- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
Integra #40175 üzenetére
Nájsz!
Kéne!...
... a bal oldali csaj az utolsó képenA motor, hát........
ha a K9 liter-gixerre mondták, hogy a kipuffja leginkább egy delfin-hímivarszervre hasonlít, akkor ennek a kipuffja egy bálnáéa bálna maga pedig a motor lenne
Volt már bálna-merci, akkor most már van bálna-bömös is, csak két kerékenBiztos zsírkaraj jóságos, de nekem nem kéne, már túlságosan nagyra nőtt monstrum.
-
.mf
veterán
válasz
TayRol #40119 üzenetére
Nagyobb kerék, jobb futómű / felfüggesztés, 250ccm és legalább 130km/h végsebesség, félmillás ár, és úgy már jobb lenne. De még akkor se kéne
3 liter... na és? Nem a fogyasztásért motorozok, az élményért, engem az nem érdekel, hogy az én motorom ennek másfél- de inkább kétszeresét eszi. A fenntartásban (szervizek, olaj, egyéb kopó alkatrészek) már csak egy tétel a benzin.
Városban mászkálós motornak inkább supermotot vennék, budapesti utakra jobb -
.mf
veterán
válasz
Silencer83 #40068 üzenetére
Szép motor, ha igaz; bár még ha a valós km ennek duplája-triplája is, akkor se rossz. Csak legyen komolyabb sérülésektől mentes, és jól karbantartva, rendes olajjal itatva, stb.
Azért egy ilyennel már óvatosan, 636 nem egy kezdőbarát motor, kicsit nyers és durva; viszont Daniel Alves is köszöni megvan, szintén 636 az első motorja. Neked is javaslom, ésszel: 6-7k alatt egy sportmotor nyugis túramotorként viselkedik, utána viszont nagyon megindul, tehát az első ezer km-en ne nagyon pörgesd még efölé. Ja meg vezess úgy, mintha mindenki rád vadászna, defenzíven, tudod, csak az az elsőbbség, amit megadnak. Stb.
-
.mf
veterán
Én a mai, még jó időt kihasználva szüleimhez hazavittem a motort, még egy kicsit meghajtva, majd félretéve (beszenvedve) a garázsba.
Hazafelé jövet látok egy szép gépet a ház előtt, oda is mentem megnézni, SV650, de olyan majd' fehérnek kinéző ezüst fényezéssel bitangjól nézett ki (főleg, ahogy hátulról közelítettem, elég szépen eltalálták a hátulját, a formáját és a féklámpáját is). Na, az meg az unokatesómé, mint kiderült
tudom, hogy rég motorozik, de még csak most láttam a motorját először.
Jövő héten még hazamegyek akkut kiszerelni, aztán megnézzük, hogy olajat és szűrőt mi is ki tudjuk-e cserélni; többi szervizelés pedig marad jövő tavaszra.
-
.mf
veterán
B+, ezek ám stuntosok a javából (főleg, amilyen nóném, sőt, a kommenteket olvasva nem-minőségi motorokon végrehajtották) [link]
-
.mf
veterán
válasz
Silencer83 #39960 üzenetére
"csak hetkoznapi/utcai motorozas, absz. nem turaznek, palya meg vegkepp nem "
Akkor ne vegyél sportmotort. Tényleg. Pont az ellenkezőjére való: városba nagyon nem az igazi, túrán és pályán érzi magát elemében. S ilyen rövid távra alig hoz valamit a nagyobb teljesítmény, a városban szívás több időt elvisz. Egy supermotoval jobban járnál: könnyebben kezelhető, jobban manőverezik, keskenyebb, így könnyebben elfér és előre tudsz sorolni lámpánál, stb; s az városon kívül is nagyobb élmény, mint egy robogó, ami a másik alternatíva lenne.
ZX6R-em van, Bp-en lakok, s városban, hétköznap inkább BKV-vel járok (hacsaknem munka után még van időm kicsit csavarogni is, de akkor is alig várom, hogy végre nem a városi lámpa-lámpa tötyögésben, dugóban és rossz aszfalton, hanem végre gyorsforgalmi utakra meg városon kívülre mehetek). Városban szívás, mert érzem, hogy nem szereti az alacsony sebességet, az alacsony fordulatszámot; s szélessége miatt gyakran nem tudok előresorolni lámpánál, miközben sm, enduro vagy robogósok simán mennek előre. -
.mf
veterán
Jelen időjárás mellett sajnos nem túl esélyes -- ezután állandósulni tűnik (legalábbis ezt jósolják) az éjszakai elég hideg, néhol fagyközeli, s nappal is már csak egyre kevésbé melegszik fel.
Hétfőn viszem nagyszervizre, addig kicsit kímélném, mivel pl. hátsú fékdugattyú is egyik beragadt, másikon már alig van szinter, meg olaj is már cserés, kuplungot is meg kéne javíttatni, stb. De vasárnap úgy tűnik napos idő lesz (bár akkor se lesz meleg), egy kis lazább gurulásban benne vagyok.
Hétköznap sajnos kiesik, egy hónapra előre be kell jelentenem szabadságigényem -
.mf
veterán
válasz
Daywalker #39870 üzenetére
Nekem is csak azért van benne, mert az előző tulaj belerakta, én magam nem tettem volna bele. Bár a végdobot talán, még így is volt olyan, hogy ötvenes éveiben járó pali olyan meredten nézte budaörsin az előttem haladó kocsit, hogy észre sem vette, hogy amögött én jövök, és húzódott rám -- én nézek rá, hogy hülye-e vagy, az meg csak néz tovább meredten előre... kész
mvman, üdv! Még egy Fészer? Ilyen névvel aszittem má' MV Augusta
Runner, azért az új Kawa "egy az egybe RSV"-től azért még messze van, szvsz, bár mindkettő kétlámpás és lámpák közti beömlő, de más a lámpák és a beömlő, no meg az egész fejidom formája, szöge. 2007+ CBR600RR-hez talán egy fokkal jobban hasonlít.
Nem az én esetem a café racerek, de erre én is azt mondom, hogy bitangjól néz ki, modern-retró, amiben maradt még valami hangulat.
-
.mf
veterán
válasz
Ferdzsoo #39773 üzenetére
Kösz!
Alvaro: tisztában vagyok benne, hogy időjóslás, tehát megbízhatatlan. Csak arra voltam kíváncsi, hogy a hét közepén bejön egy erős lehűlés, és utána a hét végén vissza egy felmelegedés -- a jövő héten még marad-e ebből a felmelegedésből valamennyi, vagy még ennél a hétnél is hidegebb lesz-e. Úgy tűnik jobb idő lesz, akkor inkább jövő hétfő-kedden megyek javításra, mint ezen a héten (meg most még úgyis kicsit beteg vagyok, tehát duplán jobb, ha nem most).
Djuree: ez igazán Captain Obvious kategória, csak nem tudom, hogy errefelé mennyire ismert. De azért adok rá egy Captain Obvious Seal of Approvalt.
Fboy: egyrészt ez egy olyan általános kérdés, hogy nem lehet megválaszolni ha nem szűkíted le, másrészt nem teljesen tiszta, hogy pontosan mit is szeretnél. Kopó alkatrészek és időszakos cserék (gumi, fékbetét, olaj, lánc, stb) is beleszámítanak? Ezesetben motoronként eltérő, a szervizkönyv (idő ill. megtett km-k alapján) és a használat szabja meg ezek cseréjét. Vagy pedig az esetleges meghibásodásokra vagy kíváncsi, mint ahogy inkább tűnik? Ezt főleg nehéz megválaszolni, motorfajtánként, szériánként rendkívül eltérő.
-
.mf
veterán
Tudtok valahol 1-hetesnél hosszabb, valamelyest megbízható időjárás-előrejelzést?
Azon gondolkozok, hogy most vigyem-e el a motort Prop-Techhez (ha egyáltalán tudnak fogadni), viszont most még kicsit beteg vagyok, odafelé keddre záport és 7-15 fokot mondanak, visszafelé pedig szerdán (zápor 9-13) vagy csütörtökön (napos 6-12) se lesz valami fergeteges jó idő; vagy a jövő hétvégi felmelegedés folytatódik, és jövő héten már melegebb idő lesz (marad 10 felett), néha esetleg napsütéssel, és akkor vigyem el. Most inkább a jövő hét felé hajlok, csak jó lenne sejteni, hogy milyen idő várható.
-
.mf
veterán
válasz
Ferdzsoo #39761 üzenetére
"Frontálisan. Esélytelen túlélni..."
Ha sikerül átugrani, és nem jön mögötte semmi, akkor még talán van esély...
Djuree: "motoros legalább 200-al zúgott el mellettem"
te 100 meg ő 100?
Poénon kívül is kétlem, hogy annyival ment volna, 200-nál már eléggé erős a menetszél, de mindenesetre hülye volt, hogy nem lassított.Tayrol: "de en egy igazira gondoltam."
A budaörsi úton, a Dayka Gábor utcai felüljáró mellett van egy használtautó-kereskedés, ahol van egy ránézésre BRDM-2 (kétéltű páncélozott személyszállító), már gondolkoztam rajta, hogy poénból megkérdezem, hogy "mennyi az a fekete-fehér ott hátul?"
-
.mf
veterán
"remélem nem utáltok meg azért mert erdélyböl irok"
Ezért? Ne viccelj már
Az én nagymamám is Kolozsvárott született.
Huh, örülök, hogy megúsztad, a motorodat sajnálom
Kanyarokat mindig óvatosan veszem, jóval lassabban, mint amennyivel képes lennék, mert közutakon mindig számítani kell arra, hogy lehet bármi: úthiba, homok, olaj, stb. ok, ami miatt az ívet korrigálni kell. Ívet szűkíteni pedig hátsó fék, enyhe motorfék, meg még jobban bedőlés/súlypont áthelyezés -- persze ezeket mondani könnyű, csinálni is nekem se mindig megy
Remélem használható marad a motorod és olcsón megúszod a javítást -
.mf
veterán
válasz
Steven #39715 üzenetére
Mondogassátok ám itt is, én ma is voltam, most nemrég jöttem meg
Pityu, karbis F4-gyel 6,5? Érdekes, az enyém úgy tűnik elég jól áll még, pedig ez is karbis. Ugyan még csak nemrég kezdtem vezetni a fogyasztást, de a legutolsó tankolásnál 180km után csak kb 9l fért bele, tehát 5l/100. Igaz most még elég kímélően megyek vele, nyugodt kigyorsítás, nyugis motorfékes lassulás (s ha lehet, inkább lassan odagurulok, hátha kizöldül, és akkor nem kell megállni), és nem nagyon pörgetem 7-8k fölé. Na jó, csak néha
-
.mf
veterán
válasz
Daywalker #39638 üzenetére
Jaja, kösz a kiruccanást, jólesett
Sajnos nem csak sötétedett, de az utakon is többen voltak, mint reméltük, ezek között volt néhány barom is -- utólag csak röhögtünk azon a kamionoson, aki rámjött egy méterre a 90 tábla mellett 90 tempónál, villogtatott rám, pedig záróvonal volt és az egész sor 90-nel haladt
Amikor elindultunk, kellemes langyos idő volt, viszont visszafelé már alacsonyan szálló felhők voltak az út mellettEnnek ellenére egyáltalán nem fáztam. Megvolt a központi fűtés, a blokk
Viszont éreztem, hogy el kéne vinnem végre szervizbe, a futóművet is beállítani: nem csak a kemény beállítás miatti rodeó volt itt-ott, hanem néha kicsit mintha mászott volna elfele a hátulja. Bár az is lehet, hogy csak egy olyan nyomvályúba mentem bele, amit nem láttam.
-
.mf
veterán
wááá
hogy jártam ma...
mennék mhely előtt A-ba, B-be, kavargok belváros déli részének csupa egyirányú utcás labirintusában. Egyik felújítás alatt lévő utcából kanyarodok egy felújítás alatt lévő útra, látom egy autós töketlenkedik ott valamit, gondoltam szép lassan kikerülöm. Az úton megy egy nő, és nem, hogy arrébmenne, hanem belép elém. Fék. Teszem le a lábam, hogy fogjam a kanyarodás miatt kicsit bedöntött motort. Hallom a kvarc karcos hangját, ahogy a hátsó kerék csúszik el rajta... érzem, hogy ez csak dől és csúszik, már nem bírom megtartani... igyekszem csak lassítani az esését, minél finomabban leengedni...
Szerencsére sikerült olyan finoman letenni, hogy csak a matricán egy kis karc legyen, de az a nő hogy lehetett ilyen hülye, hogy nem arrébmegy az útról, hanem még jobban kijön elém, amikor épp arra kerülnék ki egy kocsit...és még bocsánatot se kért, meg se kérdezte, hogy esett-e valami bajom, a felpörgő motorra és csattanásra még hátranézett, de ment tovább.
-
.mf
veterán
válasz
Djuree #39608 üzenetére
Nem mindenki születik kiváló utakkal rendelkező hegyi szerpentines kisfaluba. Ja bocs, neked az se jó
Hétköznap, munka után, egyre korábbi sötétedés és gyorsan eső hőmérséklet mellett ennyire futja.
De ha van jobb ötleted, ami Bp ÉK-i részéről max 2 órába belesűríthető, csupa fül vagyok. Nekem csak olyanok jutnak eszembe, mint pl. egy kis feszültséglevezető csapatás M0-n a naplementében.
-
.mf
veterán
Holnap motorral megyek dolgozni, s Daywalker írt, hogy gurulhatnánk egyet, ha már úgyis.
A terv az, hogy nincs terv
Annyit mondok csak, hogy holnap 18h-kor tudok indulni Váci út / Forgách utcától, tehát találkozó lehet pl. 18:15 Lehel tér vagy Nyugati; utána elindulunk valamerre. Lehet Váci út sima gurulás; M0 kis csapatás; budapesti felfedezőkörút; vagy amihez épp kedvünk van (és energiánk munkanap után), vagy aki amerre elsőnek elindul.
Akinek van kedve, dobjon pm-et telszámmal, vagy csak keressen a megadott időben a megadott környéken két tíz-tizenéves kawát -
.mf
veterán
válasz
Integra #39464 üzenetére
Holnap ráértél volna takarítani, amíg kint zuhog az eső
Na mindegy, már úgyis ment lefelé a nap és gyűltek a szürke fellegek, úgy már nem olyan hangulatos, meg már az eső esélye is nő. A jövő héten napos-enyhénfelhős időt mondanak, csak sajnos kicsit hideget (met.hu szerint 6-10C min. hőm., bár gondolom Bp-en azért ennél melegebb lesz, főleg délután-koraeste; nappalra 17-20, ami azért kellemesebb). Akkor valakinek kedve, mondjuk szerda vagy csütörtök? Ha tényleg ilyen jó idő lesz, úgyis motorral fogok menni. Viszont ált. 6-7-ig még dolgozok vagy tanfolyamon vagyok.
-
.mf
veterán
válasz
Integra #39456 üzenetére
Gyönyörű idő van. Lassan szárad felfelé, nap süt, de a felhőknek köszönhetően nem tűz; hőmérséklet is egész kellemes. Reméltem, hogy mire hazaérek, már összeszerveztetek egy gurulást, de úgy látom annál mindenki kényelmesebb
Estére sajnos már esőt mondanak
Budapestiek, valakinek kedve? Kb 5-re érek haza Gellért térhez, aztán találkozó valahol, és még egy-másfél óra gurulás? -
.mf
veterán
válasz
Integra #39418 üzenetére
az ilyeneknél miért nem szóltok?
(igaz nem mintha ráértem volna, ma délutános voltam mhelyen, 18h-kor még javában dolgoztam).---
Az normális, hogy gurulás után hidegek a féktárcsáim (igaz főleg motorfékkel lassulok), és még a dob is csak langyos (városban azért annyira nem is húzom neki, középdob már forró), viszont a váz csak úgy ontja magából a hőt?
Ma mhelyről mentem szüleimhez pár ottlévő cuccért, 30-40 perc vegyes városi (váci út, nagykörút, rákóczi, bartók, budaörsi -- tehát inkább tempósabb részek, de volt benne sok lámpa miatti állás is); blokkból ömlik a hő, az első kb 20 perc után is már éreztem térdemnél, hogy azért meleg a cucc. Tárcsák viszont hidegek, dob is csak langyos. Egy óra múlva indultam vissza haza, még akkor is forró volt a váz, pedig egy órát állt -
.mf
veterán
"20 alatt megfagyok, 20-23 között csak simán fázok hosszú távon."
Akkor tényleg elég fázós vagy, hallod-e, vagy hálóból van a ruhád
Esetleg egy vékony hosszú ujjú póló alá, vagy thermo aláöltöző?
Nekem pont a 20-25 kellemes. Vasárnap pl. pont jó idő volt. Ma is az lett volna...Djuree: "markolatfűtés?
amúgy én egy sima téli kesztyűben sem fáztam tavaly, pedig 5 fok volt
"
motoron mentél, mennyivel?
Inti: "ma pofátlanul jó idő van gurulni
"
ááá ne is mondd, reggel nagyon gondolkoztam, hogy motorral menjek-e, aztán végül úgy döntöttem, hogy kihagyom a reggeli csúcsforgalmat, meg rossz időt jósoltak mára, aztán ha mégis jó időlesz, úgyis csak mhelyről ablak mögül nézhetném, hogy milyen jó idő van, aztán meg tanfolyam, tehát úgyis csak estére végzek; erre ilyen bitang jó idő van
Hétvégére meg megint kegyetlen ergya lesz
Mindegy, holnap mindenképp motorral megyek.
Holnapután még eldöntöm, este céges buli, tehát ott úgy néz ki, nem úszom meg az ivást, akkor mégsem mehetek motorral.szerk:
zsoltee, hát ez elég szívás
jobbulást! -
-
.mf
veterán
Ma végre jó idő volt, kellemes nem túl hűvös, nap is kicsit sütött, utak jórészt felszáradtak, jólesett már menni egy kört, gondolom a motoromnak is, mert unalmában már rozsdásodásnak eresztette a féktárcsákat
Igaz ma kicsi vészfékezést gyakorolni mentem volna a sasadi virágpiacnál, ami természetesen most is üres volt, de épp ott volt az őr, és nem engedte. Így csak két kisebb karika lett belőle, le Budán a Duna melletti énnemtommelyik főúton, majd M0-en kicsit, aztán másodszorra M0-ról M7-en vissza.MERSZ pályamotorozás lesz jövő szerdán, gondoltam szólok, mert én is csak most vettem észre. 18-20h, 13k nem-tagoknak.
-
.mf
veterán
válasz
Integra #39291 üzenetére
Rosszabbra számítottam, s bár madmaxet mondtál, ahhoz rozsdás vas-betétek és vastag madzaggal, elnagyolt öltésekkel odavarrt durva bőrdarabokra gondoltam, ez csak simán ducttape-reklám
A bal index kifejezetten ááá
Pályázás előtt nem szedted le, amit le lehet (index, rendszám, tükör, stb), vagy ennél ez nem ilyen egyszerű?
Szegény, remélem hamarosan találsz hozzá alkatrészeket és jobb formában lesz. -
.mf
veterán
Na most én a szinte semmi valós motorozási tapasztalatommal majd jól megaszondom
Szóval ahogy Inti is mondja, előre terhelődik, hátul kikönnyül, hátsó kerék blokkol és inkább felugrik, mivel az könnyebb neki, mint tapadni.
Erre mondok három dolgot, amit vagy olvastam, vagy ha nem is valós, de rengeteg virtuális motorszimulátorral tapasztaltam, illetve egy olyan, amit többektől hallottam, aktív versenyzőktől is.
A tévedés jogát fenntartom, majd javítsatok ki vagy pontosítsatok.1.) vagy szokj hozzá, vagy kevésbé keményen fékezd a hátsót. Valamint dőlj hátrébb, terheld a saját súlypontoddal is inkább a hátsót, hogy lent maradjon.
2.) futóművet hátul állítani kell kicsit, hogy ne pattogjon olyan könnyen el
3.) na ez az, amit nemrég hallottam először, de utána viszont több aktívan pályázó embertől is: mielőtt fékezni kezdenél, minimálisan előbb (tizedmásodperc) nyomj hátsó féket (nem erősen, ne blokkoljon) és dőlj hátra -- hátulja összeül, marad terhelés a hátsón, kilapul és nagyobb felületen fékez -- majd ezután progresszíven, egyre növekvő erővel az elsőt. Ha a hátsó ezután elkezdene blokkolni, csökkentsd a hátsó fékerőt. -
.mf
veterán
Inkább a sima Street Triple-re hasonlít, de arra is csak távolról, hunyorítva.
Milyenek? Brit ill. brit érdekeltségű lapok nagyon ajnározzák, míg pl. német lapok ált. egy "meh"-vel elintézik. Nem rossz motorok, csak ezelőtt elég problémás és drága volt az alkatrész-ellátásuk, de ez elvileg nemrég változott.
-
.mf
veterán
válasz
runner 125 #39059 üzenetére
és tényleg szép állapotú, jó motor, nem csak a képeken, és a billenős rendszám ellenére is. Igaz az alapos átvizsgáltatás még csak most jön, de eddig akik ránéztek, azt mondták, tényleg jó állapotban van. Persze nem minden rózsaszín, vannak azért apróságok, pl.
- első gumin középen már nem volt profil, hátsón is kevesebb, mint megengedett, tehát miután hazahoztam, első utam gumishoz vezetett (+ ~60k cserével, centírozással);
- gumis mutatta, hogy első felni kapott egy ütést, szerencsére csak kisebbet, a gumi már kiegyenlíti, de majd télen görgőztessem, mert különben szép lassan folyamatosan szét fogja vinni a csapágyakat;
- hátsó fékbetét egyik oldalon el van kopva, tehát nem csak cserés, hanem a dugattyút is szét kell szedni és kitisztíttatni, mert a másik oldal ezek szerint be van ragadva;
- ha valaki hirtelen húzza neki, akkor kettesben csúnyán viselkedik, megakad majd nagyot ránt, ha viszont nyugisan csavarom, semmi gond; ezt a tulaj mondta is, és a kuplunglamella + kuplungrugót mondta cserésre; szomszédom, a FastRide-os Tomi, miután kipróbálta, azt mondta, hogy ez üzemanyag-ellátási gond is lehet
- alapjárattól 2-2,5k-ig dadogós, tehát fentivel kombinálva egy karbiszinkron s talán szelephézag-állítás is ráférne
- egyszer-kétszer kidobott már sebességet, váltott lyukat az eddig beletett kb 500km alatt; igaz az olajról is tudom, hogy cserés, a tulaj mondta is, hogy épp mostanában ért a 6k km-hez a benne lévő olaj, ami a csereperiódus. Itt is van már hozzá 4l 10W50 Repsol, ami a tulaj szerint eddig legjobban bevált, de múlt hét péntek fél délután olajszűrőt hajkurásztam sikertelenül, azóta meg az ötvenórás munkahetek () mellett még nem tudtam nyitvatartási időben és nem tökfáradtan elmenni olyan helyre, ahol kapni
- stbPersze aki használtan vesz motort, bele kell kalkulálni a vizsgálatok költségeit, hogy sok alkatrész cserés lesz, meg hogy még jöhetnek elő apróságok (mint pl. a gumicserénél a görgőztetés). De még így is azt mondom, hogy kiváló áron jutottam hozzá egy gyönyörű motorhoz
Már csak idő kéne, hogy használni is tudjamszerk: tényleg, ezt miért is raktam offba?
-
.mf
veterán
wáá ma annyira motorozhatnékom lett volna
Csak reggel kinéztem az ablakon, s látom, hogy teljesen szürke, úgy tűnt, bármikor elkezdhet esni; aztán jött egy hívás, hogy kollégám ma délután is ügyfélnél lesz, azaz nem csak reggeltől délutánig, hanem estig is én leszek, ezért úgy döntöttem, hogy a mai várhatóan 11-12 órás munkanap és a hét hasonlóan hosszú napjai után tök fáradt leszek, nem tudok úgy figyelni; meg ma eső is várható; úgyhogy ma inkább mégse motorral megyek.
Aztán egész nap az iroda ablakából nézhettem, hogy milyen kellemes napsütéses idő van, hallhattam egy-egy elhaladó motor hangját, s a met.hu-t nézve azon merenghettem, hogy most egy hétig az utolsó nap volt, hogy jó volt az idő :-/ -
.mf
veterán
Srácok, engem is megvisel ez a "gyönyörű" időjárás (főleg, hogy még terveztem jópár túrát, meg igazából csak ezután tudnék majd elmenni "nyaralni"), de nyugi, nem kell egymást szétszedni.
-
.mf
veterán
válasz
TayRol #38911 üzenetére
Nekem inkább a szélzajjal vannak problémáim.
90-100 körül elkezd elég erősen visítani a szél. 120-130 már alig hallom a motort a szélzajtól. Eddig 170 volt a legmagasabb, amivel mentem, de ott sem a szélnyomás, hanem a szélzaj volt iszonyatos, meg is jegyeztem magamban, hogy legközelebb csak füldugóval indulok el túrára... Minden szellőző zárva volt a bukón, plexi is teljesen lent. HJC ZF-9 amúgy. Teljesen nem bújtam be a plexi mögé, mert hátizsák volt rajtam (Djuree, ha a zipzárját teljesen az egyik irányba húzom, nekem atomstabil).
Vagy ez normális? Metálkoncertek első soraiban edződtem, meg játszottam már pár izomból játszó dobossal, de ez még nekem is sok volt -
.mf
veterán
Tegnap én is elindultam lájmpartira, de sajna nem jött össze, nem tudtam előtte kicseréltetni az olajat, és első óra után éreztem, hogy hiába pihentem az utóbbi pár napban, nem gyógyultam még meg, szédelegtem-émelyegtem
Kicsit bővebb kopipaszta sportmotor kawa fórumából:
Hát ez a nap, vazze...
A terv az volt, hogy reggel elmegyek az olajért, azon frissibe kicseréltetem, majd megfeszíttetem a láncot, majd délután Lime Party. Persze, terv. Csakhát ez az egész csírájában elbaszódott, amikor szóltak, hogy az olaj ma csak Szentendrén átvehető, én meg átterveztem a napot délutánra; aztán hülye voltam (miért az alsó rakparton indultam el a pénteki dugóban, miért?!), béna (miért zabáltam teli magam indulás előtt?), szerencsétlen (útban Szentendrére láttam pár szervizt, gondoltam ott gyorsabban elintézem -- lófaszt -- elsőnél megszűnt a szerviz, csak a tábla maradt kinn; utána negyed óra gyaloglás teljes szerkóban, mire meglett a "közelben" lévő következő, ami ahány embert kérdeztem, annyi választ adtak; aztán kiderül, hogy náluk nincs szűrő; vissza első helyen van húszféle szűrő, csak az nem ami nekem kell; következő helyen biztos lesz, adták a tippet, csak az addigra pont bezárt ); de legfőképp még mindig beteg voltam, az első óra után egyszerűen elhagyott az erőm, szédelegtem, émelyegtem . Agyam eldobom, pont ezért nem csináltam semmit és pihentem tegnap és tegnapelőtt, hogy mára már használható állapotban legyek. Úgyhogy szégyenszemre a sikertelen szűrővadászat után visszafordultam, és nem mentem a lájmpartira. Nem vagyok olyan tökös, mint CrazyJoe, aki olyan csigolyákkal még gyósul
Na mindegy, majd legközelebb. Lehet kicsit sok is lett volna másfél hét motorozás után egy ilyen gyors pálya, s inkább valami technikásabb pályán kéne még gyakorolnom, mint pl. Kakucs, de azt is csak még x ezer km tapasztalat után. -
.mf
veterán
válasz
Djuree #38850 üzenetére
Jah, sejtem, ti ott edzőcipőben röhögtetek rajta, hogy milyen viccesen járt sportcsizmában. Aztán nehogy forduljon a kocka, és ő röhögjön rajtatok, hogy milyen viccesen jártatok edzőcipővel...
Fiatalabb koromban sokat járkáltam acélbetétes bakancsban, leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, s azzal is lehet nem befosva járás módon is közlekedni, ezzel is. S inkább közlekedek furán pár métert, mint megfelelő védelem nélkül motorozzak.
---
"szóval ilyeneket hogy bunyó idén már semmit, majd karácsony útán elkezdem újra."
Nem? Pedig azt hittem, "Bunyó karácsonyig"
Vagy Különben dühbe jövünk, ha már motoros topic---
Kiírtak betegállományba, fákkje
Így végre lesz időm intéznem a dolgokat, beszerezni ezt-azt, és pénteken elmenni a lájmpartira... bár evvel a fájó torokkal és gyulladt mandulával remélem nem slájm-parti lesz belőle részemről -
.mf
veterán
Szevasztok, épségben visszatértünk
Péntek délelőtt elmentem kirándulni, néhány ismerőssel egy világ végi tanyán találkozni. Kicsit nagyobb kirándulás lett, mint terveztem, f12-es indulás után a hazai nem-autópálya utak és főleg mellékutak kitáblázottságának köszönhetően, óriási eltévedésekkel és varga-betűkkel csak ~16h-ra érkeztem meg (igaz volt benne pár megállás)... Ebben az országban gps és térkép nélkül ezek szerint nem lehet A-ból B-be eljutni, hacsaknem az ember már jól ismeri az utat.
Szóval kissé elfáradtam, a melegben jól leizzadtam, és a kátyútenger mellékutak plusz félig-meddig pályás keményebb futóműbeállítás eredményeként színesedtek a tenyereim. Ennek ellenére jobban bírtam már, mint hétfőn, pedig többet mentem; várakozásaimmal ellentétben a tenyereim másnapra már rendben voltak, hátam-derekam se fájt, én se voltam annyira fáradt.
Aznap sajnos én is felavattam a motort: süppedős volt a talaj, miután letettem, fél perccel később hallom a kiáltást, hogy -- A motor! s a motor már el is dőlt. Egyszerre rossz is volt, hogy puha-süppedős volt a talaj, mert eldőlt, de egyben jobb is volt, mert szerencsére csak kicsit saras lett, nem törött és nem karcolódott semmi.A visszafelé út már lazább volt, csak az 1-es út teli van előzni tilos szakaszokkal, besötétedve mindenki refit kapcsolt, így külön élvezet volt vakon az úthibákat kerülgetni, meg az M1/M7 részen torlódás volt, így megint lassabban értem vissza, mint terveztem; de legalább egy jót motoroztam, és ismerkedtem a géppel
Amikor először jöttem vele, a szélnyomás lepett meg. Most meg a szélzaj. 100 felett folyamatosan egyre durvább, 150 körül/felett pedig már elég durván süvít, még ha a plexi mögé be is bújtam, szinte mást se hallottam. Legközelebb már füldugóval megyek, pedig ifjúkoromban metálkoncertek első soraiban edződtem
---
Szó volt valami Bp és környéke rövid esti találkozóról ezen a héten, hogy áll? Mikor, merre?
Nekem szerdától bármelyik este jó, csak olyan helyet mondjatok, amit még valamelyest ismerek, és nem tévedek el kétszer arrafelé menet -
.mf
veterán
válasz
Djuree #38723 üzenetére
"az normális hogy motorozás után a féktárcsák sütnek? forróak nagyon..."
Nem akarok nagyon gonosz lenni, de hol voltál, amikor a fizikát tanították?
Fék mozgási energiát súrlódás által hőenergiává alakítja. Nézz fékbetét adatokat, több száz fok üzemi hőmérsékletet, és akár ezerhez közelítő max. hőmérsékleteket írnak. Vagy talán még jobb, nézz éjszakai rallyt, lehetőleg valami nagyon durva hegyes-szerpentines szakaszon -- néhány intenzív fékezésnél vörösen izzanak a tárcsák.---
Ez a mai nap is vegyes volt...
Megérkezett a csere-csizma, ez már szerencsére nem nyom, úgyhogy most már mehetek csizmában
Viszont se tanktáskát, se láncot nem kaptam...Meg kicsit még mindig taknyos vagyok és kapar a torkom, úgyhogy a hétvégi kirándulásra mégse holnap délután-este indulok, hanem csak holnapután; így lesz is még időm rohangálni a dolgok után, amik egyre gyűlnek, még holnap le kéne cserélni a gumit/gumikat, venni tanktáskát és láncot...
-
.mf
veterán
válasz
Daywalker #38684 üzenetére
Jelen! De avval számoljatok, hogy nagggyon nyugis tempóban közlekedek, azaz jobbról-balról előznek
(ami mondjuk a közlekedési morált minősíti, mert megengedettel, vagy ha lehetett, akkor annál kicsivel gyorsabban mentem, és még így is lassabb voltam, mint a "forgalom tempója"...). Másrészt ált. 18h-ig dolgozok
-
.mf
veterán
válasz
yodamastah #38672 üzenetére
"Aki bena az pont minel tapadosabb gumival kell menjen, mert az jobban torelalja a hulyesegeit."
Jogos.
Akkor megpróbálok egy pár újat szerezni, csakhát az ehavi keret már egyre szűkebb.
Javasolt márka, típus, műhely Bpen vagy esetleg Dél-Budán?
Kösz a válaszokat! -
.mf
veterán
válasz
yodamastah #38660 üzenetére
Vágott slick eszembe se jutott (illetve igen, de ilyet biztos nem tennék a motorra). A már valamennyit futott gumikat is csak kérdezem, hogy érdemes-e, ill. tudtok-e valaki megbízhatót ajánlani. Ha azt mondjátok, hogy inkább újat, akkor újat veszek.
Ha különbözőek oké, akkor lehet, hogy előbb csak az elsőt cserélem egy újra (a hátsó, bár kicsit kockás, még van benne tartalék) - vagy akkor már érdemes mindkettőt?. Bp / Buda déli része közelében tudtok valami olyan helyet ajánlani, ahol korrekt áron kaphatóak gumik és a cserét is megcsinálják?
Gumi akkor milyen legyen? Gondolom valami sporttúra / sport; nyugodtan, "papásan" közlekedek, nem pörgetek-burnoutolok, csikorgó kerekekkel indulok és érkezek; ha mégis kell (pl. vészfékezésnél) tapadjon, de az én tudásommal még úgyse tudom kihasználni a leggyengébbeket se; utcára, túrára, gyorsan bemelegedjen, vizet is bírja; ne kopjon túl gyorsan; meg ha jó árban van, az sem árt.A hátsó fékbetét nem 6k km alatt kopott el (a 6k km a legutolsó olajcsere volt, ami a gyári előírt csere-periódus, tehát most időszerű); a motorban már 38k km van.
Flexelés azért már csak hallatszik egy csendes belső udvarban, ahol a lakások fele rálát a motorra, tehát remélem itt nem próbálkoznak be ilyennel. De ettől még így van, amit nagyon akarnak, el tudnak vinni
Sikerült elkapni a kedves flexelőst?Tanktáska: moto-detail márkáról mit lehet tudni? Ha jól tudom, egyik Louis-almárka. Legtöbb helyre nyitvatartási időben csak ebédidőben tudok elugrani, egy ebédidőbe beleférő távolságnyira pedig úgy látom csak néhány bolt van, pl. a Quasimoto ide nagyon közel, ill. a Bembo, ami egy metrómegálló.
-
.mf
veterán
válasz
runner 125 #38655 üzenetére
"..egyébként az sztereotípia, h "öreg" sportmotort ne vegyünk?
Akárhogy számolgatja az ember, jövőre/ az után 10 éves gépek lesznek ezek 636-ok."
Ehhez képest elég sok "régi" gépet látni az utakon, mennek azok még.
(Az enyém amúgy 599-es, a 636-os csak 2002-ben indult).Ááá most rámtört a kérdésáradat. Hétvégén elmennék egy kisebb túrára ismerősöket meglátogatni Tata közelébe, kb 85-100km, jó lenne egyben kicsit jobban megismerkedni a géppel; de előtte még annyi dolog van... Bevallom kicsit passzívan olvastam eddig a topicot, tehát pár dologra emlékszem, hogy voltak emlegetve, de nem raktározódtak el a fejemben, hogy kb mikor, s mivel elég gyakori kulcsszavak, keresés nem mindig adja ki, amit keresek, néha viszont több százat is.
Gumma
Szóval a szerelő azt mondta, hogy első gumi már határon van, saját érdekemben cseréljem, mert innentől egyre rosszabb lesz a tapadása, menettulajdonságai. 120/65 ill. 180/55 ZR17, olyasmit keresek, ami tapad is és tartós is (ki nem?), de egyikből se kell a véglet, pályához én még nagyon harmatos vagyok, de inkább tapadjon, mint tartson nagyon sokáig.Gumis
Ha jól emlékszem, páran szoktatok jó állapotú/alig használt gumit venni, van bejáratott, megbízható gumis? Mert olyat is hallok néha, hogy előfordulnak trükközések is, pl. mélyebbre vágják a mintát, hogy úgy tűnjön, megy még, pedig már alig van benne. Vagy inkább maradjak újnál, én még annyira n00b vagyok, hogy engem könnyen áthintáztatnának?Fékbetét
Hátsó fékbetétre is azt mondta, hogy már nem sok van benne. Márkákból Ferodo és talán Lucas rémlik, mint ajánlott?Olaj
Alapból cserés, meg az előző tulaj is mondta, hogy most már kb. 6k km megvan bennük. Most Repsol van benne; még megkérdezem, de vagy a Castrolra, vagy a Motulra mondta a tulaj, hogy a gépnek annyira nem tetszett.Ezen kívül még egy karbiszinkront javasolt a szerelő, szerencsére Kawa márkaszervíz nincs túl messze.
Tanktáska
Bőség zavara, Dunát lehet velük rekeszteni. Ajánlott márka, vagy mire figyeljek? Mágneses - figyeljek a karcokra (alárakok valami puha szövetet, az megoldja?), van néhány "túl szép, hogy igaz legyen" ajánlat, itt jön a "where's the catch?" kérdés.
Bagster biztos királyság, de kicsit több, mint amennyit hajlandó lennék fizetni érte, mielőtt ezt kapom válasznakBiztonság
Vastag (11-13mm) lánc + Abus u-lakat (utóbbi megvan, előbbit még hajkurászom) alap, de gondolkozom még riasztón is. Képesmotoron van egy-két jónak tűnő ajánlat, csak itt hatványozottan kérdés a megbízhatóság. Nagyon hozzáférhetően és utcán nem lesz, otthon belső udvar (eléggé szem előtt van, s belül csendes), mhelyen őrzött parkoló, de azért jobb a biztonság.Keresgélek még, de addig is nagyon örülnék a válaszoknak, mert szorít az idő.
Kösz! -
.mf
veterán
Ha már esőnél tartunk: ponyvát tudtok ajánlani?
Láttam korábban időszakos Lidl akciót emlegettétek, de most nincs az oldalukon. Itt-ott néztem, sokféle-fajta, néhány egész cifra megfelelően cifra árakkal; nekem valami egyszerű is elég, ami azért bírja a viszonylag gyakori használatot (eső várható --> lemegyek, betakarom), de csak annyit kell tudnia, hogy esőálló, és esetleg ezüstszínű, hogy ne főjön meg alatta a motor. Tippeket előre is kösz, szeretném minél hamarabb beszerezni, hogy ne ázzon sokat kicsikém -
.mf
veterán
Kösz srácok
Már alakul az idő a hazamenetelhez
Ó, már le is szakadt. Élvezet lesz hazamotorozni (most még mhelyen vagyok, egyből ide jöttem a motorral, mert nem akartam egy nap szabit kivenni rá)
-
.mf
veterán
válasz
Daywalker #38638 üzenetére
"Egyébként a 2005-ös 636-os Ninja szerintem a legszebb a ZX6-R családban."
Nem is, a 2000-2002-es
S ha már itt tartunk: hazahoztam, túléltük
31-es úton jöttem Jászberényből, teli útépítés vagy félpályás lezárásokkal, vagy felhordott minden homok-sár-kaviccsal, sorba 30-40-es táblákkal; utána meg a bpi kátyútenger várt. Bizseregnek még a kezeim, ujjaimat furán érzem... huh... ez rendesen igénybe vett, erre még nagyon rá kell gyúrni. Így elsőre a kb 2,5-3 óra csapatás, főleg ilyen "úton", lehet kicsit sok volt. Ja meg Bp-en vagy 3-szor eltévedtem, rosszkor kanyarodtam le, ennyire nem ismerem a pesti külső részt, és ennyire nincs kitáblázva... a 2,5-3 órából 1,25 csak Bp-en bolyongás voltDe 14h-ra ígértem, hogy beérek melóba, s 13:45-kor már itt is voltam, így nem volt nagyon gáz
-
.mf
veterán
válasz
yodamastah #38611 üzenetére
Kösz a tippet, ezt a könyvet még nem láttam. Gyorsan belenézve hasznosnak tűnik.
Ami nem jut Ali eszébe, az a Superbike School UK sorozat, ami ugyanennek a Keith Code-nak a pályamotoros oktatásra alapított iskolájának tananyagából szemezget. Viszont itt sok olyan dolog van, amire a sorozatban nem térnek ki.
-
.mf
veterán
válasz
TayRol #38595 üzenetére
Várjatok meg engem is
Ha minden jól megy, hétfőn már hozom a motort.. izgalmas lesz, úgy, hogy egy éve nem vezettem motort, sportmotort pedig még egyáltalán nemEzek fényében (meg az én nem létező fizikumommal) 27.-én lime party talán kicsit merész?
De el fogok menni. Hátha Kezdő csoportban nem fogok túlságosan kilógni. Amit mentünk próbakört, egész barátinak tűnt, ha nem volt pörgetve. Az zavar csak inkább, hogy nem tudok teljes felszerelésben menni holnapután a motorért: a csizma az egyik lábamon nagyon nyomott, ezért visszacseréltettem, de nem volt már abból a méretből több, ezért két hete várok arra, hogy az újabb szállítmány megérkezzen
Inti: még ha megrendezett is, elég bevállalós...
Alvaro: sorozat legjobb arca volt (ehhez képest elég gyorsan meghalt); kár, hogy az egészet olyan befejezetlenül hagyták, meg a végére kissé egysíkú lett.
-
.mf
veterán
Sziasztok, valaki le tudná nekem írni, hogy a motorvásárlás bürokráciája milyen lépésekből áll? Ha jól értem: eredetvizsga, adásvételi, kgfb, okmányiroda?
Amire kiváltképp kíváncsi vagyok: motor szervizbeli átvizsgálás és eredetvizsga után, ha aláírtuk az adásvitelit, akkor ugye még nem mehetek vele, hanem előbb kötelezőgépjárműfelelősségbiztosítást kell kötni, majd okmányiroda és átíratás? Tehát ha hétvégén vidéken meglenne az átvizsgálás, eredetvizsga és adásvételi, akkor a zárt ocsmányiroda miatt evvel semmire se mennék, a motornak maradnia kéne helyben?
Kösz:
.mf -
.mf
veterán
válasz
Ferdzsoo #38380 üzenetére
Marha jól hangzik, hirtelen nekem is annyira mehetnékem és motorozhatnékom támadt...
De én nem tekintem ezeket (mármint hegyet és tengert) egymást kizáró tényezőnek, főleg azért nem, mert útba is esnek, vagy legalább nincsenek nagyon távol egymástól. Pl. egyik nap / odafelé hegymászás (nálam inkább csak kilátásnézős kirándulgatás), majd tovább a jó hegyi utakon motorozás a tengerre, utána visszaúton megint fel a hegyre -- 3 in 1. Wáá ezt elképzelve de nem lesz kedvem holnap munkába menni ezután
yodamastah, csak durván
Erről az jut eszembe, amikor két bringás haver egyik kocsmázás során megmutatta, ők hogyan isznak töményet.. tömény ipari szörpöt -
.mf
veterán
válasz
Daniel Alves #38364 üzenetére
Kawa szalon -- uh, tényleg, hogy ez miért nem jutott eszembe
Az sincs viszont a közelben, Cegléd ill. Bp; márkaszervíz pedig Budaörs...
Most mindjárt indulok haza, megkérdezem Tomit (FastRide-ból), ha épp otthon van, hogy neki is van-e még tippje.
Kösz a választ! -
.mf
veterán
Srácok,
próbálom rendezni a gondolataimat, nem biztos, hogy sikerülni fog. Ha képeskönyv lenne belőle, előre elnézést kérek.Ma voltam egy ZX6R-t (2001-eset, őt) megnézni, és tényleg nagyon szép és nagyon jó, és DO WANT
Idomok gyáriak (belső hő- és hangszigetelő szivacs is van még benne), idomok alatt benézve blokkon, dekliken nem láttam sérülést, a vázon is csak a gyári hegesztéseket láttam, karcokat sem. Egy álló helyzetben balra eldőlés minimális nyomai matricán/festésen; illetve egy "tescos-karc"; gumik kissé elkopva, főleg hátul kockás. A tulaj azt mondta, ha az ember hirtelen nagy gázzal pörgeti 6000 fölé kettesben, akkor kicsit rángatózik, tehát a kuplung lassan cserés, de normál tempóban nem jön elő, s nem is tapasztaltuk. Álló helyzetben és menet közben sem volt semmi furcsa zaj, csörgés-zörgés, egyéb. 37k km, főleg túrák, de volt kicsit hajtva is, pályán is.
Amikor mondtam, hogy még nem volt motorom, akkor abban maradtunk, hogy ülök hátra, s visz egy körre; végigváltás fel-le, túratempó, meghúzás - vissza motorfék, majd elengedett kormányt is néztük, nem szitált, nem himbált.
(Nem tudom mennyivel mentünk -- a fordulatszám és a fokozat alapján mehettünk rendesen --, de sem a sebesség, sem a gyorsulás nem okozott meglepetést, pedig számítottam rá; az viszont okozott meglepetést, hogy most már átérzem mekkora dolog ez a bukó-cibálás és a szélnyomás, meg érzem, hogy erre még rá kell gyúrnom -- illetve különben is nagyon rámfér-- a fizikumom még kevés a szél ellen. De a hátsó ülésen úgy tűnt, hogy egész kezes, jól el lehet terelgetni, ha az ember nem pörgeti, pedig ezen egy kicsit izgultam még előtte.)
Hmm... valahol tudom magamban, hogy első motornak elég merész dolog hatszázas sportmotor. Lehet, hogy egy négyszázas vagy akár kétszázötvenes nakedet is ugyanígy élveznék (bár ott még jobban hiányozna az én fizikumommal a szélvédelem); meg egyáltalán minek nekem a motor, ebben a városban vezetési tapasztalat nélkül közlekedni életveszély, meg seperc alatt lába kelhet, ha meg túrázni akarok, akkor buszon-vonaton akár pihenhetek is, és töredékébe kerül; szóval ott a rengeteg racionális ellenérv, de valahogy nem tudom lebeszélni magam róla... bár gondolom nem jó helyen teszem fel a kérdést, mindannyian így vagyunk vele
Na most gyorsan szervezni kéne egy szerelőt vagy egy szervizátnézetést valahol a Jászság közelében. További gáz, hogy jövő héten egy kollégámat helyettesítem egy ügyfélnél, és minden nap meg kéne ott jelennem, ha meg hívnak, akkor azonnal... szóval így a hétköznapi megnézetés, meg főleg az eredetvizsga - biztosítás - átírás bürokrácia... na mindegy, ezt még valahogy csak megoldom, max részletekben. A szerelő / szerviz a fontos, arra kérek tanácsokat, előre is kösz
-
.mf
veterán
válasz
Daniel Alves #38297 üzenetére
Kösz szépen
-
.mf
veterán
válasz
Daniel Alves #38226 üzenetére
Kb egy hete linkeltem ezt, mint egyik jelöltet, s beszéltem Emrével arról, hogy nem könnyű helyzet, ha az embernek nincs infója a tulajról, ami talán majd' olyan fontos, mint a motor maga. A billenő rendszám és a sport légszűrő az alacsony ár ellenére (vagy amiatt) egy-két piros lámpát felvillantott a fejemben; meg Jászdózsa se a szomszéd falu. Pm-ben tudnál kicsit többet mesélni róla, vagy hogy hol nézhetek utána (gondolom sportmotor fórum)? Előre is kösz -
.mf
veterán
Közületek akinek nincs garázsa, télen hol tárolja a motorját?
Századeleji bérház, belső udvaros (remélem megengedik, hogy ott parkoljak, végülis most is áll bent egy motor), viszont alagsorban csak kis pincerekeszek, és a közelben nincs garázs. Van esetleg valami bérelhető raktár, ahova ősszel betolom, tavasszal kitolom (nyugatabbra tudom, hogy vannak ilyenek)? Vagy télen is kinn hagyjátok, ponyvával letakarva?
-
.mf
veterán
válasz
Ferdzsoo #38093 üzenetére
Még ha a motoros a megengedettnél gyorsabban is haladt, ez nem menti fel a kamionost az elsőbbségadási kötelezettség alól. Ugyanez vonatkozik a tegnapi markolós esetre is, ott is balra kanyarodott a vezető, ott se adta meg a szemből érkezőnek az elsőbbséget. Ilyen bármilyen sebességnél előfordulhat, nem csak gyorshajtókkal. S ha 90 helyett pl. 120-szal érkezik valaki, attól még nem válik láthatatlanná, nem is csökken az észlelési idő annyival, hogy csak úgy ott teremjen a semmiből.
Sajnálom mindkét motorost, mindketten figyelmetlen vezetők áldozatai lettek.
-
.mf
veterán
Nem könnyítitek meg a helyzetem
De legalább alaposan végigjárjuk és végiggondoljuk, köszInti: 250-es SM-t kérdeztem már korábban, a válasz ott is ugyanez volt: 250-est ne vegyek, az kevés, LC4/Husq 610-625-640.
Éppen ez az, hogy az egyes számú opció, hogy nem ugrok fejest, és kisebb motorral kezdek.Ali: CB500-zal mentem Safety-Hungary-nál, s bár tudom, hogy azok már szét vannak hajtva, de nem éreztem olyan hűdejó motornak (darabos váltó, gáz, kuplung; első féke csak egytárcsás, és még az is kisebb, mint a 400-as bandin a kettő közül az egyik).
GS500 sor2, ha jól látom. Mennyire vibrál? Meg alul több a nyomatéka, ha jól értem? Első féke ennek is csak egytárcsás. Majd még otthon alaposabban ránézek arra is. De ez a száz köbcenti már talán nem egetverő különbség? Ha jól látom, Le-ben ugyanannyi.Daywalker: azért ez nem 250-es, hanem GSX-R-blokkos 400-as, valamivel csak több kraft van benne (remélem; legalábbis ezért néztem ezeket a 400-asokat, mert a 250-t én is egy kicsit gyengének éreztem, meg ezelőtt is 400 és 500-asokkal tanultam.)
Egy nakeden meg úgyis halál a 130-ról 150-re gyorsítás, már csak a menetszél miatt isS mint mondtam, elsősorban városban fogok vele menni, autópályán ritkán.
Kösz a válaszokat
-
.mf
veterán
Na akkor most döntsétek el -- egyszer 600 sok, utána 400 kevés
Szóval akkor ebben nincs egyetértés.Ha úgy nézzük, 400-ason tanultam, városban kényelmes-kellemes motornak éreztem.
A járulékos költségekkel (átíratás, stb) tisztában vagyok; viszont ha már ilyeneket nézünk, azt is hozzátehetjük, hogy teljesítmény/súlyadó is jóval kevesebb hozzá (motorteszt.com kalkulátoraival ha pl. 2003-as CBR600RR-t vennék kb 85kW --> 25500Ft teljesítményadó, 14376 átíratási illeték; 1995 Bandit 400 38kW --> 7030Ft teljesítményadó, 7182 átíratási illeték. Ez már szőrözés, pár tank benzin, néhány kiegészítő vagy valamilyen javítás nagyobb tétel).
Az 1 évet pedig feltételesen írtam, lehet, hogy 2 év lesz belőle, lehet, hogy megtartom városi mászkálós motornak és veszek mellé egy pályamotort. Bár túrázni, autópályán talán mégis jobb lenne egy sportmotor, s akkor inkább egy olyan, ami forgalomba helyezhető?... Ez még kialakul.Miért ilyen nagy az ellenérzés a 600 alattiakkal szemben? Technikailag a 400-as Bandit szerintem elég rendben van, a GSX-R400 motorját és fékeit örökölte, futóművére sem panaszkodnak. Fél-belpiacos? Azt írták, hogy könnyen lehet alkatrészt találni hozzá, és elég megbízható. Pörgetős, hát ez van. Jobb, mint egy 250-es, ha már a fokozatosságot be akarjuk tartani. Teljesítményre gyengébb? Városban meg se érezni. Van esetleg valami más, amire nem gondoltam?
Akkor vázolom, hogy én most hogy látom az opciókat:
a.) most kisebb, 250-500ccm felhasználóbarát supermoto vagy naked, s ezekkel megtanulni motorozni és közlekedni (hozzátenném: csak bringáztam, még simóm/babettám se volt); aztán 1-2 év múlva egy 600-as sportgép
b.) egyből 600-as sportgép. Ha már 600-ast veszek, akkor nem naked / túragépet vennék.Kösz a válaszokat és tanácsokat!
-
.mf
veterán
válasz
yodamastah #37982 üzenetére
Igazad van, de most elsősorban közlekedni és motort kezelni megtanulni vennék gépet. Egy hatszázas motor utcai / naked kivitelben is már jóval többe kerülne; ezen kevesebbet bukok, amikor/ha jövőre eladom és veszek egy 600-as sportmotort, amit továbbra is tervezek (és most azért alakítottam át a tervet, mert jobban belegondolva idén döntően már csak városban használnám, oda meg szinte mindegy, hogy mit, mert nem lehet kihasználni az erejét). Pl. ez 350k, ha jövőre 320k-ért vagy csak 300-ért továbbadom, egy évre 30 vagy 50k motorhasználatért nem rossz
Így több marad a következő motorra is.
-
.mf
veterán
Kösz srácok
"Jah én régebben ilyenkor jöttem az: "örülj hogy nem bulira, alkoholra és drogra költöm, hanem xy-ra-"
Erre csak azt tudták mondani, hogy "ez igaz"."
Evvel én is így vagyok, párszor már bepróbálkoztam az "örüljetek, hogy takarékoskodva félreteszem a pénzem és mindig egy-egy nagyobb cél érdekében gyűjtöm, nem pedig elbulizom, elpiálom, vagy cigire, drogra költöm", de őket ez nem hatotta meg
"két hét múlva már szóltak hogy akkor megnéznék.
De tetszett nekik az öreg csotrogány. Mire bevásároltam a teljes ruházatot annak már kifejezetten örültek."
Ez az én esetemben biztos nem fog előfordulni
Szerk:
"Fokozatos beadagolás a legjobb megoldás ilyen helyzetben. Szvsz minimum célozgatni kellett volna"
Gyerekkorom óta szeretem a motorokat, mindig eltiltottak tőle. Közepesen nagy játékos voltam, de 3-4 éve döntő többségében már csak motoros szimulátorokkal játszottam, ezt ők is látták-tudták. Jogsit tavaly csináltam; utána mentem vezetéstechnikai tréningre is -- a jogsit már csak a végefelé árultam el, amikor már nagyon gyanakodtak, hogy nyáron 35 fokban bőrkabáttal, hosszú nadrágban és bőrbakancsban járok el, egy bukósisakra emlékeztető tárggyal a kezemben; a motoros tréninget már előre mondtam, mivel az a világ végén volt, oda egyszer apám vitt ki, mert félig útbaesett. Társasházban szomszédunk a Fastride egyik szerkesztője, ott van az egyik főhadiszállás, néha, ha épp találkoztunk, dumáltam is velük -- s ezt az ősök is tudták, néha közben találkoztam velük is. Van még ennél fokozatosabb?
---
Legutóbbi beszélgetésünk óta sokat gondolkoztam azon, hogy milyen motort is vegyek, mondhatni "megjött az eszem". Racionálisan végiggondolva, június végén álltam munkába, 3 hónap próbaidő --> idén már nem megyek nyaralni és környező országokba kiruccanni motorral, ami egyik fontos célom volt. Viszont forgalomban még alig vezettem, rutintalan vagyok, tehát valami visszafogott, nyugodt és hülyebiztos motor kéne alám most még.
Kisbandi (400-as), pl. ez? Használnám egy évig, aztán nem túl nagy veszteséggel tovább is tudnám adni. Elöl dupla tárcsa, hátul is egy, sor4, vízhűtés, 6-sebesség -- eddig barátinak és kora ellenére technikailag okésnak tűnik. Már csak a kezelhetősége, megbízhatósága, minősége a kérdés a típusnak, illetve az adott modell állapota. 130-150 utazót megfutja, hogy autópályán is lehessen vele menni? Eddig nem sokat találtam róla, de azok alapján pozitív a megítélése. -
.mf
veterán
Gondolom itt már mindenkinek az ősei is be voltak oltva a motoros-vírussal? Akinek nem, hogy tudta lekezelni? Tudom, lehet, hogy úgy hangzik, mintha ez egy 17 éves problémája lenne, s nem egy majd' 27 évesé, de sajnos így van.
Őseim megtalálták a motoros ruhámat (külön élek), s most áll a bál. Nem kis tizenéves suhanc vagyok, aki megkapja a jogsit, egy szál bukóban felpattan motorra és húzza parasztból; én a jogsi után egyből mentem vezetéstechnikai tréningre, és még motorom sincs, de már több védőfelszerelésem van, mint egy átlag motorosnak. De ők mindenáron a "ne vegyél motort, soha!" dolgot tudják csak kántálni, fejükben már megkövesedett a "motor=halál" tévhit (hab a tortán: anyám bátyja rengeteget motorozott fiatalkorában, talán mintha versenyekre is eljárt, mégis túlélte).
Elhiszem, hogy a jóindulat és féltés vezérli őket, dehát "a pokolba vezető út is jóindulattal van kikövezve"; ennél triviálisabb dolgokban is már messze túlmentek az értelmes szint határán (pl. apám sosem tanított meg forrasztani, és gépi szerszámot sem adott sosem a kezembe.)
Na mindegy, erre sztem úgyse lehet semmit se mondani, rájuk már nem lehet hatni, meg már úgyis külön élek, csak kajáért és vasalt ingért járok haza; legfeljebb megtanulok főzni és vasalnicsak olyan írhatnékom volt.
-
.mf
veterán
válasz
Gaboman #37913 üzenetére
Gondolkoztam már rajtuk, egyszer régebben már körbejártuk:
- nem vagyok V2-párti, az egyenletes járású sor4-et preferálom, nem szeretem a vibrációt és a V2-vartyogásért sem vagyok oda
- SV-nek durva és hirtelen motorféke van
- GT650R-rel mindenféle gondok voltak, 2006 előttieknél nagyon panaszkodtak a rossz fékekre, más évjáratoknál is voltak ilyen-olyan problémák (futómű, elektromos rendszer; illesztések és fényezés minősége már csak hab a tortán. Egy jól másolt blokk nem elég egy jó motorhoz). Inkább veszek egy pár évvel öregebb, de megbízhatóbb, minőségibb motort.
- legutóbb volt még a GS500F, de arról végül ti is beláttátok, hogy minőségben messze nincs ott, mint ezek, teljesítménye sem sok, akkor már inkább CBR600F egy kicsivel többért.De örömmel fogadok más tippeket is: >250 sor4; teljes-idomos; sportos, de valamelyest túrázható is; jó futómű, fékek; rendesen össze van rakva és megbízható; 2001-2006 közötti, mert kb azok férnek bele a költségvetésbe; nézzen ki valahogy, lehetőleg jól
Idomsérülés: nem tudom, nekem akkor is visszás ordas tapló pofátlanság, hogy -- ha jól értem -- ezelőtt úgy volt hirdetve, hogy a képeken látszott, hogy estek vele, és így volt 800k; most meg az esésről hallgatnak, és 1M-t kérnek érte. Nekem nem lenne pofám hozzá; s ha egy ilyennel találkoznék, hogy ott derülne ki, akkor elküldeném őket a vérbe.
-
.mf
veterán
válasz
runner 125 #37902 üzenetére
Igen, láttam, hogy korábban írta emre, méghozzá itt; viszont az a hirdetés úgy tűnik már lekerült, annak /p398510 a vége, a most újralinkelt pedig /p416073, így a régi már csak a sportmotorok/Honda oldalt hozza be.
Gabo: CBR600F4, egyik fő jelöltem, pl. sport-túra.
Tudom, hogy fokozatosság, de hát a sportmotorok a szívem csücske, "de annyira finom a gyilkos galóca" eseteMeg anyagilag sem egyszerű, ha pl. vennék egy supermotosított max 10-12 éves, jó állapotú 250ccm fölötti 4T-t, ami érvényes okmányokkal rendelkezik, az is 4-600k. Remélem vagyok annyira nyugodt és óvatos, hogy ne okozzanak túl nagy gondot a kimaradt lépcsők. Persze rutint még nagyon kéne magamra szednem... de ha tizenéves suhancok túlélik az autózást-motorozást, talán én is
-
.mf
veterán
válasz
runner 125 #37898 üzenetére
Aztaq...
Ez valami posztapokaliptikus filmbe, pl. Mad Max vagy Fallout - The movie vagy Waterworld szárazon vagy hasonlóba kiváló lenne, de csak valamilyen bevállalós kaszkadőrnek, én még kikapcsolt állapotban sem ülnék fel rá
Még első fék sincsen rajta! hogy a rugózást már ne is említsem... -
.mf
veterán
Amikor múltkor reklámoztad, a link a sportmotor kategóriára mutatott, nem egy konkrét gépre
Szép, de ezt valószínűleg nem tudnám lealkudni a keretemig...
Gabo, első motor lesz, annak pedig nem hinném, hogy eriggy, mille, tl-ezer vagy főleg 1200-as ninja a legmegfelelőbb
A Daytona 600 szép, de látok újabb 650-est olcsóbban is; igaz, a fejidom-csere már vet fel kérdéseket (minimum azt, hogy mennyiért lehet visszacserélni a gyárira
)
Triumphról én se sokat hallottam azon kívül, hogy angol motoros magazinok nagyon ajnározzák, míg más nemzetiségű lapok egy "meh, a japánok jobbak" megjegyzéssel elintézik; valamint idehaza szopóág a szervizelése és alkatrész-ellátása. Amúgy tényleg szép motor, nekem is nagyon tetszenek.A "forgalomba nem helyezhető" már tényleg sehogy se helyezhető forgalomba, vagy utcai idomokkal, lámpák visszaépítésével és kulturáltabb hangerejű dobbal azért csak lehet újra forgalomba helyezni?
-
.mf
veterán
válasz
ferkoboy #37888 üzenetére
Szia Ferkó!
Ajánlott még megnézni a japán motorosrendőrök vizsgáinak videóit, ha még nem láttad
Ha az első nap jól ment, a másodikkal se lesz gondod. Első nap ha jól emlékszem gáz-hátsófék gyors szlalom, eltolt szlalom és fékezés, meg még talán a kanyarba bedőlés, bár az lehet, hogy már második napos. Második nap a "létra", azaz egyenetlen úton haladás, majd a palló, ahol megmutatják, hogy lehet jól lassan egy vonalban haladni (ami jogsi rutinnál is feladat, rutinnál ettől féltem a legjobban, de a L1 tréning után már simán bírnám 8mp-nél jóval tovább is), majd ezeknek a feladatoknak az összekötése egy feladatsorozatba. A végén még mutatnak egy darabot a L2-ből, 8 és kör elég kis ívben.
Amit tanultál, azt persze gyakorolgasd önállóan, figyelj rá, amikor vezetsz, nem is érdemes egyből L2-re rohanni, várj, amíg leülepszik és beáll.
Biztos a jövőben is lesznek akciók, pl. akik már voltak, azok 45k helyett 35k-ért is mehetnek; de tegnap a Superzone-ban mondta az egyik eladó srác, hogy érdemes Honda márkakereskedésekben is utánakérdezni, tavaly pl. vagy a Karasnában vagy a Dreamben félárú kuponokat is lehetett kapni.Üdv:
Ferkó -
.mf
veterán
válasz
yodamastah #37862 üzenetére
Neked is köszönöm a tippeket!
Keretem kb 750-800k, nagyon indokolt esetben 1M, de az már a foghúzás kategória, másra van félretéve. Az véletlen egybeesés, hogy mindkét motor 650k volt, épp ezekhez volt kérdésem. A pénz kp-ban van (ill. most még bankban), de alkudozási antitalentum vagyok
Meg hát első motorom lenne, minél drágább, annál jobban fájna a csúszás-esés
-- részben ezért is nézek ilyen viszonylag régebbi és olcsóbb motorokat, valamint azért, mert azt meg sem érezném, hogy valamivel kisebb teljesítményűek vagy nem olyan jól beállíthatóak, mint a maiak.
Felhasználási cél: egyrészt szeretnék a pályázásba belekóstolni vele, tehát valami pályaképes motor kell, de nem leszek hard-core versenyző. Egyelőre
de valószínűleg később sem. Lehet, hogy munkába is járnék vele; az viszont biztos, hogy túrázni mennék vele, akár kis kiruccanásokra, de hosszabbakra is a környező országokba. Ilyen szempontból is jó a 600F4, mert kényelmesebb, túrásabb; a régi ZX-6R-re több helyen is azt írták, hogy az átlag sportmotornál kényelmesebb, és még a magamfajta magas emberek is jól elférnek rajta.
"Ez a motor igaz nem a legszebb gsx-r sot, nekem annyira nem is tetszett soha"
Na igen, most megfogtál
Küllemben nagyon válogatós vagyok; s mivel a japán sport-600-asok az utóbbi években teljesítményben, beállíthatóságban egyre hasonlóbbak, így gondoltam válogathatok, végülis annyira nem lehet mellélőni -- remélem...
Évjáratok szerint 2000-2002 ZX-6R, 2003-2006 CBR600RR, 2006-2008 pedig GSX-R600 jön be legjobban; CBR600F4/F4i/Fs és 2003-2005 YZF-R6 pedig a még valamelyest tetszik kategória (meg persze ezeken kívül még sok, csak nem ebben az árkategóriában vagy teljesítmény-osztályban...).emre: lakik is itt a közelben valaki, akinek ugyanilyen ZX-6R-je van, már rég tervezem, hogy kikérdezem, de eddig mindig csak a motort láttam, a tulaját nem
Picco: igen, az, jól kiszúrtad ilyen rossz képen is
Az jó hír, hogy neked is tetszett. Nem vagyok arra az egy darabra fixálódva, pl. ez újabb, nekem jobban tetsző színkombináció, nem váltóhibás, és nem sokkal drágább; viszont úgy emlékszem régóta fenn van ez a hirdetés, lehet, hogy már meg sincs; meg persze lehet más hibája is, ami csak ott, vagy utólag derülne ki.Na mire befejezném a hsz-t, mindig jönnek újabbak
Daywalker: igen, tisztában vagyok vele, hogy idehaza sajnos divat visszatekergetni. A 9 évre 37k még talán valós.
Gaboman: igen. Majd pár év múlva, ha még mindig élvezni fogom a motorozást, még egy Supermotot is tervezek mellé, s akkor ez lesz pályára és hosszabb túrákra, sm pedig városba és rövidebb túrákra, esetleg nem asztaltozott utakra.
runner125: kösz
Önkioldó, hova gondolsz, ha még vaku sincs ezen a telefonon
Kb f10-10 körüli lehetett a kép, nagymamámat már nem akartam felkelteni, más meg nem lakik itt.
Az, hogy csúsztak vele, engem nem zavar, mert valószínűleg még én is fogok; de ha ezt próbálják eltitkolni, vagy kiderül, hogy ripityára törött, az már inkább. Sajnos kevesen vallják be hirdetésekben és mutatnak korrekt képeket.Inti: kösz, én is remélem így lesz
-
.mf
veterán
Kösz az infót!
Kawa: a billenő rendszám és sport légszűrő már nekem is szemet szúrt, ezért is írtam, hogy valszeg elég sokat üvegelhették. Számomra leginkább az szólt mellette, hogy idomjai gyárinak és szépnek tűnnek, tehát még nem lett össze-vissza törve, mint elég sok hirdetett motor, és a tulaja vigyázott rá.
CBR: értem, akkor ez valószínűleg még el is lett tekergetve. Jobb is, úgyse tetszik annyira ez a trikolor festés
"Szerintem ha nem garis helyről nézed, akkor a tulaj személye legalább annyira fontos mint maga a motor."
Persze, de ha nincs olyan ismerős, akinek van eladó motorja, akkor ez van
-
.mf
veterán
válasz
Integra #37855 üzenetére
Bocs, hogy már megint kérdésekkel és hsz-ekkel bombázlak titeket:
2001-es ZX-6R, 37e km-rel -- 37e km mennyire necces egy sportmotornál szerintetek? Tudom, odafigyelés, karbantartás, olaj kérdése, de most tegyük fel, hogy átlag-hanyag motoros, s volt benne rendesen üvegelés.
2002 CBR600F4i, 20e km váltóhibával -- váltóhiba oka lehet rossz kuplung-kezelés, rossz olaj, vagy gyári hiba, ha jól sejtem. Váltó javíttatása nagyságrendileg-kb-hasraütésre mekkora összeg lehet?
---
Tegnapi ruhabeszámolóról lemaradt:
Hey ma, look it's me-- bocs a rossz képminőségért, este készítettem, telefonomban pedig nincs vaku (hogy hagyhatnak ki egy modern pda-ból vakut, fel nem tudom fogni..)
-
.mf
veterán
Ma végre zárás előtt bankba is eljutottam, tehát most már kp is volt nálam, és még a Superzoneba is beértem zárás előtt
Ugyan Berik 7889-est néztem ki fehér-feketében, de abból sajna már csak 3 db piros volt. Mondták, hogy próbáljam ki a Mugent, aztán egy ilyen lett a vége. Arra számítottam, hogy 192/65 szélsőséges testalkatomra szívás lesz megfelelő ruhát találni, de odajött az egyik ottani ember (tippre a főnök lehetett?), rámnézett, majd azt mondta, hogy nézzük meg az 52-est -- és meglepően jól passzolt (természetesen az én pipaszár lábaimon, bár bokánál már a zipzár miatt nagyon jól fogott, de combban természetesen bő maradt; meg a karom is olyan vékony, hogy könyökömnél át tudom fogni, ott is lötyögött; de magasságra stimmelt, és a gerincprotimmal felsőtestben elég jól kitöltöttem, amin én is csodálkoztam).
A ruháról, még csak "álló helyzetben":
Ránézésre egész rendben van. Elég vastag bőr, kemény (alkar-könyök, váll, térd) és puha hab protektorokkal (mellkas, hát, csípő, ülep). Pár sűrűn perforált bőr rész (a fehéren kevesebb van: felkar belső oldala, has, comb belső oldala, lábszár hátulja, valamint a harmonika-szerűen összehajtogatott, "stretch" részeken: hónalj/váll, hát-derék, térd; a fekete verzión több és nagyobb felületű perforált rész, de inkább választottam a fehéret a jobb láthatóság miatt), az egybefüggő bőr részeken is néhol egy-egy sor lyuk; ezeknek hatásfoka csak menet közben derül ki, most még meg lehet sülni a 3x fokban(boltban is izzadtam, mint a ló így beöltözve...). Varrás jónak tűnik, igaz a logo egy kicsit odabiggyesztett hatást kelt. A kéznél a vágás kicsit lehetne eldolgozottabb, de hát ennyiért belefér. Bal oldalt belül egy zipzáras zseb, kb kéz-méretű, tehát egy nagyobb pénztárca is kényelmesen elfér benne kinyitva; jobbra egy tépőzáras zseb, aminek mérete az előző duplája. A belső erősen perforált vagy már-már hálós bélésen alul egy tépőzár, itt lehet a kabátba való gerincprotektort berakni. Néhány kisebb tépőzáras rögzítést még itt-ott felfedeztem, meg a belső kemény protektoroknál is tépőzár-hangot hallok, tehát feltételezem, hogy kiszedhetőek és cserélhetőek.
Szubjektíven:
- bazz, ez milyen nehéz már! Azt juttatta eszembe, amikor gyerekkoromban Visegrádban felvettem pár láncinget. Mérleg szerint csak 4.5 kg, de sokkal nehezebbnek tűnik.
- a nadrágot fel- és levenni szenvedős. A teljes ruha alatt pedig a gerincproti szeret úgy helyezkedni, hogy minél jobban szívasson; viszont csak kabáttal jó párost alkotnak. Városba ehhez egy térdprotektor + farmer kombinációban gondolkozom még -- tudom, hogy sokkal kevésbé véd, de kényelmesebb és könnyebb le- és felvenni. Meg persze nem tudok mindig váltónadrágot vinni magammal.Szóval most már jobban meg vagyok ruházva, mint a legtöbb motoros, akiket az utcán látok; már csak motor hiányzik, de nagyon
A propos, motornézéshez szerelőt tudtok ajánlani? S hogy megy ez? Elsőre megnézem én, másodszorra megkérek egy szerelőt, hogy nézze át velem az első körön túljutott motort, eddig még tiszta; de az odautazás hogyan, a szerelőnek megtekintett motoronként vagy megfelelő motor megtalálása esetén illik x összeget kezébe nyomni, stb, ez számomra teljesen homályfolt. -
.mf
veterán
válasz
yodamastah #37762 üzenetére
-
.mf
veterán
Már megint hogy jártam ma
Mára volt tervbe véve, hogy csizmát és ruhát megyek venni, úgyhogy cipeltem magammal gerincprotit fél városon át mhelyre. Munka után be is ugrottam a közvetlen közelben lévő Quasimotoba, vettem csizmát, aztán gondoltam tök jól kiterveltem már az egészet, metro - villamos - Superzone, pont velük szemben van a bankom egy fiókja, ahol előtte tudok kp-t felvenni. Erre az ATM keresztbehúzta számításaim: "az összeg meghaladja a beállított limitjét"úgy emlékeztem régen már ebay miatt a kártyás fizetésből kivettem a limitet, de ez úgy tűnik nem vonatkozik a kp-felvételre
Az meg még offabb, hogy ebédszünetben pedig elrohantam a japán alapítvány könyvtárába könyvet kivenni, hogy gyakoroljak a következő félévre, meg hasznosabban töltsem el a napi fél-háromnegyed óra metrózást, erre leltár miatt a könyvtár nem jövő héten zár, és már nem lehet kölcsönözni?Miért szívok mindig mindent meg?...
Mindenesetre az on-rész, amiért írni kezdtem: beszélgettem a csizmavásárlás közben a Quasimoto-s sráccal, tök rendes volt, gerincproti kapcsán kérdezte/mondtam, hogy ruhát is tervezek venni, Berik és Mugen között vacillálok. Ő inkább a Beriket javasolta (meg azt, hogy persze nézzem meg mindkettőt), s azt is mondta, hogy a Mugen magyar érdekeltségű (valószínűleg a Superzone saját márkája), s elképzelhető, hogy ugyanabban a gyárban készítik Kínában, mint Berik és ArlenNess mainstreamebb darabjait. Akkor ezennel a múltkori kérdéskörünk eldőlt. Hja, végülis minden jel erre mutatott: az, hogy külföldön (még Japánban sem) nyomát sem látom, s hogy a weblapjuk (ami már megint nincs fenn) készítője is magyar cég... Ez persze még nem jelent semmit a minőségre nézve (kesztyűm és gerincprotim is shox, eddig semmi bajom velük, igaz még nem is lettek élesen bevetve, remélem nem is lesznek), csak így, kevesebb marketinggel már tisztább a kép.
-
.mf
veterán
A pálya jó, a baleset pedig kemény lehetett, előbbit kipróbálnám, utóbbit ha lehet mellőzném
de hát benne van ez is sajnos, úgy tűnik, még szerencsésen megúsztad (amúgy milyen srácot kellett újraéleszteni, vagy ez más történet?).
--más:
Blytz Race csizmáról hallottatok-e valamit? Boka hátsó része is -- ránézésre -- elég rendesen merevítve van, Axo Primatora legutóbb azt mondtátok, hogy az a gyengéje.
-
.mf
veterán
válasz
yodamastah #37725 üzenetére
Azt hittem ringre, versenyzéshez alapfelszerelés a kocsi trélerrel (átépítés meg előtte lévő napokon), ezt így tolni őrült vagy, max respect
Inti: "szégyen szemre bevallom, hogy ha ezt tudom, akkor lehet, hogy idén nem vállaltam be volna még" -- de avval, hogy bevállaltad, léptél egy nagyot előre, mégha most még csak szívásnak is érzed. "Ne feledd, mindahányszor seggberúgnak, egy lépéssel előrébb is kerülsz"
-
.mf
veterán
válasz
TayRol #37638 üzenetére
"kozeptamasz egyertelmu, mellette allsz es letolod."
Még erre is mutattak újat Safety-Hungary-n: balról megfogra a kormányt kicsit jobbra tekerni, majd hátrarántani a motort, a visszarugózó mozgásra még egy kis tolással rásegítesz, majd amint földet ért, megfogod a féket.
Azért fontos a kicsit jobbra tekert kormány, mert ekkor amikor leveszed és elkezd gurulni, akkor jobbra gurul ki alóla az első kerék, a súlypontja maradna egyhelyben, tehát feléd dől egy kicsit. Ha balra lenne a kormány, akkor a gép eldől jobbra és téged is magával ránt. -
.mf
veterán
Kifutottam a szerkesztési időből...
Nem tudjátok, Superzone-ban lehet kártyával is fizetni? Semmi erre vonatkozó infót nem látok a honlapon.
-
.mf
veterán
válasz
TayRol #37567 üzenetére
"termeszetesen nem rokona a honda mugennek.
"
Nem mondod... a Mugen Racingnek sem? És a Scythe Mugennek?
(sima hétköznapi szó, a mu-ja a fosztóképző/nem/nincs + a gen pedig határt, korlátot jelent --> kettő együtt végtelen, határtalan, korlátlant jelent. Sőt, a régi logóban, ami a Superzone oldalán még ott van, csak simán a mugen leírva volt)"odakinnt nagyon szeretik"
Ehhez képest külföldön se találok sokat róluk sokat... Japánban sem.
-
.mf
veterán
válasz
yodamastah #37500 üzenetére
"Azer a 2005 utani modelleknel a gyari futomu is sokkal jobb. SZoval ujabb motort kell venni
"
fenébe -- én meg pont a 2000-2002 körüli ZX6R-eket és CBR600F-eket néztem, mert azok vannak olyan árban, hogy velük pályázásnál elcsúszni nem anyagi csőd
Ejh, most, hogy lett munkám, meg lett az (anyagi) feltétele, hogy motort vegyek, csak emiatt egyben annyi a túlóra, hogy most meg időm nincs
Nézem Superzoneban Mugen akció van, valakinek közvetlen, személyes, vagy ismerősi tapasztalata van velük? Neten vajmi kevés van róluk. Elég Berik/Arlenness fazon (sőt, Arlen koptató van rajta...), talán azoknak "budget brand"-je? Képen jól néz ki, csak hát ha már 100k, akkor 120-125k-ért Berik is van...
-
.mf
veterán
válasz
.impulse. #37152 üzenetére
Tavaly tavasz-nyáron csináltam motoros jogsit, előtte még nem ültem motoron, és autós jogsit is csak utána csináltam. Rutin elsőre, forgalom másodikra lett meg, az első is csak kicsin múlott.
Szerintem csináld meg egyből az A-korlátlant. Összességében olcsóbb és kevesebb tanfolyam, valamint a tanfolyamon többet is tanulsz, valamint nagyobb, nehezebb, erősebb motorok kezelését is megtanulod, ami még jól jöhet.
Én Hartmannéknál voltam (sosjogsi talán a nevük?), maximálisan meg voltam elégedve, korrektek és rendesek voltak. Nem tudom, hány óra az előírás, de annál jóval többet vezettem (grátisz), mert az oktató azt mondta, hogy előzetes autós tapasztalat nélkül még nem mer kiengedni a forgalomba, illetve később azért, mert még túl sokat hibázok ahhoz, hogy sikeresen átmenjek a vizsgán. Tehát nem csak az "x óra előírás -- x óra megvolt, ennyi volt befizetve, menjél vizsgázni" hozzáállás, hanem becsületesen felkészített, még ha tovább is tartott. -
.mf
veterán
válasz
Daywalker #36309 üzenetére
Nekem is volt ilyen, még forgalmi vizsgára gyakorláskor, jövünk vissza a tanpályára, motort leállítom, sztendert kirúgom, szállok le róla, de a motor még dől tovább
a laza kirúgó mozdulattól csak a fele utat tette meg a kar, és visszahajlott.
más:
lesz végre munkám, egy év munkanélküliség után újra!
úgyhogy előbb költözködés, utána még megyek csizmát és ruhát szerezni, majd indulok motorvadászatramennyire várom már
-
.mf
veterán
válasz
TayRol #36040 üzenetére
Sztem -- bár itt mindenkinél kevesebb motorozási tapasztalattal rendelkezek
-- nem a hőmérséklet és a gumi (mert az melegben csak jobban tapad), hanem inkább a fékfolyadék lehetett a baj. Amikor voltam Safety-Hungary-n, Matyi mutatta is nekünk, hogy előfordulhat, hogy légbuborék kerül a fékcsőbe. Tényleg elég ijesztő volt, húztad a fékkart, és annak alig volt ellenállása, szinte magától beesett végállásba. Ilyenkor az a teendő, mondta, hogy megállsz, és a fékkart addig pumpálod, húzogatod, amíg újra fel nem keményedik, a levegőbuborék bekerül a tarályba, és kikerül a körből. Pumpálta egy percig, és utána tényleg olyan kemény lett a fékkar, mint lennie kell.
Vagy persze lehet egy törött fékcső és abból szivárgó folyadék is, de ezt már biztos ellenőrizted.
A másik, ami okozhatja, az amikor valaki nagyon sokszor intenzíven fékez ÉS nagyon meleg van ÉS rossz a fék hűtése -- a fékfolyadék felforr, gázbuborékok válnak ki (ugyanaz, mint feljebb), vagy akár egy olcsóbb-rosszabb fékbetét annyira felforrósodhat, hogy a szinter-betét kristályszerkezete átalakul (olvadásközelbe ér), és érdes-tapadós helyett üveges lesz a felülete, ami csúszik. Ezek azonban csak nagyon intenzív, verseny-használatnál jelentkeznek (K1 Gixer tulajok panaszkodnak pl. erre huzamosabb hungaroringezés után), tehát esetedben kizárnám -
.mf
veterán
válasz
Djuree #36020 üzenetére
"tesco parkolóban honda fireblade-et láttam ma, repsol-os festéssel
"
Inkább nem is sorolom, hogy mi mindent látok néha
Vagy mégis?
Ugyebár szomszédom az egyik Fastride szerkesztő, és itt van az egyik főhadiszállásuk. Láttam már tavaly, hivatalos megjelenés előtt VFR1200-at, különlegesebbek közül pl. V-maxot, meg viszonylag gyakrabban az ő motorjaikat (1098, MV Augusta F4 750, Kawa636, ill. K9 liter-gixer); ha ez nem lenne elég, a Nagyszőllős úton van egy másik motoros-magazin irodája, naponta többször megyek el mellette, ott is láttam már pár érdekesebb motort, pl. hosszabb tesztre lehetett ott egy Moto Guzzi, az a típus, amelyikben keresztbe fordított V2 van, s bár nem vagyok oda az ilyen félretro motorokért, de fehérben tényleg jól nézett ki. No meg itt van egy köpésre a Budaörsi / M1-M7 bevezető, elég sok motor megfordul erreTegnap például egy Harley-s felvonulásról jöhettek visszafelé a résztvevők, rengeteg Harley, rendőri felvezetéssel. Ja meg kb egy hónapja láttam S1000RR-t is, meg is lepődtem rajta, hogy bár tisztességes sebességgel jött, más motoroknál megszokotthoz képest alig hallottam -- ennek is elég lefojthatták a kipuffogó-rendszerét
Szóval itt körbe a sok nyalánkság, én meg továbbra is munka és motor nélkül -
.mf
veterán
válasz
runner 125 #35836 üzenetére
Ránézésre sztem mi sem tudjuk megmondani miből van az, de vízszerelési vagy vasáruboltban sztem párszázas tétel egy hasonló bilincs -- ami lehet, hogy nem bírja olyan sokáig, de sokkal olcsóbb lesz cserével együtt is. Vidd magaddal, mutasd meg, mérd meg.
-
.mf
veterán
válasz
runner 125 #35757 üzenetére
Persze, de hogy mindkét oldala, az már elég intő jel, azt is jelentheti, hogy alaposan totálkárosra törve volt, a vázzal, és a blokkal is lehetnek gondok...
-
.mf
veterán
válasz
Kasza08 #35745 üzenetére
Egyrészt, ahogy a többiek is mondták, egy nagy ejnye a városban 120-ért.
Másrészt remélem tudod, hogy az már nem az eredeti festése, egyik oldalon sem... -
.mf
veterán
válasz
Kasza08 #35681 üzenetére
SRAD, CBR (-RR vagy -F?) és Mille?
Mille kissé kilóg a sorból. Komolyan, egy liter-V2?
A helyedben CBR-F, SRAD, CBR-RR lenne a sorrend: -F sport-sporttúra motor, sportos, ha kell, de egyben kezes is. SRAD is sztem még kevésbé durva, mint az -RR, több tesztben mondják, hogy felhasználóbarátabb, elnézőbb sportmotor; és ezek közül talán a legolcsóbban kapható. Az -RR kiváló sportmotor, de csak 2003 óta van, így drágább. A Mille meg... sztem hirtelen sok lesz. Meg a másik, hogy a V2-esek kevesebbet bírnak, gyorsabban mennek tönkre, mint egy sor4-es, és a sor4 egyenletesebben is jár; továbbá -- na ez már elég szubjektív -- digó motor, egyesek szerint lelke van, mások szerint problémái
De ezt úgy mondom, hogy még egyiken sem ültemtehát nem kell túl nagy súllyal venni.
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest