lehet, hogy még 1 fő csatlakozik talán motorral, nem utasként.
A discord/messenger voice vagy folyamatos telefonhívás nekem is eszembe jutott (flottás előfizuval korlátlanul telefonálok minden hálózatba, megkérdeztem, EU-n belül is a roaming eltörlés miatt). Ehhez csak elég lenne egy sisakba való vezetékes fejszett.
Csak nekem is eszembe jutott, hogy a horvát hegyekben ha elszáll a térerő vagy nincs mobilnet, akkor nincs kommunikáció sem, hiába úsztam meg egy 10-esből.
Ugyanezért a kicsit kényelmesebb bluetooth fejszett a telefonnal sem lenne megoldás.
Gondoltam arra is, hogy PMR rádió+fejszett+kezelő készlet, itt a rádió miatt a hangátvitellel nincs baj, de ezzel nincs FM rádió vagy zenehallgatás (kanyargós úton nem kell, de autópályán nincs annyi izgalom) és mindent vezeték köt össze, úgyhogy a felszállás leszállás az kicsit hosszabb ezekkel, és a szél belekaphat.
Vergődöm még tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz Topiccsendőr #139928 üzenetére
A sena, ami nekem van 4-et.
(Mielőtt megkérdezed melyik, olvass kérlek vissza )*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
gonger
senior tag
válasz bacus #139914 üzenetére
Az első szettem spider st1 -volt. MIndennek ezer felé utánaolvasok, sajnos ennél nem tettem. Bementem Euro MOtorba, kb belőttem az árkategóriát, ezt ajánlották (80 körül volt), mert mesh a jövő stb. Használtam fél éven át, akkor jöttem rá, hogy rosszul választottam, amikor rájöttem, hogy egy motoros haveromnak sem mesh képes a készüléke, ez pedig ugye mesh only, tehát bt-on nem tud máshoz kapcsolódni.
Szerencsére fél év után elromlott és garanciában cserélték, ott meg is dumáltuk, hogy az újat vegyék vissza és upgrade-eltem ráfizetéssel 50S-re (akkor még jobb árban volt).
Fentiek alapján a Spider ST1-et úgy érdemes választani, ha csak mesh képes haverral, asszonnyal használod, vagy egyedül motorozol :-)
-
lali81
tag
sziasztok ! Honda NC700-ra szeretnék egy sportdobot, nagyon halk a gyári. Van esetleg valakinek tapasztalata egy jó ár-érték arányú darabbal, ami persze E jeles? köszi
-
bacus
őstag
válasz gonger #139931 üzenetére
igen, ennek tudatában vettem asszonynak. Az én ucom-16 interphone-m (belül tiszta sena), mind a mesh mind a bt-t tudja. Asszony mással nem akar beszélni. Sajnos még ne elterjedt, így az elmúlt 1 évben még én sem találtam senkit, akivel lehetett volna tesztelni. De idén majd kiderül. Egy biztos, bekapcsolni egy álom a bt -hoz képest nincs inkompatibilitás, párosítás, tökölés, menet közben is ki-be lehet kapcsolni.
Egyébként a haverok voltak a nem modernek Nekem a bt nem tetszik, azonos márkák között még úgy ahogy, kompromisszumokkal használható, de amennyit csak én tököltem azzal, hogy valakivel össze tudjak kapcsolódni már az elég indok arra, hogy kijelentsük, nem lehet ez a jó megoldás.
A mesh lenne a megoldás, sena szerint biztosan, de ezek szerint vannak rossz tapasztalatok (lásd Persu).A discord-os megoldás is működik a mesh-es készülékkel.
[ Szerkesztve ]
-
bacus
őstag
válasz norbeerto #139929 üzenetére
A PMR rádiót évekkel ezelőtt már kukáztuk, sok a zavarás, analóg rádiót már semmi esetre sem szabad venni, a dmr/dpmr meg 150e nél indul / készülék + ahhoz is kell egy intercom illetve egy pmr bt illesztő + bt PTT gomb.
Ha mindez megvan, akkor se lesz jó , mert maga a gomb nyomkodás miatt iszonyat késleltetés lesz, ha egyszerre kezdtek el beszélni az külön probléma, kedvenc szavad a "roger" lesz a b+ helyettA linkelt bt fejszett (a ptt gombbal) kiváló, de zavarni fog a sisak fel és levételekor, a ptt gomb jó lehet a ZELLO apphoz, ezt egyébként pl az UBE (útvonal biztosítók) használják előszeretettel, de azért ott forgalmazás alig van, nem beszélgetnek, hanem a munka során közölnek információkat..
Ha kiszenvedted magadból a szerinted jó megoldást, azért írd meg, mert kíváncsi vagyok. Egyelőre szerintem nem jó fele gondolkozol, ezeket már végig szenvedtük páran.
-
bacus
őstag
válasz Topiccsendőr #139935 üzenetére
Valami nem stimmel, a mesh-el nincs, vagy nem kellene, hogy legyen limit !!
-
bacus
őstag
válasz Topiccsendőr #139935 üzenetére
Próbáltam rákeresni, hogy mit írtál neked milyen van, sena smh5-re találtam utalást, az nem tudja a mesh-t, így vagy nem ezt a típust használod vagy nem próbáltad még a mesht.
Van a sena-nak mesh illesztője, bt-n lehet rákapcsolódni a sisakbeszélőknek, de az nem teljes értékű, nem tudja a zárt csoportot, azaz csak open mesh-t tud, illetve csak a ch1 -en kommunikál ha jól emlékszem.Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
bacus
őstag
válasz Topiccsendőr #139939 üzenetére
Az smh5 nem mesh képes.., valami keveredés van az elnevezés körül. Multi pair intercom-t támogat, de az nem mesh.
Ez a kütyü egyébként a belépő szint, 400 m hatótáv a bt-nál (nyílt terepen) ez elég kevés, a csúcs készülékek 1,5 km-t ígérnek.
[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz bacus #139940 üzenetére
Nincs keveredes, ezt is mesh-nek hivja a sena, hogy mobilra le kell tolts egy alkalmazast, majd internetrol beszelgettek. A pofatlansag, hogy ezt ugy reklamozza, mintha siman 4 et tudna, vagy hogy normalisan mukodne ezzel a megoldassal.
Ez egy olcso sena, ezt en is tudtam, tobbet nem akartam kolteni ilyesmire. Csucs keszuleket eszemben nem volt venni, a hatotav bt vel tokeletes. Ettol meg nem kellene odairni a dobozra hogy up to 4 user.
Explosión de dos tiempos
-
-Mosquito-
őstag
válasz bacus #139917 üzenetére
~3 hónapja én is megvettem az Ucom -16-ot. Volt egy kis barkácsolás,hogy a siisakon belülre tegyem az akkut. A Tour után, ami nem tetszik,most már az egész sisakot vihetem,ha tölteni kell,meg a hangzás. Ami nem rossz,de a Tour anno kapott 40mm,2W-os hangszorókat, na az brutálul szolt.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
bacus
őstag
válasz -Mosquito- #139942 üzenetére
Ebben is az van, eleve HD hangszóróval adják. Szerintem nem szól rosszul, szoktam zenét hallgatni. A töltés nekem csak azért nem probléma, mert fel lehet tölteni power bankról is (akkor nem kell vinni a sisakot a lakásba), illetve nekem a tároló helységben is van hálózati fesz, azaz a sisakot a motoron hagyva is tudom tölteni.
Ez valóban tud hátrány lenni, hogy ez bizony mindig a sisakon van, de ez nem is fog beázni !!Persu: én nem ezt a mesh-t ajánlgatom ! Itt nem kell semmilyen applikáció, bekapcsolod működik. 9 nyilt csatorna van, ezen belül bármelyiken lehet zárt csoportot létrehozni.
Zárt csoportban max 24 tag lehet.
Egyébként a nyilt csatornák hasonlóan működnek, mint a pmr rádiók vox funkcióval, azaz itt nem kell ptt gomb. Ami nagy előnye, hogy minden tag egyben átjátszó is, azaz azok is tudnak kommunikálni, akik pl földrajzi elhelyezkedés, árnyékolás miatt nem tudnának.
Elvileg 2 km lehet két kütyü között, de pl ha egymás után mennek a motorosok, akkor azt hiszem 8 km is lehet a két legtávolabbi motoros között a távolság.
A sorrend is mindegy, nincs probléma, ha átrendeződik a csapatban a sorrend.Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
Steven
addikt
Maga a sena szerintem szar....
Eddig kettő Senát vettem
- 1db srl2 (shoei bukó miatt)
Eddig 5 * fagyott meg nehézkes az egész menüje szerintem egy szar
- 1db SF4 dupla csomag
4 napos túrán volt ,hogy hármunk között szét kapcsolt + folyamat recsegett ,ha 3 an össze voltunk kötve. (azt hiszem hangszürő ki kapcsolása némileg javít)
Rádiót meg nem lehet hallgatni beszélgetés közbe (interphone tudja)Az érdekes, , hogy ugyan ez interphonnal tour+ u4 úgyan úgy 3 ember sose volt baj .
Nem adtam el, megtartottam nolan bukón csak páromén szereltem át ,de az is meg van még.
Az meg plusz ráadás hogy több km et tud az interphone és tovább bírja szuflával!Csak ugye a fos Shoein elég szarul néz ki az a batár nagy vezérlő ezért rábeszéltek a boltba a Senára ,hogy milyen jó lesz nekem.
juhej...
Érzem , hogy jól jártam!
Még egyeszer leírom ennyi pénzért szerintem egy szar![ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
csongi
veterán
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Véleményeket szeretnék kérdezni erről link .
Kicsit tekintsünk el tőle, hogy kib. drága.
Valaki használ ilyet? Mi a tapasztalat? Jó lehet? Elvileg ez is Sena, csak konkrét sisakhoz tervezték. Nekem pont ilyen sisakom van, ez lenne a bele való.
Haverékkal kommunikálnék, ha jól tudom nekik olcsóbb és vegyes intercomjuk van. Vajon ezzel lehet bármelyikkel kapcsolódni?If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Mosquito-
őstag
válasz -Maci- #139946 üzenetére
"Haverékkal kommunikálnak."
Majd megunjátok.
Komolyra fordítva a szót, haverok interkomját jó lenne tudni milyen. Pl, tudja-e az Anycomot: más gyártók Bluetooth eszközeivel is képes csatlakozni, legyen ez akár egy másik kihangosító.
Ami jó a sisakod kommunikációs eszközével, hogy ez passzol legjobban hozzá. Viszont, ha eladod a bukót, akkor annak is mennie kell, kivéve ha ugyan azt a márkájú sisakot veszed, elképzelhető, hogy kompatibilis lesz vele.
Szóval amit kéne csinálnod,meg tudni haveroknak pontosan milyen sisak kommunikációjuk van. Az sem baj, ha felhivod a SENA forgalmazót és el mondod az elképzelésed.Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
-Maci-
addikt
válasz -Mosquito- #139947 üzenetére
Eddig 1 szezont tudtam használni a sisakot, a tavalyi év sajnos teljesen kiesett.
Szóval kb még új asisak. Gondos mérlegelés utnajárás után választottam ki és pont passzol a motor nem mindennapi színvilágával.
Ráadásul nálam minden cucc sokáig bírja, mert nagyon vigyázok mindenre.
Szóval még nagyon sokáig ez a sisakom lesz.
Haverékat megkérdezem. Annyit tudok, hogy az egyiknek System7 sisakja van, a hozzá való intercommal. Másik haveré valami kici óccó cucc. Rákérdezek.
Köszi a tippet.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz -Mosquito- #139947 üzenetére
Meg is van az info.
Szóval:
-BMW Sytem7 a bele való Sena-val.
- Egy ilyen: [link]
-Egy CardoEzekkel működhet?
If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest