- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Sata HDD tápjánál, ha a 13-15 pinre kötött 12V párja a 10-12 pinre kötött GND, akkor a 7-9 pinen az 5V párja a 4-6 GND?
Azért kérdem, hogy elműködne-e a dolog csak a 10-12 pin GND-vel, vagy mindenképpen be kell forrasszak egy plusz GND-t a 4-6-ra?
Ha mindenképpen be kell forrasszak, akkor lepárhuzamosíthatom-e a 10-12 GND-t? -
lukaszokni
aktív tag
válasz
emiki6 #15244 üzenetére
Gagyibb tápokkal nekem működött a tűzőkapcsos módszer, csak a végén kb. 2 milinél be kellett hajlítanom a pöcök felé egy iciri-picirit, hogy rendesen benyomja azt, mert hát marad mellette egy minimális hely, és emiatt nem tudja benyomni kellőképpen.
Ezután kipróbáltam a Corsair tápommal is, azzal richtig nem sikerült. Pénzt költeni meg nem akartam egy pin remover-re, úgyhogy csináltam magamnak egy 100-as szögből.Vagy olvastam nemrég itt egy olyan trükköt, hogy teleszkópos rádióantenna letört végével csinálta valaki, annak akkora volt az átmérője pont, bár ez mázli kérdése.
Sajnos érvéghüvely ebben az esetben nem jó, mert sem a 1,5-es sem a 2,5-es nem ment rá.
1-est, 0,75-öst nem próbáltam, nem volt kéznél, de ha mész a villanyász boltba 4-esért, akkor kérjél minden méretből egyet. -
lukaszokni
aktív tag
válasz
emiki6 #15240 üzenetére
Igen, molexnél kicsit nehéz, mert vastagabb, mint a satás ér. Én visszahajtottam a fém pin végétől kb. 5-8mm-re az egyik vezetéket 180 fokba, hogy tovább fusson szépen a szál. Azért ilyen messze, mert ha pont a tövében hajtod, akkor a szigetelést, meg magát a réz ereket kihúzhatod a pin szorításából - ami nem lenne szerencsés - mert az erek/szigetelés a hajtás nagyobbik ívének oldalán nagyobb utat tesz meg..
Ezután ez fixáltam 1,5 tekerés szigszalaggal, hogy ne vastagodjon a dolog túlságosan, át tudjam tolni rajta a harisnyát, és kész is. -
lukaszokni
aktív tag
Helyesen értelmezted a kérdést.
"Ha a sárga vezetékeket egymás között felcseréljük, az nem okoz semmiféle problémát feltéve, hogy a vezetékek túlsó vége helyesen van bekötve (ami a tápegységbe megy)."
És én ezt feltételezhetem is, ugyanis a kábeleknek mindegyik csatlakozója ugyan úgy néz ki, ergo fizikailag semmi nem gátol abban, hogy a kábeleket vagy csatlakozóvégeket felcserélhessem.
Mert ha!, a gyártónak célja lenne mondjuk a 2-es pinnel akkor úgy alakítaná ki a csatlakozókat, hogy a 2-es pin mindig a kettes pinre essen, mind a tápban, mind a vga-ban, huje júzer ne tudja felcserélni.
Na most, mivel a citrom oldalon fel vannak cserélve a szálak, ezért a tápból jövő 2-es pin már nem is a "rendeltetési helyére" érkezik meg vga oldalon, hanem mondjuk 3-as pontra.Táp oldalának képe:
A csatlakozó képe:
És akkor a kérdés vonatkozik a fekete oldalra is: felcserélhetőek?
A probléma gyökere csak annyi amúgy, hogy harisnyáznám három színűre a kábelt, de mivel szálfelcserélések vannak, ezért a táp és vga oldalon különböző sorrendben jönnének, az pedig hülyén nézne ki. Ezért szeretném az adott színoldalon levő szálfelcseréléseket megszüntetni, a túloldali csatlakozón lévő szimmetrikus párjához juttatni a szálakat.
Ha műszakilag megengedett.
Közben tornas kollégával is egyeztetek a dologról, de minél többen mondjátok, hogy cserélhetem, annyival biztosabb vagyok benne.
Magamban már töbször lezongoráztam, hogy miért tartom lehetségesnek a cserét, csak mivel még nem csináltam ilyet, illetve nem vagyok a tápok nagy szakértője, ezért várok megerősítéseket hozzáértőbbektől.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
lukaszokni #15157 üzenetére
ja, amugy nem neked szolt sg22, csak felre nyomtam.
-
lukaszokni
aktív tag
udvozlet ismet!
a modularis tapomnak a 6pines pci-e vga tap vezetekenek a szalai nincsenek sorrendben bekotve gyarilag, hanem a sarga oldala eggyel el van tolva. az egyik sarga szal helyet cserelt egy masikkal a masik csatlakozonal.
kicsit bonyolitom, annyi a kerdes, h ez lenyeges, vagy lenyegtelen? feltetelezem, h lenyegtelen, csak az a fontos, h a pocoknel legyenek a fekete szalak, es a masik oldalon a sargak.
merthogy amit a tapba dugok csatlakozot, ugyan olyan, mint ami a vga-ba megy. ebbol kovetkeztetve, ha forditva is bedughatom, akkor minden szalnak a parjahoz kene mennie, mintha csak egy hosszabbito kabel lenne ez. igaz? -
lukaszokni
aktív tag
válasz
tornas #15116 üzenetére
Koszonom! Vegulis beburkolom mind ket alaplapit vegig, rajottem, h nem akarok fel munkat. Csak az a baj, h nem tudom h fog elferni a haz oldalaban.
Vajring szpesz 1,5 cm...
Deego: leszeded a csatit, addig megvan gondolom. utana fogod a fem pockoket, elhajtod valamelyik iranyba es szigeteloszalaggal hozzaragasztod a vezetekhez, h minel kisebb helyet foglaljon, ennyire a harisnya fog tudni tagulni, h atmenjen rajta szepen.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
tornas #15112 üzenetére
Honnan tudtad, hogy Seasonic?!
Akkor leteszek ez irányú tervemről. Igazából harisnya spórolás végett lett volna jó, ha nem kellett volna vele foglalkoznom, de akkor feléig bevonom ezeket is és a ház hátuljában eldugom a maradékot.
Mellesleg fogalmam sincs, hogy milyen csati van rajta, soha nem láttam még ilyet. Majdnem ugyan az, mint az alaplapi 8pines, csak máshol vannak rajta a lesarkítások.Egy kis más is:
Egy 100-as szög darabka új élete.Egy satu, fémfűrész, három féle tűreszelő, 5 óra reszelés.
tökéletes pin remover lett belőle.
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Elkezdtem harisnyázni a moduláris tápomat, és van egy számomra felesleges kábel beépítve a 24pin és 8pin mellé, egy másmilyen csatlakozós 2x4pines valami (passz).
Az a kérdésem, hogy a képen látható módon begyűrkésztem a táp belsejébe, és jó lesz ez így, vagy félnem kell, hogy a tranyók bordája elolvasztja a szigetelését?Illetve a bal oldalon a nagy kondi felett beforrasztott nyákot egy ici-picit feszíti. Az kilágyulhat ettől?
Szal maradhat így a kábel, vagy ne erőltessem a dolgot?Előre is köszi!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
razorbenke92 #14925 üzenetére
Ha már kivetted, én elsétálnék velük ide, szerintem náluk lesz ilyen. Egy próbát megér, ha ráérsz.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
lukaszokni #14777 üzenetére
Közben megtaláltam...
Csak a méterenkénti ára... -
lukaszokni
aktív tag
Szervusztok modderek!
Szeretném harisnyázni a tápomat, de elhatároztam, hogy mindenféleképpen fehér zsugorcsővel akarom rögzíteni a cuccot. Viszont magyarországon nemigen forgalmaznak 3:1 arányban zsugorodó ~4,5mm-es fehér zsugorcsövet; de egyetlen oldalt találtam, ahol árulnak tekercsben (75m), az meg ugye drága.
Az a kérdésem, hogy tud-e valaki az országban olyan helyet, ahol forgalmazzák a fent leírt zsugorcsövet méterre darabolva?
Ha senki nem tud, érdekelne-e valakit egy nagyobb tétel felvásárlása, ugyanis 70 métert nem hiszem, hogy valaha felhasználnék belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest